In memoriam: Wolfgang Hebben

Wolfgang , je wilt af van de praatjes? Hier heb je er nog een paar:

From: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Sent: donderdag 13 augustus 2015 19:32
To: ‘h.j.mous@om.nl’
Cc: ‘sven.kockelmann@kro.nl’; ‘fons@fonsdepoelproductions.nl’; ‘jelle.broekroelofs@kro-ncrv.nl’; ‘sander.t.sas@eenvandaag.nl’; ‘b.molenkamp@ziggo.nl’; ‘jeroen.pauw@vara.nl’; ‘jan.born@eenvandaag.nl’; ‘mark.schleedoorn@kro-ncrv.nl’; ‘Jos.van.Dongen@vara.nl’; ‘redactie@katholieknieuwsblad.nl’; ‘l.bontes@tweedekamer.nl’; ‘pieter.omtzigt@tweedekamer.nl’; ‘Doornenbal, J.’; ‘Maaike Terpstra’; ‘harro.knijff@debrauw.com’; ‘Jan Willem Spanjer’; ‘harro.knijff@debrauw.com’; ‘Jan Kriek’
Subject: Wolfgang

Beste Henk,

Zoals je weet beschuldig ik Wolfgang in mijn boek dat de moord op Marianne Vaatstra gepleegd is in zijn caravan door Ali Hassan. Ook weet je dat Feik Mustafa daarvan getuige was en op 1 mei 1999 een verklaring daartoe heeft afgelegd op het bureau Buitenpost. Ook staat er in mijn boek dat je rechtstreeks contact onderhoudt met Wolfgang per email. Ik beweer dat Wolfgang het lichaam van Marianne heeft vervoerd in zijn Citroën BX om het te dumpen in het weiland aan de Keningswei. Dat hij die auto vervolgens heeft laten vernietigen in Duitsland. En dat hij zijn caravan op 26 juli 1999 in de fik heeft gestoken om de rest van de sporen uit te wissen.

Vanwege deze beweringen in mijn boek heeft Wolfgang vorig jaar juni aangifte van smaad tegen mij gedaan. Ik ben daar vorig jaar oktober over verhoord door de politie in Zandvoort. Waarom wordt deze aangifte niet vervolgd, Henk? Je wilt er geen publiciteit over toch?

Nog iets, Ik ben veroordeeld wegens smaad tegenover X en Y. Ik moest alle verwijzingen naar hen verwijderen van mijn website. Maar in mijn boek mag het wel! Hoe kan dat, Henk? Hoe kan het dat ik jou een beroepsleugenaar kan noemen? De poortwachter van de doofpot? In een boek dat steeds meer onder de mensen komt? Zonder dat je daar iets tegen durft te doen? Gaan jullie wachten tot Wolfgang dood is? Net als zijn medeplichtige maat Ludger Dill? Napoleon zei al: Don’t tell the truth, just postpone it until nobody cares anymore.

Groet,

Wim

Zie ook bijlage:  Reviews Bol.com

From: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Sent: maandag 29 juni 2015 21:06
To: ‘h.j.mous@om.nl’; ‘harro.knijff@debrauw.com’; ‘mr. ing. H.J. Reyneveld’; ‘whebben@online.nl’
Subject: Message from Wim

Beste Henk en  Joris,

Ik ga jullie aanklagen voor het rapport Ali H.  en het navolgende persbericht.

https://www.om.nl/vaste-onderdelen/zoeken/@23568/onderzoek-ali/

https://www.om.nl/vaste-onderdelen/zoeken/@28573/twijfel-arrestatie/

En niet alleen jullie, maar ook Harm Brouwer en Annette Bronsvoort en al jullie collega-doofpotters. Het hele OM Leeuwarden dat dit sprookje onder aanvoering van Joris en Harm heeft verzonnen.

Ik hou het simpel. Ik ga gewoon Feik, Rida en Riad oproepen als getuigen. Dezelfde Feik waarvan jullie rapport het volgende meldt:

In het asielzoekerscentrum werpt Ali zich op als ‘aanvoerder’ van de jongere Turkmenen. Ook gaat hij om met Feik Mostafa (15) en zijn vader. Feik is in het onderzoek naar de moord op Marianne voor de politie al gauw een interessant persoon. Getuigen verklaren over een ruzie die hij en Marianne in februari 1999 hebben in de Ringobar in Veenklooster. Hij maakt volgens andere discotheekbezoekers een beweging naar Marianne alsof hij een keel doorsnijdt. 

Dezelfde Feik ook die dit heeft verklaard:

‘Op zaterdag 1 (één) mei 1999 ben ik door de politie opgehaald en heb ik op het politiebureau te Buitenpost een verklaring afgelegd inzake de moord op Marianne Imke Vaatstra. Ik wil niet prijsgeven hetgeen ik heb verklaard maar wens wel aan te geven dat ik in ruil voor het vertellen van het adres van mijn vriend Ali Hussein Hassan in Leeuwarden men mij verder met rust zou laten. Men wekte bij mij de indruk dat Ali aldaar gearresteerd zou worden. Vervolgens heb ik Ali nooit meer gezien.

Ik ben tegen mijn wil in getuige geweest van de moord op Marianne Vaatstra maar wens over de details niet te verklaren. Wel verklaar ik bij deze dat Ali Hussein Hassan Marianne heeft gedood in de caravan van Wolfgang Hebben, bewoner van het AZC Kollum op dat deel dat niet tot het AZC behoorde maar werd bewoond door vaste standplaatshouders uit de periode dat het AZC nog niet bestond.

Marianne kwam wel vaker in de caravan van Wolfgang Hebben. Zij is die bewuste nacht daarheen gebracht door Ludger Dill in diens auto, een donkergrijze Mercedes stationcar.

Ik verklaar dat ik weet wie een derde persoon heeft gebeld om Ali in de nacht van de moord naar Leeuwarden te brengen. Ik verklaar dat ik er met niemand over heb durven praten maar wel op zondagmiddag twee mei negentienhonderd negenennegentig in de namiddag met een vriend heb besproken wat er in de afgelopen nacht is gebeurd. De identiteit van die vriend heb ik gedeeld met de auteur(s) van het boek ‘Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra.’

Ik verklaar dat de mij bekende Ali Hussein Hassan, die Marianne heeft gedood, niet de persoon was die door Justitie is gearresteerd in Istanbul in oktober 1999. Deze persoon ken ik niet en heb ik slechts gezien op TV. Ik heb hem nooit in levende lijve gezien.

Dan mag Feik vertellen of jullie de juiste Ali hebben opgepakt, naast nog eens 25 getuigen die de juiste kleine, vette, vieze Ali kenden en allemaal onder ede willen verklaren dat jullie NIET de juiste Ali hebben gepakt. Want dat hebben jullie Feik toch nog niet durven vragen, ofwel soms? Maar dat weten jullie als geen ander. En vooral jij, Joris, want ik kan ook bewijzen dat jij vette, kleine Ali op de dag van de moord via het Grenshospitium hebt weggesluisd zonder een papertrail achter te laten.

Dus jullie kunnen alvast na gaan denken welke corrupte rechter dit proces mag doen. Of nadenken over een juridische drogreden om het proces tegen te houden. Dat kun jij als de beste, Joris.

Misschien kunnen jullie me tevens vertellen wanneer jullie me nu eindelijk eens gaan vervolgen voor de smaadaangifte van Wolfgang, in wiens caravan Marianne  is verkracht en vermoord? Je weet wel, die caravan die Wolfgang in de fik mocht steken. Waarvan jullie zeiden dat het kortsluiting was.  Of gaan jullie wachten totdat Wolfgang de kraaienmars blaast, net als zijn medeplichtige vriend Ludger Dill?

Rick Reyneveld, Je moet niet dreigen maar doen!

Dank voor uw bericht. Uw argumenten brengen cliënt niet op andere gedachten. 

U kunt de dagvaarding binnen enkele weken tegemoet zien. 

Met vriendelijke groet, 

Rick Reyneveld

Beste Rick, De gedachten van jouw criminele porno-cliënt interesseren mij geen zier! Wat me wel interesseert is waarom je niet doorkomt met die dagvaarding die ik een half jaar geleden binnen enkele weken tegemoet kon zien. Rick, je bent een onwijze amateur om te dreigen met een civiele procedure zonder eerst een veroordeling voor de strafaangifte op zak te hebben.

Maar daar kunnen Joris en Henk wellicht wat meer over zeggen?  Officiëel ben ik verdachte van smaad jegens die arme Wolfgang. Een verdachte heeft recht op een tijdige beslissing tot vervolging, dan wel sepot van het OM.  Waarom een jaar wachten? Ik wil helemaal niet dat dit gesponeerd wordt. Als ik Wolfgang onterecht beschuldig dat de moord op Marianne in zijn chalet door Ali Hassan en Haval Ali  is gepleegd, en daarna haar lijk in zijn auto heeft geladen en  gedumpt aan de Keningswei, waarom komen jullie dan niet door? Waarom durven jullie dan niet? Als jullie geen boter bij de vis durven te doen, en blijven schitteren in laf stilzwijgen, waar mag ik dan informeren of jullie me gaan vervolgen voor de strafaangifte van Wolfgang?

Sorry, Henk en Joris, dat ik jullie niet met wat meer egards kan aanspreken. Dat komt omdat ik jullie gewoon enorme criminelen vind. Dat ik jou een pedofiel noem, Joris, dat is nog tot daaraan toe. Daar zijn er tenslotte duizenden van.  En ze zitten vooral bij jou op Justitie. Holthuis, Wooldrik, Tonino, Wabeke, Vast, noem maar op. En niet te vergeten jijzelf!  Het verschil is dan wel weer dat jouw maten de dans ontspringen, in plaats van breed in de media aan de schandpaal genageld te worden met arrestaties, huiszoekingen, etcetera, zoals Benno L. en Robert M.   Maar de topman van Justitie die de moordenaars van Marianne Vaatstra een vrijgeleide gaf, daar is er maar één van. En dat vind ik nog net wat erger dan dat jij net als je maten van “lekkere jongetjes” houdt.

En Henk, jij bent helemaal erg als poortwachter van deze doofpot. Er is met mijn aanklacht echter wel een verschil. Straks zit jij in het beklaagdenbankje, niet op de tribune, zoals bij de vorige smaadzaak. Vind jij het nou niet gek dat die twee het voor elkaar kregen dat ik de “smadelijke” aantijgingen van mijn weblog moest verwijderen, maar dat ze niets ondernamen tegen mijn boek waarin precies dezelfde  aantijgingen staan? Heb je ze daarin nog geadviseerd, Henk?

Wim

Winkels die het boek op voorraad hebben:

Aalten – Boekhandel Meneer Kees
Aalten – Boekhandel Messink & Prinsen
Aalten – Primera
Alblasserdam – Primera
Almelo – Primera Bornsestraat (Plus supermarkt)
Alkmaar – Boekhandel Van der Meulen
Almelo – Boekhandel Broekhuis
Almelo – Primera De Gors
Almere – Boekhandel Stumpel
Almere – Primera Almere Buiten
Alphen aan de Rijn – Boekhandel Haasbeek
Amersfoort – Primera Brundel
Amersfoort – Primera Peters
Amsterdam – Boekhandel Zwart op Wit
Amsterdam – Muziekhandel Valerius, Koninginneweg 145
Amsterdam – Primera Bezaanjachtplein
Amsterdam – Primera Pasteuning, Van Limburg Stirumplein 1
Amsterdam – Primera Roja, Karspeldreef 1313
Amsterdam – Primera Vlaskamp, Wisseloord 97
Andijk – Primera
Apeldoorn – Bruna, De Eglantier 422
Apeldoorn – Primera Biemolt Asselsestraat 261
Apeldoorn – Readshop Oranjerie
Appingedam – Primera
Arnhem – Eco Electronics
Arnhem – Boekhandel De Poort
Arnhem – Primera Arnhem Centrum
Arnhem – Primera Elderveld
Arnhem – Primera Presikhaaf
Arnhem – Primera Rijkerswoerd
Arnhem – Primera Postkantoor Van den Berg (A Van Lawick v Pabststraat 109)
Assen – Boekhandel Iwema
Assen – Primera Kloosterveste
Assendelft – Bruna
Barendrecht – Primera Carnisse Veste
Beekbergen – Boekhandel Beekbergen
Beek en Donk – van Helvoort Boek en Kantoor
Beek Ubbergen – Primera De Postkoets
Beilen – Primera
Bergen op Zoom – Primera Ernest
Bergum – Boekhandel Bergum
Berkel Enschot – Boekhandel Verrijt
Bilthoven – Primera De Kwinkelier
Blerick – Primera
Bladel – Primera Prins
Blokker – Primera Westerblokker
Bodegraven – Primera Raadhuisplein
Bodegraven – Primera Vromade
Bolsward – Primera Bolsward
Breda – Cigo Moerwijk
Breda – Boekhandel Van Kemenade & Hollaers
Breda – Primera Heksenwiel
Breda – Primera Hoge Vucht
Breda – Readshop Valkeniersplein
Breukelen – Boek en Kantoor Marinus van Kralingen
Brummen – Primera Brummen
Capelle a/d IJssel – Primera De Terp
Castricum – Boekhandel Laan
Castricum – Primera Geesterduin
Culemborg – Primera Culemborg
Delft – Primera Bikolaan
Delft – Primera De Hoven Passage
Delft – Primera Dasstraat 12
Delfzijl – Primera Larooi
De Meern – Primera Veldhuizen
Den Bosch – Boekhandel Heinen
Den Haag – Primera Bankastraat 3
Den Haag – Van Stockum Boekverkopers
Den Helder – Primera
Den Hoorn – Primera
Deurne – Primera
Deventer – Primera De Zandpoort
Doesburg – Boek en Buro
Dongen – Bruna Dongen, Hoge Ham 154
Drachten – Cigo, Eems 8
Drachten – Boekhandel van der Velde
Dronten – Voster Boek & Kantoor
Drunen – Bruna, Hugo de Grootstraat 20
Duiven – Primera Duiven
Ede – Boek en Buro
Ede – Primera Parkweg
Eemnes – Primera Eemnes
Eindhoven – Boekhandel Van Piere
Eindhoven – Bruna Postkantoor, Kruisstraat 165
Eindhoven – Primera De Hurk
Eindhoven – Primera Meerrijk
Elburg – Primera Elburg
Emmeloord – Boekhandel Marsman
Emmeloord – Primera Kuipers
Emmen – Boekhandel Plantage
Emmen – Primera Bargeres
Enschede – Boekhandel Broekhuis
Enschede – Primera Helmerhoek
Enschede – Primera Jan Haast
Enschede – Primera Roombeek
Goor – Primera De Bandijk
Gorinchem – Boekhandel De Mandarijn
Gorinchem – Boekhandel Ritmeester
Gorinchem – Boekhandel De Wingerd
Gorredijk – Boekhandel Planteyn
Gorredijk – Primera De Primeur
Gouda – Boekhandel Smit
Gouda – Primera Herman Kok
Gouda – Boekhandel Verkaaik
Grave – Primera Hart van Grave
Groningen – Bruna Overwinningsplein 71
Groningen – Cigo Van Lenneplaan
Groningen – Boekhandel Riemer
Groningen – Primera Paddepoel
Groningen – Boekhandel van der Velde
Haaksbergen – Boek en Buro
Haarlem – Boekhandel De Vries
Haarlem – Bruna, Generaal Cronjéstraat 67
Hardinxveld – Giessendam – Primera Boogaard
Harmelen – Primera Kwakkenbos
Heemstede – Boekhandel Blokker
Heenvliet – Primera Heenvliet
Heerde – Primera Heerde
Heerenberg – Primera
Heerhugowaard – Primera Evers
Heerlerheide – Primera Heerlerheide
Helmond – Primera Brandevoort
Hengelo – Boekhandel Broekhuis
Hengelo (Gld) – Boexcellent
Hoogerheide – Primera
Hoogezand – Cigo Gorecht Oost
Hoogezand – Primera
Hoogland – Primera Brundel
Hoorn – Boekhandel Stumpel
Huissen – Primera Huissen
Julianadorp – Primera
Kaatsheuvel – Bruna, Hoofdstraat 65
Katwijk – Primera Kroon
Katwijk – Primera Hoornesplein
Katwijk – Readshop
Krimpen a/d IJssel – Primera Crimpenhof
Leerdam – Primera
Leeuwarden – Boekhandel van der Velde
Leiden – Boekhandel de Kler
Leiden – Bruna Vijf Meiplein
Leiderdorp – Boekhandel de Kler
Leidschendam – Boekhandel de Kler
Leidschendam – Primera De Koning
Lekkerkerk – Readshop
Lelystad – Primera Lelycentre
Lelystad – Primera Riecker
Lemmer – Primera
Lichtenvoorde – Primera
Lisse – Primera
Lochem – Bruna Bierstraat
Lochem – Boekhandel Lovink
Lochem – Primera Voskamp, Korte Hofstraat 7
Maassluis – Boekhandel Koningshoek
Maastricht – Boekhandel De Tribune
Maastricht – Boekhandel Dominicanen
Maastricht – Primera Keulen
Marum – Primera Marum
Meppel – Primera Kruijer
Middelburg – Boekhandel De Drukkerij
Muiden – Primera De Hoek
Mijdrecht – Boekhandel Mondria
Nieuwegein – Primera Galecop
Noordwijk – Boekhandel van der Meer
Noordwijk – Bruna Hoofdstraat 99
Noordwijk – Bruna Kerkstraat 37
Nieuwleusen – Readshop Jaap Hilbrink
Nieuw Vennep – Bruna, Symfonie 37
Nijmegen – Boekhandel Dekker v.d Vegt
Nijmegen – Boekhandel Roelants (voorheen De Oude Mol)
Odijk – Primera
Oegstgeest – Boekhandel de Kler
Oegstgeest – Primera
Oegstgeest – Rijnlandse boekhandel
Oirschot – Boekhandel de Croon
Oosterhout – Primera Arendshof
Oost Souburg – Primara, Kanaalstraat 4
Oss – Boekhandel Derijks
Oosterwolde – Primera De Primeur
Overveen – Primera
Oudwoude – Café Restaurant De Iterij
Purmerend – Primera Winkelcentrum Eggert
Purmerend – Boekhandel Het Leesteken
Purmerend – De Nieuwste Tijd
Purmerend – Primera Weidevenne
Purmerend – Primera Wormerplein
Reusel – Primera Prins
Ridderkerk – Primera Vlietplein
Roden – Boekhandel Daan Nijman
Roelofarendsveen – Veenerick Boek en Kantoor
Roermond – Boekhandel Plantage
Rotterdam – Boekhandel Donner
Rotterdam – Primera Alexandrium
Rotterdam – Primera Boulevard Zuid
Rotterdam- Primera Lusthofstraat
Rotterdam – Primera Oosterflank
Rotterdam – Primera Oude Binnenweg
Rotterdam – Primera Overschie
Rijnsburg – Primera
Sassenheim – Boekhandel Wagner
Sassenheim – Primera
Sevenum – Primera
Sliedrecht – Primera Burgemeester Winklerplein
Sneek – Boekhandel van der Velde
Sneek – Cigo
Spijkenisse – Primera Akkerhof
Spijkenisse – Primera Stadshart
Surhuisterveen – Boekhandel Douma
De Koog – Primera Mets (Texel)
Tilburg – Boekhandel Gianotten Mutsaers
Tilburg – Bruna Westermarkt 126
Tilburg – Primera De Blaak
Tilburg – Primera Goosen
Twello – Primera Oonk Blz
Uithuizen – Primera
Urk – Cigo
Utrecht – Boekhandel Broese
Utrecht – Bruna winkelcentrum Overvecht, Roelantdreef 254
Utrecht – Bruna, Verlengde Houtrakgracht 389
Utrecht – Primera Hoog Catharijne
Utrecht – Primera De Uithof
Utrecht – Primera De Gaard, Troosterhof
Veendam – Cigo
Veendam – Primera Hiemstra
Veldhoven – Primera De Bont
Velzerbroek – Bruna
Venray – Boekhandel  Van den Munckhof
Venray – Primera Cuypers
Vlissingen – Boekhandel De Drukkerij
Vlissingen – Bruna, Walstraat 101
Vlissingen- Primera, Lange Zelke 2
Voorschoten – Boekhandel de Kler
Waddinxveen -Primera
Wageningen – Boekhandel Kniphorst
Wassenaar – Boekhandel de Kler
Winschoten – Primera Kiewiet
Winterswijk – Boekhandel Kramer
Woerden – Primera Tournoysveld
Wijk aan Zee – Primera van de Watering
Wijchen – Lektuurhandel Robben
IJmuiden – Primera IJmuiden (Zeewijkplein)
IJmuiden – Primera Prince
Zandvoort – Bruna (Grote Krocht)
Zevenaar – Boek en Buro
Zoetermeer – Boekhandel Haasbeek
Zutphen – Boek en Buro
Zutphen – Primera, Korte Hofstraat 7
Zutphen – Readshop
Zwolle – Boekenhuis Zwolle
Zwolle – Primera Holtenbroek
Zwolle – Primera Max (Zwolle centrum)
Zwolle – Primera Stadshagen
Zwijndrecht – Boekhandel Hyperion

U kunt het boek ook bestellen onder meer op de bestelpagina.

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

10 reacties op In memoriam: Wolfgang Hebben

 1. dirk zegt:

  goed zo ,hou vol wim,ze knijpen zich heus wel

  • Wim Dankbaar zegt:

   Volgens Peter R is het “erg verontrustend” dat mensen als jij mij steunen.

   • massahysterie zegt:

    Wat een farce: op de dag dat PRdV dit verkondigt als roeptoeter van het OM, is het gehele dagboek al door meerdere mensen in zijn geheel gepubliceerd en valt tot op de dag van vandaag te lezen, te downloaden en te printen voor iedereen.

 2. Dat -de door jou uitgesproken en geschreven beschuldigingen- ogenschijnlijk niet worden aangepakt heb ik lang niet voor mogelijk gehouden.
  Je beschuldigd hooggeplaatste personen incl. de loopjongen van justitie die bij DWDD nog evenwichtig leek maar door het loopjongenswerk zo langzamerhand tot een aftandse misdaad journalist verworden die het nu schijnbaar zoekt in de voetbal-business .

  Maar als hetgeen jij in jou boek schrijft lariekoek zou zijn zullen/hadden bedoelde types dit nooit over hun kant laten gaan, zij zitten aan de knoppen ook al om op staatskosten te kunnen procederen.
  Dus in plaats dat men met jou afrekent hebben ze nu misschien wel maagzweren of last van aambeien door woede uitbarstingen en/of opstipatie.

  De kruik gaat zolang te water…….., de rest kent iedereen wel, maar waar het om gaat is dat men met dicht geknepen billen hoopt dat het voorbij zal waaien.
  Hier zijn machinaties aan de gang die hun weerga niet kennen, daar komt nog iets bij en dat is dat de hele nu actuele migranten problematiek -de Gutmenschen noemen het vluchtelingen- met zich mee brengt dat men daar s’ nachts slecht van slaapt, bidt en hoopt dat zich niet weer een vergelijkbaar voorval zal voor doen.
  Ik denk dat dan het hele kaartenhuis in elkaar stort.
  Het lijkt er nu dan toch heel sterk op dat je ze bij de strot hebt, met als laatste redmiddel jou krankzinnig te laten verklaren -er is een tijd geweest dat dat zonder blikken of blozen gebeurde- of nog erger.

 3. R.Snippe zegt:

  Volgens mij kun je deze aanklachten beter , samengevat , in een krant advertentie zetten. Kijken of er dan nog niet gereageerd word. Emails versturen , en op deze site publiceren is prima , maar het is makkelijk te negeren.

 4. Annette zegt:

  Wim, top wat je doet, ga door, je hebt helemaal gelijk, laat je niet kisten!

 5. Betsy Brummelhuis zegt:

  Wat een praatjesmaker die de Vries en het is niet te geloven hoe die van Nieuwkerk zich van alles wijs laat maken,ik dacht dat hij wijzer was (maar niet heus) Schoothondjes zijn het

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s