Oproep aan getuigen met een geweten

Hierbij doe ik een oproep aan alle mensen die weten dat de ware toedracht van de moord op Marianne Vaatstra een heel andere is dan ons nu is voorgeschoteld.  Weet u iets maar durft u niet naar voren te komen, schrijft u dan een anonieme brief naar mij:

Wim Dankbaar

Ruysdaelweg 14

2051 EM Overveen

Gelieve u daarbij aan te geven of u wel of geen toestemming geeft om de gegeven informatie te mogen publiceren. Waarom deze oproep? Omdat er tientallen mensen zijn, met name bij Justitie, die deze website volgen en weten dat mijn scenario van de moord geen hersenschim is, maar dat niet durven te melden vanwege de enorme angst- en doofpotcultuur binnen Justitie. Het is eigenlijk een wonder dat bijna al die mensen hun mond houden, want het zijn er toch echt veel. Denkt u bijvoorbeeld aan de politiemannen die Faek op de dag van de moord hebben opgehaald van het AZC. Denkt u bijvoorbeeld aan de politiemannen die Faek op bureau Buitenpost hebben verhoord en het ware verhaal uit zijn mond hebben vernomen. Denkt u bijvoorbeeld aan de politiemannen die opdracht kregen van burgemeester Visser om de speurhonden terug te trekken toen deze naar het AZC liepen. Denkt u bijvoorbeeld aan de politiemannen die het het bebloede trainingsjack van Ali in ontvangst hebben genomen van de badmeester. Denkt u bijvoorbeeld aan de politiemannen die opdracht kregen om dit bewijsstuk te vernietigen.

Denkt u bijvoorbeeld aan de politiemannen die Ali Hassan hebben gearresteerd in Leeuwarden.  Dat waren vrijwel zeker weer andere politiemannen die Ali in een busje naar het grenshospitium Amsterdam hebben gebracht. Denkt u bijvoorbeeld aan het personeel van het grenshospitium dat weet dat deze rare vogel onder afwijkende omstandigheden bij hen werd aangeleverd. Denkt u bijvoorbeeld aan de mensen (marechaussee?) die Ali hebben begeleid naar Noorwegen. Onlangs sprak ik nog iemand die een aantal maanden had vastgezeten in de gevangenis aan de Tafelbergweg, het voormalige grenshospitium. Hij vroeg aan een mevrouw van de administratie die er in 1999 ook al werkte of er iets klopt van het verhaal van Ali Hassan die via het grenshospitium is uitgezet. Het antwoord was: Ik heb opdracht dat ik daar niets over mag zeggen. Ze zei dus niet: Nee, daar klopt niets van! Zo werkt het dus bij Justitie. De halve tent weet dat het gebeurd is maar niemand durft wat te zeggen.

Denkt u bijvoorbeeld aan het AZC personeel dat opdracht kreeg om Faek over te plaatsen naar AZC Musselkanaal. Denkt u bijvoorbeeld aan het AZC personeel dat weet dat Faek na 3 mei 1999 niet meer op het AZC Kollum woonde, met andere woorden dat Justitie de tweede kamer heeft voorgelogen dat de datum van overplaatsing 28 mei was. Denkt u bijvoorbeeld aan het personeel van AZC Musselkanaal dat weet dat Faek die maandag bij hen werd aangeleverd. Pas in 2007 durft een medewerker een anonieme brief aan de familie Vaatstra te sturen:

Op maandag 3 mei 1999 werd een deel van het management van het AZC Musselkanaal bij elkaar geroepen. Aanwezig waren de centrumdirecteur (mevrouw Brugman), het hoofd Immateriele Zaken (de heer Wolthof) en de coordinator AMOG (de heer de Wit). Onder grote geheimhouding werd verteld dat er diezelfde dag nog een asielzoeker uit AZC Kollum naar Musselkanaal kwam. Een intake-gesprek was niet nodig en maar een zeer klein aantal medewerkers mocht op de hoogte zijn van zijn komst. Deze asielzoeker mocht ook niet deelnemen aan het reguliere programma. Naast de drie MT leden werden twee teamleden van het AMOG-team aangewezen die werden geinformeerd. Deze kregen zwijgplicht en dienden er voor te zorgen dat alleen zij contact hadden met deze asielzoeker. Diezelfde dag laat in de avond werd de asielzoeker gebracht. Hij kreeg alleen toestemming zijn kamer te verlaten als de andere asielzoekers sliepen. Hij moest apart eten en verder contact met andere bewoners werd voorkomen. Enkele dagen na zijn aankomst is de asielzoeker op dezelfde geheimzinnige wijze vertrokken.

Justitie sprong meteen op de bres om de informatie in deze brief in alle toonaarden te ontkennen, ex-AZC directrice Nettie Groeneveld voorop, die nota bene zelf aanwezig was toen Faek op de taxi werd gezet naar Musselkanaal. We weten nu dat ze glashard aan het liegen was en dat de anonieme brief juist was. De briefschrijver heeft nooit meer wat van zich laten horen. Zelf denk ik dat dit komt omdat de man vrij duidelijk maakt dat hij één van de beveiligers was die Faek moest bewaken. Die zijn op één hand te tellen, dus hij zal wel meteen door Justitie getraceerd en gemaand zijn om zijn mond te houden. Justitie maant elke burger om onverwijld aangifte te doen van (kennis van) een misdrijf, maar als die misdrijven door Justitie zelf gepleegd worden, geldt die wet en burgerplicht opeens niet meer.

Er zijn dus talloze mensen die uit eigen ervaring weten dat deze site of mijn boek de waarheid vertelt. Een deel daarvan zal altijd zwijgen, maar een ander deel heeft een knoop in het geweten, maar durft het niet te zeggen. Er zijn bijvoorbeeld rechercheurs die tegen de familie Vaatstra gezegd hebben: Wij weten wel waar we de daders moesten zoeken, maar we mochten niet van hogerhand. Er zijn ook rechercheurs die ontslag hebben genomen of vervroegd pension hebben gekozen. Dat soort mensen vraag ik om mij anoniem te schrijven.

The only thing Necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.

-Edmund Burke

Treason does never prosper. What’s the reason?
If it prospers, none dare call it treason.

– Sir John Harrington

The allies of evil are ignorance, apathy and the wish to not believe.

Emile Roemer denkt het lek boven te hebben, maar ik denk dat hij de cultuur van Justitie onderschat:

De aanhouder wint. Dat heeft Ronald van Raak deze week bewezen. Sinds 2006 zet hij zich in voor de bescherming van klokkenluiders, mensen die maatschappelijke misstanden aan de kaak stellen.

We kennen inmiddels de bekendste klokkenluiders. Ad Bos, die de miljardenfraude in de bouw aankaartte. Hij werd schandalig behandeld en leefde jarenlang berooid in een caravan. Fred Spijkers verging het niet veel beter. Decennialang werd hij door Defensie geïntimideerd en bedreigd omdat hij niet wilde liegen over ondeugdelijke en gevaarlijke landmijnen.

Afgelopen dinsdag won Ronald zijn tienjarige strijd voor een Huis voor klokkenluiders. 66 leden van de Eerste Kamer stemden voor. Er waren geen tegenstemmen.

Daarmee is het Huis voor Klokkenluiders een feit en krijgen mensen als Ad Bos en Fred Spijkers in het vervolg bescherming tegen ontslag, pesterijen en intimidatie.

Met het Huis voor klokkenluiders kunnen gewone mensen opboksen tegen machtige bedrijven en overheden. Wie een misstand meldt is veilig en zaken kunnen niet meer zomaar in een doofpot worden gestopt. Ook kan ‘het Huis’ onderzoek doen zodat nieuwe gevallen van fraude, corruptie of gevaren voor onze veiligheid kunnen worden voorkomen of aangepakt.

De aanhouder wint. Hard werken wordt beloond. Wat zijn we trots en wat verdient Ronald van Raak een groot compliment voor zijn succesvolle strijd!

Emile Roemer

Neem een uurtje de tijd en je denkt nooit meer hetzelfde over Justitie. Mocht je daarna ook menen dat we door onze eigen overheid belazerd zijn in deze zaak, stuur deze email dan door aan minimaal 10 mensen en/of deel de link op facebook, twitter of waar je ook actief bent. Is het geen schande dat dit door de media wordt doodgezwegen? “

Laat deze mensen maar bibberen dat hun misdadige bedrog ooit uitkomt:

De doofpotters

Het aanbod voor 8 boeken voor 50 euro blijft geldig.

Winkels die het boek op voorraad hebben:

Aalten – Boekhandel Meneer Kees
Aalten – Boekhandel Messink & Prinsen
Aalten – Primera
Alblasserdam – Primera
Almelo – Primera Bornsestraat (Plus supermarkt)
Alkmaar – Boekhandel Feijn, De Laat 47
Alkmaar – Boekhandel Van der Meulen
Almelo – Boekhandel Almelo, Grotestraat 20
Almelo – Boekhandel Broekhuis
Almelo – Primera De Gors
Almelo – Readshop Van Roekel, Ootmarsumsestraat 274
Almere – Boekhandel Stumpel
Almere – Primera Almere Buiten
Alphen aan de Rijn – Boekhandel Haasbeek
Amersfoort – Primera Brundel
Amersfoort – Primera Peters
Amsterdam – Boekhandel Zwart op Wit
Amsterdam – Muziekhandel Valerius, Koninginneweg 145
Amsterdam – Primera Bezaanjachtplein
Amsterdam – Primera Pasteuning, Van Limburg Stirumplein 1
Amsterdam – Primera Roja, Karspeldreef 1313
Amsterdam – Primera Vlaskamp, Wisseloord 97
Andijk – Primera
Apeldoorn – Bruna, De Eglantier 422
Apeldoorn – Primera Biemolt Asselsestraat 261
Apeldoorn – Readshop Oranjerie
Appingedam – Primera
Arnhem – Eco Electronics
Arnhem – Boekhandel De Poort
Arnhem – Primera Arnhem Centrum
Arnhem – Primera Elderveld
Arnhem – Primera Presikhaaf
Arnhem – Primera Rijkerswoerd
Arnhem – Primera Postkantoor Van den Berg (A Van Lawick v Pabststraat 109)
Assen – Boekhandel Iwema
Assen – Primera Kloosterveste
Assendelft – Bruna
Barendrecht – Primera Carnisse Veste
Beekbergen – Boekhandel Beekbergen
Beek en Donk – van Helvoort Boek en Kantoor
Beek Ubbergen – Primera De Postkoets
Beilen – Primera
Bergen op Zoom – Primera Ernest
Bergum – Boekhandel Bergum
Berkel Enschot – Boekhandel Verrijt
Bilthoven – Primera De Kwinkelier
Blerick – Primera
Bladel – Primera Prins
Blokker – Primera Westerblokker
Bodegraven – Primera Raadhuisplein
Borger – Bruna, Grote Brink 3
Borne – Bruna,  Grotestraat 195
Bodegraven – Primera Vromade
Bolsward – Primera Bolsward
Breda – Cigo Moerwijk
Breda – Boekhandel Van Kemenade & Hollaers
Breda – Primera Heksenwiel
Breda – Primera Hoge Vucht
Breda – Readshop Valkeniersplein
Breukelen – Boek en Kantoor Marinus van Kralingen
Brummen – Primera Brummen
Bussum – Bruna, Veerplein 104
Capelle a/d IJssel – Primera De Terp
Castricum – Boekhandel Laan
Castricum – Primera Geesterduin
Culemborg – Primera Culemborg
Delft – Primera Bikolaan
Delft – Primera De Hoven Passage
Delft – Primera Dasstraat 12
Delfzijl – Primera Larooi
Delzijl Readshop, Poststraat 4,
Delfzijl – Tabaktief, Schoolstraat 6
De Koog – Primera Mets (Texel)
De Meern – Primera Veldhuizen
Den Bosch – Boekhandel Heinen
Den Bosch – Primera Helftheuvelpassage
Den Haag – boekhandel Douwes, Herengracht 60
Den Haag – Primera Bankastraat 3
Den Haag – Van Stockum Boekverkopers
Den Helder – Primera
Den Hoorn – Primera
Deurne – Primera
Deventer – Primera De Zandpoort
Deventer – Primera Keizerslanden
Doesburg – Boek en Buro
Dongen – Bruna Dongen, Hoge Ham 154
Drachten – Cigo, Eems 8
Drachten – Boekhandel van der Velde
Dronten – Voster Boek & Kantoor
Drunen – Bruna, Hugo de Grootstraat 20
Duiven – Primera Duiven
Ede – Boek en Buro
Ede – Primera Parkweg
Eemnes – Primera Eemnes
Eindhoven – Boekhandel Van Piere
Eindhoven – Bruna Postkantoor, Kruisstraat 165
Eindhoven – Primera De Hurk
Eindhoven – Primera Meerrijk
Elburg – Primera Elburg
Emmeloord – Boekhandel Marsman
Emmeloord – Primera Kuipers
Emmen – Boekhandel Plantage
Emmen – Primera Bargeres
Enschede – Boekhandel Broekhuis
Enschede – Primera Helmerhoek
Enschede – Primera Jan Haast
Enschede – Primera Roombeek
Geldermalsen – Bruna, Het Hooghuis 3
Goor – Bruna, Grotestraat 101
Goor – Primera De Bandijk
Gorinchem – Boekhandel De Mandarijn
Gorinchem – Boekhandel Ritmeester
Gorinchem – Boekhandel De Wingerd
Gorredijk – Boekhandel Planteyn
Gorredijk – Primera De Primeur
Gouda – Boekhandel Smit
Gouda – Primera Herman Kok
Gouda – Boekhandel Verkaaik
Grave – Primera Hart van Grave
Groningen – Bruna Overwinningsplein 71
Groningen – Cigo Van Lenneplaan
Groningen – Boekhandel Riemer
Groningen – Primera Paddepoel
Groningen – Boekhandel van der Velde
Haaksbergen – Boek en Buro
Haarlem – Boekhandel De Vries
Haarlem – Bruna, Generaal Cronjéstraat 67
Hardinxveld – Giessendam – Primera Boogaard
Harmelen – Primera Kwakkenbos
Heemstede – Boekhandel Blokker
Heenvliet – Primera Heenvliet
Heerde – Primera Heerde
Heerenberg – Primera
Heerhugowaard – Primera Evers
Heerlerheide – Primera Heerlerheide
Helmond – Primera Brandevoort
Hengelo – Boekhandel Broekhuis
Hengelo – Bruna, Markt 2
Hengelo (Gld) – Boexcellent
Hoogerheide – Primera
Hoogezand – Cigo Gorecht Oost
Hoogezand – Primera
Hoogland – Bruna, Kraailandhof 15
Hoogland – Primera Brundel
Hoorn – Boekhandel Stumpel
Huissen – Primera Huissen
Julianadorp – Primera
Kaatsheuvel – Bruna, Hoofdstraat 65
Katwijk – Primera Kroon
Katwijk – Primera Hoornesplein
Katwijk – Readshop
Krimpen a/d IJssel – Primera Crimpenhof
Leerdam – Primera
Leeuwarden – Boekhandel van der Velde
Leiden – Boekhandel de Kler
Leiden – Bruna Vijf Meiplein
Leiderdorp – Boekhandel de Kler
Leidschendam – Boekhandel de Kler
Leidschendam – Primera De Koning
Lekkerkerk – Readshop
Lelystad – Primera Lelycentre
Lelystad – Primera Riecker
Lemmer – Primera
Leusden – Boekhandel van der Vlist, winkelcentrum Hamershof
Lichtenvoorde – Primera
Lisse – Primera
Lochem – Bruna Bierstraat
Lochem – Boekhandel Lovink
Lochem – Primera Voskamp, Korte Hofstraat 7
Loosdrecht – Bruna Loosdrecht, Nootweg 49
Maassluis – Boekhandel Koningshoek
Maastricht – Boekhandel De Tribune
Maastricht – Boekhandel Dominicanen
Maastricht – Bruna, Roserije 329
Maastricht – Primera Keulen
Marum – Primera Marum
Meppel – Primera Kruijer
Middelburg – Boekhandel De Drukkerij
Muiden – Primera De Hoek
Mijdrecht – Boekhandel Mondria
Nieuwegein – Primera Galecop
Noordwijk – Boekhandel van der Meer
Noordwijk – Bruna Hoofdstraat 99
Noordwijk – Bruna Kerkstraat 37
Nieuwleusen – Readshop Jaap Hilbrink
Nieuw Vennep – Bruna, Handelplein 21
Nieuw Vennep – Bruna, Symfonie 37
Nijmegen – Boekhandel Dekker v.d Vegt
Nijmegen – Boekhandel Roelants (voorheen De Oude Mol)
Odijk – Primera
Oegstgeest – Boekhandel de Kler
Oegstgeest – Primera
Oegstgeest – Rijnlandse boekhandel
Oirschot – Boekhandel de Croon
Oosterhout – Primera Arendshof
Oost Souburg – Primara, Kanaalstraat 4
Oss – Boekhandel Derijks
Oosterwolde – Primera De Primeur
Overveen – Primera
Oudwoude – Café Restaurant De Iterij
Purmerend – Primera Winkelcentrum Eggert
Purmerend – Boekhandel Het Leesteken
Purmerend – De Nieuwste Tijd
Purmerend – Primera Weidevenne
Purmerend – Primera Wormerplein
Raalte – Bruna, Herenstraat 19
Reusel – Primera Prins
Rhenen – Bruna, Frederik van de Paltshof 32
Ridderkerk – Primera Vlietplein
Roden – Boekhandel Daan Nijman
Roelofarendsveen – Veenerick Boek en Kantoor
Roermond – Boekhandel Plantage
Rotterdam – Boekhandel Donner
Rotterdam – Primera Alexandrium
Rotterdam – Primera Boulevard Zuid
Rotterdam- Primera Lusthofstraat
Rotterdam – Primera Oosterflank
Rotterdam – Primera Oude Binnenweg
Rotterdam – Primera Overschie
Rijnsburg – Primera
Sassenheim – Boekhandel Wagner
Sassenheim – Primera
Sevenum – Primera
Sliedrecht – Primera Burgemeester Winklerplein
Sneek – Boekhandel van der Velde
Sneek – Cigo
Spakenburg – Bruna, De Ziel 53
Spijkenisse – Primera Akkerhof
Spijkenisse – Primera Stadshart
Stadskanaal – Bruna, Europaplein 4
Stadskanaal – Readshop, Oude Markt 1c
Surhuisterveen – Boekhandel Douma
Tilburg – Boekhandel Gianotten Mutsaers
Tilburg – Bruna Westermarkt 126
Tilburg – Primera De Blaak
Tilburg – Primera Goosen
Twello – Primera Oonk Blz
Uithuizen – Primera
Urk – Cigo
Utrecht – Boekhandel Broese
Utrecht – Bruna winkelcentrum Overvecht, Roelantdreef 254
Utrecht – Bruna, Verlengde Houtrakgracht 389
Utrecht – Primera Hoog Catharijne
Utrecht – Primera De Uithof
Utrecht – Primera De Gaard, Troosterhof
Veendam – Cigo
Veendam – Primera Hiemstra
Veldhoven – Primera De Bont
Velzerbroek – Bruna
Venlo – Bruna
Venray – Boekhandel  Van den Munckhof
Venray – Primera Cuypers
Vlissingen – Boekhandel De Drukkerij
Vlissingen – Bruna, Walstraat 101
Vlissingen- Primera, Lange Zelke 2
Voorschoten – Boekhandel de Kler
Waddinxveen -Primera
Wageningen – Boekhandel Kniphorst
Wageningen – Bruna
Wassenaar – Boekhandel de Kler
Weert – Bruna
Winschoten – Primera Kiewiet
Winterswijk – Boekhandel Kramer
Woerden – Primera Tournoysveld
Wijk aan Zee – Primera van de Watering
Wijchen – Lektuurhandel Robben
IJmuiden – Primera IJmuiden (Zeewijkplein)
IJmuiden – Primera Prince
Zandvoort – Bruna (Grote Krocht)
Zevenaar – Boek en Buro
Zoetermeer – Boekhandel Haasbeek
Zutphen – Boek en Buro
Zutphen – Primera, Korte Hofstraat 7
Zutphen – Readshop
Zwolle – Boekenhuis Zwolle
Zwolle – Primera Holtenbroek
Zwolle – Primera Max (Zwolle centrum)
Zwolle – Primera Stadshagen
Zwijndrecht – Boekhandel Hyperion

U kunt het boek ook bestellen onder meer op de bestelpagina.

 

 

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

4 reacties op Oproep aan getuigen met een geweten

 1. Wim Dankbaar zegt:

  From: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
  Sent: dinsdag 15 maart 2016 12:03
  To: ‘bas.haan@nieuwsuur.nl’
  Subject: Scoop of niet?

  Ha Bas,

  Als journalist van het jaar wil ik jou het volgende voorleggen:

  Een als geweldadig en crimineel bekend staande Irakees verdwijnt uit het AZC Kollum na de moord op Marianne Vaatstra. Justitie beschikt over een verklaring van een andere Irakees die stelt hem geholpen te hebben naar Irak terug te komen, omdat de man naar eigen zeggen betrokken was bij de moord op Marianne Vaatstra. Het politieverhoor van deze Irakees staat op video. Verder bevestigt Justitie zwart op wit dat de man inderdaad bewoner van het AZC was en sinds de moord is verdwenen, maar vraagt erbij deze informatie stil te houden.

  Is dat een een scoop of niet?

  Mvg

  Wim

 2. yvonne zegt:

  Al een reactie gehad? Ben benieuwd………

 3. albertb69 zegt:

  Wim, van Bas Haan hoef je geen enkele medewerking te verwachten.
  Hij heeft in de zaak van Ernest Louwes een zeer dubieuze rol gespeeld, waarvan iedereen weet dat Ernest Louwe onschuldig is en wie de echte moordenaar is. Maar hij koos duidelijk de kant van het OM, door met hand en tand de echte moordenaar te verdedigen en Maurice de Hond aan te pakken, die er alles aan deed om te bewijzen dat Ernest Louwes onschuldig was.
  Lees het boek maar van Bas Haan over de Deventer moordzaak, en je weet meteen dat hij geen haar beter is dan Peter R, de Vries.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s