Joris en de draak

Lees eerst vorige artikel.

Email verzonden aan zelfde respondenten als in vorige artikel:

Beste dames en heren van de media,

Merkt u op dat Harm niet zegt: Dankbaar, je kraamt allemaal onzin uit! Het is niet waar wat je zegt! Nee, hij wil niet reageren. De man die als geen ander reclame maakte voor het OM om openheid en transparantie te betrachten, wil nu niet reageren.

Harm heeft geen andere keus. Want hij kan het niet terug in de tube stoppen dat Feik reeds op de dag van de moord is opgehaald van het AZC en verhoord is op het bureau Buitenpost. Teamleider over het Vaatstra onderzoek aldaar was Jan Verkaik. Ergo, wat Feik ook heeft verklaard, Verkaik had daar wetenschap van. Hij moest dat aan zijn superieuren melden. Dan zijn er drie keuzes: Korpschef Foeke Wagenaar, burgemeester Piet Visser, hoofdofficier Harm Brouwer. Het maakt ook niet uit aan wie Verkaik dit heeft gemeld. De verklaring van Feik was kennelijk zodanig dat deze “driehoek” direct besloot om Feik de eerstvolgende werkdag , maandag 3 mei, over te plaatsen naar een ander AZC. Bron: AZC directeur Louis Uijl.

De significantie van deze feiten is dat Justitie dit altijd geheim heeft gehouden, ja zelfs heeft ontkend. Tot en met AZC directrice Nettie Groeneveld, een staatssecretaris (Albayrak) en twee ministers (Hirsch Ballin en Opstelten).

Wat ook niet terug in de tube is te stoppen, is dat Ali Hassan, naar aanleiding van de verklaring van Feik, door de politie is opgehaald van zijn huuradres aan de Kleine Kerkstraat te Leeuwarden en nog diezelfde dag per politiebus door twee agenten naar het Grenshopitium Amsterdam is gebracht om nog datzelfde weekend uitgezet te worden naar het buitenland (in dit geval Noorwegen).

Wie kon de politie opdracht geven om Ali Hassan op te halen? Inderdaad: HOvJ Harm Brouwer. Wie kon regelen dat Ali Hassan stiekem het land werd uitgezet? Inderdaad: Directeur Generaal Vreemdelingenzaken Joris Demmink.

En wat zegt Harm? Harm zegt dat hij op 1 mei 1999, de dag van de moord, een zaterdag nota bene, afscheid nam als HOvJ van Friesland. Hij heeft het allemaal overgedragen aan zijn plaatstvervangende hoofdofficier Michiel Severein, wiens naam hij zo gauw niet meer wist. Het is alleen zo sneu voor Harm dat ik diverse krantenartikelen heb gevonden waarin zijn laatste dag als HOvJ als 12 mei 1999 wordt opgetekend. Van 1 tot 12 mei heeft hij dus met Joris de bovenbeschreven operaties geregeld.

Ter illustratie geef ik de lezers een imaginair overleg tussen Demmink en Brouwer.

Joris: Die Ali kunnen we wel uitsluiten door iemand op te pakken in Turkije met dezelfde naam. Ik heb daar uitstekende contacten die ik kan laten meewerken. Maar wat doen we met Feik, Harm?

Harm: Tja Joris, die moet daar zo snel mogelijk weg. Ik heb het al in gang gezet. Ik heb onze mensen ook al opdracht gegeven om te bezweren dat de daders niet in het AZC gezocht moeten worden. Ik stel voor dat we Feik ook inwisselen voor iemand anders.

Joris: Maar dat moet dan wel iemand zijn die al lang weg is uit het AZC. Stel voor dat deze figuur er lucht van krijgt dat hij gezocht wordt voor een moord?

Harm: Ik heb al iemand op het oog, Joris. Mohammed Akbari is al maanden weg, zit in Engeland en lijkt ook nog op Feik. Het enige probleempje is dat hij een Afghaan is en geen Irakees. Bovendien is hij een paar jaar ouder.

Joris: Dat is een detail waar wel overheen gelezen wordt. We kunnen hem gewoon wat jonger maken. I like it. Regel het, Harm! Als ik jou niet had. Je staat bij me in het krijt en ik beloof je dat ik je zal belonen met een mooie positie zodra het in mijn vermogen ligt. 

Harm: Eh, nog een laatste vraag, Joris, hoe zorgen we ervoor dat ik hier niet mee in verband kan worden gebracht? 

Joris: Jij wordt president van de rechtbank Utrecht, de baan die je onlangs nog hebt geweigerd en ik laat dat per Koninklijk Besluit antidateren naar 1 mei 1999. 

Harm: Maar dat is precies de zaterdag dat Marianne werd gevonden. Loopt dat niet teveel in de gaten? 

Joris: Beste Harm, je moet nog veel leren. Het publiek gaat dit gewoon vreten. Ik word als pedofiel nog eens de hoogste man van Justitie. Het kan allemaal in dit land. Je zult het zien. Doe jij nu gewoon wat je moet doen en laat de rest aan mij over. 
De bedoeling van Harm en Joris was om deze moord voor eeuwig onopgelost te laten. Maar dan gaat die vervelende WIm Dankbaar zich er in 2009 mee bemoeien. Eén Vandaag maakt in 2010 een drieluik over de stelling dat de verkeerde Ali Hassan is gearresteerd. Ovj Henk Mous wordt ingeschakeld om een tegenreactie in elkaar te flansen met het “Onderzoek Ali H.” waarvan het rapport in 2011 verschijnt. Conclusie: Er zijn geen aanwijzingen dat de verkeerde man is gearrestteerd.

Maar Wim haalt het rapport vervolgens door de gehaktmolen. De doofpot blijft ondanks de deksel van het rapport Ali H. overkoken.  Er moest iets beters verzonnen worden om de luizen als Maaike en Wim af te schudden. De waarheid werd nogmaals verkracht en bevrucht door de leugen en negen maanden later was Jasper Steringa geboren.

Mvg

Wim

PS: Bijgaand een presentatie voor wie het in plaats van een boek van 500 pagina’s,  in 40 slides wil snappen.

Winkels die het boek op voorraad hebben:

Aalten – Boekhandel Meneer Kees

Aalten – Boekhandel Messink & Prinsen

Aalten – Primera

Alblasserdam – Primera

Alkmaar – Boekhandel Van der Meulen

Almelo – Boekhandel Broekhuis

Almere – Boekhandel Stumpel

Amsterdam – Boekhandel Zwart op Wit

Apeldoorn – Readshop Oranjerie

Arnhem – Eco Electronics

Arnhem – Boekhandel De Poort

Assen – Boekhandel Iwema

Beek en Donk – van Helvoort Boek en Kantoor

Bergum – Boekhandel Bergum

Breda – Cigo Moerwijk

Breda – Boekhandel Van Kemenade & Hollaers

Breukelen – Boek en Kantoor Marinus van Kralingen

Den Bosch – Boekhandel Heinen

Den Haag – Van Stockum Boekverkopers

Den Helder – Primera

Drachten – Boekhandel van der Velde

Dronten – Voster Boek & Kantoor

Eindhoven – Boekhandel Van Piere

Emmeloord – Boekhandel Marsman

Emmen – Boekhandel Plantage

Enschede – Boekhandel Broekhuis

Gouda – Boekhandel Smit

Gouda – Boekhandel Verkaaik

Groningen – Boekhandel van der Velde

Heemstede – Boekhandel Blokker

Hengelo – Boekhandel Broekhuis

Hengelo (Gld) – Boexcellent

Hoogerheide – Primera

Hoorn – Boekhandel Stumpel

Julianadorp – Primera

Katwijk – Readshop

Leeuwarden – Boekhandel van der Velde

Leiden – Boekhandel de Kler

Leiderdorp – Boekhandel de Kler

Leidschendam – Boekhandel de Kler

Lochem – Boekhandel Lovink

Maassluis – Boekhandel Koningshoek

Maastricht – Boekhandel De Tribune

Maastricht – Boekhandel Dominicanen

Middelburg – Boekhandel De Drukkerij

Noordwijk – Boekhandel van der Meer

Nijmegen – Boekhandel Dekker v.d Vegt

Nijmegen – Boekhandel Roelants (voorheen De Oude Mol)

Oegstgeest – Boekhandel de Kler

Oirschot – Boekhandel de Croon

Oss – Boekhandel Derijks

Oudwoude – Café Restaurant De Iterij

Purmerend – Primera Winkelcentrum Eggert

Purmerend – Boekhand Het Leesteken

Purmerend – De Nieuwste Tijd

Purmerend – Primera Weidevenne

Purmerend – Primera Wormerplein

Roden – Boekhandel Daan Nijman

Roelofarendsveen – Veenerick Boek en Kantoor

Roermond – Boekhandel Plantage

Rotterdam – Boekhandel Donner

Sneek – Boekhandel van der Velde

Sneek – Cigo

Surhuisterveen – Boekhandel Douma

Tilburg – Boekhandel Gianotten Mutsaers

Urk – Cigo

Utrecht – Boekhandel Broese

Veendam – Cigo

Venray – Boekhandel  Van den Munckhof

Vlissingen – Boekhandel De Drukkerij

Voorschoten – Boekhandel de Kler

Wassenaar – Boekhandel de Kler

Wijchen – Lektuurhandel Robben

Winterswijk – Boekhandel Kramer

Zutphen – Readshop

Zwijndrecht – Boekhandel Hyperion

U kunt het boek ook bestellen onder meer op de bestelpagina.

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

9 reacties op Joris en de draak

 1. massahysterie zegt:

  Brouwers vertrek uit Friesland op 1 mei 1999 was maanden van tevoren bekend, maar op 15 mei is er nog geen officiele opvolger maar een plaatsvervangend hoofofficier. En dat terwijl hij zich nog kan herinneren dat het hem op 1 mei gemeld werd, dat hij het hoorde. Wat? Van de moord of van zijn overplaatsing?

  En ik altijd maar denken dat dit soort vacatures altijd snel weer worden opgevuld….

  Als je goed luistert weet hij de naam van de ‘onderzoekjournalist (“eeeh, moet je mij horen”) zaaksofficier van Justitie die het onderzoek leidt’ niet meer. Wie was dat tussen 1 en 15 mei?

  En dat terwijl hij aan het begin van het interview zegt dat hij er helemaal niets over kan zeggen. Geen wonder dat er dan zo’n vaag en tegenstrijdig verhaal uitkomt. Hij wist nog dat hij op 1 mei in Friesland woonde. Maar dat hij daar HOvJ was en daarmee op 1 mei feitelijk was gestopt, daar moest hij even over nadenken.

 2. Gaya zegt:

  ze hebben hun ziel aan de duivel verkocht…mogen ze branden in de hel!

 3. ExTours. zegt:

  De strekking van deze video-opname vertoont heel veel overeenkomsten met Marianne’s zaak.
  Waarheidsvinding staat niet erg hoog in het vaandel van Justitie. Ook in de politiek is het niet veel beter. Probeer als burger dan maar eens je recht te krijgen. Een schier onmogelijke opgave. Vooral wanneer de inzet bijzonder hoog is!

  • Wim Dankbaar zegt:

   Van minuut 33:00 Harm Brouwer over transparantie en verantwoording. Vleesgeworden hypocrisie.

  • van Tours zegt:

   Onbegrijpelijk, er wordt aangetoond dat door officieren van Justitie strafbare feiten worden begaan. Nu is in Nederland iedereen gelijk voor de wet en behoort er dus vervolging plaats te vinden. Niets daarvan! Integendeel: promotie! Betekent dit, dat de OvJ’s die het aangaat niet vervolgd kunnen worden, omdat ze hun leidinggevenden kunnen chanteren?
   “Als je mij aanpakt ga ik een boekje opendoen over jouw gedrag.” Het lijkt er verdomd veel op dat strafbaar gedrag van OvJ’s daarom getolereerd wordt.

 4. Extours zegt:

  Ach, heeft deze arme Harm dit zelf ook niet meegemaakt? Gepromoveerd n.a.v. zijn medewerking aan een gigantische leugen op 1 mei 1999?

  Deze man is zo transparant, dat ook de interviewer zijn bedenkingen heeft: “Daar moet ik u op vertrouwen?”

  Bovendien vind ik deze meneer Brouwer een zeer aanmatigend persoon. Weerzinwekkend arrogant. Wenst niet te luisteren!

 5. ExTours zegt:

  Nee, van Tours, niet iedereen is gelijk voor de wet in Nederland, helaas…

  Voor het overige ben ik het helemaal met je eens. Ik kom er op terug. Ik ben de door mij geplaatste video-opname helemaal aan het ontleden/fileren, maar dat kost de nodige tijd.

 6. Dennis zegt:

  waar is de bijlage van 40 pagina’s ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s