2005: Bauke vraagt om tips voor lifter

 

Zaak Vaatstra: de onbekende lifter(s)

Publicatie:
zo 17 april 2005 23.52 uur

DE WESTEREEN –

“Wie heeft er in de nacht van 30 april op 1 mei 1999 één of meerdere lifters meegenomen?” Deze vraag werd dit weekeinde geplaatst op de site www.mariannevaatstra.nl. De website heeft als doel om informatie te verzamelen en mensen die tot nu toe gezwegen hebben te bewegen hun verhaal bekend te maken over wat zij weten rondom de gruwelijke moord op Marianne Vaatstra.

De 16-jarige Marianne werd in 1999 in de nacht na Koninginnedag in een weiland bij Veenklooster verkracht en vermoord. Na zes jaar is de dader nog altijd niet gevonden. De vader van Marianne maakte in mei 2004 bekend dat hij zelf een onderzoek zou beginnen. In de lokale krant De Westereender plaatste hij een oproep en in juni 2004 werd een websiteofficieel geopend om nieuwe informatie boven water te krijgen.

Bron: http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/10186/Zaak_Vaatstra:_de_onbekende_lifters.html

Welnu Bauke, Hier heb je je lifter, Justitie weet er alles van:

Van vrijdag op zaterdag 30 april en 1 mei 1999 was ik bij een vriend op bezoek op het AZC te Kollum. Rond 02.30 uur werd mijn vriend gebeld door iemand die wist dat ik bij hem op bezoek was en dat ik nog die nacht terug zou gaan naar Leeuwarden. Eerst werd er gebeld of ik nog aanwezig was en enkele minuten later met het verzoek of ik iemand een lift kon geven naar Leeuwarden. Ik heb daar positief op geantwoord en mij werd gevraagd om via de Lauwersmeerweg langs de Badweg in Kollum te rijden en vervolgens in de richting van Veenklooster. Zo reed ik ook altijd van het AZC terug naar huis. Onderweg zou de lifter zoals ik hierboven bedoel zich wel laten zien zo werd mij gezegd. Ik heb dat vervolgens gedaan en de betreffende persoon meegenomen. Ik kende de man die ik meenam als een bewoner van het AZC en had hem vaker gezien in het bijzijn van andere vrienden van mijn vriend. Ik schrok heel erg toen ik zag dat hij behoorlijk onder het bloed zat en erg overstuur was. Ik schrok nog meer toen hij mij vertelde dat hij iemand vermoord had. Het was en zeer onsamenhangend verhaal maar het werd mij wel duidelijk dat het om een meisje ging. Ik heb hem afgezet aan de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden. Hij heeft me onderweg wel verteld dat hij Ali heette. Pas enkele dagen later drong het allemaal tot mij door waar zijn verhaal mee te maken had. Ik durfde daarmee niet naar de politie omdat ik bang was dat men ook mij zou verdenken. Ook toen ik later werd verzocht om me te melden op het politiebureau heb ik niet gezegd wat er gebeurd was uit angst dat ik er problemen mee zou krijgen. De politie confronteerde mij met een verklaring van mijn vrouw maar ik heb dat toen ontkend. Omdat ik bang was voor sporen heb ik mijn kleren nog diezelfde nacht uitgedaan en bij een vriend op het AZC in Burgum andere kleren aangetrokken. Die kleren zijn, zo heb ik begrepen, later teruggevonden maar gelukkig wezen deze niet naar mij. Ik betreur het dat ik dit niet allemaal eerder hebt verteld maar ik was bang dat ik gearresteerd zou worden. 

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op 2005: Bauke vraagt om tips voor lifter

  1. Pingback: Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

  2. hansjohn zegt:

    Jammer dat hier geen aandacht is besteed door bijv. Peter R de Vries.
    Wel begrijpelijk natuurlijk.

  3. dennis zegt:

    PRDV is slechts een pionnetje van justitie geworden hansjohn, met als dekmantel dat hij voetbal makelaar is, alhoewel peter in het begin van zijn show bizz carriére eigenlijk best wel een leuk programma had met verborgen camera’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s