Rectificatie AD, Bol.com hervat verkoop boek

Eergisteren belde mijn moeder met de mededeling “Je boek is niet meer leverbaar op Bol.com.” Het klopte nog ook. Uit navraag bij Bol.com bleek dat van hogerhand besloten was om de voorverkoop van het boek te staken omdat er “teveel reuring” rond het boek zou zijn, hetgeen het imago van Bol.com zou kunnen schaden. Men verwees specifiek naar het artikeltje in het AD  van 8 februari waarin werd gesteld dat het boek “deels verboden” zou zijn. Dit is echter pertinent onjuist. Hans Mauritz, uitgever en co-auteur, emailt Bol.com onder meer het volgende:

Wij hebben inmiddels met Paul Brouwers gesproken. 

Uit dit gesprek is gebleken dat BOL om een wat bijzondere maar evenwel weinig valide reden reden de bestelmogelijkheid van ‘Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra’ voorlopig buiten werking is gesteld. Er zou wat u betreft kennelijk in de media te veel reuring zijn ontstaan hetgeen ‘het imago van BOL schade zou kunnen toebrengen……’ , is de voorlopige lezing van Senior Buyer Paul Brouwers.

Vervolgens maakt Hans Mauritz contact met de hoofdredactie van het AD om rectificatie te eisen op belofte van een kort geding. Dit leidt de dag daarop tot de volgende beslissing:

Geachte heer Mauritz,

In antwoord op uw mail laat ik u weten dat wij besloten hebben in de krant van morgen een correctie af te drukken. We zullen daarin aangeven dat het artikel van zaterdag ten onrechte vermeldt dat het boek ‘Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra’ momenteel deels verboden is, en daarna nogmaals benadrukken dat het boek in kwestie niet verboden is. 

De bedoelde correctie is hedenochtend in het AD afgedrukt. Eveneens hedenochtend heeft Mauritz wederom gesproken met Bol.com, waar men besloten heeft de voorverkoop van het boek te hervatten. Aan het AD werd onderstaande email verzonden.

Geachte heer Groenendijk,

Dank voor uw snelle en adequate reactie op ons verzoek per e-mail van dinsdag 11 februari 2014.

Ook dank voor de correcte afwikkeling van e.e.a. Wij kunnen met uw aanbod leven en hebben hedenmorgen reeds kennis kunnen nemen van de door u geplaatste rectificatie/correctie. 

Wij stellen het vanzelf op prijs indien u na verschijning van het boek aandacht zult besteden aan de inhoud er van. Dat een dergelijke beschouwing of recensie alsdan van de hand van Chris Klomp mocht komen is ons om het even, vermits hij zich richt op de inhoud van het boek – zowel letterlijk als figuurlijk te nemen – en zich niet laat verleiden tot het hernieuwd op de man (Dankbaar) spelen maar ditmaal op de bal: de boodschap welke het boek in zich draagt. Wij hebben daar inmiddels vertrouwen in.

Nogmaals dank voor uw attente en geapprecieerde reactie en de geboden oplossing. 

W ij zenden een kopie van dit bericht aan uw heren Van den Bosch en Ruesink alsmede aan de heer Chris Klomp 

Inmiddels verblijft met vriendelijke groet,

J. Hans Mauritz, uitgever 

Namens Novio Media Uitgevers, namens mijzelf als co-auteur en namens co-auteur Wim Dankbaar.

‘Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra’ kunt u direct online bestellen via  http://www.hetverbodendagboek.nl of via de beste en grootste boekensite van Nederland: BOL.com

Natuurlijk kunt u uw bestelling ook doen bij de reguliere boekhandel bij u in de buurt of via boekensites als AKO,  NRC luxBlz. , Libris, Paagman , etc. 

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

32 reacties op Rectificatie AD, Bol.com hervat verkoop boek

 1. jairalali zegt:

  Menig schrijver kijkt met jaloezie naar alle aandacht die zich steeds weer op dringt.
  Heel leuk om te volgen hoe al die negatieve trucjes in jullie voordeel werken.
  Volgens mij is er volop hulp van engelen.
  Het gaat gewoon helemaal goed komen!

 2. Dieuwer zegt:

  Oei, en Chris Klomp schreef nog wel (hier op de site) “[h]et AD zal geen rectificatie plaatsen omdat het verhaal feitelijk juist is”. Ben benieuwd wat hij dan hiervan vindt… De waarheid overwint!

 3. van Tours zegt:

  Jairalai: Of er in deze zaak hulp van Engelen is, weet ik niet. Op aarde is er wel heel veel hulp van Engelen, wat vaak in stilte geschied. Wat ik wel weet, dat de waarheid altijd boven tafel zal komen. De leugen handhaven is veel moeilijker, omdat je onthouden moet wat je gezegd hebt. Dat gaat altijd wel een keer fout. Ook in de zaak Hagemann bleek dat, toen Renetta haar mond voorbij praatte. Dat de HR daar niet in meegegaan is, is vreemd.
  Als tijdens hun aardse leven mensen niet bestraft worden voor hun daden, ben ik ervan overtuigd dat in het hiernamaals of in het leven na dit leven er alsnog gerechtigheid geschied. In het Hiernamaals is niets anders dan de waarheid.
  Veel elementen in deze zaak lijken op een strijd tussen Goed en kwaad. Om te winnen heeft het goede de mensen nodig die niet snel kiezen, de meelopers. Vijf procent van de mensen is voor het goede, vijf procent kiest standaard voor het kwaad, negentig procent kiest vaak wat hem het beste uitkomt. Deze mensen moeten om. Als het boek uitkomt, zullen veel mensen schrikken van de macht van het kwaad in de maatschappij. Als de mensen gaan kiezen voor de waarheid, moet de rechterlijke macht wel mee.

  • Anti deVriesmaffia zegt:

   van Tours,je stelt ”5% kiest voor het goede”etc.
   feitenlijk heb je gelijk met het woord ‘ kiest’
   De mensen die gekozen hebben voor allerlei religies zijn ernstig misleid.
   Kerstfeestvierders bijvoorbeeld zijn feitenlijk satanisten ‘by proxy.
   Het is gewoon de viering van de winterzonnewende door’de verlichten’ ,de luciferanen,de jesuiten gekaapt.
   Ik denk dat 80% of meer voor het goede zou kiezen als ze wisten wat dat zou zijn.
   Het licht is in ons zelf.de ziel=soul komt van sol =zon,en zoon komt van Zon, good van God. goeie god is dus dus dubbel-op.
   bronnen;
   http://www.pateo.nl, wegschuiven van de sluier, MarkPassioWOEIH.
   en ALLEN kijk eens op youtube; Run from the cure,
   als mensen uit de hypnose komen kunnen ze pas voor het goede kiezen.

 4. maasdonk zegt:

  Zoals maaike ooit zei: het waren zoveel leugens!!! Je kunt en hoeft de waarheid maar 1 keer te vertellen!!!

 5. Pop zegt:

  “(…) of via de beste en grootste boekensite van Nederland: BOL.com.” Laat dat maar aan aimabele Mauritz over. Dankbaar & Mauritz = gouden samenwerking! Jullie zijn niet meer te stuiten, want de trucjes tegen jullie worden steeds doorzichtiger.

 6. vuur01 zegt:

  Deel 2 van het dagboek staat inmiddels ook online, goed zoeken ;)……

 7. boudineke zegt:

  Och, het was al bekend. Sorry dus. Maar als het boek uitkomt, is het dagboek niet meer nodig.

 8. Anti deVriesmaffia zegt:

  Gefeliciteerd Hans en Wim.

 9. Ronald zegt:

  Als je deel 2 wilt lezen, gewoon even googelen. “Dagboek Vaatstra deel 2”

 10. maasdonk zegt:

  @ rm stock ,inderdaad het is een helder verslag van handje klap tussen alle partijen ,al wat belangrijk is raakt ,,vermist,,
  Wat ik jammer vind is dat maaike niet beschrijft wat er in het toxologisch rapport stond wat ze blijkbaar wel kregen en er niet om gevraagd hadden?
  Dit ivm de prikwondjes op het been van marianne..
  Maar goed het is duidelijk,kosten nog moeite zijn gespaard om deze radeloze mensen om de tuin te leiden middels list en bedrog, de ware machiavelli vazallen!!

 11. seke zegt:


  Vluchten kan niet meer!

 12. seke zegt:

  Succes vandaag!!!! ben benieuwd………

 13. albertb69 zegt:

  De wanhoop moet wel groot zijn bij de MSM. De leugens over Wim Dankbaar en de zaak Vaatstra gaan gewoon door. Nu weer een schandalig artikel in het DvhN van vandaag.
  Rob Zijlstra is dus al geen haar beter dan Chris Klomp.
  Zie dit artikel: http://robzijlstra.files.wordpress.com/2014/02/kwadeonzin.pdf
  Het is dan ook te verwachten dat het boek ‘Het verboden dagboek’ dat binnenkort uitkomt door de MSM of wordt doodgezwegen of belachelijk zal worden gemaakt als een onzinboek.

  • jairalali zegt:

   Intelligentie en beschaving hebben niets met elkaar te maken.
   De meneer van het artikel bezit mijns inziens geen van beide.

   En wat volgens het artikel de moord op Els Borst met Wim Dankbaar te maken heeft, geeft al een bevestiging van mijn bovengenoemde mening..

 14. Anti deVriesmaffia zegt:

  Het volgende boek dat nederland op zijn grondvesten zal doen schudden zal heten: ‘Een pilletje teveel’

  http://www.martinvrijland.nl/2014/02/19/opmerkelijke-verzwegen-door-moeder-van-het-beste-vriendje-van-anass/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s