Jano Hassan gehoord over Marianne Vaatstra

Onderstaand een rapportage over Jano Hassan. Jano is een roepnaam, hij heet officiëel Mohammed, zo wordt hij ook genoemd in het rapportje. Uit deze rapportage blijkt dat op 5 juli 1999 de politie Jano en zijn caravangenoot (ene Sahl Dawed) wilde spreken. Jano was er niet maar Sahl Dawed wel. Deze is door twee rechercheurs bevraagd over zijn mobiele telefoon waarmee in de nacht van de moord 5 keer is gebeld naar een nummer dat inmiddels was opgeheven. Het is natuurlijk heel wel mogelijk dat dit opgeheven nummer van de inmiddels weggesluisde Ali Hassan was. Opmerkelijk is ook dat Zaya Benjamin bij dit gesprek als tolk dienst deed. Zaya Benjamin was een goede vriend van Feik Mustafa (ze waren 1e en 2e keeper in hetzelfde team bij de locale voetbalclub) maar nog veel belangrijker: Zaya Benjamin woonde in dezelfde caravan als Ali Hassan. Hiermee is dus nogmaals aangetoond dat Jano Ali Hassan kende. Bovendien was de politie geïnteresseerd in Jano in verband met de zaak.

Let wel, dit speelt zich af op 5 juli 1999. Op dit moment WEET de politie dat Ali Hassan en Feik Mustafa zijn verdwenen! Zie bovenstaand krantenbericht van 22 mei 1999 en onderstaand krantenbericht van 9 juli 1999. Maar het onderwerp Ali Hassan wordt kennelijk niet aangeroerd door de politie, nota bene in gesprek met asielzoekers die Ali en Feik zeer goed kenden. “Weten jullie toevallig waar jullie verdwenen vrienden uit zouden kunnen hangen?” Niets van dat alles!

Sinds het bekend is dat zowel Jano als Feik gewoon in Nederland wonen, is het zeer merkwaardig dat zij niet zijn meegenomen in het onderzoek uit 2011.  Het OM heeft immers een zogenaamd “uitvoerig” onderzoek gedaan om het publiek te overtuigen dat destijds in 1999 de juiste Ali Hassan in Turkije is aangehouden. Ik beweer het tegendeel en de waarheid van die bewering kan onder meer door Jano en Feik bevestigd worden.

http://www.om.nl/actueel/strafzaken/@154893/onderzoek_ali_h/

In dit onderzoek is Jano Hassan volledig buiten schot gehouden, ondanks alle aansporingen van mij en Maaike Terpstra om hem in dat onderzoek mee te nemen. Dat is merkwaardig, want als iemand kon zeggen of de juiste Ali is aangehouden, dan was het Jano wel. Hij geeft nota bene in zijn aangifte zelf toe dat hij de gezochte Ali kende en weet dat zijn achternaam Hassan is:

Jano stelt hier dus dat hij weet dat de hoofdverdachte Ali Hassan heette en dat hij hem kende. Even later spreekt hij zichzelf weer tegen met de stelling dat hij geen Ali Hassan kent:

Neem dan ook nog even mee dat Ali Hassan een soort lijfwacht voor Feik was. Waar Feik was, daar was Ali ook. Jano kent Feik wel, maar Ali niet? En hij weet ook niet dat Ali ook een Koerd is en dezelfde achternaam heeft als hij? Feik kent hij van het voetbal, maar hij is vergeten dat Ali altijd meeging met hem en Feik in dezelfde auto? Hier een deelverklaring van hun teamcoach:

Maar bij Feik is het nog merkwaardiger, want hij wordt nota bene in het onderzoek genoemd als een goede bekende van Ali:

“In het asielzoekerscentrum werpt Ali zich op als ‘aanvoerder’ van de jongere Turkmenen. Ook gaat hij om met Feik Mostafa (15) en zijn vader. Feik is in het onderzoek naar de moord op Marianne voor de politie al gauw een interessant persoon. Getuigen verklaren over een ruzie die hij en Marianne in februari 1999 hebben in de Ringobar in Veenklooster. Hij maakt volgens andere discotheekbezoekers een beweging naar Marianne alsof hij een keel doorsnijdt.” 

Voor Feik geldt evenzeer dat hij kan bevestigen c.q. ontkennen dat de juiste Ali is opgepakt. Maar ondanks dat hij in het rapport wordt genoemd en beschikbaar is voor Justitie, werd hij als de pest vermeden. Wat was er nu voor de hand liggender geweest om Feik, de onafscheidelijke compaan van Ali Hassan, te vragen: Hebben wij de juiste Ali in Turkije opgepakt? Hieruit blijkt reeds dat Justitie donders goed weet dat de verkeerde Ali is opgepakt en dat Jano en Feik dat kunnen bevestigen. Daarom werden zij buiten het zogenaamde “uitvoerige”onderzoek gehouden.

Wat is nu de kern van mijn zogenaamde “laster” jegens Jano? Heel simpel: Ik zeg dat hij  de juiste Ali Hassan kent, weet dat een verkeerde Ali in Turkije is opgepakt en dit verzwegen heeft voor de politie. Daar is niets lasterlijks aan want het is gewoon de waarheid, die hij nota bene zelf bevestigt in zijn aangifte. Bovendien zeg ik dat hij zo recent als 2009 in het gezelschap van de juiste Ali Hassan is gesignaleerd. Door Isabella in Groningen. Vervolgens heeft hij Isabella bedreigd. Ook dit is geen laster, want gewoon de waarheid. Tenzij Isabella zou liegen, maar dat lijkt me sterk. In dat verband is het ook opmerkelijk dat Jano in zijn aangifte met geen woord rept over Isabella en dit voorval. Had ik zeker gedaan als Isabella liegt.

Maar ik zeg hiermee nog veel meer over het OM. Namelijk dat zij doelbewust een verkeerde Ali  hebben opgepakt om te verhullen dat de juiste Ali daags na de moord heimelijk door Justitie het land is uitgezet. Vervolgens heeft het OM in 2011 het hele Nederlandse volk voorgelogen in hun rapport “Onderzoek Ali H.” met de conclusie dat de juiste Ali is gearresteerd. Dat is een zaak van algemeen belang. Waar macht ontspoort, moet de burger opstaan. Het is in deze zaak dus niet zozeer Wim tegen Jano, maar Wim tegen het OM. En dat bleek ook weer gisteren op de rechtszitting uit de aanwezigheid van Officier van Justitie Henk Mous, de man onder wiens regie het “onderzoek Ali H.” is uitgevoerd en bovendien de aanklagende OvJ in de rechtszaak van Jasper S. Kennelijk is Mous en consorten er veel aan gelegen  dat Wim  de mond wordt gesnoerd en zijn stellingen als “laster” worden gekwalificeerd. Een land waarin de waarheid tot “laster” wordt gemaakt, waarin critici van de macht worden bestraft en gepsychiatriseerd, begint op Noord Korea te lijken. Zeer zorgwekkend.

Henk Mous in overleg met OvJ tijdens schorsing rechtszaak Wim Dankbaar

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

Een reactie op Jano Hassan gehoord over Marianne Vaatstra

  1. meret zegt:

    Is er al meer bekend van de opgestapte Ovj en rechter rond de tijd van Wim zijn smaad en laster proces, maast mij was Jan Vlug daar ook zo benieuwd naar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s