Open brief aan de Vara, DWDD, Peter R. en Matthijs van Nieuwkerk

Dit was wellicht de meest smerige vorm van smaad en laster, ooit vertoond op de Nederlandse TV. Peter R. de Vries mocht helemaal leeglopen over Wim Dankbaar, zonder dat de DWDD-redactie Wim Dankbaar heeft gebeld of heeft uitgenodigd voor wederhoor. De leugens die Peter R. de Vries in deze uitzending mocht debiteren zonder dat ik daar tegenover mocht zitten, daar lusten de honden geen brood van. Ik heb nog nooit zoveel steunbetuigingen gehad van mensen die zagen dat Peter R. de Vries hier volledig door het lint en over de schreef ging. Zijn samenvatting van wat ik stel, was overigens wel aardig to the point. Ik moet toch wel wat hebben om Matthijs van Nieuwkerk te laten denken dat hij op mijn “zwarte lijst” komt te staan. Waar maakt iedereen zich toch zo druk over als ik zuiver een gestoorde psychopaat ben en door het slijk gehaald moet worden op landelijke TV zonder wederhoor?

Beste Vara, Matthijs van Nieuwkerk, Redactie DWDD, ik eis dat jullie mij en mijn co-auteur Hans Mauritz van het uit te geven boek “Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra” binnen een week uitnodigen voor een uitzending om een weerwoord te geven op de smadelijke verzinsels van Peter R. de Vries. Zo niet, dan doe ik aangifte tegen de Vara, DWDD en Peter R. de Vries voor de meest erge vorm van smaad en laster die ooit is vertoond. Als de journalistieke integriteit nog niet dood was, dan is die hedenavond waarlijk ten grave gedragen.

I am Spartacus!

Beste Matthijs, jij komt pas op mijn “zwarte lijst” te staan als je mijn verzoek niet honoreert. Schaam je je niet? Ben jij nu een journalist? En zet in vredesnaam Peter R. de Vries tegenover ons, als hij durft. Want de vraag is echt of hij dat durft zonder dat jij er een tegengeluid tegenover zet.  Nodig Yehudi Mosckowicz ook maar uit. Die durft waarschijnlijk ook niet. Hij verschuilt zich nu al achter de leugen dat de zaak “onder de rechter” is. Wat helemaal niet zo is, want de dagvaarding voor het Kort Geding heb ik nog steeds niet mogen ontvangen. Die komt ook niet, want dit broekje weet inmiddels  dat je helemaal geen kort geding kunt starten met betrekking tot een boek dat nog niet op de markt verschenen is.

Ondertussen mogen je kijkers zich afvragen waarom het dagboek van Maaike zo verboden is. Heb je het zelf al wel gelezen? Dan weet je in elk geval waar we over praten. Doe dat dan hier.

Matthijs, misschien willen we je, vooruitlopend op ons boek, in die uitzending alvast een scoop geven met het bewijs dat asielzoekers de moord op Marianne Vaatstra hebben gepleegd. Of wil je dat niet?

Mvg

Wim

OPROEP: Stuur een email naar dewerelddraaitdoor@vara.nl met de eis dat Dankbaar en Mauritz hun standpunten in een komende aflevering naar voren kunnen brengen. Het minste wat ze kunnen doen na deze journalistieke blunder met Peter R. de Vries.  Het is nog tot daaraan toe dat je iemand een podium geeft om te liegen en smaad te plegen, maar dat je daar de wederpartij niet tegenover zet, is een doodzonde.

Voor alle media die schrijven dat het dagboek op onrechtmatige wijze in mijn bezit is gekomen:

Ik, noch iemand anders van mijn medestanders, heeft het dagboek van Maaike Terpstra “gestolen” of “gekaapt”. Het is door haar vrijwillig en rechtmatig ter beschikking gesteld, niet “ter inzage” maar met de uitdrukkelijke toestemming dit te gebruiken voor ons onderzoek en naar ons goeddunkt eruit te publiceren, op voorwaarde dat wij privé-informatie  (namen van kinderen en kleinkinderen e.d.) eruit laten. Bovendien  weet Maaike al meer dan een jaar dat ik het dagboek in bezit heb en daaruit regelmatig citaten heb gepubliceerd op mijn website https://rechtiskrom.wordpress.com. Met haar medeweten en instemming. Dit is eenvoudig te bewijzen met emailverkeer. Uw krant suggereert, of eigenlijk moet ik zeggen stelt, dat het dagboek op onrechtmatige wijze in onze handen is gekomen. Omdat dit niet waar is, is de  aantijging smadelijk.  

Wim Dankbaar

 

De rest heeft u in de media en op de site van Wim Dankbaar kunnen lezen. En even voor de goede orde: Wim heeft het Dagboek niet verspreid. Dat zijn anderen geweest.

Maar wat gisteren bij de Wereld Draait Door gebeurde is compleet doorgedraaid. In een oridnaire roddelrubriek ging Mathijs met Peter over Wim zitten praten op een lasterende wijze, zonder Wim de kans te geven op een weerwoord. Het is überhaupt raadselachtig waarom uitgerekend Peter R. de V. dit moest doen. Peter is immers zelf één van de oorzaken van alle opgeworpen twijfels, onduidelijkheden en onjuistheden. (Denk maar aan zijn uitzending over de aansteker!) En om Peter maar weer te citeren: “Of toch niet? Maar er is meer…” Mathijs had Wim zelf kunnen uitnodigen. Wim was graag gekomen.

Dit was niets anders dan goedkoop kijkcijfers scoren over wat ze Wim verwijten. Hoogst verwerpelijk!

Bron: http://www.hethaagsecomplot.nl/20131107-wim-dankbaar-en-het-vaatstra-dagboek.htm

Onderstaand een gesprek met Maaike over Peter Air de Vries. Maaike was toen al veel verder dan ik. Ik kon nog niet geloven dat Peter zo rot en corrupt is als hij is. Maaike wel.

En natuurlijk niet te vergeten de kersttoespraak van Maaike:

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra, Uncategorized. Bookmark de permalink .

126 reacties op Open brief aan de Vara, DWDD, Peter R. en Matthijs van Nieuwkerk

 1. vuur01 zegt:

  Ik ben Wim Dankbaar

  • Marja zegt:

   Hoe weet je dit? heb je met Maaike gesproken? Niemand heeft met Maaike gesproken, ook Peter Air de Vries niet. Anders laten ze wel een interview zien, of een brief. De rest van de Fam. Vaatstra zit hier achter, tja, als je dat niet begrijpt dan weet je niks van deze zaak af. De meeste van ons zijn hier al jaren mee bezig, vele van ons hebben duizenden uren besteed aan onderzoek en hebben alle knipsels, intervieuws en artikelen gelezen. Kun jij dat ook zeggen? of praat je de media na?

   • Chennie zegt:

    Ik weet heel veel van deze zaak af en ja ook ik ben hier al jaren mee bezig nl vanaf het moment dat er bij ons in het ziekenhuis een vermoord meisje binnen werd gebracht en bleek dat ik dit meisje wel heel erg goed kende. Nee de fam. Vaatstra zit hier niet achter en ook bemanipuleren/chanteren zij hun moeder/ ex vrouw niet! Ja idd ik heb met Maaike gesproken en dat doe ik zeer regelmatig, net zoals ik regelmatig met andere leden van de familie spreek dus ik weet echt wel waar ik over praat. Trouwens dan nog iets, hoe kom jij aan de wetenschap dat PeterR de Vries niet met Maaike gesproken heeft????? Heeft hij dat gezegd of heeft Maaike jou dat verteld?

  • theyknew zegt:

   @Chennie

   “De enige conclusie die je uit het dagboek kan trekken is dat de fam. Vaatstra door het OM en justitie op een vreselijke manier behandeld is maar bewijzen dat Jasper de dader niet is staan er niet in!”

   Ja, dat kun je wel zeggen! Oebele Brouwer durfde Marianne zelfs, in bedekte termen, een “losbandig type” te noemen. Je moet maar durven, bij een moeder die net haar dochter verloren heeft. Maar wat Wim Maaike aandoet is vele malen erger natuurlijk!

   “Tuurlijk is het zo dat er mensen verschillende verklaringen hebben afgelegd maar is niet al lang bewezen dat getuigenverklaringen in de meeste gevallen niet echt betrouwbaar zijn?”

   Daarom is Jasper ook een proces ingegaan zonder getuigen en zonder contra-expertise. De enige die wel een belangrijke getuige had kunnen zijn en ontlastend bewijs had voor Jasper, was Stephanie van Reemst. Maar die wordt door justitie op veilige afstand gehouden.

 2. oogje zegt:

  Wat een smerige hond is die peter air de vries toch hij is helemaal van slag hahaha

 3. oogje zegt:

  Hij is niet meer dan een klein lulletje

 4. JohnyB zegt:

  De laatste stuiptrekkingen van een systeem in verval en van de pionnen die leven bij de gratie van dat systeem. Wij hebben dat systeem niet nodig, het systeem heeft ons nodig om te overleven. Voed het niet meer dan nodig, en houdt uw hoofd koel. Het licht zal spoedig schijnen over wat in het duister is geschied.

  Ik ben Johny, en ik ben Wim dankbaar!

  • Marja zegt:

   Precies. WIjze woorden. Ik ga die uitzending niet eens bekijken, het boeit me niet eens. Ik weet toch wel wat er verteld is zonder het te zien. Zo doorzichtig zijn ze daar. Je moet je voorstellen dat Peter R. de Vries speciaal uit zijn nest komt om Dankbaar nog verder zwart te maken. Dan heb je echt een psycholoog nodig.

 5. theyknew zegt:

  Ik zou iedere bezoeker van dit blog, die Wim een warm hart toedraagt, op willen roepen een mail naar de VARA te sturen en eisen dat Wim de kans krijgt zijn versie van het verhaal te vertellen. Wat ik vanavond op DWDD heb gezien gaat alle perken te buiten. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor, maar een scherp mailtje naar de VARA, daar ga ik wel even voor zitten. Dit is de publieke omroep, die aan ons steun vraagt tegen de bezuinigingen van dit kabinet, het is te walgelijk voor woorden.

  • jelle zegt:

   Beter stuur je de Vara/Dwdd geen email. Dan kunnen ze daar weer televisie mee vullen en alles afvlakken/zoet houden.

  • Norbert zegt:

   Ik heb dit verstuurd naar DWDD en heb in een automatisch antword mogen vernemen dat dit ik geen persoonlijk antwoord ga krijgen. Ik acht de kans niet zeer groot dat er verder iets mee gebeurt maar, ik heb mijn burgerplicht gedaan.

   Beste DWDD,

   https://rechtiskrom.wordpress.com/2013/11/06/open-brief-aan-de-vara-dwdd-peter-r-en-matthijs-van-nieuwkerk/

   Ik denk dat dit spraakmakende televisie gaat opleveren. Ik stel voor hier een special van te maken dus, de format aan te passen op een discussie waarin men de regels handhaaft als in een constructieve vergadering.
   Ik denk dat jullie je hiertoe hebben verplicht door de uitspraken die hier over de heer Dankbaar gedaan zijn en, niet vergetende dan Dankbaar tijdens het tripje naar Amerika Peter zijn e-mails heeft gezien die uiteindelijk buiten zijn wil door anderen zijn gepubliceerd en ervoor gezorgd hebben dat Peter moest toegeven dat hij een zgn. “open huwelijk” had.
   Met dit alles wint dhr. Dankbaar natuurlijk geen schoonheidsprijzen maar, het maakt Peter als bron ongeloofwaardig. Door de aard van de verstoorde relatie tussen Peter de Vries en de Wim Dankbaar had dit gesprek nooit zo mogen plaatsvinden zonder de aanwezigheid van Dankbaar zelf.
   Ik acht dit dan ook een journalistieke misser en neem aan dat ik dat niet verder hoef uit te leggen.

   Iedereen maakt fouten, en gelukkig kunnen jullie het rechtzetten hiervan combineren met een stukje tv waar de vonken van af zullen spetteren. Het moet toch vrij eenvoudig zijn om Nederland te laten zien wie en wat Dankbaar is?

   Geachte mevrouw, meneer,

   Hartelijk dank voor uw mail.

   Gezien de grote hoeveelheid mail die bij ons binnenkomt, zijn we helaas niet in staat iedereen persoonlijk te antwoorden. Onze excuses hiervoor.

   Wat doen we wel?

   – Reageer je op een oproep? Dan neemt de redactie contact met je op.
   – Suggesties voor onderwerpen worden besproken op de redactievergaderingen.
   – Tips voor tv-fragmenten worden door de beeldredactie bekeken.
   – Reacties/opmerkingen worden altijd gelezen.
   – Als u heeft meegedaan aan een dwdd-prijsvraag, dan krijgt u bericht indien u heeft gewonnen.

   Wilt u een opname bijwonen dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op nummer 0900-0123. Kaarten zijn niet te verkrijgen via dit emailadres!

   Met vriendelijke groet,

   Redactie De Wereld Draait Door
   http://www.dwdd.vara.nl

   [http://wordlid.vara.nl]

   ________________________________
   Als nieuw lid van de VARA kunt u o.a. gratis naar onze programma’s en voorpremi?res van bioscoopfilms en u krijgt een mooi welkomstcadeau (zoals de dubbel-CD ‘DWDD Recordings’). Nog niet overtuigd of liever een ander welkomstcadeau? Kijk op: wordlid.vara.nl

   Bent u al VARA-lid? Kijk dan op leden.vara.nl voor de allernieuwste ledenacties.

   ________________________________

   De informatie verzonden met en of in dit e-mail bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Gebruik van deze informatie door anderen dan geadresseerde(n) is verboden, behoudens indien en voorzover anders is aangegeven. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding, en/of verstrekking van deze informatie aan derden is NIET toegestaan, behoudens indien en voorzover anders is aangegeven. De VARA staat niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail, noch voor tijdige ontvangst daarvan.

   The information contained in this e-mail is confidential and may be legally privileged. It is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed and others authorised to receive it. If you are not the intended recipient, you are hereby notified that any disclosure, copying, distribution or taking any action in reliance on the contents of this information is strictly prohibited and may be unlawful, unless and as far as otherwise is indicated in the contents. Vara is neither liable for the proper nor complete transmission of the information contained in this communication nor for any delay in its receipt.

  • Diewer zegt:

   @theyknew
   Gedaan. Hopelijk doen heel veel mensen dit.

 6. donquijotte zegt:

  Wat een aanfluiting deze uitzending. Je zag wel dat Peter bRRRRRR de V. acteerde alsof hij op eieren liep. En dan nog zoveel onzin uitkramen? Hoe is het mogelijk. Peter bRRRRR de V. (geen achternaam ivm verdenking criminele activiteiten) heeft zijn einddatum inmiddels ruim overschreden.

  reblogged this!!!

 7. de haas zegt:

  Wim doorgaan nu en sleep ze zo nodig voor de rechter! Het systeem is in sterk verval geraakt m.n. door de zaak Demmink die steeds meer internationale aandacht trekt (tot in het Amerikaanse Congres aan toe) zoals Johnny hierboven ook zegt. Als er iets gisteravond is duidelijk geworden is dat het wel. Dit is een dieptepunt in de Nederlandse tv journalistiek als je dat nog zo mag noemen tenminste bij volledige afwezigheid van wederhoor.. In feite is de zaak van mr. Toninho met zijn zogenaamde kinderpornobijvangst het begin van het verval van het systeem geweest (de zaak Vaatstra sleepte zich toen bijna 5 jaar voort). Net wat Micha in zijn Alert Call video over PR de Vries zei toen raakte PR de Vries betrokken bij het Demmink-netwerk en ging hij werken voor het OM zoals sindsdien meer journalisten zijn gaan doen (bv. Bas Haan) .

 8. Chrysalis zegt:

  Wim, even een huishoudelijke mededeling, de link naar het dagboek van de Verontrustende Vaders doet het inmiddels niet meer.

 9. de haas zegt:

  BTW ‘Ik ben ook Wim Dankbaar’

 10. Annette zegt:

  Goed idee, Theyknew! Heb direct de Vara een klacht brief gezonden over dit misselijkmakende optreden van de Vries en die waardeloze manier van interviewen! En dringend verzocht Wim uit te nodigen en hem een kans op weerwoord te bieden. Hoop dat iedereen je oproep gehoor geeft!

 11. Chrysalis zegt:

  Ik ben Wim Dankbaar en dit kan alleen op NL’se tv: openlijk kwaadspreken (leugens) over iemand die er zelf niet bij zit (logisch).

  Het is wachten op een enorme een verspreking waarbij De Vries finaal door de mand valt, want oef, wat zal die man peentjes zweten onder zijn zweet-pads onder zijn shirt.

 12. oogje zegt:

  De laaste struip trekking van peter air de vries grootste lul op aarde loser hahahahahahaha wat een een lul

 13. oogje zegt:

  Het dagboek kun je gewoon uitgeven alleen je moet de namen anders vernoemen kat in bakkie yea

  • angel zegt:

   Ook ik ben je dankbaar,Wim.Ben ook een slachtoffer van ons vervloekte rechtssysteem,een moeder wiens kind door een stel pionnen daarvan: jeugdzorg en kinderrechters ,om niet ,gestolen is.ik zou ook aan waandenkbeelden lijden en ze hebben al het mogelijke geprobeerd mij in een inrichting te krijgen en wat al niet.Gesmaad en bespot t.e.m.Ik had nog niet eerder van je gehoord,maar die vreselijke uitzending die ik zag zonet met dat stelletje lafaarden,m.n. de Vries was zo schokkend,dat ik naar degeen op zoek ben gegaan op internet waarover gesproken , i.p.v.mee! gesproken werd ,en ben blij dus weer een strijder, tegen de grootste criminele organisatie in Nederland gevonden te hebben.ik ben zo blij dat mensen zoals jij er zijn.anders hadden we hier echt geen leven meer.petje af, dat jullie je zo “belangeloos” voor het recht inzetten……….

 14. niburuco zegt:

  Wim, alle reden om aangifte te doen. Nu maar hopen dat de dienders je aangifte nog willen opnemen ook want dat is ondanks een recht, geen zekerheid meer in NL

 15. VanChrissum zegt:

  Wat ik hier zie is de meest smerige journalistiek die er bestaat. peter smerige de vries heeft nu zelf ook toe gegeven dat iedereen een foutje kan maken. Maar dit foutje komt hem duur te staan. Want dit is geen foutje meer maar een zeeeeeeer ernstige belediging. Dit kan je zien als de meest grote wanhoop poging om de zombies aanwijzingen te geven dat hier iets fout is. Zo’n grote leugen heb ik nog nooit mee gemaakt.

 16. R,Snippe zegt:

  Wim Dankbaar moet erg op zijn hoede zijn ben ik bang.
  Erg om zo te moeten denken , maar uit eigen ervaring
  weet ik hoe moeilijk ze jouw leven kunnen maken.

 17. Anti deVriesmaffia zegt:

  http://www.talk2myra.com/ ‘De misdadige misdaadjournalist’
  radio uitzending over PR ‘Kippenvel’

 18. Anti deVriesmaffia zegt:

  5:20 bijzonder momentje, de dame wil wat vragen,maar dat komt niet helemaal uit.

  • Chrysalis zegt:

   Uiteindelijk had ze wel een goede vraag: “Wat is zijn (Wims) belang dan?”

   • IIS zegt:

    Dergelijke ‘mensen’, zoals de vragenstelster, kunnen zich waarschijnlijk niet goed voorstellen dat er op deze planeet nog zuivere mensen zijn die vanuit een rechtvaardigheidsgevoel of menselijk gevoel strijden voor zaken waar de waarheid geweld wordt aangedaan en de leugen regeert.

    Er zijn mensen die heel goed doorhebben dat een wereld met leugens, list, bedrog, roven, onderdrukken, verkrachten en moorden geen wereld is die toekomst heeft of perspectief biedt. Uiteindelijk leven we allemaal op deze éne planeet waar vluchten naar een andere, gezondere en weldenkende en goed functionerende planeet helaas niet mogelijk is en willen velen, vooral die met het hart op de juiste plek, mensen met karakter, zeg maar mensen die “niet over lijken kunnen of willen gaan” en respect hebben voor het leven van een ander er alles doen om hier zo goed mogelijk te kunnen (over)leven en het gezonde en weldenkende in de maatschappij stand te houden. Het kan een soort van overlevingsdrang zijn, want een wereld die kapot is en zichzelf vernietigd is voor niemand meer bewoonbaar of op mildst gezegd ‘”niet meer leefbaar”.

    Zodra het duistere, het door en door verrotte en slechte, het satanische of hoe je het ook maar wilt noemen de overhand neemt, dan zal de maatschappij of deze planeet vroeg of laat niet langer bewoonbaar meer zijn en zal het alleen nog een maar een onbelangrijke plek in een gigantische universum zijn die totaal ten onder zal gaan en verdwijnt als een stofje in de wind.

    Feitelijk genomen zijn de mensen die strijden voor gerechtigheid bezig om ook mensen die leven in het duistere of de onderwereld te redden van hun ondergang. Vreemd, maar waar, mensen die strijden voor het goede zijn zelfs, tenminste in mijn beleving, bezig of zelfs bereidt hun leven te geven om ook het kwade een kans te bieden. Je zou bijna kunnen stellen dat ze, als je erin wilt geloven, een goddelijke roeping volgen.

    • IIS zegt:

     Niet mis te verstaan, dat deze mensen het kwade een kans wil bieden op het goede en natuurlijk niet om nog meer kwaad aan te richten dan zal al hebben gedaan.

 19. De journalistieke objectiviteit is in de uitzending van DWDD nergens te vinden. Een minpunt voor Van Nieuwkerk. Maar…ook negatieve aandacht is aandacht. Aandacht op een zaak die nog steeds veel vragen oproept. De beerput is nog lang niet dicht.

  • Chrysalis zegt:

   Zo is dat! De Vries vertelde zelfs dat Wim een site heeft, om meteen daarna met negatieve woorden de site naar beneden te halen.

   Jeetje joh, dat Wim met deze figuur zelfs op reis is geweest. Het kan verkeren bij De Vries, gedraaid als een blad aan een boom.

   Pas maar op, want Wim is inderdaad niet te stuiten!

 20. Goed gevonden die indirecte link naar het dagboek.

 21. Anti deVriesmaffia zegt:

  pauzeer eens bij 3:59 .ONBETAALBAAR SHOT !

 22. Myra Mbye zegt:

  Ik ben Wim Dankbaar!
  (kan het nog niet geloven dat dit op onze staatstelevisie is geweest)

 23. Ik heb het dagboek gelezen. Verbijsterend en ontroerend.

 24. Marja zegt:

  Peter “air” Vries, van Nieuwkerk, Chris Klomp. Ze plegen allemaal strafrechtelijke smaad en laster. Precies hetgene waar Wim zelf van wordt verdacht. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet…

 25. Kees zegt:

  Wim Dankbaar is niet te stuiten? We kennen die film toch; One flew over the coucoucks nest. Van Jack Nickelson. Daar werd ook iemand gek verklaard die normaal was. Werd zelfs hersen chirurgisch geopereerd. Wie weet dat te voorkomen ? Alles wat er nu gaat gebeuren door een advocaat of zelfs notaris laten optekenen tot in detail ? Is dat een idee? Wie wat weet moet het nu zeggen.

 26. Chrysalis zegt:

  Even een vrolijke noot voor tussendoor, van Micha’s site geplukt 😀 🙂

  PeterKippevel zegt:

  Goedenavend,

  Ik zit vandaag weer met mijn pleuris bek bij de wereld draait door. Zie hier:
  http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/Komende-Uitzending.2267.0.html?&tx_ttnewstt_news=32254&cHash=facc9dff89b27099fb19026c53e28074#c32277

  Jullie kloterige complotters, ik was nog wel van plan om naar het voetbal te gaan dat jong van me: https://twitter.com/PeterRdeV

  Lig ik net weer 1 of ander mokkel te naaien, wordt ik godver de godver weer door justitie opgeroepen om die hele Vaatstra zaak te dekken en op slot te gooien.

  Sterf complotters sterf!

 27. jairalali zegt:

  Een ding was me opgevallen. Het geweten van de Vries kent grenzen, want normaliter zit hij kaarsrecht dat enge ego extra te versterken om z,n verhaal extra krachtig naar buiten te kunnen brengen in tegenstelling tot gisteren, waarbij hij voorover hangend als een zoutzak nogal krachteloos de boel af zat te breken. Nee, dit was niet de Peter Air zoals we hem gewend zijn. Opvallend ook was dat hij er moeite mee had om Mathijs recht in de ogen te kijken. Maar al met al heeft hij het aardig gedaan tegenover hen die hem kritiekloos volgen zonder zich vanuit verschillende bronnen te hebben geïnformeerd over dit zo pijnlijke thema.

  • Herman zegt:

   Zo zie je maar weer dat iemands gezicht bestuderen veel kan verduidelijken. Jasper bleef buiten beeld… Wim nu niet in beeld en net zo min bij de VPRO onlangs.Maaike nooit, Bauke wel. En dan opeens 180 graden andersom, daar had PR zomaar met Maaike gepraat (hij wel, beweert hij) en die zou slechts een lastpost voor haar zijn???
   In een eerder getoond filmpje zegt Maaike wel degelijk dat Wim met het Dagboek mag doen wat hij wil. -Voor het goede doel!
   Tenslotte: thuis kan ik de pagina v/h Dagboek wel bewaren in de browser… maar dan slaat ie even later op een blinde pagina. Maw: ik moet het kunnen downloaden ib “downloads” op de pc.

   • jairalali zegt:

    Inderdaad was het heel merkbaar dat het liegen hem steeds slechter af gaat. Die veertig pagina’s in pdf staan hier op mijn harde schijf, en ook als tekst document. Waarschijnlijk staan die bestanden inmiddels op enorm veel harde schijven door heel Nederland heen, en dat is precies hoe het moet zijn. Ik geloof ook niet dat hij mevrouw Terpstra persoonlijk heeft gesproken. Maar dat is slechts een van de vele leugens die hij gisteren heeft zitten poneren. Wij die hier reageren vind hij maar van nul en gene waarde. 😀
    Maar wel leuk om te weten dat hij het op de voet volgt. ;))

  • Chrysalis zegt:

   Let ook eens op Van Nieuwkerk in zijn intro: langs zijn neus wrijven, aan zijn jasje trekken, het zijn van die gebaren die mensen maken als ze iets te verbergen hebben.

   • Chrysalis zegt:

    Bovendien schuift Van Nieuwkerk met wat spul op tafel en wiebelt hij op zijn stoel. Allemaal in het introotje. Volgens mij was ie ‘un peu nerveux’, maar waarom eigenlijk?

 28. Transparency zegt:

  Schrijf de VARA en vraag om weerwoord op publieksenledenservice@vara.nl

 29. Geen hoor en wederhoor alhoewel er wel gelegenheid toe was. Dan kunt u een klacht indienen bij de raad voor de journalistiek.

 30. jelle zegt:

  v. Nieuwkerk op 3:50 over complotters; ‘Godswegen zijn ondoorgrondelijk, sommige mensen DENKEN nu eenmaal zo'”.

  Hiermee is het al gezegd.

 31. Peter R. de Vries ontmaskert Matthijs van Nieuwkerk als zijn ‘VARA-Vieze Keith-Schandknaap’.
  Posted on November 7, 2013 by Steve Brown

  Wim Dankbaar doet terecht aangifte tegen Matthijs van Nieuwkerk en Peter R. de Vries. De Herman-Bolhaar Justitie-Doofpot staat wijd open.

  Amsterdam-Noir-Matthijs heeft drank, coke en ‘Vieze Keith Bakker’ probleem.
  Maar wat weet Peter R. de Vries nog meer voor vuiligheid van Matthijs van Nieuwkerk dat hij zich keer op keer publiekelijk laat verkrachten door Peter R. de Vries?

  En daar was Peter R. de Vries weer gisteravond in zijn functie van de drukste ‘Praatprogramma- man’ van Nederland.
  Deze keer bij zijn VARA Schandknaap de Miljonair Matthijs van Nieuwkerk als ‘deskundige’ in de Vaatstra-zaak en ‘deskundige’ van de heer Wim Dankbaar. Grote LOL.

  Nou, over Wim Dankbaar waren zij gauw klaar, want die hoorde volgens Rechter en Officier van Justitie Matthijs van Nieuwkerk achter de tralies. En ‘Psychiater-Moordenaar Peter R. de Vries’ deed daar nog een beschaafd een schepje boven op en hoorde volgens hem de Gek Wim Dankbaar uiteraard thuis in een psychiatrische gesloten inrichting.
  Grot Lol hadden de beschaafde Heren Peter R. en ‘Matthijs- Vieze Keith- van Nieuwkerk’ als heuse ‘VARA-Deskundigen .

  Aan wederhoor wordt niet gedaan bij de VARA door Matthijs van Nieuwkerk en Peter R. de Vries.
  Van het oeroude-journalistieke principe hoor en wederhoor hadden de twee ‘VARA-Deskundigen’ uiteraard nog nooit gehoord, dus Wim Dankbaar was niet uitgenodigd om zich te kunnen verdedigen in deze, zelfs niet per telefoon.

  meer Lezen: http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/11/07/peter-r-de-vries-ontmaskert-matthijs-van-nieuwkerk-als-zijn-vara-vieze-keith-schandknaap/

 32. martinvrijland zegt:

  Let goed op, deze heren zijn twee handen op 1 buik.Dit heeft niets met journalistiek te maken. Ik herhaal het nog maar even. Het zijn perceptie managers die de grote massa bespelen met goed geselecteerde formulering van leugens. Zo zegt Peter bijvoorbeeld niet “Wim Dankbaar heeft gezegd dat prins Friso erbij betrokken is”,nee heel tactisch en wel overwogen is alles van te voren ingestudeerd en gebruikt Peter “Er is bijvoorbeeld gezegd dat prins Friso…”. Zo glipt hij net door tussen de kans op een veroorodeling op basis van smaad en laster. Hij kan namelijk zeggen “Ik heb niet gezegd dat Wim Dankbaar dat gezegd heeft”. Toch blijft het in de perceptie van mensen wel zo hangen. En zo kan ik nog 10 voorbeelden noemen. Het doel van deze uitzending was puur het programmeren van 99% van de bevolking die niet denkt, maar klakkeloos overneemt.

  Ik hoop dat Wim zijn vrouw en kinderen de rug recht houden en Wim blijven steunen. Het doel van Peter en Matthijs is overduidelijk. Karaktermoord. Houdt moed en kracht, want de overwinning is nabij!

  • jairalali zegt:

   Die twee kunnen elkaar niet luchten! Ze hadden langdurig bonje met elkaar. Mathijs zal vanwege zijn baas ook aan bepaalde verplichtingen vastzitten omtrent z,n programma, en hij zal verplicht mee moeten slijmen, maar twee handen op een buik. Nee!

 33. albertb69 zegt:

  Ik had me voorgenomen om nooit meer naar die rotkop van Peter R. de Vries te kijken, maar toch maar even gekeken of het echt zo erg was, Het kan dus altijd nog erger. Nog nooit gezien dat in 10 minuten zoveel leugens over iemand zijn verspreid.
  Daarom ook maar even een mail gestuurd naar de DWDD met de volgende tekst:

  Ik heb met verbijstering de uitzending van gisteravond bekeken.
  Dit was voor mij het absolute dieptepunt in de Nederlandse TV.
  Er zijn in deze uitzending zoveel leugens verspreid over Wim Dankbaar, dit gaat alle perken te buiten.
  Ik ken Wim Dankbaar als een oprecht en eerlijk persoon, die absoluut niet tegen onrecht kan.
  Dit was gewoon pure laster en smaad, zoals het nog niet vaak op de Nederlandse tv is geweest.
  Jullie kunnen het goedmaken, door Wim Dankbaar zijn verhaal te laten doen in een uitzending van DWDD.
  Daar heeft hij wel recht op, na alle leugens die er over hem zijn verspreidt gisteravond.

  Het zal wel niet veel helpen, want Matthijs zal Wim ongetwijfeld niet aan tafel willen hebben, want dan zou hij zijn vriendje Peter verraden. Matthijs heeft zijn geloofwaardigheid gisteravond voor mij definitief verloren, echt te schandalig voor woorden.

 34. de haas zegt:

  Wil iemand Freek de Jonge attent maken op dit weerzinwekkende DWDD karaktermoordinterview met Peter R. de Vries? Freek is de enige die Petertje ooit op TV en plein publiek ter verantwoording heeft geroepen en alleen al daarom is hij voor altijd een held. Wellicht heeft hij het nog niet gezien omdat hij moest optreden. Ik heb zelf geen twitter vandaar.
  https://twitter.com/freekjonge

 35. yvonne zegt:

  Heb tenenkrommend uitzending gezien, met zoveel leugens, ongehoord dat dit allemaal kan in ons land. Wist het natuurlijk wel, maar om het dan weer te zien en te horen…………Ga ze vandaag in ieder geval een mail sturen inclusief de uitzending van Myra van gisteravond. En als iemand hier een tel. nr heeft dan graag, bel ik ook nog even! Deze shitzooi moet stoppen…..

 36. airwave33 zegt:

  Over complotters gesproken, dit is het daderprofiel dat in 2005 is opgesteld door 7 deskundigen van politie en justite op verzoek van fam. Vaatstra:
  Er is bij hem sprake van occulte en/of satanische fascinatie. De moord is uitgevoerd volgens een offerritueel. Hij hecht aan occulte symboliek. Nacht 30 april op 1 mei (Walpurgisnacht/Beltane), volle maan, van oorsprong een geweide plaats in Veenklooster, vindplaats Marianne onder een oude boom (meiboom) etc. Het is zelfs mogelijk dat hij alleen de aandacht hier op wil vestigen als afleiding.

  Zij hebben dus zelf dat occulte en satanische aangekaart. Denk je echt dat Jasper daar de kennis van had?? Flikker toch op, hier zit een beerput achter, dat geheel NL op zijn harses doet staan.

  Zie hier het daderprofiel uit 2005 http://bit.ly/1dPqIl9

  • Chrysalis zegt:

   Sterker nog, grefo-gristenen, zoals Jasper (of iets in die richting is hij) moeten juist niets hebben van het occulte, want dat is van den duivel (dat is het ook!)

 37. Daniel zegt:

  Beste VARA-redactie,
  Gisteren wat mij betreft de meest schandalige uitzending ooit van DWDD met Peter R de vries in de hoofdrol.
  Normaal commentaar op iemand is prima, maar regelrechte karaktermoord plegen op iemand zonder enig wederhoor is echt beneden alle peil.
  Het kwaliteitsprogramma DWDD lijkt wat dat betreft steeds meer af te glijden richting riooljournalistiek .
  Ik ben beter van u gewend…

 38. Devapath zegt:

  Ben geschokt door de uitzending, zo onder de gordel…Mijn medeleven met Wim Dankbaar.

 39. maasdonk zegt:

  Het is beneden alle peil deze ,,uitzending,,, en hoor en wederhoor is een term die alleen nog op papier bestaat in de BV NL.
  Sylvana Simons stelde de enige juiste vraag nl,wat is het belang van wim buiten dat hij ,,gestoord,, is?
  Daar werd overeen gepraat met de termen waanideeen, gestoord etc precies de werkwijze om mensen te psychiatriseren om zo de aandacht van het verhaal te houden.
  !00% bullshit ,de zaak staat er buitengewoon sterk voor want peter zei dat het dagboek op deze site is gepubliceerd terwijl het elders gestart is.

 40. paulusnlP zegt:

  Als een ieder zich gaat inlezen in de feiten en naar de inhoud kijkt van o.a. het dagboek en de vele getuigenverklaringen van dit verschrikkelijke drama kan men zelf een mening vormen, ik (en inmiddels vele mensen met mij) heb dat ook gedaan en ik heb een normaal iq, ben maar een simpele burger maar kan niet anders concluderen dat het toch echt anders is gelopen als het verhaal van jasper s….

  ik begrijp dat ze de asielzoekers uit de wind wilde houden want anders was het hele azc misschien wel in vlammen opgegaan en een leugen moet je volhouden maar het is nu wel eens een keer klaar, geef die arme Marianne en haar familie echte rust en kom met de echte waarheid ipv een slecht opgevoerd toneelstukje.

 41. Te walgelijk voor woorden dat optreden van Peter.r de Leugenaar.
  De monarchie in handen van de J.van Ellende regie.
  Nederland openbaar-ministerie-politiestaat
  d.m.v. VARA volksverlakkerij.

 42. Anti deVriesmaffia zegt:

  speel de video eens beeldje voor beeldje af bij bijv.van 6:53 tot 6:54

 43. donquijotte zegt:

  Ook ik ben Wim Dankbaar.

 44. Herman zegt:

  Hoe vond je die opmerking “Wim Dankbaar en zijn volgelingen?”

 45. Vraag: is iemand die verbaal geweld pleegt ( want dat deed De Vries) strafbaar ?

  • Herman zegt:

   Uhh zoiets als tegen een agent schelden met “Mierenneuker?” JA!

  • Marja zegt:

   Demoniseren, laster, smaad zijn strafbaar. Vooral als het op nationale TV heeft plaatsgevonden. Daarme is de toon gezet voor karaktermoord en strafbaar: minimaal 3 maanden cel. Maar PR de Vries heeft contacten met de demmink-pedo-justitie, dus dat zal nooit een rechtzaak worden. Recht bestaat niet meer in Nederland. De grondwet bestaat niet meer voor rechters. Alleen als je een hele grote zak met poen hebt, maak je een kans.

 46. veryworried zegt:

  Ook ik ben Wim dankbaar.
  Schofterige uitzending van DWDD, ongehoorde riooljournalistiek.

  Sterkte Wim, er staan veel mensen achter je .

 47. boeren699 zegt:

  Dit slaat werkelijk alles en is onverteerbaar.

  Dat zogenaamde intervieuw, natuurlijk weer voorgekauwd op Matthijsje z’n autocue vond plaats op locatie westergfasfabriek, dat moet dus westerleugenfabriek zijn.
  Een heuse mediafabriek waar alle voorgekauwde halve waarheden Nederland ingedumpt worden. Dat iemand ongestraft een serieuze waarheidsvinder zo door het slijk haalt is werkelijk te verachtelijk voor woorden.
  Ze moeten je om wederhoor vragen Wim, dit is een rechtzaak waard
  We wensen je heel veel succes
  HOGE NOOD

 48. P.S.M. Welbergen zegt:

  Een man genaamd Jezus had ook volgelingen. Dit soort zaken, werkt als een boemerang. Ik denk, dat ze bij Justitie, inmiddels wel doorhebben, geen slimme zet.
  Waarvoor mijn hartelijke dank.

 49. Elze zegt:

  Ik heb ook maar even een mail gestuurd:

  Van: Elze
  Verzonden: donderdag 7 november 2013 13:19
  Aan: ‘dewerelddraaitdoor@vara.nl’
  Onderwerp: Gehoor oproep van Wim Dankbaar m.b.t. Peter R. de Vries (uitz. 6 nov. 2013)

  Beste redactie DWDD,

  Bij deze geef ik gehoor aan de oproep* van Wim Dankbaar.
  Wat een imagoverlies zeg van jullie programma. Het is werkelijk schaamteloos dat Dankbaar niet bij jullie aan tafel mag zitten. Graag uitnodigen dus!!

  Ik wil na deze vertoning van Peter R. de Vries nu heel graag ook een uitzending zien waarin Wim Dankbaar samen met Hans Mauritz** VOLDOENDE ruimte krijgt om een FAIR weerwoord te kunnen geven op dat wat Peter R. de Vries op 6 november jl. heeft verkondigd over zowel Wim Dankbaar als over Maaike Terpstra. Dit betreft een eenzijdige mening van de heer de Vries, die zeer veel leugens bevat, die stuk voor stuk weerlegd kunnen worden!!

  Met andere woorden: als jullie enig fatsoen hebben, dan nodigen jullie Wim Dankbaar samen met Hans Mauritz uit, tegenover Peter R. de Vries en Yehudi Mosckowicz. Jawel, met z’n allen tegelijkertijd aan tafel. Want wat er gisteren (6 nov.) gebeurd is, ZO vind ik het werkelijk onacceptabel/ronduit walgelijk en feitelijk te laf voor woorden!

  Met vriendelijk groet,
  Elze

  *OPROEP: Stuur een email naar dewerelddraaitdoor@vara.nl met de eis dat Dankbaar en Mauritz hun standpunten in een komende aflevering naar voren kunnen brengen. Het minste wat ze kunnen doen na deze journalistieke blunder met Peter R. de Vries. Het is nog tot daaraan toe dat je iemand een podium geeft om te liegen en smaad te plegen, maar dat je daar de wederpartij niet tegenover zet, is een doodzonde. Voor alle media die schrijven dat het dagboek op onrechtmatige wijze in mijn bezit is gekomen: Ik, noch iemand anders van mijn medestanders, heeft het dagboek van Maaike Terpstra “gestolen” of “gekaapt”. Het is door haar vrijwillig en rechtmatig ter beschikking gesteld, niet “ter inzage” maar met de uitdrukkelijke toestemming dit te gebruiken voor ons onderzoek en naar ons goeddunkt eruit te publiceren, op voorwaarde dat wij privé-informatie (namen van kinderen en kleinkinderen e.d.) eruit laten.

  ** Kunnen jullie het verhaal van Hans Mauritz (i.e. samen met de heer Dankbaar) eigenlijk wel aan in een uitzending bij DWDD??
  6 november 2013. Een zwarte dag, Het optreden van Peter R de V. bij “De wereld draait door” naar aanleiding van het Dagboek van Marianne Vaatstra is een historisch dieptepunt in de journalistiek. Co-auteur Hans Mauritz vertelt hoe het zit met het verboden dagboek: http://www.youtube.com/watch?v=hRkZKpPpcUc (radio-uitzending Talk2Myra van 6 nov. 2013).

  https://rechtiskrom.wordpress.com/2013/11/06/open-brief-aan-de-vara-dwdd-peter-r-en-matthijs-van-nieuwkerk/

  http://olympiczion.nl/index.php/damage-control-wim-dankbaar-door-peter-de-vries/

  http://martinvrijland.com/2013/11/06/wim-dankbaar-karaktermoord-door-peter-r-de-vries-dwdd/

 50. wdankbaar zegt:

  mr. drs. Bou:
  7 november, 2013 op 12:45
  Beste Wim,
  Ik probeerde te reageren op jouw site, maar ik ben weer eens mijn wachtwoord kwijt. Dit is mijn reactie:

  Ik ben Wim Dankbaar!

  Dat ik dit dagboek nooit heb gepubliceerd of zelfs maar geciteerd, komt omdat ik Maaike wilde ontzien. Maar de MSM ontzien Maaike nu helemaal niet meer! Ik denk dat het dagboek meer recht doet aan Maaike dan alle commotie als zou dat dagboek zijn gestolen of gekaapt.

  De namen van de kinderen zijn al lang bekend en er staat weinig PERSOONLIJKE informatie in het dagboek. Het gaat over de manier waarop het OM de ouders van Marianne het ene oor na het andere heeft aangenaaid.

  Een groot oor was natuurlijk al de arrestatie en de uitsluiting op DNA van een zekere Ali Hassan in Turkije. Iedereen die Ali Hassan heeft gekend, verklaarde: “Dat is hem helemaal niet!”

  Maar het grootste olifanten-oor is de veroordeling van Jasper Steringa, die weliswaar vier handen heeft, die Marianne twee maal heeft verkracht, haar heeft gewurgd, de keel doorgesneden en die daarbij het bloed hoorde gutsen, terwijl hij zich verder niets kan herinneren, maar die desondanks zonder enig psychiatrisch onderzoek volledig toerekeningsvatbaar blijkt, wat zeg ik: zelfs een schat van een man die verder nooit iemand kwaad zal doen.

  Soms vraag ik me af hoe het mogelijk is dat het grote publiek hier in trapt!

  • jairalali zegt:

   Gisteren hoorde ik tijdens het radioprogramma van Myra dat de vader van Jasper S hem tijdens zijn bezoek in de gevangenis had gevraagd of hij het daadwerkelijk had gedaan, waarop de vader zei dat Jasper dan heel kwaad wordt. Hoe kan dat toch? Waarom kwaad worden op je vader waar je in alle vertrouwen alles zou moeten kunnen vertellen? Ik hoop toch zo dat deze man ooit vrij komt en helemaal gerehabiliteerd wordt!!

  • Fred Vos zegt:

   Wim stelde o.m.:

   “Soms vraag ik me af hoe het mogelijk is dat het grote publiek hier in trapt!’

   Volgens mij is hiervan de eenvoudige reden dat de informatie zo in ‘mist’ verspreid is dat het meerdere uren uren kost (mij tenminste) om de inconsistenties en ongerechtigheden in de ‘feiten’ te inventariseren.

   De presentatie van die feiten, met de daaruit te reconstrueren (onverenigbare!) gebeurtenissen (strikt chronologisch), zou overzicht en inzicht brengen; dunkt mij.

 51. Marja zegt:

  Peter R. de Vries vs. Sven Kockelmann. Peter is geirriteerd dat Sven aan hem vraagt hoe het contact van zijn crimele maffia maatjes zit. …Zie hem zweten! je bent allang door de mand gevallen, Peter!

 52. oogje zegt:

  Ben blij dat er zoveel mensen achter wim staan

 53. Herman zegt:

  Waarschijnlijk luidt het antwoord: Jasper heeft zijn ziel verkocht en màg niet afwijken van zijn zijn leugens. Hij is totaal ingesloten en vreest misschien voor zijn leven. Mogelijk heeft hij de afweging gemaakt bij zichzelf: dan zie ik op mijn oude dag mijn kinderen nog terug. Hoop doet leven… zoiets..

 54. maasdonk zegt:

  Triest de opname van maaike om te moeten constateren dat er al die jaren gelogen is en de recherche tips heeft laten liggen.
  Het stukje dat ze zei, boos zijn we allang niet meer alleen verdrietig, dat is echt hartverscheurend om te horen.
  Een advocaat moeten nemen om de dienders aan het werk te krijgen !!!
  Wat die vrouw heeft moeten doorstaan en nog is in en in triest.
  Justice will be done!!

 55. Aangrijpend verslag van M.Vaatstra hoe je als individu door het OM buiten spel wordt gezet.
  Bedreigen dwingen en desinformatie.
  Alsof het een clandestien geschrift in oorlogstijd is en bij het afdrukken van het pdf ieder moment de politie kon binnenvallen.

 56. C. van Ettinger zegt:

  mail gestuurd! 🙂

 57. D ick- T zegt:

  DWDD zal wel niet meer terugkomen op de zaak Vaatstra na de ontluisterende uitzending van van Nieuwkerk die de Vries zonder het zelf te beseffen,,, intelligente te vlug sprekende Mathijs beseft wel meer niet,, voorgoed heeft weggezet als PR manager van vuile Justitie zaken.
  Vanavond zal van Nieuwkerk nog sneller spreken zenuwachtig als hij na gisteravond geworden is,,, uiteindelijk kunnen we de VARA dankbaar zijn,,,, zij -Justitie Nederland- hebben een {gesubsidieerd} podium toegemeten gekregen om de zaak van waarheden te onthouden,, op datzelfde podium zullen van Nieuwkerk en de Vries journastiek sterven.

  • Chrysalis zegt:

   De Vries begint nu ongeloofwaardig te worden, ook voor het zombie-publiek, dus ‘beste’ VARA, DWDD, nodig aub. Dankbaar en Mauritz uit, natuurlijk met als doel dan om ze finaal af te maken waar ze bij zitten, Doe dan als je lef hebt!

 58. H. willems zegt:

  Subject: DWDD dient het journalistiek principe van hoor en wederhoor toe te passen inzake de Maaike Vaatstra dagboek publicatie (of delen daaruit) als onderdeel van de Vaatstra zaak

  Geachte leden van de redactie.

  U als redactie heeft het journalistiek principe van hoor en wederhoor onrechtmatig niet toegepast. Enerzijds nodigt u WEL gesprekspartner Peter R de Vries uit om zijn mening te geven over de heer Wim Dankbaar en de al dan niet Maaike Vaatstra dagboek publicatie (of delen daaruit) als onderdeel van de Vaatstra zaak. Anderzijds VERZUIMT u tegelijkertijd daarbij de heer Wim Dankbaar, degene over wie P. R. de Vries spreekt, uit te nodigen in diezelfde uitzending om zichzelf tegenover de Vries te kunnen verdedigen.

  U als redactie kunt deze hoor wederhoor fout achteraf rechtzetten door in te gaan op het aanbod van de heren Dankbaar en Mauritz om hun standpunt over de Maaike Vaatstra dagboek publicatie (of delen daaruit) als onderdeel van de Vaatstra zaak in een komende aflevering naar voren kunnen brengen. Dat is niet meer dan gepast, gezien de aan u te wijten fout om het principe van wederhoor in deze zaak niet toe te passen.

  Met vriendelijke groet.

  H. Willems.

 59. Dieuwke zegt:

  Ik ben Wim Dankbaar!

 60. fryskdumke zegt:

  Ik ben Wim Dankbaar! En Peter stond gisteravond voor schut!!

 61. Scorpio zegt:

  Ook ik ben Wim Dankbaar!

  Verder heb ik een email verstuurd aan de Vara publieksservice met een vraag en een verzoek. Nu maar hopen op een antwoord.

  Ik reageer nu voor het eerst op een site als deze, maar lees ze al veel langer. Het moment dat we met z’n allen achter de echte waarheid (in deze en andere zaken) gaan komen is onvermijdelijk. Hoe meer mensen dat gaan inzien, hoe sneller dat moment dichterbij komt. Vandaar dat ook ik nu van me laat horen middels deze reactie. Hoe groter deze groep mensen wordt en hoe meer wij dat van elkaar weten, des te sneller zal de echte waarheid aan het licht moeten komen. En dat moet!

  Kom op mensen, als mensen je lief zijn, laat van je horen!

 62. theyknew zegt:

  Kijk, dat is de ‘spirit’!

  En voor ik het vergeet, ook ik ben Wim Dankbaar!

 63. wdankbaar zegt:

  Datum: 7 november 2013 19:37:19 CET
  Aan: dank@xs4all.nl
  Onderwerp: Tv optreden
  Ik heb 2mails gestuurd naar DDWD en gevraagd om wederhoor. Niet dat mijn mailtjes er iets toe doen maar als veel mensen dat doen dan kan het effect hebben.

  Maaike heeft alles al verloren, of ze haar kinderen of kleinkinderen nu mag zien, het maakt niet uit, ze is alles kwijt omdat haar kinderen haar in de steek hebben gelaten. Ze hadden moeten vechten en naast hun moeder moeten staan om de waarheid boven tafel te krijgen hoe moeilijk ook. Nu mag Maaike haar kleinkinderen zien maar ik denk in haar hart dat ze het niet echt accepteert.

 64. Fred Vos zegt:

  De uitzending van DWDD was voor mij aanleiding om met te verdiepen in de zaak via internet.
  Er zijn zoveel gebreken in de bewijsvoering dat ik het initiatief van Wim, qua scherpte, zeer waardeer.

  De verklaring van de veroordeelde ter terechtzitting is uitermate zwak, zelfs ongeloofwaardig.
  Een blik in het strafdossier (verhoren politie/RC) zou daar meer klaarheid over kunnen/moeten brengen.
  De getuigenverklaringen staan verschillende chronologische reconstructies toe die elkaar feitelijk uitsluiten; dat had de verdediging (rechtbank) moeten ophelderen.
  En dan dat fietsenverhaal; te gek om los te laten lopen.

  Met DNA onderzoek kunnen identificatie fouten optreden.
  Een tegendeskundige die anoniem is geen ‘deskundige’ volgens de wet en zijn uitlatingen zijn daarmee bewijs technisch waardeloos. Een advocaat weet dat normaliter; merkwaardig.

  Het dagboek is bewijs technisch niet rechtstreeks relevant maar verschaft wel de ‘rode draad’ voor aandacht en onderzoek.

  Ik zou willen voorstellen minder op de instituten in het algemeen te ageren maar (slechts) de feiten verzameling kritisch te onderzoeken.

  Uit ervaring met het OM (rechters) leerde ik dat zich daar zeker ook zeer gevoelig intelligente mensen ophouden; met belangrijke taken binnen de rechtsstaat.
  We zouden niet ‘ het kind met het badwater moeten weggooien’.

  Uit de fanatieke (overtrokken) reactie van Peter de Vries maak ik op dat ‘de druiven zuur zijn’.
  Het pleit voor het waarheidsgehalte van de ontboezemingen door Dankbaar c.s.
  Feitelijk dus een compliment!
  So further: Stick to the facts!

 65. yvonne zegt:

  Redactie,

  Nooit eerder heb ik een t.v. optreden, zo beschamend als gisteravond bij DWDD gezien. Kijk normaal geen tv meer, omdat het alleen maar staatspropaganda betreft. Maar intuïtief wist ik al dat Peter airrrrrrrrrrr uitgenodigd zou worden, dat wordt hij namelijk altijd als de leugens van het OM verdedigd moeten worden.

  Het is zo doorzichtig allemaal waar jullie mee bezig zijn, daarbij laten jullie petertje pertinente leugens verkondigen. Durf het eens aan Wim Dankbaar uit te nodigen, hij veegt petertje zo van tafel, op basis van feiten.

  http://www.boublog.nl/2013/11/07/myra-praat-met-hans-mauritz-over-het-dagboek-van-maaike/

  Het is overduidelijk waar jullie mee bezig zijn, en jullie verraden het hele Nederlandse volk!
  Als het allemaal uit gaat komen, en dat gaat gebeuren, staan jullie compleet in jullie hemd,
  en zijn jullie allemaal jullie banen kwijt. Gelukkig zijn er toch een aantal intelligente mensen, die zonder daarvoor betaald te worden, voor de waarheid blijven gaan!

  Ben benieuwd wat jullie hier mee gaan doen.

  Yvonne

 66. Katrien van der Velde zegt:

  Peter, het is niet nodig om op een omslachtige wijze de band tussen jou en OM aan te tonen. Zie hier: http://www.klokkenluideronline.is/wp-content/uploads/2013/06/Faktuur-Peter-R-De-Vries-OM-07-10-12-700w.png

  • Chrysalis zegt:

   € 27.500,- voor een inspiratie-dag en dan nog reis- en parkeerkosten declareren (bijna € 38,-). BTW is trouwens niet mis in NL. No worries, de belastingslaaf betaalt het wel.

 67. Harjan Bos zegt:

  Beste redactie,

  Ik heb gisteren de DWDD-uitzending gezien waarin Peter R. de Vries te gast was. Hij heeft in die uitzending Wim Dankbaar op een mijns inziens zeer onaanvaardbare en zeer onfatsoenlijke wijze zwart gemaakt. Zijn betoog bestond voor een groot deel uit leugens, insinuaties en onwaarheden. Dit is (op zijn zachtst gezegd) geen goed voorbeeld van onafhankelijke en objectieve journalistiek. Wim Dankbaar heeft op geen enkele manier de mogelijkheid gehad zich te verweren tegen de aantijgingen van Peter R. de Vries. Het zou DWDD sieren als jullie Wim Dankbaar en Hans Mauritz (co-auteur van een binnenkort te verschijnen boek over de zaak Marianne Vaatstra) zouden uitnodigen om hun kant van het verhaal te vertellen.

  Met vriendelijke groet,

  Harjan Bos

 68. Souraya zegt:

  Ook ik ben Wim Dankbaar!
  Mooi om te zien dat er steeds meer mensen door krijgen hoe het in Nederland werkt.
  Laat van jullie horen net zoals Scorpio.

 69. marielle schaepman zegt:

  Ik zie er tegenop om deze uitzending van DWDD te gaan kijken, maar zal zeker een mail sturen naar de VARA, omdat ik hoop dat het recht zal zegevieren. Hulde aan de heer Dankbaar.

 70. waldpiek zegt:

  Ook ik ben Wim Dankbaar en daar ben ik TROTS op
  Ga zo door…en blijf jullie volgen!!!

 71. Annette zegt:

  Zo naar Maaike luisterend kan ik me niet anders voorstellen dan dat zij, ondanks haar nu opgelegde zwijgen, in haar hart vurig blijft hopen voldoende te hebben bijgedragen aan de waarheidsvinding en dat de ook door haar geplante zaadjes vrucht zullen dragen in de vorm van gerechtigheid.

  En inderdaad, ook voor Wim’s gezin veel sterkte en moed gewenst dit samen te doorstaan!!

 72. Anti deVriesmaffia zegt:

  Ik stoor me altijd aan die zinloze standbeelden in den lande.
  Let er maar eens op. Oerlelijke standbeelden meestal zonder enige betekenis of erger nog, gebaseerd op eeuwen geschiedvervalsing.
  Eens komt er een dag dat deze omgesmolten zullen worden tot standbeelden van Wim Dankbaar en gelijkwaardige volkshelden.
  Ook straten, pleinen, bruggen e.d zullen zijn naam dragen.

 73. Marja zegt:

  Als je een brief stuurt ben je meteen rijp voor de psychiater, volgens de MSM. Dan ben je een gehersenspoeld sekte-lid van de sekte Dankbaar (hihi). Als je kritisch bent, dan ben je een aluhoedje. Hee… ik lees net dat Demmink 40.000 euro staatsteun heeft gehad voor zijn advocaat-kosten? Mag ik dat wel zeggen? of ben ik dan ook meteen een dorpsgek?

 74. Romilde zegt:

  Je moet toch aan iemands gezicht kunnen zien dat diegene liegt en ook iets aan iemands stem kunnen horen dat hij de waarheid niet vertelt? Dan moet je wel van goede huize komen, om dat te verbergen. We zouden er met ons allen,eens goed op moeten letten, als hij aan het woord is over deze zaak.

  • Chrysalis zegt:

   Er is al iets genoemd over de houding van De Vries, maar nee, je hoeft dat niet altijd te zien, vooral niet bij psychopaten, die zijn er namelijk heilig van overtuigd dat hun leugen de waarheid is!

 75. Marja zegt:

  Wie zou jij als mogelijke dader aanwijzen:

  A.) Een asielzoeker die een paar dagen voor de moord op Marianne, keeldoorsnijdende gebaren maakte naar Marianne.
  B.) Een boer uit Oudwoude met 4 armen die nooit iemand kwaad heeft gedaan.

  Zelf nu je weet dat er zgn. DNA bewijs is, wie zou je het eerst gaan onderzoeken? De recherche heeft vanaf dag 1 iedereen de mond willen snoeren over deze asielzoeker. Gek he?

 76. Anoop zegt:

  Beste Heer Dankbaar,
  U weet dat de mainstream media niet voor het volk is. Ik begrijp u en waardeer u kracht. De manier hoe u dit aanpakt. Maar u vergeet een ding, Hoera Hoera Hoera lang leve de Koningin!

 77. Anti deVriesmaffia zegt:

  Hoi Peter R de Vies.
  Ik heb jou vorig jaar nog geadviseerd om te vluchten naar hetzelfde psychopaten-rattenhol ergens in Zuid Amerika waar ‘hersenchirurg’ Kees Lullekens en hoernalist Jannetje Koelewijn ook hun laatste dagen slijten, dan heb je een beetje gezelschap van gelijkgestoorden.
  Nu is het te laat. haha. Eigen schuld. Ik heb geen greintje medelijden met je.

  beetje off topic, @allen,
  (dat Kees Lullekens een prutser is op het gebied van hersenimplantaten daar heb ik geen keiharde bewijzen voor , maar wel sterke aanwijzingen als ik zo kijk naar ‘Najat nog wat’
  http://www.youtube.com/watch?v=ucYYYgQxnX8 )

 78. van Tours zegt:

  Bubucho,
  Ik heb ergens in een reactie zien staan dat op de dag van de moord en mogelijk de dag daarna de coffeeshop in Leeuwarden waarboven Roos van Zessen en Ali H. woonden onder politieobservatie stond (uit mijn geheugen: er was sprake van een DOT-team). Het is speculatie, maar als dat waar is, is het ook mogelijk dat men Ali H. al stond op te wachten. In dat geval zou er sprake zijn van een duidelijke exit-strategie. Dan is er ook sprake van een zeer hoge mate van Professionaliteit, waarbij het criminele netwerk in staat is zelfs politie-eenheden aan te sturen. Zeer zorgwekkend.
  Wie kan een bevestiging van het DOT-team geven?

 79. r.timmer zegt:

  Navigerend over de internetsite van de Vara op zoek naar een plekje waar een kritische noot kan worden achtergelaten over het programma van Vara-coryfee Mathijs van Nieuwkerk, valt het op dat de omroep geen gelegenheid biedt voor een kritische noot.
  Vara houdt daar kennelijk niet van.
  Waar ging het om.
  Van Nieuwkerk schroomde, als eindverantwoordelijke voor het programma (de uitzending van donderdag 6 februari 2014), niet terug voor goedkoop succes: nog maar weer eens het tonen van beelden van Erica Terpstra bij een uitzending waar zij duidelijk (onder invloed van een glas teveel) niet aan mee had moeten doen.
  De beelden zijn al vaak genoeg getoond. Het opnieuw laten zien plaatst van Nieuwkerk in de categorie ‘op goedkoop en kijkcijferbeluste’ televisie presentatoren.
  Weer eens een reden om Vara geen warm hart toe te dragen,
  R.Timmer.

 80. apec zegt:

  Mathijs “kom hier met je informatie” Nieuwkerk

  DWDD sluit de dag voor Nederland.
  Heb je wat te vertellen, kom naar de Derde Kamer van Nederland en meng je tussen het o zo multiculturele blanke publiek. Belangrijk en minder belangrijk worden samen aan één tafel nader tot elkaar gebracht.
  Hier wordt er naar je geluisterd, door bijvoorbeeld een Plasterk of een Hennis.
  Ook Peter R. is deugdzaam. Peter kijkt naar voetbal. Hennis is lief.

  Binnenkort de afvlakking, de echte informatie waarmee je het mee zal doen.
  Gezellig en knus iedereen aan tafel. Je mag best wel een beetje kritisch wezen.
  Lachje bij sluitingstijd.

  Morgen weer nieuwe voorgeschotelde chaos door elkaar. Politiek, een stukje muziek…….weer wat politiek, een stukje amusement.

 81. Smithe393 zegt:

  I’m trying to find sites that have already fantastic useful information on what’s popular and what is the optimum makeup products is.. ebkgkdbddaekbgdb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s