Once upon a time …

Voor betere leesbaarheid klik hier voor pagina 1 en hier voor pagina 2.


 

 

Let op! Bauke Vaatstra mocht 14 jaar geleden al wel zeggen er “bijna honderd procent zeker” van te zijn dat zijn dochter in de caravan van Wolfgang is vermoord! Precies dezelfde bewering waar ik nu voor wordt vervolgd. Zie ook de bevestiging dat speurhonden naar de caravan zijn gelopen. Meerdere bronnen voor, mij bekend. En nog zat Wolfgang niet in dit eerste DNA onderzoek!  WOW!

How right Bauke was!

 

 

Advertisements

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

80 reacties op Once upon a time …

 1. Akky van der Veer zegt:

  Wat een hartverscheurende brief van Maaike aan een zekere ”Greetje”. Dat is waarschijnlijk iemand van het COA?: “ook u zit in het Coa net verstrikt en moet meespinnen”. Heeft Maaike ooit een eerlijk antwoord van Greetje gekregen?

  • Wim Dankbaar zegt:

   https://www.linkedin.com/in/greetje-brugman-674309a

   Het moet hier gaan om Greetje Brugman, de directrice van AZC Musselkanaal, waarheen Faek op maandag 3 mei 1999 werd overgeplaatst na het afleggen van zijn verklaring op 1 mei 1999.

   https://rechtiskrom.wordpress.com/2016/03/16/oproep-aan-getuigen-met-een-geweten/

   Omdat er tientallen mensen zijn, met name bij Justitie, die deze website volgen en weten dat mijn scenario van de moord geen hersenschim is, maar dat niet durven te melden vanwege de enorme angst- en doofpotcultuur binnen Justitie. Het is eigenlijk een wonder dat bijna al die mensen hun mond houden, want het zijn er toch echt veel. Denkt u bijvoorbeeld aan de politiemannen die Faek op de dag van de moord hebben opgehaald van het AZC. Denkt u bijvoorbeeld aan de politiemannen die Faek op bureau Buitenpost hebben verhoord en het ware verhaal uit zijn mond hebben vernomen. Denkt u bijvoorbeeld aan de politiemannen die opdracht kregen van burgemeester Visser om de speurhonden terug te trekken toen deze naar het AZC liepen. Denkt u bijvoorbeeld aan de politiemannen die het het bebloede trainingsjack van Ali in ontvangst hebben genomen van de badmeester. Denkt u bijvoorbeeld aan de politiemannen die opdracht kregen om dit bewijsstuk te vernietigen.

   Denkt u bijvoorbeeld aan de politiemannen die Ali Hassan hebben gearresteerd in Leeuwarden. Dat waren vrijwel zeker weer andere politiemannen die Ali in een busje naar het grenshospitium Amsterdam hebben gebracht. Denkt u bijvoorbeeld aan het personeel van het grenshospitium dat weet dat deze rare vogel onder afwijkende omstandigheden bij hen werd aangeleverd. Denkt u bijvoorbeeld aan de mensen (marechaussee?) die Ali hebben begeleid naar Noorwegen. Onlangs sprak ik nog iemand die een aantal maanden had vastgezeten in de gevangenis aan de Tafelbergweg, het voormalige grenshospitium. Hij vroeg aan een mevrouw van de administratie die er in 1999 ook al werkte of er iets klopt van het verhaal van Ali Hassan die via het grenshospitium is uitgezet. Het antwoord was: Ik heb opdracht dat ik daar niets over mag zeggen. Ze zei dus niet: Nee, daar klopt niets van! Zo werkt het dus bij Justitie. De halve tent weet dat het gebeurd is maar niemand durft wat te zeggen.

   Denkt u bijvoorbeeld aan het AZC personeel dat opdracht kreeg om Faek over te plaatsen naar AZC Musselkanaal. Denkt u bijvoorbeeld aan het AZC personeel dat weet dat Faek na 3 mei 1999 niet meer op het AZC Kollum woonde, met andere woorden dat Justitie de tweede kamer heeft voorgelogen dat de datum van overplaatsing 28 mei was. Denkt u bijvoorbeeld aan het personeel van AZC Musselkanaal dat weet dat Faek die maandag bij hen werd aangeleverd. Pas in 2007 durft een medewerker een anonieme brief aan de familie Vaatstra te sturen:

   Op maandag 3 mei 1999 werd een deel van het management van het AZC Musselkanaal bij elkaar geroepen. Aanwezig waren de centrumdirecteur (mevrouw Brugman), het hoofd Immateriele Zaken (de heer Wolthof) en de coordinator AMOG (de heer de Wit). Onder grote geheimhouding werd verteld dat er diezelfde dag nog een asielzoeker uit AZC Kollum naar Musselkanaal kwam. Een intake-gesprek was niet nodig en maar een zeer klein aantal medewerkers mocht op de hoogte zijn van zijn komst. Deze asielzoeker mocht ook niet deelnemen aan het reguliere programma. Naast de drie MT leden werden twee teamleden van het AMOG-team aangewezen die werden geinformeerd. Deze kregen zwijgplicht en dienden er voor te zorgen dat alleen zij contact hadden met deze asielzoeker. Diezelfde dag laat in de avond werd de asielzoeker gebracht. Hij kreeg alleen toestemming zijn kamer te verlaten als de andere asielzoekers sliepen. Hij moest apart eten en verder contact met andere bewoners werd voorkomen. Enkele dagen na zijn aankomst is de asielzoeker op dezelfde geheimzinnige wijze vertrokken.

   Justitie sprong meteen op de bres om de informatie in deze brief in alle toonaarden te ontkennen, ex-AZC directrice Nettie Groeneveld voorop, die nota bene zelf aanwezig was toen Faek op de taxi werd gezet naar Musselkanaal. We weten nu dat ze glashard aan het liegen was en dat de anonieme brief juist was. De briefschrijver heeft nooit meer wat van zich laten horen. Zelf denk ik dat dit komt omdat de man vrij duidelijk maakt dat hij één van de beveiligers was die Faek moest bewaken. Die zijn op één hand te tellen, dus hij zal wel meteen door Justitie getraceerd en gemaand zijn om zijn mond te houden. Justitie maant elke burger om onverwijld aangifte te doen van (kennis van) een misdrijf, maar als die misdrijven door Justitie zelf gepleegd worden, geldt die wet en burgerplicht opeens niet meer.

 2. Reindert Groot zegt:

  Niet ééntje – die zal juist bang voor z’n hachje zijn – maar allemaal tegelijk. Als ze allemaal tegelijk opstaan en hun mond open doen is het veel moeilijker om collectief disciplinaire maatregelen op te leggen.

  Bovendien valt het dan nauwelijks nog te ontkennen, ééntje zal ongetwijfeld als labiel of ontoerekeningsvatbaar worden bestempeld.

 3. N.E. Derlander zegt:

  Als je et verhaal leest leest, bekruipt je soms het gevoel, dat er niet alleen mensen zijn die (hoe jammerlijk ook) niet durven spreken, maar dat er een ook aantal mensen is, dat gaandeweg het gehele traject willens en wetens het onderzoek hebben verlegd (gemanipuleerd), getraineerd dan wel tegengewerkt. Lijkt mij strafbaar………

 4. ExTours zegt:

  Ik draaide, omdat vandaag bekend werd dat Leonard Cohen is overleden, vanmiddag heel veel nummers van hem, o.a. deze:

  ‘So long Marianne’.

  Ik denk dat vader en kinderen Vaatstra dit al lang zonder enige scrupules gedaan hebben m.b.t. de waarheid. En Maaike nu dus ook. Volgelingen van Aäron zogezegd. Zij aanbaden Yehudi met zijn Gouden Kalf.

  Ze gingen niet meer voor de waarheid, maar worden rechtskundig bijgestaan door deze bijna doodrijder. De zoon van één van de zoveelste frauderende Moszkodiefjes.

  En Akky, ook ik verbaas me er over dat er werkelijk niet iemand die de waarheid kent, er mee naar buiten komt.

  Niemand die dus last heeft van gewetenswroegingen, scrupules?

  Toch hebben we zo’n persoon nodig om het deksel van de doofpot te lichten!

  • van Tours zegt:

   Als je kijkt naar de zaak Baybasin en de hoeveelheid onderzoeken die Baybasin vrijpleiten, dan verbaast iedereen er zich over dat inzake het herzieningsverzoek er nog nooit een conclusie is. Over een herzieningsverzoek moet binnen een redelijke termijn beslist worden. Toch loopt het herzieningsverzoek al meer dan vier jaar en nog komt AG Aben nog niet met zijn conclusies. Ook in die zaak, zo lijkt het mij, denkt men ervan af te kunnen komen door tijd te rekken. Ik denk dat rekken betekent dat de eiser in deze gelijk heeft en herziening van de zaak veel belastende verklaringen over het handelen van bepaalde rechters, mensen van het OM en zelfs van de top van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, inclusief (ex-)staatsecretarissen en (ex-)ministers zal opleveren. De belangen zijn zo groot dat men al vier jaar lang niet over de herzieningsaanvraag wenst te beslissen.
   In de zaak Vaatstra komen deels dezelfde namen naar boven. Dat er niemand uit de school klapt betekent dat men bang is. Nog steeds is niet duidelijk of Bart van Urk Els Borst vermoord heeft of dat hij een zondebok is, die de schuld op zich moest nemen. Het vermoeden is dat Els Borst over een van deze personen, wiens naam in beide zaken naar voren komt, een boekje zou willen opendoen en dat ze daarom vermoord is. Ja, dan weet je dat de belangen zo groot zijn dat men er waarschijnlijk een moord voor over heeft gehad. Dat is geen prettige gedachte voor iemand die klokkenluider wil worden. Dan hou je je bek wel. Maar, zodra jij je kennis op een goede wijze op papier hebt gezet en bij een notaris hebt gedeponeerd, heb je minder risico. Dus dat zouden deze mensen moeten doen. En als er zoveel kluisverklaringen liggen dat niemand er meer onderuit kan, is het niet meer stil te houden of te ontkennen en moet er wel wat gebeuren.

   • Maar hoe zit het met anoniem de politie bellen, aangifte doen en daar je verhaal te vertellen? Overigens dat ‘anoniem’ moet je volgens mij met een grote korrel zout nemen. Hoe vaak gebeurt het wel niet bij rechtbanken dat er bij anonieme getuigen per ongeluk (…) een micro open blijft staan en de getuige is plotsklaps niet meer anoniem, of denk maar aan Fons Poel die een waar woord sprak tav de ‘Snotneus’ terwijl hij dacht dat de micro uitstond. Men haalt volgens mij zeer welbewust deze trucks uit maar doet het voorkomen als een vervelende vergissing, had niet gemogen zeggen ze dan.

    Maar kan anonieme aangifte bv. via een advocaat de zaak open breken? Wat ik onlangs hoorde in een radioprogramma op de DFL daar sprak Dirk Koch over zijn nieuwe boek ‘Der ambulante Schlachthof ‘ over iets in Deutsland waar een juridisch slot op zat en er in het belang van de staat niet meer af kon. Bestaat zoiets?

  • Akky van der Veer zegt:

   Het is de hoogste tijd voor de waarheid! Alles komt momenteel aan het licht, dus dit ook. Jij en jij en jij, die het weten, kom NU naar voren, desnoods anoniem. Het ontlast je geweten en maakt je vrij!

 5. geen01 zegt:

  Een zeer emotionele brief, meer is het helaas niet.

 6. Wim Dankbaar zegt:

  Anthem
  Leonard Cohen
  The birds they sang
  at the break of day
  Start again
  I heard them say
  Don’t dwell on what
  has passed away
  or what is yet to be.
  Ah the wars they will
  be fought again
  The holy dove
  She will be caught again
  bought and sold
  and bought again
  the dove is never free.
  Ring the bells that still can ring
  Forget your perfect offering
  There is a crack in everything
  That’s how the light gets in.
  We asked for signs
  the signs were sent:
  the birth betrayed
  the marriage spent
  Yeah the widowhood
  of every government —
  signs for all to see.
  I can’t run no more
  with that lawless crowd
  while the killers in high places
  say their prayers out loud.
  But they’ve summoned, they’ve summoned up
  a thundercloud
  and they’re going to hear from me.
  Ring the bells that still can ring …
  You can…

 7. Drentse Fryske zegt:

  Borrepoes, ‘k neem aan dat hier gedoeld wordt op titelsong van mr Cohen’s latest album ? Ik zou je willen aanraden om even op de fb-pagina van wijlen mr. Leonard Cohen te kijken, daar staat een video waarin mr. Cohen zíjn visie geeft op de lyric’s van deze songtitel. Héél misschien dat borrepoes er nog iets van kan leren ? Hoewel ik daar eerlijkgezegd een hárd hoofd in heb. Vriendelijk verzoek; misbruik deze titelsong geschreven door een mooi en zuiver mens niet wil je ?!

  Verder sluit ik me van harte aan bij de algehele oproep zoals bovenstaand, alsjeblieft mensen, wie iets weet ‘sta op’, kom naar voren en laat van je horen… ‘ring the bell that still can ring’.

 8. Drentse Fryske zegt:

  Oh en ‘Kolder’ (Kolderkamp) , je bent wérkelijk een meewarig en meelijwekkend figuur, heb je nu wérkelijk niéts beters om mee te komen ? Je bent toch écht van kant noch wal serieus te nemen met je kolderieke geblaat ! Je bent toch eigenlijk echt wel zielig; platvloers scheldend en schreeuwend en verdreven uit de swapichou-woestijn, zó iets, needing for some attention ? You fool !!

 9. Drentse Fryske zegt:

  @Swapichou, herstél… weliswaar bij wijze ván, betr. mijn voorgaande schrijven m.b.t. ‘Kolder’ – Kolderkamp. M.a.w. , ’t lag ‘m niét aan jullie. Goeie ‘winterslaap’ 😉

 10. landbouwer zegt:

  Zojuist lees ik in een boek van Chris Mooney: “De tijd doet de behoefte om de waarheid te kennen niet minder worden,hij maakt hem alleen maar groter. De waarheid kan vaker wel dan niet een ondraaglijke last zijn”.

 11. ExTours zegt:

  Geweldige tekst. Die lijkt donkerder dan die is. Natuurlijk is er heel veel mis, maar:

  “Ring the bells that still can ring. Forget your perfect perfect offering. There’s a crack in everything. That’s how the light gets in”,

  is m.i. het meest opbeurende stukje uit deze tekst. Kunnen we wellicht moed uit putten.

 12. Wim Dankbaar zegt:

  Geen01,

  Het is een brief gericht aan een mevrouw die uit eigen ervaring weet dat Faek in het diepste geheim op haar centrum binnen werd gebracht, 2 dagen na de moord. En nog houdt zij haar mond tegenover de moeder van het slachtoffer. Behalve emotioneel is hij raak en intelligent.

  Om dit “niet meer dan een emotionele brief” te noemen, is hetzelfde als zeggen dat een bebloed trainingsjack niets met de moord te maken heeft. Wie het lef heeft om dat te zeggen zoals Chris Klomp, in de wetenschap dat de badmeester ook nog bedreigd is om zijn mond te houden, die is niet objectief, die heeft een andere agenda.

  Zoals de Amerikanen zeggen: The significance of this cannot be overstated! Een bebloed trainingsjack is reeds op de dag van de moord gevonden en naar de politie gebracht. Maar het is door diezelfde politie verdonkeremaand en stilgezwegen. De vinder van dit bewijsstuk is zelfs bedreigd om zijn mond erover te houden. Je vindt een trainingsjack onder het bloed, maar je houdt dit stil en vernietigt het bewijsstuk. Bent u ook zo benieuwd naar de DNA analyse van dat bloed? Bent u ook zo benieuwd of dat het bloed van Marianne was? Of weet u het al zeker, net als ik? Droeg Jasper die nacht voor de verandering een trainingspak?

  De huidige Jasper Steringa farce van Justitie kunt u slechts geloven bij de gratie van wat er allemaal stilgehouden is. Dit trainingsjack is slechts het topje van de ijsberg. En ja, als Justitie zegt dat er een DNA match is met Jasper, dan gelooft u dat natuurlijk. Want DNA is heilig en onomstotelijk. DNA liegt niet!

  https://rechtiskrom.wordpress.com/2015/09/15/het-bebloede-trainingsjack/

  • geen01 zegt:

   Dat trainingsjack is het voldongen feit dat nog bewezen moet worden,pas dan is er een doorbraak om op de SBS hartpatient te gaan focussen, vanwege zijn simplistische rookgordijn.

 13. geen01 zegt:

  DNA zonder geldig paspoort of geboortebewijs is funest, beste Wim.

  • Wim Dankbaar zegt:

   I am too stupid to understand you.

   • geen01 zegt:

    Réir mar a thuigim.

    • geen01 zegt:

     Wim Dankbaar zegt;

     “De huidige Jasper Steringa farce van Justitie…”

     Onzin Wim, bovendien lijkt slechts verdere energie in waarheidsvinding gestaakt te zijn door Justitie. Bij meerdere, of een uiteindelijke hoofddader kan schakelbewijs m.b.t. JS de veroordeling rechtvaardigen, afgezien nog van zijn bekentenis.

     • Wim Dankbaar zegt:

      Justitie weet vanaf dag één wie de echte daders zijn. Sterker, die hebben ze zelf buiten beeld gebracht. JS is dus een farce. Een zondebok voor de ware toedracht en dekmantel voor de misdrijven en leugens van Justitie. JS is gemaakt om mij de mond te snoeren. Zo arrogant ben ik. Je hebt het over een mogelijk scenario van meerdere daders? Ook dat maakt JS een farce, zelfs al zou hij toch op één of andere manier betrokken zijn. Zijn bekentenis is het tegenovergestelde van bewijs. Het is voor JS ontlastend bewijs. Bewijs dat hij niet de moordenaar is. NIETS maar dan ook niets rechtvaardigt zijn veroordeling.

     • geen01 zegt:

      Ter zijde nog wil ik je nog melden, dat ik destijds voor de DNA afname en arrestatie van JS een vermoeden uitte richting @Ziva over het gebruik van de Zippo in bepaalde beroepsgroepen, zoals ook bij boeren en slagers etc. het geval kan zijn. JS was geheel nog niet en plein public.

      • Wim Dankbaar zegt:

       De enigen van wie geen DNA is afgenomen, zijn kleine Ali Hassan en Haval Mawloud. Ook het DNA onderzoek was een farce. Elk advies daarvoor was roepen in de wind. Je begint te twijfelen, niet? Dat gekke Wim toch gelijk zou kunnen hebben? Zegt wat over je intelligentie, net als die van Ziva. Respect!

       • geen01 zegt:

        Wat? Geen DNA van “kleine Ali” zegt Wim.

        Wim vraagje:
        Heb je ooit een paspoort gezien van “kleine Ali” , cq “De Neus” ? Probeer eens te werken aan een feitenconstellatie, hoe mager die ook is, en toon eens wat meer vertrouwen in de mensheid.

       • Wim Dankbaar zegt:

        Sorry, You lost me here…

 14. Wim Dankbaar zegt:

  Van: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
  Verzonden: zaterdag 12 november 2016 13:51
  Aan: ‘voorzitter@hulpaanelkaar.nl’
  Onderwerp: Vragen

  Geachte mevrouw Brugman,

  Ik zie dat u voorzitter bent van hulpaanelkaar.nl. Ik zie op uw linkedin pagina dat u zich nogal inzet voor vrouwen en hun rechten. Waarom deed u dat niet voor Marianne Vaatstra en haar moeder? Kunt u mij nu eens uitleggen hoe dat werkt bij Justitie? Waarom zwijgplicht daar boven burgerplicht gaat?

  Voor een beter begrip naar de reden van mijn vragen:

  https://rechtiskrom.wordpress.com/2016/11/11/once-upon-a-time/

  (Vergeet u niet ook de comments te lezen)

  Vriendelijke groet,

  Wim Dankbaar

  Ik ben met name benieuwd van wie u de instructies ontving om Faek in het diepste geheim tijdelijk onderdak te geven in uw centrum. Als u dat niet mag zeggen, zou u dat dan willen toelichten?

  Nogmaals vriendelijke groet,

  Wim Dankbaar

 15. yvonne zegt:

  https://www.youtube.com/watch?v=q_qgVn-Op7Q eens hoop ik , dat dit gaat gebeuren, volk sta toch op, in godsnaam!

  Network – “I’m as mad as hell” speech [english subtitles]

 16. hansjohn zegt:

  @geen01, heb jij een idee waarom Jan Vlug niets heeft gedaan met het rammelende requisitoir van de OvJ?

 17. borrepoes zegt:

  “Is ook nog een scenario, want JS heeft gezegd dat Marianne zo gedrogeerd was als een garnaal. “Je kon alles met haar doen.” “Ik ben medeplichtig” Wellicht wist hij niet dat het een hoertje was, dat hem werd aangeboden door Wolfgang”

  a. Feiten Wim: wanneer heeft Jasper dat gezegd?

  b. Beweer je nu dat Marianne een hoertje was?

  Je blijft rammelen in je ondergrondse en duistere megalomane krochten.

  Denk niet dat deze reactie mag blijven staan …………………………..

 18. hansjohn zegt:

  @Geen01, als jij denkt of weet dat bepaalde dingen elkaar overlappen, met elkaar te maken hebben, iets kan verklaren, enz. enz., dat van belang is, ga er dan zelf achteraan of meldt het.

 19. geen01 zegt:

  Ammenooit niet, ik denk voormijzelf. De Overlap zit hem in de gewetenloze werkwijzes van loverboys.

 20. geen01 zegt:

  JS gebruikt dus zijn boerenverstand.

 21. landbouwer zegt:

  Worden er nu niet teveel zijpaden bewandeld? Getuige Faek heeft het toch nooit over J.S gehad? Of heb ik iets belangrijks gemist?

 22. van Tours zegt:

  Faek heeft alleen in de zogenaamde kluisverklaring staan dat hij over sommige dingen nog niets wenst te verklaren. Het is dus aan hem of er wel of niet nieuwe gegevens boven water komen. Blijkt er volgens Faek nog iemand bij de moord te zijn geweest die Faek niet kende, dan klopt het verhaal weer, maar zolang Faek niets daarover zegt, zal dat niet duidelijk worden. Blijft het feit bestaan dat de bewijslast die de rechter voldoende achtte, een bewijslast is die op aangedragen bewijs van het OM gebaseerd is, waarbij het OM strafbare feiten heeft begaan, onder andere door dingen te stellen die onjuist zijn. Zie de aanwezigheid van bloed op de vindplaats, waar volgens het OM drie liter bloed had moeten liggen. Het is dus een vonnis wat mijn inziens gebaseerd is op valsheid in geschrifte door het OM. Deze rechtszaak had nooit tot een bewezenverklaring mogen leiden! De rechter had de OVJ moeten laten arresteren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s