Brief 1 aan Jasper, “het beest van Oudwoude”.

Overveen, 2 augustus 2015

Beste Jasper,

Vrijwel dagelijks vraag ik mij af wat iemand bezielt om een moord te bekennen die hij niet heeft gepleegd. Nu is dat geen uitzondering, want er zijn voorbeelden genoeg van mensen die onder grote psychische druk een valse bekentenis hebben afgelegd (o.a. Wilco Viets, Herman Dubois, Ina Post, Cees Borsboom) maar zelden gebeurt het dat een valse bekentenis naderhand niet wordt ingetrokken, zoals dat nu na 3 jaar bij jou het geval is. Wat ze met je gedaan hebben, mag Joost weten, maar dat je bekentenis vals is, staat zo vast als een huis. Op tal van fronten strookt je verhaal niet met de feiten, zoals bijvoorbeeld:

Ik heb Marrianne niet anaal verkracht. Het onderzoek heeft uitgewezen dat zij wel anaal is verkracht.

Ik hoorde haar bloed uit haar hals stromen. Op de vindplaats van Marianne is niet of nauwelijks bloed gevonden.

Ik sneed haar kleding voorzichtig stuk om haar niet te verwonden. Maar even later wurg je haar en snijd je haar keel door?

Ik heb Marianne’s polsen niet vastgebonden. Overduidelijke bindsporen zijn vastgesteld.

Die boomwal wierp ook een strook schaduw van een meter of vijf, zes breed.  Onmogelijk want de maan stond pal in zuiden in een rechte lijn met de boomwal.

Marianne heeft zelf vrijwillig haar tampon verwijderd. Los van deze totale onwaarschijnlijkheid is er geen tampon aangetroffen.

Ik heb er bijna anderhalve kilometer over gedaan om Marianne in te halen op haar fiets.  Het was Marianne Vaatstra, niet Marianne Vos.

Ik heb het afscheid van Marianne van haar vrienden waargenomen toen ik Marianne tegemoet reed. Dit is onmogelijk zonder dat haar vrienden je hebben gezien.

Het is wel duidelijk dat je dat laatste van je ondervragers in je verhaal moest weven om het verzonnen gestolen-fiets-verhaal nog enige geloofwaardigheid te geven. Deze feiten alleen al maken je verhaal compleet onmogelijk.

Waar hebben ze je zo bang mee gemaakt dat je dit morbide spel meespeelt, dat nog het minst in jouw belang is? Wat is het denkbeeldige zwaard van Damocles dat ze je hebben ingeprent als je je bekentenis intrekt? Men zou kunnen zeggen dat je het zelf maar moet weten om je leven te vernietigen met een valse bekentenis, maar behalve jezelf heb je ook je familie in het verderf gestort, ouders, vrouw, kinderen en zussen. Het treft dus wat meer mensen dan alleen jezelf, en wel je meest dierbaren. Kwalijker is echter nog dat je met je handelwijze de ware moordenaars beschermt, en nog kwalijker: de overheidsmensen die deze moordenaars al in het weekend van de moord een heimelijke vrijgeleide gaven en heel Nederland 16 jaar lang hebben voorgelogen. Je beschermt dus een kolossaal onrecht plus de mensen die dit onrecht in stand houden, ten koste van jezelf. Waarmee je ook de mogelijkheid van herhalingen en voortduring in stand houdt. Lijkt me niet iets waar jouw Lieve Heer met genoegen op toekijkt. Ik heb niet de illusie om je mentale blokkade op te kunnen heffen, je moet immers wel beperkt toerekeningsvatbaar zijn om deze valse bekentenis zo lang vol te blijven houden ten koste van alles en iedereen. Maar vanwege die kleine kans dat je toch nog eens het licht ziet, schrijf ik je toch maar deze brief.

Bijzonder gek is ook dat je er niets eens over wilt praten. Als je ouders twijfelen aan je schuld, word je boos en dreigt hen zelfs van de bezoekerslijst te schrappen. Je zegt in de problemen te komen als er aan je schuld getwijfeld wordt. Tjonge jonge, wat hebben ze jou te pakken. Hoe bizar is het wel niet om boos te worden op mensen die aan je schuld twijfelen. Dan zul je wel helemaal de pest aan mij hebben, want zoals je weet heb ik een boek geschreven dat van kaft tot kaft je onschuld bewijst. Weet je wat zo raar is Jasper? Iedereen die het boek gelezen heeft, gelooft ook niet meer dat jij de verkrachter en moordenaar van Marianne bent. Ze geloven wel dat we een enorm corrupt Justitie hebben, dat ook jou tot slachtoffer heeft gemaakt. Jij hebt het boek zelf ook gelezen, maar ik heb je commentaar nog niet vernomen.

Mocht je ooit bij zinnen komen, dan zou je een andere advocaat kunnen nemen, één die niet liegt en niet als missie heeft je met een noodgang de afgrond in te helpen. Dan zou je kunnen beginnen met de video-opnames van je verhoren op te vragen. Die zijn sinds de Commissie Posthumus verplicht. Deze zullen in jouw geval wel tot de zoekgeraakte stukken behoren of “per ongeluk” zijn vernietigd, maar je weet zelf het beste hoe je onder druk bent gezet. Zolang jij wilt blijven liegen over je bekentenis, zul je die beelden ook wel niet willen zien. Wie weet, misschien bewijzen ze wel dat je volledig vrijwillig je bekentenis hebt gedaan?

Enfin, ik hoop dat je nog eens wakker wordt.

Groet,

Wim Dankbaar

Morgen brief 2

U kunt het boek bestellen onder meer op de bestelpagina.

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

10 reacties op Brief 1 aan Jasper, “het beest van Oudwoude”.

 1. Elly zegt:

  Geweldige brief Wim, hopelijk zal het wat met Jasper gaan doen.

 2. hansjohn zegt:

  Een advocaat die tegen je zegt dat je sowieso veroordeeld wordt vanwege de DNA match, helpt natuurlijk ook niet echt.

 3. meret zegt:

  Zou de brief wel door de screening van de gevangenis komen? Hier is via via mischien achter te komen door bezoekers van Jasper te vragen, ook wat betreft zijn reactie.

 4. Pingback: Brief 1 aan Jasper, “het beest van Oudwoude”. | Free Citizen

 5. Wiebkje zegt:

  Goede brief aan Jasper, ik vraag me af wat voor medicatie die man krijgt toegediend. Dat zou men eens goed moeten bekijken.

 6. Wim Dankbaar zegt:

  http://www.lc.nl/friesland/vaatstra-officier-verlaat-noordelijk-om-18926243.html

  ‘Vaatstra-officier’ verlaat noordelijk OM

  Gepubliceerd op 04 augustus 2015, 07:41
  Laatst bijgewerkt op 03 augustus 2015, 21:24

  LEEUWARDEN – Officier van justitie Henk Mous, die het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra leidde, verruilt Friesland voor het Landelijk Parket in Amsterdam.

  “Daar ben ik erg trots op”
  De Leeuwarder Courant sprak Mous, onder meer over wat hem het meest is bijgebleven van zijn periode als officier van justitie. ,,De opsporing van de moordenaar van Marianne Vaatstra was natuurlijk een hoogtepunt.”

  ,,En dat we de man konden laten berechten die zijn stiefdochtertje verkrachtte, waardoor ze op haar twaalfde zwanger raakte. Daar ben ik erg trots op. Zo hebben we toch nog iets voor dat meisje kunnen betekenen.”

  Lees het hele interview in het LC+ artikel.

 7. hansjohn zegt:

  Opsporing? ? Welke opsporing?
  “Gewoon” een DNA verwantschapsonderzoek toch? Is geen speurwerk aan te pas gekomen.

  • Paula Ponzi zegt:

   Precies, als ze echt ‘slim’ waren geweest, dan hadden ze Steringa’s DNA al afgenomen na die aanvaring van hem met de politie, hij voldeed immers aan het dadersprofiel. Steringa’s joyride-verhaal met dissociatieve fugue blijft ook vreemd. Hoe dan ook, het komt een keer uit, daar doet een OM-verruilende Mous niets aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s