Kennismaking 2 met Faek, getuige van de moord op Marianne Vaatstra.

Zoals beloofd, hier de tweede van tien kennismakingen met Faek, destijds 15 jarig jochie, dat getuige was van de moord op op Marianne en dit op dezelfde ochtend, 1 mei 1999, aan het politieteam van Jan Verkaik heeft verteld op het bureau Buitenpost. Vervolgens werd Faek op maandag 3 mei 1999 overgeplaatst van AZC Kollum naar AZC Musselkanaal in opdracht van Joris Demmink en Harm Brouwer, de latere twee hoogste bazen van Justitie, respectievelijk Secretaris Generaal van Justitie en Voorzitter van het College Procureurs Generaal van het Openbaar Ministerie. Was ook getekend door AZC directrice Nettie Groeneveld en burgemeester Piet Visser. Faek moest derhalve verborgen blijven en vooral zijn mondje houden over zijn verhoor op Buitenpost. Vandaar ook dat hij niet is benaderd voor het leugenrapport uit 2011  “Onderzoek Ali H. “ van Joris en Harm. Hoe debiel is dat wel niet? Je zegt zelf dat Faek een vriend was Ali H. maar je vraagt hem niet om de onderzoeksvraag van het rapport te beantwoorden: Hebben wij in Turkije de juiste Ali H. gearresteerd?

In het asielzoekerscentrum werpt Ali zich op als ‘aanvoerder’ van de jongere Turkmenen. Ook gaat hij om met Feik Mostafa (15) en zijn vader. Feik is in het onderzoek naar de moord op Marianne voor de politie al gauw een interessant persoon. Getuigen verklaren over een ruzie die hij en Marianne in februari 1999 hebben in de Ringobar in Veenklooster. Hij maakt volgens andere discotheekbezoekers een beweging naar Marianne alsof hij een keel doorsnijdt.

Een vriendin van Marianne vertelt de politie twee dagen na de moord dat zij Feik op Koninginnedag in Kollum heeft zien lopen, samen met drie of vier andere asielzoekers. Een van hen kent zij niet. Zij omschrijft deze man als iemand van ongeveer 25 jaar, met een bierbuikje, getinte huid, een wit base-ball petje op, wit T-shirt, zwarte zonnebril en korter dan 1.75 meter. Feik wordt op 19 mei 1999 verhoord en staat wangslijm af om zijn dna te vergelijken met de sporen van de moordenaar. Dat komt niet overeen. Hij kan zich niet herinneren met wie hij precies op Koninginnedag in Kollum was.

Conclusie: Er zijn geen aanwijzingen die er op duiden dat in 1999 de verkeerde Ali is aangehouden.

Welnu beste mensen, het is helemaal niet debiel als je begrijpt dat naar aanleiding van de informatie van Faek, de juiste Ali meteen is opgepakt en stiekem het land is uitgesluisd. Faek heeft ook verteld dat de moord op Marianne door Ali in de caravan van Wolfgang is gepleegd. Dus dat wist Justitie ook vanaf dag één. Bauke, Ineke, Freddy, Johan, Wilma, lezen jullie mee? Enig idee waarom Jan Verkaik, die jullie jarenlang belazerd heeft, zich nu zo stil houdt? Enig idee waarom hij Wim niet aanklaagt wegens smaad? Enig idee waarom adjunct AZC directeur Louis Uijl Isabella op de mouw spelde dat de afgebrande caravan niet van Wolfgang was?

Superdeal: 8 boeken voor 40 euro

 

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

2 reacties op Kennismaking 2 met Faek, getuige van de moord op Marianne Vaatstra.

  1. Gosse zegt:

    Wim, Ik vind het opvallend dat Faek je steeds te woord staat. Het lijkt wel of jullie vrienden zijn. Hij wenst je weer een fijne dag. Hoi hoi, Doei doei! Deze jongen zit tussen wal en schip. Het is voor mij duidelijk dat hij veel meer weet over de moord op Marianne dan hij wil loslaten.

  2. Wim Dankbaar zegt:

    Gosse,

    Zal aanstonds nog veel duidelijker worden.

    Wim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s