Demmink en Brouwer: Partners in crime

Als onze rechtstaat u lief is, verspreid dan AUB dit bericht zoveel mogelijk via social media als Facebook, Twitter, Instagram, email, enzovoort.

brouwer

Ik wil u wat vertellen over Joris Demmink en Harm Brouwer. Wellicht heeft u nooit van deze namen gehoord. Joris Demmink was 10 jaar lang de Secretaris Generaal van het Ministerie van Justitie, Harm Brouwer was 8 jaar lang de baas van het Openbaar Ministerie. Dit zijn de machtigste posten binnen Justitie, belangrijker dan de ministers zelf die komen en gaan. Vanuit die functies zaten de beide vrienden dagelijks met elkaar aan tafel.

Nederland. Den Haag, 04-11-2002, Portret, Ministerie van Justitie. Secretaris Generaal J. Demmink. Foto: Jiri Buller

Tijdens de moord op Marianne Vaatstra in mei 1999 was Harm Brouwer Hoofdofficier van Justitie van Friesland en Joris Demmink was Directeur Generaal Vreemdelingenzaken.

Deze mannen hebben kortweg het volgende op hun geweten:

– Zij hebben de moordenaars en verkrachters van Marianne Vaatstra in het weekend van haar moord stiekem weggesluisd. De 15 jarige Feik Mustafa heeft op de dag van de moord reeds op het politiebureau Buitenpost de ware toedracht verteld: Dat hij getuige was van de moord in het chalet van Wolfgang Hebben. Dat de moord gepleegd is door zijn vriend Ali Hassan. Wederom in opdracht van Demmink en Brouwer is Feik de eerste werkdag daarop (maandag 3 mei 1999) heimelijk overgeplaatst naar het AZC te Musselkanaal.

– Ali Hassan is op de dag van de moord (1 mei 1999) – in opdracht van Harm Brouwer – door de politie opgehaald van zijn huurkamer in de Kleine Kerkstraat te Leeuwarden en door twee politieagenten naar het Grenshospitium Amsterdam gebracht, van waaruit hij – in opdracht van Joris Demmink – nog hetzelfde weekend stiekem naar Noorwegen is gesluisd.

– Alle ondergeschikten kregen opdracht hier hun mond over te houden en bewijsstukken voor de ware toedracht te verdonkeremanen. Zoals bijvoorbeeld het bebloede trainingsjack van Ali Hassan dat badmeester Andries Visser vond in de bosjes van zijn zwembad en naar de politie bracht. Zoals bijvoorbeeld ook het bankpasje van Marianne waarmee kort na haar dood getracht is te pinnen bij een ABN Amro filiaal in Groningen. Wie die ondergeschikten waren kunt u hier lezen.

mousSpeciale vermelding verdient Henk Mous, beroepsleugenaar en “woordvoerder doofpot” voor Joris en Harm.

– Mede onder druk van de publicaties van Wim Dankbaar op deze website, hebben zij uiteindelijk een onschuldige veeboer ervoor opgeknoopt middels een vervalste DNA match en een “bekentenis” die hem is opgelepeld door Justitie, van A tot Z verzonnen. Gebaseerd op een gestolen-fiets-verhaal dat nooit heeft plaatsgevonden.  Dit alles ten koste van miljoenen belastinggeld aan een volledig fake grootschalig DNA verwantschapsonderzoek. En nu wordt de “toerekeningsvatbare” Jasper helemaal in de watten gelegd in de PI Zwolle. De man die Marianne heeft verkracht, gewurgd en drie keer de keel heeft doorgesneden, mag als koster de kerkdiensten voor de gelovige gevangenen voorbereiden. Tegen zijn vader zegt hij: Het is jouw schuld dat ik hier zit! Tegen zijn zus zegt hij: Over 8 jaar rijd ik met jou in de trein naar huis! Hoezo geen deal met Justitie?

Onder aanvoering van Joris Demmink en Harm Brouwer is het Nederlandse volk dus tot op de dag van vandaag belogen en bedrogen. Door de hoogste bazen van Justitie, die geacht worden ons te beschermen tegen misdrijven en misstanden. Maar dus in feite zelf de meest weerzinwekkende criminelen zijn, die moordenaars en verkrachters een vrijgeleide gaven. Heren die dus in feite achter de tralies horen, in plaats van invloedrijke overheidsposities te bekleden. Harm Brouwer is thans de voorzitter van de Commissie Toezicht Inlichtingendiensten en Veiligheidsdiensten. Deze man “waakt” over onze veiligheid. Hoe bespottelijk is dit? Als hij zelf de opdracht heeft gegeven om de daders van de grootste gruwelmoord uit de moderne geschiedenis een stiekeme aftocht heeft gegeven?

De Commissie bestaat sinds 1 januari 2014 uit:

 • Mr. H.N. (Harm) Brouwer (voorzitter)
 • Mw. Mr. S.J.E. (Liesbeth) Horstink-von Meyenfeldt (lid)
 • A.J. (Aad) Meijboom (lid)

Groepsportret van de CTIVD commissieleden de heer A.J. Meijboom, mevrouw S.J.E. Horstink- Von Meyenfeldt en de heer H.N. Brouwer

Nu zou u wellicht kunnen denken: Dit is toch te zot voor woorden? Dit kan toch niet waar zijn? Het is zelfs mogelijk dat u de ogen ervoor wilt sluiten. Want als dit waar is, dan is het einde toch zoek voor onze rechtstaat?

Welnu, als u mijn boek leest, dan weet u dat het waar is. Dat kunt u al zien aan de hand van de reviews op de boekenwebsites. Maar u hoeft mijn boek niet eens te lezen om te weten dat het waar is. Want dit blijkt ook uit de omstandigheden sinds het boek uit is. Joris Demmink en Harm Brouwer zijn volledig op de hoogte van de inhoud. Joris staat reeds afgebeeld op de voorkant van het boek als “Hoofd Doofpot”. Voordat het boek uitkwam heb ik zijn BEIDE advocaten, Harro Knijff en Jan Leliveld, op de hoogte gebracht van de strekking ervan.

Zowel Joris als Harro en Jan, deden er niets aan. Dat is toch gek, als het niet waar is? Want als het niet waar is, dan is het de ergste vorm van smaad denkbaar.

Harm Brouwer, de man die ooit een speech gaf, getilteld “Zwijgen is zilver, spreken is goud”, maakt het nog bonter. Die heeft via zijn secretaresse laten weten:

Geachte heer Dankbaar,

De heer Brouwer zal niet reageren op uw e-mail.

Vriendelijke groet,

Hilde Bos

Secretaris CTIVD

Dit terwijl hij in de genoemde speech het volgende zei:

Overigens geldt ook hierbij een volstrekte openheid als wij een fout zouden maken. Niet hopen of gokken, dat het zal overwaaien, beste collega’s, maar actieve openheid en verantwoording.

Waarom doen Joris en Harm er het zwijgen toe? Ik zal het u uitleggen: Omdat zij als geen ander weten dat de waarheid in mijn boek staat. Daarom is de actieve openheid en verantwoording nu ver te zoeken. Zij weten dus ook dat ze geen schijn van kans maken met een zaak tegen mijn boek, omdat ik voldoende bewijzen heb.  Bovendien, als ze iets ondernemen, dan wordt dat een openbare rechtszaak, waar de media niet meer omheen kunnen. Dan komt het boek volop in de schijnwerpers te staan, waardoor nog veel meer Nederlanders kennis zullen nemen van hun wanstaltige bedrog naar het Nederlandse volk.

Demmink en Brouwer dagen Wim Dankbaar wegens smaad en laster in boek Het Vaatstra Complot. Ziet u de headlines al voor u? Ik verzeker u dat Joris en Harm gruwelen bij dat vooruitzicht.

Dat brengt mij op de media. Die vertikken het tot nu toe enige aandacht te geven aan mijn boek. Ze zijn wat mij betreft dus min of min meer medeplichtig aan het het in stand houden van deze volksverlakkerij. En beschermen aldus de misdrijven van Joris Demmink en Harm Brouwer.

Zonder de medewerking van de media zal de boodschap in het boek, van een zeer groot maatschappelijk belang, zich dus via alternatieve kanalen moeten verspreiden.

Daarom nogmaals het verzoek om dit bericht zoveel mogelijk te verspreiden. Geen “likes”op Facebook, maar gewoon het bericht delen. En het boek kopen of aanbevelen. U kunt mij ook benaderen voor de speciale aanbieding van 8 boeken. Wat mij betreft is er geen mooier cadeau om weg te geven. Wilt u de belachelijke prijs daarvoor weten? Informeert u dan via Dank@xs4all.nl.

Winkels die het boek op voorraad hebben:

Aalten – Boekhandel Meneer Kees
Aalten – Boekhandel Messink & Prinsen
Aalten – Primera
Alblasserdam – Primera
Almelo – Primera Bornsestraat (Plus supermarkt)
Alkmaar – Boekhandel Van der Meulen
Almelo – Boekhandel Almelo, Grotestraat 20
Almelo – Boekhandel Broekhuis
Almelo – Primera De Gors
Almelo – Readshop Van Roekel, Ootmarsumsestraat 274
Almere – Boekhandel Stumpel
Almere – Primera Almere Buiten
Alphen aan de Rijn – Boekhandel Haasbeek
Amersfoort – Primera Brundel
Amersfoort – Primera Peters
Amsterdam – Boekhandel Zwart op Wit
Amsterdam – Muziekhandel Valerius, Koninginneweg 145
Amsterdam – Primera Bezaanjachtplein
Amsterdam – Primera Pasteuning, Van Limburg Stirumplein 1
Amsterdam – Primera Roja, Karspeldreef 1313
Amsterdam – Primera Vlaskamp, Wisseloord 97
Andijk – Primera
Apeldoorn – Bruna, De Eglantier 422
Apeldoorn – Primera Biemolt Asselsestraat 261
Apeldoorn – Readshop Oranjerie
Appingedam – Primera
Arnhem – Eco Electronics
Arnhem – Boekhandel De Poort
Arnhem – Primera Arnhem Centrum
Arnhem – Primera Elderveld
Arnhem – Primera Presikhaaf
Arnhem – Primera Rijkerswoerd
Arnhem – Primera Postkantoor Van den Berg (A Van Lawick v Pabststraat 109)
Assen – Boekhandel Iwema
Assen – Primera Kloosterveste
Assendelft – Bruna
Barendrecht – Primera Carnisse Veste
Beekbergen – Boekhandel Beekbergen
Beek en Donk – van Helvoort Boek en Kantoor
Beek Ubbergen – Primera De Postkoets
Beilen – Primera
Bergen op Zoom – Primera Ernest
Bergum – Boekhandel Bergum
Berkel Enschot – Boekhandel Verrijt
Bilthoven – Primera De Kwinkelier
Blerick – Primera
Bladel – Primera Prins
Blokker – Primera Westerblokker
Bodegraven – Primera Raadhuisplein
Borger – Bruna, Grote Brink 3
Borne – Bruna,  Grotestraat 195
Bodegraven – Primera Vromade
Bolsward – Primera Bolsward
Breda – Cigo Moerwijk
Breda – Boekhandel Van Kemenade & Hollaers
Breda – Primera Heksenwiel
Breda – Primera Hoge Vucht
Breda – Readshop Valkeniersplein
Breukelen – Boek en Kantoor Marinus van Kralingen
Brummen – Primera Brummen
Bussum – Bruna, Veerplein 104
Capelle a/d IJssel – Primera De Terp
Castricum – Boekhandel Laan
Castricum – Primera Geesterduin
Culemborg – Primera Culemborg
Delft – Primera Bikolaan
Delft – Primera De Hoven Passage
Delft – Primera Dasstraat 12
Delfzijl – Primera Larooi
Delzijl Readshop, Poststraat 4,
Delfzijl – Tabaktief, Schoolstraat 6
De Koog – Primera Mets (Texel)
De Meern – Primera Veldhuizen
Den Bosch – Boekhandel Heinen
Den Bosch – Primera Helftheuvelpassage
Den Haag – boekhandel Douwes, Herengracht 60
Den Haag – Primera Bankastraat 3
Den Haag – Van Stockum Boekverkopers
Den Helder – Primera
Den Hoorn – Primera
Deurne – Primera
Deventer – Primera De Zandpoort
Deventer – Primera Keizerslanden
Doesburg – Boek en Buro
Dongen – Bruna Dongen, Hoge Ham 154
Drachten – Cigo, Eems 8
Drachten – Boekhandel van der Velde
Dronten – Voster Boek & Kantoor
Drunen – Bruna, Hugo de Grootstraat 20
Duiven – Primera Duiven
Ede – Boek en Buro
Ede – Primera Parkweg
Eemnes – Primera Eemnes
Eindhoven – Boekhandel Van Piere
Eindhoven – Bruna Postkantoor, Kruisstraat 165
Eindhoven – Primera De Hurk
Eindhoven – Primera Meerrijk
Elburg – Primera Elburg
Emmeloord – Boekhandel Marsman
Emmeloord – Primera Kuipers
Emmen – Boekhandel Plantage
Emmen – Primera Bargeres
Enschede – Boekhandel Broekhuis
Enschede – Primera Helmerhoek
Enschede – Primera Jan Haast
Enschede – Primera Roombeek
Geldermalsen – Bruna, Het Hooghuis 3
Goor – Bruna, Grotestraat 101
Goor – Primera De Bandijk
Gorinchem – Boekhandel De Mandarijn
Gorinchem – Boekhandel Ritmeester
Gorinchem – Boekhandel De Wingerd
Gorredijk – Boekhandel Planteyn
Gorredijk – Primera De Primeur
Gouda – Boekhandel Smit
Gouda – Primera Herman Kok
Gouda – Boekhandel Verkaaik
Grave – Primera Hart van Grave
Groningen – Bruna Overwinningsplein 71
Groningen – Cigo Van Lenneplaan
Groningen – Boekhandel Riemer
Groningen – Primera Paddepoel
Groningen – Boekhandel van der Velde
Haaksbergen – Boek en Buro
Haarlem – Boekhandel De Vries
Haarlem – Bruna, Generaal Cronjéstraat 67
Hardinxveld – Giessendam – Primera Boogaard
Harmelen – Primera Kwakkenbos
Heemstede – Boekhandel Blokker
Heenvliet – Primera Heenvliet
Heerde – Primera Heerde
Heerenberg – Primera
Heerhugowaard – Primera Evers
Heerlerheide – Primera Heerlerheide
Helmond – Primera Brandevoort
Hengelo – Boekhandel Broekhuis
Hengelo – Bruna, Markt 2
Hengelo (Gld) – Boexcellent
Hoogerheide – Primera
Hoogezand – Cigo Gorecht Oost
Hoogezand – Primera
Hoogland – Bruna, Kraailandhof 15
Hoogland – Primera Brundel
Hoorn – Boekhandel Stumpel
Huissen – Primera Huissen
Julianadorp – Primera
Kaatsheuvel – Bruna, Hoofdstraat 65
Katwijk – Primera Kroon
Katwijk – Primera Hoornesplein
Katwijk – Readshop
Krimpen a/d IJssel – Primera Crimpenhof
Leerdam – Primera
Leeuwarden – Boekhandel van der Velde
Leiden – Boekhandel de Kler
Leiden – Bruna Vijf Meiplein
Leiderdorp – Boekhandel de Kler
Leidschendam – Boekhandel de Kler
Leidschendam – Primera De Koning
Lekkerkerk – Readshop
Lelystad – Primera Lelycentre
Lelystad – Primera Riecker
Lemmer – Primera
Lichtenvoorde – Primera
Lisse – Primera
Lochem – Bruna Bierstraat
Lochem – Boekhandel Lovink
Lochem – Primera Voskamp, Korte Hofstraat 7
Loosdrecht – Bruna Loosdrecht, Nootweg 49
Maassluis – Boekhandel Koningshoek
Maastricht – Boekhandel De Tribune
Maastricht – Boekhandel Dominicanen
Maastricht – Bruna, Roserije 329
Maastricht – Primera Keulen
Marum – Primera Marum
Meppel – Primera Kruijer
Middelburg – Boekhandel De Drukkerij
Muiden – Primera De Hoek
Mijdrecht – Boekhandel Mondria
Nieuwegein – Primera Galecop
Noordwijk – Boekhandel van der Meer
Noordwijk – Bruna Hoofdstraat 99
Noordwijk – Bruna Kerkstraat 37
Nieuwleusen – Readshop Jaap Hilbrink
Nieuw Vennep – Bruna, Handelplein 21
Nieuw Vennep – Bruna, Symfonie 37
Nijmegen – Boekhandel Dekker v.d Vegt
Nijmegen – Boekhandel Roelants (voorheen De Oude Mol)
Odijk – Primera
Oegstgeest – Boekhandel de Kler
Oegstgeest – Primera
Oegstgeest – Rijnlandse boekhandel
Oirschot – Boekhandel de Croon
Oosterhout – Primera Arendshof
Oost Souburg – Primara, Kanaalstraat 4
Oss – Boekhandel Derijks
Oosterwolde – Primera De Primeur
Overveen – Primera
Oudwoude – Café Restaurant De Iterij
Purmerend – Primera Winkelcentrum Eggert
Purmerend – Boekhandel Het Leesteken
Purmerend – De Nieuwste Tijd
Purmerend – Primera Weidevenne
Purmerend – Primera Wormerplein
Reusel – Primera Prins
Rhenen – Bruna, Frederik van de Paltshof 32
Ridderkerk – Primera Vlietplein
Roden – Boekhandel Daan Nijman
Roelofarendsveen – Veenerick Boek en Kantoor
Roermond – Boekhandel Plantage
Rotterdam – Boekhandel Donner
Rotterdam – Primera Alexandrium
Rotterdam – Primera Boulevard Zuid
Rotterdam- Primera Lusthofstraat
Rotterdam – Primera Oosterflank
Rotterdam – Primera Oude Binnenweg
Rotterdam – Primera Overschie
Rijnsburg – Primera
Sassenheim – Boekhandel Wagner
Sassenheim – Primera
Sevenum – Primera
Sliedrecht – Primera Burgemeester Winklerplein
Sneek – Boekhandel van der Velde
Sneek – Cigo
Spakenburg – Bruna, De Ziel 53
Spijkenisse – Primera Akkerhof
Spijkenisse – Primera Stadshart
Stadskanaal – Bruna, Europaplein 4
Stadskanaal – Readshop, Oude Markt 1c
Surhuisterveen – Boekhandel Douma
Tilburg – Boekhandel Gianotten Mutsaers
Tilburg – Bruna Westermarkt 126
Tilburg – Primera De Blaak
Tilburg – Primera Goosen
Twello – Primera Oonk Blz
Uithuizen – Primera
Urk – Cigo
Utrecht – Boekhandel Broese
Utrecht – Bruna winkelcentrum Overvecht, Roelantdreef 254
Utrecht – Bruna, Verlengde Houtrakgracht 389
Utrecht – Primera Hoog Catharijne
Utrecht – Primera De Uithof
Utrecht – Primera De Gaard, Troosterhof
Veendam – Cigo
Veendam – Primera Hiemstra
Veldhoven – Primera De Bont
Velzerbroek – Bruna
Venlo – Bruna
Venray – Boekhandel  Van den Munckhof
Venray – Primera Cuypers
Vlissingen – Boekhandel De Drukkerij
Vlissingen – Bruna, Walstraat 101
Vlissingen- Primera, Lange Zelke 2
Voorschoten – Boekhandel de Kler
Waddinxveen -Primera
Wageningen – Boekhandel Kniphorst
Wageningen – Bruna
Wassenaar – Boekhandel de Kler
Weert – Bruna
Winschoten – Primera Kiewiet
Winterswijk – Boekhandel Kramer
Woerden – Primera Tournoysveld
Wijk aan Zee – Primera van de Watering
Wijchen – Lektuurhandel Robben
IJmuiden – Primera IJmuiden (Zeewijkplein)
IJmuiden – Primera Prince
Zandvoort – Bruna (Grote Krocht)
Zevenaar – Boek en Buro
Zoetermeer – Boekhandel Haasbeek
Zutphen – Boek en Buro
Zutphen – Primera, Korte Hofstraat 7
Zutphen – Readshop
Zwolle – Boekenhuis Zwolle
Zwolle – Primera Holtenbroek
Zwolle – Primera Max (Zwolle centrum)
Zwolle – Primera Stadshagen
Zwijndrecht – Boekhandel Hyperion

U kunt het boek ook bestellen onder meer op de bestelpagina.

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

6 reacties op Demmink en Brouwer: Partners in crime

 1. aad59 zegt:

  Hallo Wim,

  Je schrijft o.a.: “Tijdens de moord op Marianne Vaatstra in mei 1999 was Harm Brouwer Hoofdofficier van Justitie van Friesland en Joris Demmink was Directeur Generaal Vreemdelingenzaken.
  Deze mannen hebben kortweg het volgende op hun geweten:
  – Zij hebben de moordenaars en verkrachters van Marianne Vaatstra in het weekend van haar moord stiekem weggesluisd”.
  Is Alexandra, destijds bewaakster in het Grenshospitium Amsterdam nog in de picture?
  Zo nee; waarom niet? Is zij nog steeds zo voorzichtig om haar identiteit kenbaar te maken?

  hoor: https://www.youtube.com/watch?v=a0hXpAhDKnw

  • Wim Dankbaar zegt:

   Haar identiteit is mij bekend. Andere personen die ook weten dat Ali Hassan dat weekend op bezoek kwam in het Grenshospitium zijn onder meer Eric Perotti en Josta van der Kooye (nu directrice van de koepelgevangenis Haarlem). Josta behoort helaas niet tot de zes gevangenisdirecteuren die aangifte tegen Demmink hebben gedaan. Komt waarschijnlijk omdat ze teveel weet en nog niet met pensioen is. Ze is als de dood om hiermee geconfronteerd te worden.

   Wim

 2. Wim Dankbaar zegt:

  Het boek van Hans Mauritz, dat in december 2014 tot en met december 2015 zou verschijnen, heeft geen verschijningsdatum meer:

  http://www.bol.com/nl/p/het-verboden-dagboek-van-maaike-vaatstra-2/9200000041138470/

  “De Misdadige Misdaadverslaggever” , al 3 jaar aangekondigd, nog wel:

  http://www.bol.com/nl/p/de-misdadige-misdaadverslaggever/9200000022439265/

  Voorbestellen, mensen!

 3. Pingback: Een zeer uitvoerige reportage van Wim Dankbaar ( auteur en onderzoeksjournalist) en schrijver van het Vaarstra complot | Silvia's Boinnk!!!

 4. Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:
  #PEDO’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s