Persbericht ging niet door vanwege arrestatie Jasper Steringa

Leest u  onderstaande mailtjes van 18 november 2012. Vijf uur later werd Jasper Steringa gearresteerd, zodat dit verhaal niet doorging.

From: Anne de Jong
Sent: zondag 18 november 2012 16:36
To: Wim Dankbaar
Subject: Re: Persbericht: Ondernemer vraagt om vervolging in zaak Marianne Vaatstra

Hallo Wim,

Keurig verhaal. Ga het morgen plaatsen.

Succes met je actie

Anne de Jong

Op 18 november 2012 16:14 schreef Wim Dankbaar <dank@xs4all.nl> het volgende:

Beste Anne,

Ik stuur dit eerst naar jou. Wil je me aangeven of de Kollumer Courant een dergelijk bericht als eerste wil plaatsen, al dan niet in gewijzigde vorm naar gelang je goed dunkt?

Daarna wil ik het bericht dan naar overige media versturen.

Ondernemer vraagt om vervolging in zaak Marianne Vaatstra

Ondernemer Wim Dankbaar uit Overveen heeft een opmerkelijke petitie op het Internet gestart. In deze petitie vraagt hij steun voor zijn eigen vervolging in een smaadzaak die verband houdt met de moordzaak van Marianne Vaatstra.

Dankbaar, die op eigen titel onderzoek doet in diverse onopgeloste moordzaken, stelt al jaren te weten wie de moordenaars van Marianne Vaatstra zijn geweest. Volgens Dankbaar gaat het om Irakese asielzoekers uit het nabijgelegen asielzoekerscentrum.

Daarbij stelt hij tevens dat topmensen van Justitie de moordenaars reeds in het weekend van de moord heimelijk buiten bereik van het onderzoek hebben gebracht, onderwijl het publiek vertellend dat er geen enkele aanleiding was om asielzoekers te verdenken. Eén van de mannen zou volgens hem via het Grenshospitium Amsterdam naar Noorwegen zijn uitgezet. Dankbaar meent daar overtuigende bewijzen voor te hebben die hij ook aan het Openbaar Ministerie ter beschikking heeft gesteld, maar volgens Dankbaar wordt er niet op gereageerd, laat staan dat er iets mee gedaan wordt. De uitgezette man zou de Irakese Koerd Ali Hassan zijn die het OM later als hoofdverdachte heeft aangemerkt. Volgens het OM werd deze Ali Hassan in oktober 1999 opgespoord in Turkije en als dader uitgesloten middels een DNA check. Maar volgens Dankbaar en vele getuigen die hij zegt te kunnen produceren, is dit een heel andere Ali Hassan geweest die bewust door het OM is uitgezocht om voor het publiek de weggesmokkelde Ali Hassan uit te sluiten. Hij spreekt van een “wisseltruc”.

De smaadzaak waarin Dankbaar om zijn vervolging vraagt, betreft een aangifte tegen hem van een in Nederland woonachtige Irakees, waarvan Dankbaar stelt dat het een goede bekende is van de bedoelde moordenaar die het land zou zijn uitgezet. Derhalve zou de man ook kunnen bevestigen dat Justitie in 1999 de verkeerde verdachte heeft gearresteerd en de juiste verdachte nog steeds op vrije voeten is. Deze aangifte dateert van 15 december vorig jaar, maar het OM heeft nog altijd geen beslissing genomen om Dankbaar te vervolgen. Volgens Dankbaar is de reden dat het OM niet wil dat de kwalijke rol van Justitie zelf aan het licht komt. Hij zoekt daarom de publiciteit via zijn petitie om het publiek attent te maken op wat hij een zeer ernstige misstand noemt.

De petitie van Dankbaar is hier te lezen:

http://www.activism.com/nl_NL/petitie/petitie-voor-vervolging-wim-dankbaar-inzake-moordzaak-marianne-vaatstra/40357

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Persbericht ging niet door vanwege arrestatie Jasper Steringa

  1. P.S.M. Welbergen zegt:

    W. Dankbaar, Uw vonnis is al geveld. Enkel de toezending ontbreekt nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s