Het witwasboek van Simon Vuyk deel 9

Dat Vuyk dit durft op te schrijven zonder enige bedenkingen, toont slechts zijn verachting voor de intelligentie van zijn lezers. Het OM weet dus vanaf dag één dat er twee asielzoekers zijn verdwenen, maar de informatie is niet “doorgedrongen”? Het gaat nota bene om de jongen die Marianne met een keeldoorsnijdend gebaar had bedreigd en zijn onafscheidelijke maat Ali Hassan die later internationaal als hoofdverdachte werd gezocht.  En ondertussen bezweren ze de hele maand mei dat er “geen enkele aanleiding” is om asielzoekers als verdachten aan te merken. Logisch ook, als je zelf deze verdachten stiekem buiten beeld hebt gebracht. 

Inmiddels is de modus operandi van Vuyk en De Vries duidelijk. Zeker nu we weten dat de Vries ook niet te beroerd is om het OM een handje te helpen door getuigen annex neuksletjes te bewegen tot valse verklaringen waardoor Louis Hagemann levenslang heeft gekregen. Ze schrijven gewoon op wat het OM hen voert, zonder daar ook maar enige kanttekening bij te plaatsen. U moet zich vooral niet afvragen waarom er niet bevestigd wordt dat deze Ali Hassan bewoner is geweest van het AZC Kollum, waar niemand zich deze man kan herinneren. U moet zich al helemaal niet afvragen waarom “heimwee” een reden is om plotsklaps met de noorderzon te vertrekken zonder enig bericht aan vrienden en de autoriteiten achter te laten. Voorts moet u vergeten dat deze Ali Hassan voor de camera’s  heeft verteld dat hij asiel heeft aangevraagd om in Nederland een gratis hartoperatie te ondergaan, die volgens het OM ook daadwerkelijk is uitgevoerd. Hier zijn nota bene nog kamervragen over gesteld. Na deze operatie was heimwee dus de minste reden om naar huis te keren. Het doel van zijn komst, de hartoperatie, was bereikt, dus kon Ali gewoon weer naar huis. Nergens vertelt Ali dan ook dat hij teruggekeerd is naar Turkije vanwege “heimwee”. Dat maakt het OM ervan en Vuyk neemt het sprookje braaf over.

Hier bevestigt Vuyk dat er in eind augustus ook al een verkeerde Ali was aangehouden. Maar dit wist niemand. Het is dus gewoon gewoon geheim gehouden. Waarom vertelt Vuyk er niet bij.  Als u maar gelooft dat deze keer wel de juiste Ali is gepakt.


Vuyk, die zichzelf op de achterflap een onderzoeksjournalist noemt, plakt hier andermaal een brevet van onvermogen op zijn voorhoofd. Hij maakt zichzelf compleet belachelijk door te stellen dat Leo den Hollander begin 2000 Harm Brouwer opvolgde. Harm Brouwer stelt zelf dat hij per 1 mei, de zaterdag dat Marianne werd gevonden, de plaat heeft gepoetst en zijn vriend Michiel Severein als plaatsvervangend hoofdofficier naar voren heeft geschoven. Dit is al een bewezen leugen om te verhullen dat Harm zelf verantwoordelijk was voor de stiekeme wegsluizing van Feik en Ali. In werkelijkheid was zijn laatste dag als hoofdofficier 12 mei 1999. Severein werd in november 1999 vervangen door Den Hollander. U mag best aannemen dat Vuyk dit allemaal niet weet, maar dat maakt zijn etiket als onderzoeksjournalist des te belachelijker.

Die scepsis is allerminst onlogisch voor de insiders die hebben geleerd hoe de familie Vaatstra en de rest van Nederland vanaf het begin af aan beduveld is.

OvJ Roelof de Graaf weigert de stukken waar de nabestaanden recht op hebben en geeft de familie Vaatstra nog een veeg uit de pan. De weigering met kul-argument is volstrekt logisch vanuit het OM geredeneerd, want de gevraagde stukken zouden direct het bedrog van het Justitie bewijzen. Criminelen gaan natuurlijk niet het documentaire bewijs voor hun misdrijven overhandigen.

Let wel, dit is dezelfde Roelof de Graaf die later in een documentaire van Omroep Friesland “heel eerlijk” zou toegeven dat hij onder druk van de publieke opinie een onschuldige Ali Hassan in Turkije liet oppakken terwijl hij wist dat deze man in de nacht van de moord niet in Friesland was. Maar hier durft hij nog het woord integriteit in de mond te nemen zonder van zichzelf te braken. Tevens durft hij te stellen dat er niks verdoezeld wordt, laat staan dat er spelletjes gespeeld worden.

Wordt vervolgd in deel 10

[youtube http://youtu.be/kAhEOGDuhrE]
Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Joris Demmink, Marianne Vaatstra, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s