Emails aan Yehudi Mosckowicz

From: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl] yehudi
Sent: zaterdag 1 augustus 2015 19:43
To: ‘moszkowicz@moszkowicz-law.nl’
Cc: ‘Jan Willem Spanjer’; ‘Sabrina Demir’; ‘Maaike Terpstra’; ‘micha kat’
Subject: RE: Een paar vragen for the record

Beste Yehudi,

De vorige email heb ik je gestuurd opdat je VOORAF weet dat je onrechtmatig aan het procederen bent. Dan kun je in elk geval niet tegen de rechter zeggen: Ich habe es nicht gewusst! Je stelt dat ik dwangsommen verschuldigd ben en laat daarom (in mijn ogen onrechtmatig) beslag leggen.

Welnu, Yehudi, in het arrest staat nergens dat ik dwangsommen verschuldigd ben. Dat had je moeten weten. Tevens had je moeten weten dat ALS ik dwangsommen verschuldigd zou zijn, je 1) mij dit tijdig had moeten meedelen en 2) de verjaring van die dwangsommen had moeten stuiten. Dit nog even afgezien van het feit dat je Maaike helemaal niet vertegenwoordigt. Want als Maaike mij daadwerkelijk wil plukken voor twee ton, en 50 mille schadevergoeding wil hebben, én een contactverbod, dan had ze dit allang ZELF gezegd. Maaike is blij met mijn boek en zegt tegen iedereen dat daar wat haar betreft de waarheid in staat. Als dat niet klopt, moet zij het vooral zeggen. Onder ede graag! Ik ben benieuwd hoezeer Maaike zichzelf wil verloochenen!

Toch zet je je procedures door, in de wetenschap dat je geen poot hebt om op te staan, tot en met beslaglegging. Je gaat dit falikant verliezen en dat weet je. Dat is onrechtmatig procederen bij uitstek! Je denkt toch niet dat enige rechtbank de Hoge Raad gaat overrulen?

Lees dit even:

http://cassatieblog.nl/proces-en-beslagrecht/verjaring-tenuitvoerlegging-dwangsommen-gestuit-door-rechterlijke-uitspraak-niet-door-rechtsmiddel/

“De crediteur die nog niet tot tenuitvoerlegging van een bij voorraad uitvoerbaar verklaarde dwangsomveroordeling over wil gaan zolang zijn wederpartij die veroordeling aanvecht in hoger beroep, doet er dus goed aan ten minste ieder halfjaar de verjaring te stuiten.”

“Dwangsommen verjaren zes maanden na de dag waarop zij zijn verbeurd (art. 611g lid 1 Rv). Deze korte verjaringstermijn hangt ermee samen dat de dwangsom is bedoeld als prikkel tot nakoming. Bovendien brengt de billijkheid mee dat degene aan wie de dwangsom is opgelegd, mede met het oog op zijn bewijspositie, binnen korte tijd van zijn wederpartij moet horen dat hij volgens die wederpartij dwangsommen heeft verbeurd.”

Waarom verzet je je trouwens tegen vervroegde behandeling van dit executiegeschil, dat door mij werd opgestart? Als je werkelijk denkt dat je twee ton van me kunt kunt vangen, waarom liet je dan niet direct na het arrest beslag leggen, in plaats van te dreigen en niet door te komen, tot twee keer toe?

Groet,

Wim

From: Wim Dankbaar [mailto:dank@xs4all.nl]
Sent: vrijdag 31 juli 2015 21:24
To: ‘moszkowicz@moszkowicz-law.nl’
Cc: ‘Jan Willem Spanjer’; ‘Sabrina Demir’; ‘Maaike Terpstra’; ‘micha kat’
Subject: Een paar vragen for the record

cc Mr. Jan Willem Spanjer , Deken Mr. Roest Crollius, Maaike Terpstra, Micha Kat

Beste Yehudi,

1) Kun je Maaike laten bevestigen dat ze er van op de hoogte is dat je beslag hebt laten leggen bij mij? Kun je haar tevens laten bevestigen dat jij namens haar spreekt als je stelt dat ze 2 ton aan dwangsommen van mij wil hebben, alsmede een schadevergoeding van 50 mille? Graag met een gedetaillleerde motivatie.

2) Waarom kun je geen getekende opdrachtbevestiging van Maaike uit oktober 2013 laten zien waarin ze jou het mandaat geeft om haar te vertegenwoordigen? Tegen de Deken zei je dat je die nog wel ergens moet hebben liggen. Was dat dan een leugen Yehudi? Of kun je die alsnog produceren?

3) Ben je ervan op de hoogte dat dwangsommen na 6 maanden verjaren? En dat je de verjaring daarvan behoorde te stuiten, ook als de zaak nog onder onder rechter is? Zo ja, wat is dan de reden dat je meent dat ik dwangsommen verschuldigd ben?

4) Waarom heb je me nooit gewaarschuwd dat je van mening bent dat ik dwangsommen aan het verbeuren zou zijn?
5) Wat is de reden dat je geen beslag hebt laten leggen bij medegedaagde Hans Mauritz, terwijl je ook nog weet dat die het vonnis niet naleeft door de restoplage bij Centraal Boekhuis niet te vernietigen?

6) Wat is de reden dat je Micha Kat niet hebt aangepakt om het dagboek van Maaike van zijn website te verwijderen? Wat is de reden dat je zijn publicaties daaromtrent intact liet en laat. Zie onder meer:

http://www.klokkenluideronline.is/2013/11/publikatie-dagboeken-maaike-terpstra/

7) Wat is de reden dat je het beslag op mijn rekeningen intact wilt laten, nu je weet dat het  beslag op mijn huis voldoende zekerheid biedt?

Groet,

Wim Dankbaar

All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.

– Arthur Schopenhauer

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Emails aan Yehudi Mosckowicz

 1. Wim Dankbaar zegt:

  Comment van een lezer:

  Je beschrijving/bevindingen over je (non) samenwerking met Mauritz vind ik erg sterk, is een goeie aanvulling voor het boek.
  Voor de lezer komt het bijna vermakelijk over, maar het is in en in triest natuurlijk, zo’n man met zo’n mentaliteit.
  Denk je in het leven gepokt en gemazeld te zijn, moest je dit ook nog meemaken.
  Verder heb ik groot respect voor je doorzettingsvermogen, waarin je je in een veld hebt begeven (al lange tijd) waarin je alleen maar met tegenwerking te maken hebt.

 2. Het is surrealistisch te zien wat ze nu weer in het Vaatstra circus hebben gecreëerd. Hoe kan het bestaan dat dit mag? Is beslag leggen terwijl je hebt verzaakt te stuiten niet gewoon financiële terreur? Echt absurd wat ik hier lees…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s