Reactie op column van Lidy Nicolasen in Volkskrant

 

-Door Ronald Beetz

Lees hier het artikel van 16 november over Joris Demmink

“Witter kan je het niet wassen”

Laat ik even beginnen met de aangehaalde quote: “De geruchten stopten nooit meer, ze werden steeds fantasierijker” Dit is de eerste verdachtmaking die direct opvalt. Ja, er zijn geruchten, maar er is ook heel veel bewijs of er zijn minimaal sterke aanwijzingen. Dat deze steeds fantasierijker zouden worden zal in het artikel blijken een niet onderbouwde stelling te zijn. De fantasieën die Lidy noemt zijn haar eigen fantasieën en komen niet van de serieuze “complotdenkers”, integendeel .

De eerste leugen en ridiculisering van iedereen die gelooft  in een “complot” rondom Demmink, staat al in de tweede regel. Nooit heeft iemand beweerd dat Demmink Marianne heeft vermoord. Ja, er zijn inderdaad mensen die dit speculeren, maar de  serieuze “complotdenkers” hebben hier nooit enige bewijs van gevonden en zullen dit ook niet zeggen. Wat zij wel zeggen is dat de werkelijke daders van de moord, de asielzoekers Ali Hassan en Feik Mustafa, door justitie direct na de moord zijn weggesluisd naar respectievelijk Noorwegen en Musselkanaal. Bewijzen hiervan blijken onder meer uit lange opgenomen telefoongesprekken met Louis Uijl, adjunct-directeur  van het AZC en ene Alexandria, bewaakster in het grenshospitium te Amsterdam. De wijze waarop dit is gebeurd, kan alleen met toestemming van de aller hoogste ambtenaren en mogelijk de minister. Demmink was toen in 1999 hoofd van de AZC’s en moet hiervan hebben af geweten, evenals Harm Brouwer (later de voorzitter van het college van PG’s) die toen hoofdofficier van justitie in Leeuwarden was.

Waar de volgende beweringen van Lidy vandaan komen is mij een raadsel. Eigen spinsels met één doel om de serieuze “complotdenkers” te ridiculiseren of zelfs te psychiatriseren. Wel  is het zo dat in deze zaken de overheid een zeer opmerkelijke rol hebben gespeeld, maar dat Demmink daar allemaal achter zit is nooit bewezen.

Volgens Lidy had Demmink een “glanzende ambtelijke carrière”. waar haalt ze dat vandaan. Bekend is dat hij uitgekotst werd bij defensie. En toen hij daar weg moest en bij justitie kwam is de minister afgeraden om hem aan te nemen. Ondanks dat werd hij toch de hoogste man. Hoe kan dat? Waarom sloeg de minister en het kabinet alle waarschuwingen in de wind?

In 2003 verscheen er inderdaad een dodelijk artikel in de Gay-krant en in Panorama, maar ook het NOS-journaal berichtte hierover via Lex Runderkamp. De Gay-krant heeft NOOIT gerectificeerd, maar heeft een deal gesloten met Demmink dat er niet meer over gesproken zou worden. De bronnen waren helemaal niet ondeugdelijk. Laat Lidy maar eens zien waar dat uit bleek. Lex Runderkamp noemde in het 8-uur journaal dat er een afspraak gemaakt was met Demmink, omdat anders zijn privéleven op straat zou komen. Maar fijntjes werd wel gezegd dat Demmink toegegeven heeft dat hij “het met jonge jongetjes deed en niet altijd naar hun leeftijd vroeg”.

Het akkefietje in Praag was meer dan een akkefietje. Lidy bewijst hier dat ze de boel bagatelliseert. Demmink kwam regelmatig in deze pedo-bar, Pinoccio, in Praag. Er lopen diverse aangiftes tegen Demmink door mannen die als jongetje door hem verkracht waren. Al die aangiftes zijn als onbetrouwbaar weggeschoven, terwijl dat volgens het door Nederland gesloten verdrag van Lanzarote  niet mag. Die twee Turkse mannen hadden al veel eerder aangifte gedaan, maar dat werd niet geaccepteerd door het OM.  Maar er is veel meer. Een Turkse politieman die voor de bewaking van Demmink moest zorgen, heeft verklaard dat hij kinderen van straat moest halen om bij Demmink af te leveren. Waarom zouden deze Turken zulke aangiftes bij elkaar liegen om ene Demmink uit Nederland te belasteren? In Nederland weet zeker 98% van de bevolking niet wie Joris Demmink  is. Lidy geeft niet het antwoord, maar vaak wordt genoemd dat de Turkse overheid daar achter zit. Dus wel een complot accepteren van de Turken, maar in Nederland kan dat niet.

Lidy schrijft verder niets over de hoorzittingen van het Amerikaanse Congres. Deze Helsinki commissie, die het akkoord van Helsinki over mensenrechten controleert, vraagt zich af waarom alle beschuldigingen tegen Demmink niet serieus worden onderzocht. Waarom zou dat zijn? Ook schrijft Lidy niet dat Demmink en met hem drie ministers gelogen hebben tegen de Tweede Kamer. Demmink heeft altijd beweerd dat hij in 1996 (de datum waarop de Turkse jongens zijn verkracht) niet in Turkije was. Maar onlangs dook een document op van het Turkse OM, waarin staat dat een aangifte in Turkije wegens pedofilie tegen Demmink in 1996 is geseponeerd wegens verjaring. Hij was er dus toch.  Zo kan ik nog wel even doorgaan.

“Wat Demmink ook zal zeggen, het doet er niet meer toe.” Dat klopt want het lijkt er nu op dat eindelijk getuigen gehoord gaan worden door een rechter. En als daaruit blijkt dat Demmink wel degelijk de Turkse jongens heeft verkracht, maken zijn ontkenningen niet meer uit. Met hem vallen dan ook Donner, Hirsch Ballin en Opstelten die Demmink met leugens de hand boven het hoofd hebben gehouden.

Ook gaat er Lidy geheel aan voorbij wat zo een beschuldiging voor diplomatieke gevolgen heeft. Hoe kan een SG van justitie nu functioneren als hij beschuldigd wordt van pedofilie en verkrachting. Nota bene een speerpunt in het beleid van justitie. Zo een man is chantabel.

Tenslotte maakt Lidy een opmerking die deels juist is. Iedereen die een complot ontkent of er aan twijfelt, wordt daarmee vaak ook zelf deel van het complot. Dat komt omdat de twijfel slechts heel zelden gepaard gaat met harde bewijzen of sterke aanwijzingen. Het enige feit dat een complot op zich onzin is, is echt onvoldoende. Complotten bestaan, ook in Nederland.

Ronald Beetz

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Deventer moordzaak, Joris Demmink, Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

22 reacties op Reactie op column van Lidy Nicolasen in Volkskrant

 1. corrupteboel zegt:

  De mooiste analyse van dit “grootste wiswasartikel sinds de boekdrukkunst” vond ik die van steve brown op amsterdamnoir.
  http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/11/17/is-volkskrant-columnist-lidy-nicolasen-een-vvd-complot-mens/

 2. Laylaa zegt:

  Heb me enorm geergerd aan dat zelfingenomen schrijven van mevrouw lidy.

 3. Dieuwer zegt:

  Bedankt, Ronald, voor dit weerwoord op het witwasartikel van mw. Nicolasen. Met name de leugen over de rectificatie die er even tussen door werd geschoven viel mij op bij het lezen van het artikel; blij dat je het er ook over hebt, maar ook al je andere punten snijden 100% hout! Wim bedankt voor plaatsing van dit weerwoord op je site!

  • veryworried zegt:

   Ja, Ronald, uiteraard ook bedankt voor je duidelijke reactie op het kruiperige stuk van mw. Nicolasen in VK
   Het wordt steeds erger bij de MSM, steeds openlijker bekennen zij hun hand- en spandiensten aan de pedomafia. Waar moet dat heen? Ik dacht een aantal jaar geleden nog dat het alleen in Rusland kon gebeuren dat de staat zijn burgers liet vermoorden als de burgers een afwijkende mening hadden , of hun voor jaren opsloot in psychiatrische inrichtingen. En dat de media volledig in dienst waren van staat Maar het is hier niet anders dan in Rusland. Het wordt heel link in Nederland.

   Opstand, demonstraties, protesten zijn hier nodig. En vooral geen kranten meer kopen. Boycot!

 4. SteedsGekker zegt:

  Heb zelf twee maal in keurige bewoordingen en feitelijk onderbouwd gereageerd. Beide zijn niet geplaatst door de VK

 5. P.S.M. Welbergen zegt:

  1 Wat is een complotdenker, anders dan een wonderlijke samentrekking van twee woorden, die mij doet denken, aan dat al even merkwaardige begrip: islamofoob.
  2 Wie is de complotdenker? De aangewezene, of de aanwijzer?
  Kortom, Lidy Nicolasen, geeft keurig aan, waarom ik de Volkskrant (Flutkrant) niet meer lees.
  Wat is er toch met die krant gebeurd?

 6. Weinig mensen weten nog dat De Belgische en internationaal bekende pedofighters Werkgroep Morkhoven enkele maanden geleden een lijvig rapport over Demmink heeft aangeleverd aan twee Amerikaanse senatoren. Wie de grondigheid van de ‘methode Morkhoven’ kent, beseft dat dit een voor Demmink een absoluut dodelijk rapport zal zijn. Marcel Vervloesem heeft mij enkele weken geleden bevestigd dat dit rapport daadwerkelijk aan de twee senatoren is aangeboden. Ik vermoed dat dit de senatoren zijn die ook aanwezig waren bij de Helsinki-sessie in Washington okt. 2012. Ik vermoed ook persoonlijk dat op basis van dit rapport tzt een internationaal arrestatiebevel tegen Demmink zal worden uitgevaardigd. Dan zijn de rapen voor de oude Nederlandse politieke echt gaar en zal er niets meer van dat circus overblijven.

 7. Felix van Z. zegt:

  Met de Volkskrant is misschien wel hetzelfde gebeurd als met de andere mainstream kranten:

  1. Tegen de macht aanschurken (feesten en partijen) zodat men toegang krijgt tot het nieuws op alle niveaus;
  2. Wegens geldgebrek tegen de macht aanschurken omdat abonnementen niet meer genoeg geld in het laatje brengen;
  3. Chantabel worden omdat de macht meer weet over de (leidinggevenden bij) krant dan andersom;
  4. De krant ziet geen andere optie dan toe te staan om zich te laten compromitteren. Wanneer leidinggevenden chantabel zijn geworden dan kan de macht haar eigen poppetjes bij de kranten plaatsen.
  5. Vanaf dit moment is het einde zoek en wordt de omgekeerde wereld ineens een reele mogelijkheid: de krant wordt de outlet van de macht. Geldstromen worden recht evenredig aan loyaliteit ten aanzien van die macht.

 8. oogje zegt:

  Ik heb vaak gezegt hoe witter de boorden hoe curupter ze zijn het sterke benen die de weelde kunnen dragen

 9. Gerrit zegt:

  Wim, waarom plaats je aleen reacties van kontlikkers en geen kritische reacties? Toen ik schreef dat je half onderzoek deed omdat ik er geen barst van geloof dat die twee duitsers de hoofdverantwoordelijken zijn, maar dat die ook weer (hooggeplaatste) opdrachtgevers hebben, kwam mijn reactie er niet eens door.

 10. cobra zegt:

  dus gerrit dan blijkt toch wie de kontlikker is hier, jij toch van het OM en van peter r de vries de papagaai van het OM en demmink enz
  dus rot lekker op hier

  • Gerrit zegt:

   Nou, Cobra, dit is helaas het antwoord wat ik van jouw niveau verwachtte.
   Even voor alle duidelijkheid, voor een ieder niet goed kan lezen. Ik denk dat Jasper de moord niet gepleegd kan hebben wanwege de ontbrekende en anders uitwijzende bewijzen, maar dat wat Wim stelt, juist is. (hoef ik niet over uit te wijden hoop ik), maar dat er grote invloedrijke mensen de hoofdaders (schuldigen) zijn.
   Waarom zou alles en iedereen dan de twee onnozele niksnutten, die van generlei waarden zijn, net als die twee asielzoekers, op een dergelijke manier in bescherming nemen. Nee, Cobra, als Wim stopt met zijn onderzoek bij de twee duitsers, levert hij half werk.
   En ik ben geen trol of kontlikker van het OM of Peter de Rat. Ik probeer in tegenstelling tot al die: geweldig Wim, helemaal gelijk Wim, prachtig Wim figuren, zelf na te denken

   • Hendrik zegt:

    Gerrit, zeer goede vraag en opmerkingen, wie zit er allemaal achter. In de deventermoordzaak is ook opzettelijk een onschuldige veroordeeld, ook na het verschijnen van het boek “Leugens over Louwes ” van Ton Derksen is het in de media en in de politiek totaal dood gezwegen, ook hier is een ernstige verdachte uit beeld gehouden met Jan Vlug als advocaat.

   • van Tours zegt:

    Gerrit, Je mag je mening hebben, maar…. Als je een ladder opwilt, doe je dat in stapjes, alle treden gelijk lukt nooit. Dus eerst doen wat overzichtelijk is en niet onnodig mensen in het harnas jagen. Dus dat aanpakken wat bewijsbaar is: dat van het verhaal van het OM in de zaak Vaatstra niets klopt. Dan ligt het open dat het proces een fake was. Dat is bewijsbaar. Als dat rechtens wordt vastgesteld, moet er nader onderzoek gestart worden en dan liggen alle opties weer open.

    • Gerrit zegt:

     We zullen zien of Wim en Hans verder gaan met hun onderzoek naar de ware opdrachtgevers en/of daders. Uit hun reacties begrijp ik dat ze de twee duitsers als hoofddaders zien en, bij een arrestatie of veroordeling, verder onderzoek stopzetten. Ik hoop dat ik het mis heb, maar misschien kan Wim zelf opheldering geven. Hij leest de reacties op zijn eigen weblog zonder enige twijfel. Ik wacht dus af.

 11. Ronald zegt:

  Ik wil er wel op wijzen dat de Volkskrant het niet heeft aangedurfd om het artikel van Lidy Nocolasen in de papieren krant te plaatsen. De reacties in de internetkrant waren blijkbaar iets te heftig.

 12. cobra zegt:

  gerrit het gaat mij er niet om of dat jij vind dat jasper nu de dader is of niet dat is jou probleem maar vind het waardeloos van jou om alle mensen die hier reageren kontlikkers te noemen
  daarom zeg ik hier is maar 1 kontlikker en die schrijft onder de naam gerrit

 13. wdankbaar zegt:

  Gerrit, even wachten op het boek.

  • Gerrit zegt:

   OK Wim, Bedankt dat je reageert. Gezien je (jullie) goede werk (genoemd in mijn niet doorgekomen 1e reactie) EN de resultaten van je onderzoek, EN dit antwoord, heb ik er het volste vertrouwen in. Ik wacht met spanning af, want het lijkt er op dat meerdere zaken opeens gaan rollen en niet meer te stoppen zijn.

   Groet, Gerrit (een kritische supporter)

 14. repelsteeltje zegt:

  wat word er gedaan met die uitzending van peter air in dwdd? horen we niks meer van. ben daar reuze benieuwt naar. komt wim ook nog aan het woord daar? of zijn ze daar bang voor

 15. rmstock zegt:

  Alexandria, bewaakster in het grenshospitium te Amsterdam noemt ook Jan Huet als dienstdoend Hoofd van alle penitentiaire inrichtingen in Rayon Amsterdam anno 1999 :

  http://www.deroestigespijker.nl/downloads/files/Verklaring%20Van%20Huet%2017-5-2013.pdf
  http://www.deroestigespijker.nl/downloads/files/verklaring%20Molenkamp%2017-5-2013.pdf

  In 1998 is volgens getuige de volledige directie van het grenshospitium Amsterdam in de handboeien geslagen en afgevoerd door 4 agenten van het CIE, toen CID genoemd, de rijksrecherche. Het grenshospitium amsterdam is in het jaar 2002 gesloten, en opgegaan als onderdeel van de Bijlmer Bajes, het PIOA, De Penitentiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel . Het grenshospitium amsterdam, had twee gedeelten. De A vloeren, A1 en A2 als zijnde gevangenis gedeelte, en de B vloeren, B1 en B2 zijnde onderdeel van IND.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s