De openheid en transparantie van Harm Brouwer

From: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Sent: donderdag 10 september 2015 17:45
To: ‘info@ctivd.nl’
Cc: ‘Lieke.Kwant@Nieuwsuur.nl’; ‘Marjet.Krol@Nieuwsuur.nl’; ‘Marloes.Lemsom@Nieuwsuur.nl’; ‘Menno.de.Galan@Nieuwsuur.nl’; ‘Milena.Holdert@Nieuwsuur.nl’; ‘Miriam.Lavalette@Nieuwsuur.nl’; ‘Mirjam.Bartelsman@Nieuwsuur.nl’; ‘Monique.Wijnans@Nieuwsuur.nl’; ‘Nicole.Le.Fever@Nieuwsuur.nl’; ‘nieuwsuur@Nieuwsuur.nl’; ‘Nynke.de.Zoeten@nos.nl’; ‘Petra.Greeven@Nieuwsuur.nl’; ‘Pim.van.Galen@nos.nl’; ‘Reijer.Zwaan@Nieuwsuur.nl’; ‘Roozbeh.Kaboly@Nieuwsuur.nl’; ‘Rudy.Bouma@Nieuwsuur.nl’; ‘Sander.van.Hoorn@nos.nl’; ‘sdekkers@club.fr’; ‘sdekkers@club-internet.fr’; ‘Tonko.Dop@Nieuwsuur.nl’; ‘Twan.Huys@Nieuwsuur.nl’; ‘Willem.Lust@Nieuwsuur.nl’; ‘sven.kockelmann@kro.nl’; ‘Zeeman, Aart’; ‘fons@fonsdepoelproductions.nl’; ‘mark.schleedoorn@kro-ncrv.nl’; ‘jelle.broekroelofs@kro-ncrv.nl’; ‘Marc Schrikkema’; ‘Lammert de Bruin’; ‘Jan Kriek’; ‘jan.born@eenvandaag.nl’; ‘kvoskuil@gmail.com’; ‘Vincent Verweij’; ‘sander.t.sas@eenvandaag.nl’; ‘marcel.gelauff@nos.nl’; ‘Bontes L.’; ‘Omtzigt P.H.’; ‘harro.knijff@debrauw.com’; ‘Wim van de Pol’; ‘Jos van Dongen’; ‘kees.driehuis@bnnvara.nl’; ‘jeroen.pauw@bnnvara.nl’; ‘Info@bluecircle.nl’; ‘Anne de Jong’; ‘katohliek nieuwsblad’
Subject: RE: Bericht voor uw voorzitter Harrm Brouwer

From: info [mailto:info@CTIVD.nl]
Sent: donderdag 10 september 2015 16:06
To: ‘Wim Dankbaar’
Subject: RE: Bericht voor uw voorzitter Harrm Brouwer

Geachte heer Dankbaar,

De heer Brouwer zal niet reageren op uw e-mail.

Vriendelijke groet,

Hilde Bos

Secretaris CTIVD

Ter info. De openheid en transparantie is opeens ver te zoeken. Hoe zou het nou toch komen dat Harm, die over onze veiligheid waakt, eerst als topman van het OM, nu als toezichthouder op de veiligheidsdiensten, niet wil reageren?

Zou het komen omdat hij ook weet dat mijn bewijzen voor het wegsluizen van Marianne’s moordenaar Ali Hassan onder regie van hem en Joris Demmink niet te weerleggen zjn?

Ik voel mij net als Emile Zola met zijn J’accuse. Of als die Jood die uit Treblinka ontsnapte en zijn stadsgenoten waarschuwde niet op de trein te stappen. Hij werd niet geloofd omdat het te onvoorstelbaar was.

Ik heb met vrienden discussies over wie erger zijn: De moordenaars/verkrachters van Marianne Vaatstra? Of degenen die die moordenaars een vrijgeleide gaven? Ik vind de laatsten. Omdat zij juist een positie bekleden die ons tegen dit soort sujetten moeten beschermen. Ergo, in mijn boek zijn Harm Brouwer en Joris Demmink grotere criminelen. En bovendien heel erg laf en hypocriet. Want nu ik ze bij de ballen heb, durven ze niks te doen. In de hoop dat jullie mediamensen ze uit de wind blijven houden door er niets over te zeggen.

Harm is als de dood dat hij een uitnodiging van Twan Huys krijgt: Waarom laat u zich beschuldigen door Wim Dankbaar van zulke ernstige feiten?

Jeroen Pauw, je moet Bart Chabot nog een keer uitnodigen nadat hij mijn boek gelezen heeft. Of beter, lees het zelf. Dan ben ik benieuwd of je er nog zo “genuanceerd” over denkt.

Of Lange Frans!  Die komt met een geweldige rap die begint met Joris Demmink! Kamervragen deel 2.

Hier is deel 1:

Mvg

Wim

Laatste review op Bol.com:
Dit schandaal is zo groot, dit mag koste wat het kost nooit uitkomen.

BvanZoeren Ik raad dit product aan
40-49 jaar | Zwolle

9 september 2015

Dit boek kreeg ik cadeau van een familie-lid. Nooit geweten wat zich allemaal echt heeft afgespeeld in die beruchte nacht, wat de bevolking niet mocht (mag) weten. Een openbaring om te lezen, hoe alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen en de werkelijke toedracht vertellen. Door de media, in dienst van de gevestigde orde, kun je de gemiddelde burger van NL niet kwalijk nemen dat die denkt dat de dader uiteindelijk is gepakt.

Het is geen leuke boodschap, maar toch is het goed om te weten dat de Nederlandse overheid tot zoiets in staat blijkt te zijn. De machthebbers hebben het zelf steeds bonter gemaakt, zo absurd, je zou het zelf niet hebben kunnen verzinnen. Het deed me zelfs denken aan de hilarische kluchten op tv in de jaren 70.

Dit schandaal is zo groot, dat dit koste wat het kost nooit mag uitkomen. Voor de massa dan, want uitgekomen is het al. Als je de waarheid eenmaal weet, laat het je niet meer los.

Pluspunten:

Meeslepend verhaal, informatief, heftig

Help andere klanten de beste reviews te vinden

Was deze review nuttig voor jou? Ja | Nee | Ongepast?

From: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Sent: woensdag 9 september 2015 21:30
To: ‘info@ctivd.nl’
Cc: ‘Lieke.Kwant@Nieuwsuur.nl’; ‘Marjet.Krol@Nieuwsuur.nl’; ‘Marloes.Lemsom@Nieuwsuur.nl’; ‘Menno.de.Galan@Nieuwsuur.nl’; ‘Milena.Holdert@Nieuwsuur.nl’; ‘Miriam.Lavalette@Nieuwsuur.nl’; ‘Mirjam.Bartelsman@Nieuwsuur.nl’; ‘Monique.Wijnans@Nieuwsuur.nl’; ‘Nicole.Le.Fever@Nieuwsuur.nl’; ‘nieuwsuur@Nieuwsuur.nl’; ‘Nynke.de.Zoeten@nos.nl’; ‘Petra.Greeven@Nieuwsuur.nl’; ‘Pim.van.Galen@nos.nl’; ‘Reijer.Zwaan@Nieuwsuur.nl’; ‘Wim Dankbaar’; ‘Roozbeh.Kaboly@Nieuwsuur.nl’; ‘Rudy.Bouma@Nieuwsuur.nl’; ‘Sander.van.Hoorn@nos.nl’; ‘sdekkers@club.fr’; ‘sdekkers@club-internet.fr’; ‘Tonko.Dop@Nieuwsuur.nl’; ‘Twan.Huys@Nieuwsuur.nl’; ‘Willem.Lust@Nieuwsuur.nl’; ‘sven.kockelmann@kro.nl’; ‘Zeeman, Aart’; ‘fons@fonsdepoelproductions.nl’; ‘mark.schleedoorn@kro-ncrv.nl’; ‘jelle.broekroelofs@kro-ncrv.nl’; ‘Marc Schrikkema’; ‘Lammert de Bruin’; ‘Jan Kriek’; ‘jan.born@eenvandaag.nl’; ‘kvoskuil@gmail.com’; ‘Vincent Verweij’; ‘sander.t.sas@eenvandaag.nl’; ‘marcel.gelauff@nos.nl’; ‘Bontes L.’; ‘Omtzigt P.H.’; ‘harro.knijff@debrauw.com’; ‘Wim van de Pol’; ‘Jos van Dongen’; ‘kees.driehuis@bnnvara.nl’; ‘jeroen.pauw@bnnvara.nl’; ‘Info@bluecircle.nl’
Subject: Bericht voor uw voorzitter Harrm Brouwer

Beste Harm,

Lees even mijn bericht aan je voormalige woordvoerder Henk Mous voor de Vaatstra zaak:

https://rechtiskrom.wordpress.com/2015/09/09/bericht-aan-ovj-henk-mous-en-diverse-media/

Ik verwacht eigenlijk niet dat Henk dit bericht gaat beantwoorden. Het lijkt een beetje lastig zonder door de mand te vallen.

En daarom vraag ik het ook maar aan jou. Want onder jouw eindverantwoordelijkheid is het Onderzoek Ali H. afgewikkeld. Het was ook jouw speech  waarin je propageert dat het OM actieve en open verantwoording moet betrachten. Waar blijf je nu met die openheid en transparatie, Harm?

Overigens geldt ook hierbij een volstrekte openheid als wij een fout zouden maken. Niet hopen of gokken, dat het zal overwaaien, beste collega’s, maar actieve openheid en verantwoording.

 https://www.om.nl/vaste-onderdelen/zoeken/@60548/zwijgen-zilver/

 Zwijgen is zilver, spreken is goud

 Dat was de titel van je speech.

 Dat zijn toch jouw woorden? Wil je dan je collega Henk Mous even manen om die openheid en transparatie te geven? Of kun jij zelf de hete aardappels uit het vuur halen?

Ik heb een ander voorstel, Harm. Als eindverantwoordelijke voor de Vaatstra zaak stel ik voor dat JIJ die openheid en transparantie gaat geven. Want Henk Mous is tenslotte maar een vazal van jou. Die noem ik een beroepsleugenaar. Maar mijn beschuldigingen tegenover jou zijn veel ernstiger. In mijn boek beschuldig ik jou en Joris Demmink ervan dat jullie de moordenaars van Marianne Vaatstra een vrijgeleide hebben gegeven. Al in het weekend van de moord. Op mijn weblog overigens ook. Dat weet je toch wel, Harm? Joris weet het in elk geval wel. Want ik heb zijn advocaten Harro Knijff en Jan Leliveld op de hoogte gebracht van de strekking en inhoud van mijn boek.

 Beste Harm, waarom laten jij en Joris het toe dat ik een boek kan uitgeven waarin ik jullie verantwoordelijk mag houden voor zo’n beetje de smerigste doofpotzaak ooit: Het stiekem wegsluizen en uit de wind van houden van de moordenaars van Marianne Vaatstra? Het jarenlang liegen tegen het Nederlandse volk? Het veroordelen van een veeboer die niets met de moord te maken heeft? Het uit onze zak kloppen van miljoenen belastinggeld voor een fake grootschalig DNA verwantschapsonderzoek?

Hoe is dat nu toch mogelijk? Dat ik jou en Joris enorme criminelen mag noemen? Zonder dat jullie mij aanklagen voor smaad? Hoe is het nu toch mogelijk dat je daar niets tegen in brengt? Waarom kan ik het aanbod doen dat elke lezer die mijn mijn boek koopt, zijn geld terugkrijgt als hij na lezing nog meent dat Jasper Steringa de moord op Marianne Vaatsrra heeft gepleegd? Die lezer gelooft dan ook dat jij en Joris de moordenaars van Marianne hebben weggesluisd. Snap je dat,  Harm?

 Ik stel voor dat je in debat gaat met mij. Durf jij het aan om aan te schuiven met mij bij bijvoordeeld Humberto Tan, Matthijs van Nieuwkerk, Eva Jinek, Jeroen Pauw, Paul Witteman, Mariëlle Tweebeeke, Twan Huys of Joost Karhof? In het kader van de door jou gepropageerde openheid en transparantie?

Ik wacht je berichten af. 

Groet, 

Wim Dankbaar 

Winkels die het boek op voorraad hebben:

Aalten – Boekhandel Meneer Kees

Aalten – Boekhandel Messink & Prinsen

Aalten – Primera

Alblasserdam – Primera

Alkmaar – Boekhandel Van der Meulen

Almelo – Boekhandel Broekhuis

Almere – Boekhandel Stumpel

Amsterdam – Boekhandel Zwart op Wit

Apeldoorn – Readshop Oranjerie

Arnhem – Eco Electronics

Arnhem – Boekhandel De Poort

Assen – Boekhandel Iwema

Beek en Donk – van Helvoort Boek en Kantoor

Bergum – Boekhandel Bergum

Breda – Cigo Moerwijk

Breda – Boekhandel Van Kemanade en Hollaers

Breukelen – Boek en Kantoor Marinus van Kralingen

Den Bosch – Boekhandel Heinen

Den Haag – Van Stockum Boekverkopers

Den Helder – Primera

Drachten – Boekhandel van der Velde

Dronten – Voster Boek & Kantoor

Eindhoven – Boekhandel Van Piere

Emmeloord – Boekhandel Marsman

Emmen – Boekhandel Plantage

Enschede – Boekhandel Broekhuis

Gouda – Boekhandel Verkaaik

Groningen – Boekhandel van der Velde

Heemstede – Boekhandel Blokker

Hengelo – Boekhandel Broekhuis

Hengelo (Gld) – Boexcellent

Hoogerheide – Primera

Hoorn – Boekhandel Stumpel

Julianadorp – Primera

Katwijk – Readshop

Leeuwarden – Boekhandel van der Velde

Leiden – Boekhandel de Kler

Leiderdorp – Boekhandel de Kler

Leidschendam – Boekhandel de Kler

Lochem – Boekhandel Lovink

Maassluis – Boekhandel Koningshoek

Maastricht – Boekhandel De Tribune

Maastricht – Boekhandel Dominicanen

Middelburg – Boekhandel De Drukkerij

Noordwijk – Boekhandel van der Meer

Nijmegen – Boekhandel Dekker v.d Vegt

Nijmegen – Boekhandel Roelants (voorheen De Oude Mol)

Oegstgeest – Boekhandel de Kler

Oirschot – Boekhandel de Croon

Oss – Boekhandel Derijks

Oudwoude – Café Restaurant De Iterij

Purmerend – De Nieuwste Tijd

Purmerend – Primera Weidevenne

Purmerend – Primera Wormerplein

Roden – Boekhandel Daan Nijman

Roelofarendsveen – Veenerick Boek en Kantoor

Roermond – Boekhandel Plantage

Rotterdam – Boekhandel Donner

Sneek – Boekhandel van der Velde

Sneek – Cigo

Surhuisterveen – Boekhandel Douma

Tilburg – Boekhandel Gianotten Mutsaers

Urk – Cigo

Utrecht – Boekhandel Broese

Veendam – Cigo

Venray – Boekhandel  Van den Munckhof

Vlissingen – Boekhandel De Drukkerij

Voorschoten – Boekhandel de Kler

Wassenaar – Boekhandel de Kler

Wijchen – Lektuurhandel Robben

Winterswijk – Boekhandel Kramer

Zutphen – Readshop

Zwijndrecht – Boekhandel Hyperion

U kunt het boek ook bestellen onder meer op de bestelpagina.

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

6 reacties op De openheid en transparantie van Harm Brouwer

 1. yvonne zegt:

  En maar weer op twitter gezet, dan moet het zo maar!

  Like

 2. Geachte meneer Dankbaar, ik ga uw boek aanschaffen. Het andere boek i.c. ‘Het verboden dagboek’ geschreven door u samen met dhr.J.H. Maurits had ik al.

  Maar door verder te zoeken ben ik bij uw boek uitgekomen en maakt me nieuwsgierig.

  Met vriendelijke groet,
  Hennie Waanders.

  Like

 3. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzamled door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 4. Paula Ponzi zegt:

  Zonder moord geen doofpot. Zonder doofpot geen moord kan ook, maar niet in deze zaak, denk ik. De doofpotters hebben zich verlaagd tot het niveau van de moordenaars. Beiden even erg, wat mij betreft. Mogelijk hebben de moordenaars daarna nog meer moorden begaan, die door hechtenis voorkomen hadden kunnen worden, maar dat weten we niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s