Column van Ronald Beetz

In het bovenstaande filmpje kunt u Gerard Spong in een paar zinnen zien formuleren wat Ronald Beetz in zijn onderstaande column bedoelt.

Het justitioneel onderzoek als slot op de doofpot

In december 2013 gelastte de rechter het OM om nader onderzoek te doen in de zaak Demmink. Volgens het Hof waren er voldoende aanwijzingen om een strafrechtelijk onderzoek naar pedofiel gedrag van Demmink uit te voeren. Het is nu anderhalf jaar later en er is nog helemaal niets gebeurd, althans daar is niets van naar buiten gekomen. Anderhalf jaar voor zo een onderzoek, is dat niet een beetje lang? De zaken van Robert M. en Benno L. waren in die tijdspanne al afgerond inclusief de gang naar de rechter. Die zaken werden ook breed uitgemeten in de pers, inclusief alle onderzoekshandelingen zoals het van het bed lichten van de verdachten, verhoren onder beperking, huiszoekingen, inbeslagnames van computers, enzovoort. Niets van dat alles bij de heer Demmink die van soortgelijke en ergere feiten wordt verdacht. Voor de wet is iedereen gelijk en klassejustitie bestaat niet in onze mooie rechtsstaat.

Toen enige jaren geleden EenVandaag met een uitzending over Demmink kwam, wist minister Donner al binnen een dag dat “er geen rook was, laat staan vuur”. Een dag na de uitspraak van de rechter in Arnhem, wist minister Opstelten al dat dit onderzoek niets zou opleveren. “Het was niets, het is niets, en het wordt niets”. Volgens het ministerie en het OM zijn in het verleden al vele onderzoeken gedaan naar Demmink en nooit was er iets gebleken van pedofiel gedrag. Onderzoeken die allemaal in korte tijd konden worden uitgevoerd en die nog nooit openbaar gemaakt zijn. Openbaren ligt te privacy-gevoelig. Vreemd als Demmink niets te verbergen heeft. Maar het onderzoek dat de rechter nu gelast duurt maar voort. En dat terwijl er “al zoveel” is onderzocht?

Zo een lopend onderzoek is ideaal voor de overheid om de zaak te rekken en geen enkele vraag te hoeven beantwoorden. Zowel politiek, media als overheid zwijgen met het mantra “De zaak is onder de rechter of in onderzoek bij het OM. En zolang dat loopt doen we geen uitspraken” Dit overkwam leden van de Tweede Kamer (groep Bontes) op vragen aan de minister. Het overkomt de media die vragen stellen. Het overkomt burgers die hun volksvertegenwoordigers benaderen. Door het onderzoek nooit af te sluiten, worden alle moeilijke vragen voor altijd buiten de deur gehouden. Het meest eenvoudige slot op een doofpot. Zelfs de vraag naar wanneer het onderzoek met resultaten komt, wordt niet beantwoord.

Dit doofpotbeleid kom je op meer plaatsen tegen. De Koerd Baybaşin wacht nu al meer dan 4 jaar (!) op een uitspraak van de Hoge Raad over zijn herzieningsverzoek. Deze zaak ‘zou’ nauwe relaties hebben met Demmink en moet blijkbaar ook in de doofpot blijven. Ondanks dat Nederland door het Europese Hof  hiervoor op de vingers is getikt, blijft zelfs de Hoge Raad rekken. Dit werpt de vraag op of de Hoge Raad deel van de doofpotbewakers is. Ook in de zaak Louwes kost het de Hoge Raad jaren alvorens tot een uitspraak te komen, als die er al ooit komt. Opvallend is wel dat Ton Derksen (de hoogleraar die Lucia de Berk heeft vrij gekregen) juist in deze twee zaken een boek heeft gepubliceerd, waarin hij tot één conclusie kan komen: zowel  Baybaşin als Louwes zijn onschuldig. De overheid heeft blijkbaar heel veel moeite om toe te geven dat ze compleet hebben gefaald in deze zaken. En dan niet door fouten of gebrek aan informatie, maar door fraude en leugens. Bij Baybaşin heeft Derksen aangetoond dat op heel grote schaal met telefoontaps is gefraudeerd en bij Louwes heeft hij aangetoond dat het OM op grote schaal heeft gelogen. Wellicht dat Baybaşin daarom zo lang moet wachten, want als hij ooit wordt vrijgesproken zal ook de vraag naar voren komen wie het hem geflikt heeft om hem op vervalst bewijs levenslang te laten opsluiten.

Statement from Mr. Baybasin

Joris Demmink made an agreement with Turkish officials to cover up his case in Turkey, where he was caught having sex with an 11 year old boy. His agreement was to find me and give me to Turkey. He did so, and when he couldn’t give me back to Turkey according to the Dutch law, he agreed with the Turkish officials to keep me silent. He kept me in EBI isolation and similar regimes for seven years. He is misusing his official power not allowing police officers, prosecutors and judges to do their job according to Dutch law. In the same way he has been misusing his power and forcing the prison directors to torture and pressure me and not to be able to defend myself. He personally came to the prison in Alphen a/d Rijn in 2007 to intimidate me and make me take the charges I presented against him back. He used to do such things to cover up the crimes he has been committing. I refused to do what he wanted me to do. He is not just a paedophile; he is a sick-minded dangerous criminal with a high level of official power. This is a shocking issue. For me it is sickening me.

Wie gaat het slot van de doofpot openbreken? Wat doet het parlement als bewaker van de overheid en beschermer van het volk? Wat doen de media? Vooralsnog hebben de bewakers van de doofpot niets te vrezen.

Ronald Beetz

Oss

De beschuldigingen aan het adres van de heer Demmink in mijn boek “Het Vaatstra Complot” zijn (nog) niet “onder de  rechter”. Dus die mogen vrijelijk besproken worden. Bestellen kunt u hier.

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

15 reacties op Column van Ronald Beetz

 1. cornelis88 zegt:

  ik begrijp de onderliggende krachten achter pedofilie en satanisme,
  en de relatie met betrekking tot macht of degenen die macht kunnen uitoefenen, In onze huidige maatschappij.
  maar iedereen moet gewoon zijn tv uitzetten !
  want dat is de schadelijkste component voor de mensheid !

 2. cornelis88 zegt:

  Zet em UIT en ga voor jezelf denken,
  PRDV weg ermee,

 3. Van Tours zegt:

  Dit is een staaltje machtsmisbruik, wat gewoon open en bloot bewezen is. Vier jaar wachten op herziening van de strafzaak Baybasin is niet normaal, gezien alle rapporten die er al liggen. Een hernieuwd onderzoek wat nu uitgevoerd wordt is dus totaal overbodig. Bij Ernst Louwes heeft de belangrijkste getuige, een telefoondeskundige, zijn getuigenis teruggetrokken. Een getuigenis, waardoor het alibi van de verdachte niet juist kon zijn. Door het terugtrekken wordt duidelijk dat het alibi wel juist was en Ernst Louwes de dader niet kon zijn. Ergens op Internet heb ik gevonden dat er ook bij Louwes een lijn naar Joris Demmink zou kunnen liggen. Ernst Louwes was begaan met het sterven van Joyce Labruyere, de in 1991 overleden (vermoorde) kinderarts die vermoedelijk slachtoffers van Demmink had bijgestaan. Ernst zou van plan zijn een website te openen om achter de dader van de moord op Joyce Labruyere te komen. Zover is het niet gekomen, door zijn veroordeling.
  Daarnaast is er natuurlijk nog de zaak van Robert Hörchner, waar ook de naam Demmink in genoemd wordt. Robert is ook veroordeeld op vervalste telefoontaps. Indien dat toegegeven zou worden, ligt er jurisprudentie en moet ook toegegeven worden dat de telefoontaps in de zaak Baybasin vervalst zijn. Het OM zou nu als duidelijk was dat er met het bewijs (telefoontaps) was/is geknoeid, direct de zaak niet ontvankelijk moeten verklaren en de levenslange gevangenisstraf van Baybasin zou direct vernietigd moeten worden.
  Het machtsmisbruik ligt er dik bovenop. Nu nog de persoon vinden waartegen daarvoor een aanklacht kan ingediend worden.
  Het kan gaan zoals bij andere misdaden: een dader die niet vervolgd kon worden voor zijn daden maar wel opgepakt kon worden wegens belastingontduiking. Een spion in Amerika die opgepakt kon worden omdat hij geen geldig inentingsbewijs had. Etc.
  Bij Demmink lijkt mij dat machtsmisbruik voor hem, zijn opvolger(s) en zijn direct leidinggevenden (ministers) best wel eens te bewijzen zou zijn..

 4. Paula Ponzi zegt:

  NL is compleet van de pot gerukt, the laughing stock. De psychopate, machtmisbuikende ratten in pakken doen het gewoon, wie maakt ze iets, zorgen dat het niet in de main stream media komt, klaar. Koningsdag of Eurovisie Songfestival is sowieso veel gezelliger. Goed artikel van Ronald.

 5. dennis zegt:

  Als die man maar niets overkomt! Henk Krol moest ook van het podium verdwijnen, Els Borst was het ook niet eens met de bescherming van demmink! Je hoort trouwens niet veel meer over de beschuldiging van die Rotterdammert die zijn zus vermoord had he? Nou ja, justitie heeft de burger weer op een dwaalspoor kunnen zetten.

  • Van Tours zegt:

   Het enige wat je hoort is dat Bart weigert te bekennen. Hij is natuurlijke wel een goed iemand om die de schuld in de schoenen te schuiven. Door zijn moord op zijn zus verdwijnt hij sowieso in het cachot en dan is de kans groot dat een tweede moord nauwelijks verlenging van de straf oplevert. Bart houdt gelukkig zijn poot stijf.

 6. dennis zegt:

  Ik geloof dus absoluut dat hij zijn zus vermoord heeft, Justitie dacht gelijk: he! een gestoorde, die kunnen we (ge)(mis)bruiken voor de moord op Els! Bij de moord op Marianne zochten ze ook iemand die wel eens wat uitgevreten had en in het verleden gekke dingen deed, opgelost! Volk tevreden, niks vragen, oog en oorkleppen op Nederlands Volk, doorlopen en werken.

 7. yvonne zegt:

  BAYBASIN VRIJ!

  Nu is deze HHC-redacteur niet zo maar een journalist. Hij is zelfs helemaal geen journalist. Als arts met een uitgebreide psychiatrische en neurowetenschappelijke achtergrond is hij wel in staat om een analyse en profielschets te maken. Maar dan moet je wel interactie hebben. Iemand in zijn ogen kijken. De gelaatsmimiek en gesticulatie bestuderen, gesynchroneerd met de uitspraken, luisterend naar de nuances en variaties in intonatie.

  Voor het HHC staat het vast: Deze man is betrouwbaar en spreekt (voor het grootste deel) de waarheid. Er zitten enkele subjectieve en emotionele elementen bij, maar zijn verhaal lijkt te kloppen. Vervolgens is het HHC op onderzoek gegaan naar de verkregen informatie en vond daarin alleen maar meer steun. De top van onze overheid is door-en-door corrupt en verrot.

  In zo’n land wil je niet leven. Zo’n land wil je niet achterlaten voor je kinderen. Tijd om in te grijpen. Sindsdien onderhoudt het HHC vrijwel wekelijk telefonisch contact. Of beter gezegd: andersom. Baybaşin houdt contact met het HHC. Want Baybaşin even bellen of emailen is er niet bij. En omgekeerd overigens ook niet. Hij mag niet emailen. Wel bellen. Menig publicatie volgde, vaak geïllustreerd met passend beeldmateriaal. Soms door het HHC zelf vervaardigd, zoals bovenstaande twee foto’s in de rechterkolom.

  http://www.hethaagsecomplot.nl/20150517-nos-informanten.htm

 8. Wim Dankbaar zegt:

  Beste mensen, graag dit artikel retweeten of delen op facebook.

 9. dennis zegt:

  Van Tours: een oude kennis van me kwam ik regelmatig tegen in een kroeg in Crooswijk, hij woont aan de Oude Dijk waar hij Bart wel eens tegenkwam, Bart was erg depri en had onderdak bij zijn vermoordde zus, maar dat ging helemaal fout tussen die twee, met Els Borst had hij totaal niets te schaften, nou hebben we al vaak gezien dat onschuldige mensen iets toegaven wat ze niet gedaan hebben, hoe kan dat? Als je weken, soms maanden in isolatie wordt gezet en wijsgemaakt wordt dat je beter kan toegeven om ooit nog vrij te komen, dan beken je! Eens zal Bart ook toegeven verwacht ik, als Justitie druk blijft uitoefenen, hij zal zelf denken dat hij het ECHT heeft gedaan, zo gek kunnen ze je krijgen! Dat hebben we ook gezien bij de zes van Breda met de moord op oma Mok, op een buurtfeest was een vroegere gevangenis bewaker die ontslag had genomen rond het jaar 2000 omdat hij het niet langer aan kon zien dat één van de “daders” onschuldig jaren vast zat in zijn bajes,iemand met een geweten die niet kon verkroppen dat hij iemand onschuldig gevangen hield, toen stond al vast dat ze alle zes onschuldig vast zaten, zo ook met ene Borsboom in de Schiedammerparkmoord, en vele andere zaken waar de “dader” bekende over iets over iets wat ze niet gedaan hadden, om een draagbaar regime te krijgen en ooit nog eens in vrijheid te kunnen leven, iedereen heeft ondertussen in de gaten wat een bananenrepubliek het hier is geworden, liegen en bedriegen is aan de orde van dag!

  • veryworried zegt:

   Nederland is gelijk aan een bananenrepubliek, met een volkomen corrupte en misdadige justitie. Zoals we dat kennen uit een bananenrepubliek. Inderdaad.

 10. Dit is op Deze Dagen herblogden reageerde:
  Lees alles wat met Demmink te maken heeft, ook op “de Dagen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s