Wat moet je met zo een advocaat?

– Door Ronald Beetz

Jasper Steringa blijft de komende drie (!) maanden  in beperking en zijn advocaat vindt dat prima. De psychologische marteling duurt voort en Jan Vlug helpt daar bij. Geen enkele nadere informatie is gegeven over het verloop van het onderzoek. Geen mededeling of Jasper wel of niet bekend heeft. Dat biedt slechts ruimte voor de conclusie dat hij dus hardnekkig ontkent, anders had het OM het zeker nu na de zitting wel van de daken geroepen. Maar ook geen enkele informatie over additioneel bewijs tegen Jasper. Omdat het er niet is? Het ligt wel in de lijn van de verwachting. Het OM heeft dus bijzonder weinig. Alleen een 100% DNA match, althans dat beweren ze.

Op radio 1 vond een gesprek met Jan Vlug plaats (woensdag 5 december 16:40). Zelfs de verslaggever leek verbaasd over de opstelling van Vlug.

Wat heeft u bepleit? Daar ga ik niet op in omdat enerzijds de raadkamer besloten is en anderzijds de client in beperking is.

Heeft u bepleit dat de beperkingen eraf gaan? Dat heb ik niet bepleit want daar gaat het OM over en wij achten het niet in het belang van de client o.a. vanwege de gigantische media-aandacht hebben wij in overleg met hem afgesproken nog even te wachten. Ook zijn bedrijf is geen reden om de beperking op te heffen.

Hoe is het met uw client: Naar omstandigheden goed. Het laat zich wel raden. Je zit in alle beperkingen, je mag geen contact met je familie. Dat is zwaar, maar goed

Waar stuurt u zelf als verdediging op aan? Dat kan ik nu nog niet vertellen, dat hangt ook af van de opstelling van het OM. Voorlopig is nog even geen nieuws.

Komt deze advocaat wel voor zijn client op? Ik heb niet de indruk. Erger, het geeft de indruk dat Vlug het OM helpt om Jasper tot een bekentenis te dwingen. Waarom wil hij de beperking niet opheffen? Zou Jasper het echt erger vinden te kunnen horen hoe gigantisch de media-aandacht is, dan in beperking te blijven zodat hij niemand, maar dan ook niemand mag spreken? Uiteraard met uitzondering van politie en justitie en een corrupte advocaat. Er is trouwens helemaal geen gigantische media-aandacht. Na de eerste twee dagen is het helemaal stil geworden. Niets in de krant, niets op TV. De enige aandacht komt van internet bij deze site en die van Micha. En dat mag Jasper niet weten. Stel je voor dat hij onder invloed komt van een stel complotdenkers, die achter hem staan. Dat is volgens Vlug niet in zijn belang.

Let ook eens op de woordjes “Maar goed” als Vlug het over de gemoedstoestand van Jasper heeft. Ach wel vervelend, maar hij vindt het prima. Moet ik het zo begrijpen?

Reken maar dat het OM er alles aan zal doen om nog een tweede bewijsmiddel te vinden. Het is er niet en zal dus verzonnen moeten worden. Komen opeens de banden van die roestige fiets overeen met nog nooit gevonden fietssporen of zitten er toevallig bloedspatten op van Marianne?

Er blijven twee mogelijke eindresultaten over. Of Jasper wordt veroordeeld op vervalst bewijs of het OM gaat helemaal nat en een politieke crisis breekt uit. Een tussenresultaat is niet mogelijk. Als Jasper vrijgesproken wordt dan zal het gezichtsverlies van het OM (en ook Peter R.) onacceptabel groot zijn. Daarom blijven ze de boel belazeren zolang ze kunnen totdat het doek volledig valt. De gifbeker zal dan volledig moeten worden leeggedronken. Ik wil dat graag meemaken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Marianne Vaatstra. Bookmark de permalink .

317 reacties op Wat moet je met zo een advocaat?

 1. P.S.M. Welbergen zegt:

  Het O.M. zit tot z’n nek in de drek en zal van geen ophouden weten, gelet op wat erop het spel staat en hun gedrag tot zover. Die gaan over lijken, in ieder geval dat van Marianne en desnoods meerdere, dat is een psychologisch gegeven, heeft niets, met het recht te maken.
  Barbertje (Jasper S.) moet hangen, tot iedere prijs.

 2. da-vinci zegt:

  Wellicht is het idee van een langere beperking nog niet zo’n gek idee, zeker als de verdachte er mee in stemt .
  Want wat denkt U wat er thuis over hem en zijn gezin heen komt ??
  Goed kans dat het / hele dorp / aanhangers / sympathisanten voor zijn deur staan met alle gevolgen van dien.
  M.i. is de beste oplossing in deze : of zonder bewijs en dus onschuldig naar huis of linea recta richting ……………………..!
  Ronald trek niet de mocassins van Wim aan , maar wel goed dat je er mee bezig bent.
  Ave

  • Ronald zegt:

   da-vinci, wat een onzin kraam je uit. Je denkt toch niet dat Jasper zo naar huis mag. Met een verdenking van een misdaad waar maximaal meer dan 12 jaar op staat blijf je in hechtenis. Beperking getekent: je vrouw en kinderen niet zien en spreken, geen kranten, geen tv, geen contact met andere gevangenen. Dus je 24 uur de pleuris vervelen en mogen slapen met het licht aan, midden i nde nacht uit je bed voor een verhoor, etc.
   En jij denkt dat hij daarmee instemt?

   • da-vinci zegt:

    en wij achten het niet in het belang van de cliënt o.a. vanwege de gigantische media-aandacht hebben wij in overleg met hem afgesproken nog even te wachten. Ook zijn bedrijf is geen reden om de beperking op te heffen.

    Wanneer UW gedachtegoed niet gelijk staat met die van een ander behoeft dat nog geen onzin te zijn
    Maar wanneer U Uw verhaal niet meer weet ? het staat er toch echt in “wij in overleg met hem ”
    Met de opties van dien !!!!!!

    OH , Ronald en het licht gaat nachts echt uit hoor we zitten niet in Rusland

    • cobra zegt:

     da-vinci jij denkt dat jasper het oke vind om nog 90 dagen in beperking nou dan snap je er zeker niet veel van die beperking breekt ieder normaal mens
     en dat van die lichten geloof dat maar heb dat wel van meer mensen gehoord die zoiets hebben mee gemaakt in een veel mildere case
     ook werd iemand verteld dat zijn vrouw binnen 4 week al een andere vent had en dat die zijn kids al op bed bracht

     dus dant beken je alles om maar weer contact te krijgen
     met jou thuisfront

  • Jan Verdungen zegt:

   Ik kan me ook niet voorstellen dat Jasper S. geholpen zou zijn met de opheffing van de beperkingen. Ik kan me ook niet voorstellen dat Vlug die opheffing niet zou bepleiten als Jasper dat zou hebben gewild.
   Het is ook heel goed denkbaar dat hij al een volledige bekentenis heeft afgelegd en om die reen geen opheffing van beperking wenst.
   Hier wordt op een onlogische wijze gespeculeerd.

   • da-vinci zegt:

    Toch maar even goed lezen Cobra, je kan als advocaat het maar een keer aanvragen , en zegt de rechtbank nee dan is het over en uit.
    Mr Vugt wacht dus nog even zijn moment af, en natuurlijk in overleg met…………………!!
    En ja de justitie heeft zo zijn foute / onprettige manieren !!

 3. Baron van Y tot Z zegt:

  Ach, aangezien ik over voldoende vrije tijd beschik, stel ik mij gratis ter beschikking als verdediger van Jasper. Hoewel ik geen rechten gestudeerd heb, vermoed ik dat ik in staat zal zijn de verdachte beter te kunnen verdedigen dan nu het geval is. Bij deze verzoek ik de Rechterlijke Macht, het Openbaar Ministerie en de Orde van Advocaten een uitzondering te willen maken t.a.v. de opgelegde noodzakelijke kwalificaties om als strafrechtpleiter op te kunnen en mogen treden.

 4. Ria zegt:

  Wat iemand meemaakt die er ingeluisd wordt door de politie en de raadkamer volgt dit stel bedriegers gehoorzaam:
  http://dmz.homelinux.net/eigenverhaal/louwes_eigen_verhaal.htm#deel7

 5. Antivries zegt:

  Ronald.

  Dat hij 90 dagen verlenging heeft gekregen is helaas niet bijzonder. De Raadkamer toetst marginaal en de zitting van de Raadkamer is in deze fase besloten.

  Het betekent overigens niet automatisch dat hij die volle 90 dagen ook in beperking blijft. Hij dient alleen nu wel te verhuizen van een politiecel naar een iets comfortabeler PI.

  Je kunt bovendien maar één keer in beroep gaan om de voorlopige hechtenis te laten schorsen en gezien de omstandigheden is het verklaarbaar dat Vlug dat nu nog niet wil doen omdat dat nu kansloos is.

  Misschien kan hij dat proberen na 90 dagen bij de eerste pro forma zitting, maar het OM heeft nu minimaal 90 dagen de tijd om de verdachte verder te ‘framen’. En om de volgende 90 dagen voorlopige hechtenis te waarborgen.

  Het is alleen te hopen voor de verdachte dat alle verhoren op video zijn/worden opgenomen om later een (afgedwongen) bekentenis te kunnen herleiden.

  • Ronald zegt:

   Ten eerste, zal hij al in een PI zitten, maar wel in afzondering. Je mag dacht ik niet langer dan 3 dagen in een politiecel.
   Ten tweede gaat het niet om opheffing van de hechtenis. Dat kan ik nog wel begrijpen, maar het gaat om opheffing van de beperking. Dat hij die niet krijgt verbaast me ook niet, maar dat zijn advocaat er niet om vraagt, is meer dan misdadig. En dat Jasper ermee zou instemmen is onwaarschijnlijk.

   • da-vinci zegt:

    je hebt het niet goed gelezen Ronald de tijd is er nog niet rijp voor bovendien is het wel in overleg gebeurd en of Jasper daar ja of negatief op reageerde zullen we voorlopig niet weten en wat betreft de video opnames deze zijn naar mijn weten heden verplicht . Mr Vugt zou daar op moeten “staan “

 6. Jurrien zegt:

  Het zou mij niets verbazen wanneer we binnenkort horen dat JS zelfmoord heeft gepleegd in zijn cel. Zijn alle problemen opgelost.

 7. Ria zegt:

  Dan beginnen de problemen pas echt, dat gaan heel erg veel- nu nog zwijgzame maar rechtgeaarde- Nederlanders niet pikken, maar deze houden de al jarenlange bedriegers nu wel in de gaten.

 8. maup zegt:

  beste allemaal,

  na de aankondiging van Prrrrr de Vries bij
  knevel, om met nieuwe dingen te komen en de totale
  stilte van justitie, omtrent een wel of geen bekentenis
  van Jasper,zal het me niets verbazen dat een eventuele
  bekentenis waar of niet waar en de nieuwe info van
  Peter gecoördineerd gebracht gaan worden in de MSM, om de
  alternatieve media een gevoelige klap uit te delen

  bereid je dus op de mogelijkheid voor!!!!!!!

 9. Fleur zegt:

  SMERIGE JAN VLUG HEEFT BEWUST GÉÉN VERZOEK TOT OPHEFFING VAN BEPERKING VOOR JASPER S GEVRAAGD.
  DOET ER BLIJKBAAR ALLES AAN OM JASPER S MET OPZET IN EEN ISOLEMENT TE HOUDEN!
  LET M.N OOK OP DIE ONBETROUWBARE BLIK VAN HEM ALS HIJ VRAGEN VAN DE JOURNALIST BEANTWOORDT.
  WAT EEN LEUGENAAR CQ RAT IS DIE JAN VLUG!

  Welke verdachte wil nu 3 maanden zien dierbaren niet zien…?! Dat wil toch niemand!
  Ik ben ervan overtuigd dat Vlug zich hevig heeft ingezet om Jasper zwaar te manipuleren met onjuiste informatie. Daardoor kreeg Jasper het foute idee dat het goed is om zich ook de komende 3 maanden volstrekt te isoleren.
  Ik zou als ouder van Jasper per direkt een andere advocaat nemen en Jan Vlug de laan uit sodemieteren!

  Vanaf 04:00 min komt die gladde aal in beeld.

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1310738

  • Ronald zegt:

   Volgens mij moet de deken ingrijpen en Jan moet voor de tuchtraad!
   Wat gigantische media-aandacht? Jasper vindt het OK dat hij geen kranten mag lezen, waar niets over de zaak meer instaat of TV kijken, waar ze het er ook al niet over hebben. Lekker alleen, wel zo rustig eindelijk van het gezeur van vrouw en kinderen af.

 10. guppy zegt:

  Wat denken die lui wel niet dat ze met een stel gekken te maken hebben een slechte advocaat is het, geheel partijdig en niet het belang van zijn ..client.. te dienen.
  Ik hou mijn hart vast voor de volgende 90 dagen wat er dan voor berichten naar buiten komen!

 11. da-vinci zegt:

  @ Ronald……. Volgens mij moet de deken ingrijpen en Jan moet voor de tuchtraad!……..

  Het wordt erger dan onder onze vorige dirigent

  Waar heeft U het over ? Wellicht moet U een deken grijpen en gaan slapen

  • Ria zegt:

   Wat bedoelt u? Nog nooit van de deken gehoord, die aan het hoofd staat van de orde van advocaten?
   En ja, dikneus Vlug biedt geen verdediging aan zijn cliënt maar aan de andere kant,

   DIKNEUS VLUG HAD GEEN VERZOEK INGEDIEND TOT VRIJLATING OF OPHEFFING VAN ZIJN BEPERKINGEN…

   laat dat even op IEDEREEN inwerken en verplaats u in de positie van Jasper S die in totaal isolement zit, overgeleverd aan een advocaat die NIET voor hem opkomt!

 12. fryske zegt:

  2 Interviews met Jan V. op omropfryslan…ook de familie mag nog steeds geen contact via de advocaat met Jasper S. Niet te geloven! http://www.omropfryslan.nl/nijs/jasper-s-noch-90-dagen-fest

 13. Paulus zegt:

  Wim Dankbaar schreef: “Er blijven twee mogelijke eindresultaten over. Of Jasper wordt veroordeeld op vervalst bewijs of het OM gaat helemaal nat en een politieke crisis breekt uit. Een tussenresultaat is niet mogelijk.”

  Is er niet een tussenweg waarbij Jasper wordt vrijgesproken op een vormfout zodat het gezicht van Justitie is gered (“hij was tenslotte de dader”) maar Jasper ook vrij is? Onderdeel van de overeenkomst is dan dat Jasper zijn vermeende schuld niet zal aanvechten.

  Hier boven werd ook als mogelijkheid genoemd “Jasper pleegt zelfmoord in zijn cel”. Dat is wel de meest verschrikkelijke uitkomst die je je kunt voorstellen – maar voor Justitie niet onaantrekkelijk: Impliciet bekent Jasper dan schuld en er vindt geen rechtzaak in het openbaar plaats.

  • Ronald zegt:

   Paulus, dat schreef Wim niet maar ik. Maar dat terzijde.
   Nee, een tussenweg is niet mogelijk. Bij een vrijspraak op vormfouten breekt ook de pleuris uit. Dat wordt toch niet geaccepteerd door het volk. Levenslang roepen ze nu en dan iemand laten lopen omdat er iemand een foutje heeft gemaakt. Ondenkbaar.
   Als Jasper zelfmoord pleegt, wie zegt me dan dat het geen moord was?

  • Dirk zegt:

   Mocht J. vrijgesproken worden volgt er een enorme claim.
   Zijn leven is sowieso verwoest.

 14. steen2012 zegt:

  Het is aan de ene kant vermakelijk en aan de andere kant diep en diep triest om te zien dat OM/Justitie zich totaal geen raad meer weet. Dit gaat een dikke staart krijgen.

 15. donquijotte zegt:

  Als er niet snel ingegrepen wordt zal Jasper inderdaad door het OM gezelfmoord worden. Ze kunnen helemaal niet meer anders. Of de pleuris breekt uit in dit land en vele hooggeplaatste koppen rollen of 1 kop van een friese boer rolt. Ik ken de uitslag al.

 16. donquijotte zegt:

  Ik zie nog de mogelijkheid dat er iemand bij het NFI geslachtofferd wordt vanwege een fout/verwisseling bij het dna onderzoek. Als ze bij het OM meelezen; Deze tip was gratis.

 17. wdankbaar zegt:

  DaVinci, het licht gaat niet ‘ s nachts uit. Ik heb het maar twee nachten meegemaakt en toen werd ik er al tureluur van.

 18. fryskdumke zegt:

  @Ronald, er zijn steeds meer mensen hier in Friesland die de waarheid beginnen in te zien en te begrijpen dat Jasper onschuldig is…inderdaad moet Jasper zo snel mogelijk van die Jan Flut af. Laten we hopen en bidden voor het beste.,.

 19. Antivries zegt:

  Ronald :
  Ten eerste, zal hij al in een PI zitten, maar wel in afzondering. Je mag dacht ik niet langer dan 3 dagen in een politiecel.
  Ten tweede gaat het niet om opheffing van de hechtenis. Dat kan ik nog wel begrijpen, maar het gaat om opheffing van de beperking. Dat hij die niet krijgt verbaast me ook niet, maar dat zijn advocaat er niet om vraagt, is meer dan misdadig. En dat Jasper ermee zou instemmen is onwaarschijnlijk.

  Ronald,

  Helaas uit eigen ervaring weet ik maar al te goed dat het verblijf langer kan zijn dan drie dagen in een politiecel. In mijn geval was 3 + 3 + 14 dagen voordat ik werd overgebracht naar een PI.

  Bij Jasper zullen ze ook de grenzen opzoeken of erover gaan.

  Ze zullen ook vast hem t.z.t.een aantal keren gaan testen door hem enkele malen uit en in beperking te brengen. Bij mij is dat na zeven weken van beperking zes keer in twee dagen gebeurd. Zogenaamde administratieve foutjes. Zelfs de bewaarders spraken er grote schande van. Je dient dan telkens weer alles in en uit te pakken en daarbij word je in steeds andere cellen geplaatst.

  En dat is nog maar één trucje. Ik heb er vele ‘mogen’ ondergaan.

  Ze halen bij het OM echt alles van stal om Jasper te willen breken.

  Het kan hem ook sterker maken, zoals gelukkig in mijn situatie.

  • harrie zegt:

   Ik meende te zien of horen in de media dat er ook een psychisch onderzoek is gedaan. Waarom horen we daar niets over, dit i.v.m. zijn vermeende geheugen problemen een potje joy rijden.

 20. Gauloises zegt:

  Geen contact met de familie is logisch als hij in volledige beperking blijft omdat dat simpelweg niet is toegestaan ook mag de advocaat geen berichten aan familie doorgeven.

  KORTE UITLEG:

  Tijdens de voorlopige hechtenis kunt u in bepaalde gevallen te maken krijgen met beperkingen. Het enige doel van deze beperkingen is het belang van het onderzoek van uw zaak. Tijdens deze beperkingen mag u geen contact hebben met familie en/of vrienden. U mag dan alleen contact hebben met uw advocaat. Ook uw advocaat mag geen berichten doorgeven aan familie en/of vrienden, zeker niet als deze berichten te maken hebben met uw zaak. Als u tijdens uw beperkingen toch een brief wilt versturen, kan dit alleen met toestemming van de rechter-commissaris.

  • wdankbaar zegt:

   Dat is wel het ergste excuus om deze man in beperking te houden: het belang van het onderzoek van uw zaak. Welk onderzoek? Je bedoelt: het belang om u te slopen en te breken en ons tijd te gunnen meer tegen u te vervalsen.

   • Gauloises zegt:

    Dit was overigens een citaat.

    En uiteraard ben ik het met je eens dat is voornamelijk om een verdachte te breken en een bekentenis af te dwingen.

 21. Ria zegt:

  Deze zaak is nog veel erger als de Deventer Moordzaak, die al zo duister en diep triest was door een aaneenschakeling van bedrog, gepleegd door m. politie en justitie en beschermd en in stand gehouden door het OM én de Hoge Raad. Ook Vlug en P. de Vries hebben een cruciale rol gespeeld in het vrijwaren van de dader en de veroordeling van een onschuldige Nederlander. Nederlanders behoren meer op de hoogte te zijn van het reilen en zeilen van de rechtstaat, de realiteit daarvan in zien en wat er nu echt gaande is en meer opkomen voor hun medeburgers.

  Maar deze Friese zaak doet me sterk denken aan de procesgang en veroordeling van Richard Bruno Hauptmann die 74 jaar geleden als onschuldig man is geëxecuteerd. Het volk werd massaal tegen hem opgehitst en een enkeling zoals een dominee of een gouverneur die het voor hem opnam werd aan de kant geschoven en uitgescholden. Alle ontlastende bewijzen werden weggemoffeld en zelfs, net zoals nu, was de familie van de vermoorde, blind voor waarheid en recht. Zijn vrouw is tot haar dood in ’96 60 jaar lang bezig geweest om haar man te rehabiliteren, zonder succes. Ik ben nog steeds bezig alles van deze zaak te beschrijven want de tijden veranderen maar de mensen niet. Die blijven verrot.

 22. wdankbaar zegt:

  Off topic: Gaat het dan eindelijk lukken?

  Dear Wim, Gary, et al,
  “I SHOT JFK: The Shocking Truth” and your other program “CONFESSIONS FROM THE GRASY KNOLL: The Shocking Truth” will run in 45-million US cable and satellite pay-per-view and VOD channels, platforms, lodging systems and IPTV networks starting this month and running in to 2013 signifying the 50th year anniversary of the tragic JFK assignation and conspiracy. Both of your shockumentaries are being prepared for airing throughout the US Latin America, Europe and parts of Asia.

  Our BRI team, the broadcast programming and retail DVD industry worldwide and myself appreciate your diligent, honest efforts and determination for truth while fighting adversity to bring these programs to the global public’s attention. Your productions need to be seen and let the viewer determine what is truth. Thankfully many of the major broadcast networks, systems and channels feel as BRI does and have delivered licensing arrangements with airdates being set now. Stay tuned and stay well.
  Sincere appreciation and respect always,

  Marc Bruder

 23. Rachid zegt:

  De gang van zaken kan ik maar op 1 manier verklaren. Namelijk dat er meer dan 1 DNA-spoor is, en dat Jasper hiervoor geen verklaring heeft. In dat geval blijft alles zoals het is, en heeft Jasper wel degelijk een probleem. Een advocaat heeft dan geen argumenten om er tegen in te brengen.

  Ik snap dat de meeste bezoekers van deze website geen vertrouwen hebben in Justitie en het bewijsmateriaal, maar het OM heeft in dit scenario geen andere keus hem volop onder druk te blijven zetten.

  Er is dus kennelijk geen enkele reden voor een verandering. Volgens mij kan een advocaat niet anders dan zijn client te adviseren een reden te bedenken voor het aanwezige DNA.

  • Ria zegt:

   Wat is dat nu voor een flut reactie? Wie ben jij eigenlijk? Laat ik het maar duidelijk benoemen- ik vertrouw jou niet. De reden is omdat je aanneemt dat er een verklaring is voor de totale stilte van politie- justitie- OM en hun woordvoerder Peter de Vries.

   In alle zaken kwam dit oplichtersteam waar de fraude van Diederik Stapel bij verbleekt met het kleinste detail naar buiten- via de ANP. Er is helemaal niets, zelfs de tip van Peter de Vries was helemaal niets. De weg die ze al jaren volgen wordt sluwer en valser.

  • wdankbaar zegt:

   Ik geloof dat ik abuis was en Rachid toch een trol is.

  • donquijotte zegt:

   Rachid, je was goed onderweg en dan laat je toch nog steekjes vallen. Je lijkt het OM wel.

  • Ria zegt:

   Wie de woorden van “Rachid” (lees jan, piet of klaas) niet doorheeft is blind. Er is na de arrestatie geen enkel hard (niet te manipuleren) feit gevonden. Justitie heeft dus meer tijd nodig om het volk te overtuigen dat ze geen fouten hebben gemaakt en meer bewijzen opwekken. Hier wordt begrip voor gekweekt en dat doen “ze” o.a. op deze manier.

  • cobra zegt:

   rachid kan jou reactie maar op 1 manier verklaren je wilt dat jasper schuldig is om
   je volkje vrij te pleiten
   wedden dat je hier ook als asielzoeker bent binnen gekomen

   • oldehof zegt:

    Wie Rachid ook is, hij is de Nederlandse taal heel wat beter machtig dan jij.

    Het feit dat een reactie zoals die van jou door Dankbaar wordt getolereerd, zegt voldoende over zijn drijfveren…!

    • cobra zegt:

     klopt kerel maar ik ben de friese taal wel machtig
     en lees eens wat die halve zool van rachid in het vorige topic over friesland schrijft
     maar dan zie ik geen reactie van jou

 24. sneeuwstorm zegt:

  Oh oh als dit maar goed gaat voor jasper S wees op alles voorbereid jasper heeft ondanks alle toezicht toch kans gezien zich van het leven te beroven.

 25. wdankbaar zegt:

  Jan Flut. Die houden we erin. Maar zo flut is hij helaas niet. Voor Jasper wel, maar voor zijn duivelse puppetmasters is hij geniaal.

  • Gauloises zegt:

   Maar al met al betekend dit dus dat we 3 maand niks te horen krijgen?
   De beperking kan eerder opgeheven worden begreep ik, maar als het OM niks heeft of Jasper.S bekend niet in de tussentijd, houden ze de beperking erop neem ik aan?

   Over 90 dagen komt er dan eindelijk een open zitting, waar we meer details te horen krijgen?

   BTW ik begreep dat Wim een andere advocaat aanraadde, is er contact geweest met de ouders van Jasper? Het kan natuurlijk lastig zijn mogelijk hebben de ouders van Jasper en Jasper wel alle vertrouwen in Jan Vlug.. Ze zijn immers via de gebroeders Anker doorverwezen en sommige mensen hebben nogal vertrouwen in die Ankertjes….

 26. jimcp zegt:

  Is de familie van Jasper S. niet ontzettend laks? – Iemand moet er toch voor zorgen dat deze advocaat z.s.m. vervangen dient te worden?

 27. Fleur zegt:

  Honderden fouten bij dna-onderzoek door het NFI…..!

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/article20193117.ece

 28. John zegt:

  Je kunt een cliënt ook adviseren de waarheid, zoals cliënt zich die herinnert te vertellen.
  Een cliënt kan, als hij echt van niks weet, ipv ‘ik weet niet hoe mijn sperma daar is gekomen’ gewoon zeggen vlgs zijn waarheid ‘ik weet niet hoe het komt dat uit het verwantschapsonderzoek is gebleken dat mijn wangslijm matcht met dat van het gevonden sperma’.

  • Vuur zegt:

   En alles wijst er nu op dat deze ‘simpele boer’ uit Friesland, misschien wel geen ‘raketgeleerde’ is, maar gewoon z’n boerenverstand gebruikt (ondanks zijn ‘advocaat).

   Hij houdt dapper stand !!!!

 29. Rachid zegt:

  Waarom ben je gelijk een trol als je een ander geluid laat horen ? Op het moment dat een blog geen kritische geluiden meer te zien zijn, of toegelaten worden, zoals bv op klokkenluider en boublog, dan verlies je je geloofwaardigheid en ben je alleen nog maar voor eigen kerk aan het preken. Als mijn reacties jullie zoveel pijn doen en achterdochtig maken, dan hou ik de eer aan mijzelf. Van mij heeft u geen last meer. En dat vind ik jammer want ik ben wel degelijk geinteresseerd in deze zaak en in fouten van het OM.

  • Gauloises zegt:

   Ik ben het op zich ook wel met je eens als ik je eerdere reactie goed begrijp.

   Als je kijkt vanuit het oogpunt van het OM en het DNA ( buiten beschouwing of het NFI misschien een fout heeft gemaakt) match met 2 aangetroffen sporen ( in dit geval een haar en sperma,zo wordt gesteld door het OM ) Dan heeft de rechter uiteraard de beperking niet op, omdat dat invloed kan hebben op het onderzoek.

   ( of het bewijs dat vervalst is of niet, dat is een andere discussie, het gaat puur om de procedure hoe ze het hanteren)

   Persoonlijk denk ik als het OM daadwerkelijk stelt dat er 2 dna sporen matchen dat een advocaat wel kan vragen om opheffing van de beperkingen, maar dat dit bij voorbaat kansloos is.

   Als je het in die zin bedoelt Rachid dan snap ik je wel.

   • donquijotte zegt:

    Als beperkingen als middeleeuwse martelmethode wordt gebruikt denk ik dat we in de afgelopen 500 jaar nog niet erg opgeschoten zijn. Ik begrijp er dus helemaal NIETS van wat die Vlug aan het doen is daar hij de belangen van zijn client dient te behartigen. Deze hele zaak geeft nog maar weer eens het failliet van het huidige straf- en procesrecht aan. Eigenlijk het failliet van de Nederlandse rechtsstaat. De trias politica zou in Nederland wat beter toegepast dienen te worden.

  • Ronald zegt:

   Ik denk dat we Rachid voorlopig het voordeel van de twijfel moeten geven. Het is niet erg dat er mensen kritisch met ons meedenken als het maar op een correcte wijze gebeurt zonder doordrammen, misleiden, frustreren en ander trolgedrag. In mijn directe omgeving hoor ik zo vaak mensen die niets geloven wat wij hier stellen, maar daar is dan ook niemand bij die op de hoogte is van de vele feiten en getuigenverklaringen. Opvallend is dat ze dat ook niet toch zich wensen te nemen. Overheid en justitie doen zo iets echt niet, is de reactie. Tja, als je niet hebt willen leren van Schiedam, Putten, Deventer, Lucia en Ina, dan is het zo.

   • donquijotte zegt:

    Mijn 100% overtuiging is dat Andrea Luten ook in dit rijtje hoort. Daar zit volgens mij een onschuldige Henk F. nu een straf van 15 jaar uit om het falen van justitie of andere zaken in de doofpot te houden.

    • Gauloises zegt:

     Enigzins wel omdat Kelly daarvoor onschuldig heeft gezeten.

     Over de onschuld van Henk Fieten twijfel ik meer.
     Het komt aardig overeen inderdaad ook veroordeeld via DNA.
     Er was een schaamhaar van hem aangetroffen op Andrea meen ik…

     Er wordt nu gesteld dat ze die schaamhaar ook in het café van der ouders of bij het paarden rijden meegekregen had kunnen hebben op der kleding, of dat Henk Fieten toevallig eerder op de PD eens had geplast.

     Zo kan je natuurlijk altijd wel door gaan, die kans vind ik zelf nogal vrij onwaarschijnlijk ze zou die schaamhaar dan kort daarvoor per ongeluk mee genomen moeten hebben.
     Of toevallig op de PD moet een schaamhaar op haar zijn gewaaid die er al lag.

     Ik neem aan de de kleding ook regelmatig gewassen wordt, kortom eerder meegenomen, gewassen en al. Nouja goed ik sluit helemaal niks uit maar die kans is toch niet het realistisch anders zat mijn kleding nu onder de schaamharen.

     Daarnaast is F veroordeeld voor huiselijk geweld, kortom hij was ook niet altijd prettig tegen vrouwen.

     Ik heb daar minder mijn twijfels, overigens zou ik de zaak eens volledig lezen van der week

 30. Waarheid_Boven zegt:

  Mijn bloed begint te koken als ik zo lees hoe het gaat

  Als Jasper “Zelfmoord” pleegt moeten een paar friezen zich doodschamen voor het feit dat deze man geofferd wordt en zij dat weten en ik hoop dat je elke nacht wakker mag liggen voor de scheiterd die je bent om dit te laten gebeuren ! wat een verrotte zooi bah

 31. sneeuwstorm zegt:

  Luister en huiver wat ie van de friese bevolking vindt.

 32. JeanneDark zegt:

  Die hufter met zijn duivelse grijns op zijn bek moet zijn kop houden en weg wezen bij die fries.wat een land een scheidsrechter wordt dood getrapt en de rest kijkt toe dan weer alle eer naar buitenlanders dit kan je bijvoorbeeld bij mollukers niet flikkenkom niet aan hun soort genoot want dan ga je voor debijl en terecht wat een ongelovelijk slap verrekkt volk eigenlijk verdienen we ook niet beter.het volk kiest en ktijgt.

 33. fries famke zegt:

  leuk om te horen dat de familie van jasper s ook in zijn onschuld gelooft
  kreeg een priveberichtje van de dochter
  schandalig wat de justitie/om en peter r de vries doen

 34. Baron van Y tot Z zegt:

  Wij van WC-eend vinden, dat: (het niet in het belang van…………….enzovoort).
  Media-Markt reclame: Ik ben toch niet gek!

  Bronvermelding: de Nederlandsche Main Stream Media.

 35. Ruud Harmsen zegt:

  In beperkingen zitten houdt waarschijnlijk ook in: geen contact met medegevangenen. Zou dat een reden kunnen zijn voor de opstelling van Vlug? Veel media-aandacht, dus andere gevangenen die weten waarvan hij verdacht wordt. Plegers van dergelijke misdaden zijn onder criminelen niet bepaald populair, wordt vaak verteld. Of hij pleger is moet nog door een rechter bewezen verklaard worden, maar aan zulke subtiliteiten zullen bajesklanten wel meestal geen boodschap hebben.

  • Ronald zegt:

   Ruud, Lijkt me ver gezocht. Alsof Jasper het prettiger vindt drie maanden in afzondering te zitten zonder zijn familie te mogen spreken dan in contact te komen met medegevangenen. Dat geloof je zelf toch niet. En als het zo is, waarom zegt Vlug dat dan niet.
   N.B. Ruud, ik heb je maar weer toegang gegeven tot dit forum en hoop dat je er prudent mee omgaat en inhoudelijk blijft.

   • rudhar zegt:

    Dat geloof je zelf toch niet.

    Stel dat hij wel schuldig is. Dan wil hij zijn familie misschien voorlopig liever niet onder ogen komen. Of het zo is, weet ik niet, maar het kan.

    En als het zo is, waarom zegt Vlug dat dan niet.

    Heel simpel: beroepsgeheim. Gesprekken met cliënten zijn vertrouwelijk, de daarbij eventueel ter sprake gekomen overwegingen dus ook. Vlug heeft eigenlijk al veel te veel gezegd.

    N.B. Ruud, ik heb je maar weer toegang gegeven tot dit forum en hoop dat je er prudent mee omgaat en inhoudelijk blijft.

    Ik had niet gemerkt dat ik ooit geen toegang meer had.

 36. wdankbaar zegt:

  Okay Ruud, dus als jij Jasper zou zijn, twee weken in deze vrij van luxe omstandigheden waarin je alleen maar te horen krijgt dat je een moord gepleegd hebt die je niet hebt gepleegd, je familie niet mag spreken of zien en je je zorgen maakt hoe het verder moet met je boerderij, dan zou je het best wel begrijpen als je advocaat zegt: Het is in je eigen belang om deze situatie nog 3 maanden te verlengen!

  En je verwijt mij een gebrek een emphatie?

  Ik heb in elk geval wel de emphatie om te weten dat Jasper woedend zal zijn als hij ooit te zien krijgt hoe deze advocaat zijn belangen behartigde. Hij zal in elk geval zeggen: Vuile schoft! Waarom zei je niet op zijn minst dat ik zeg dat ik het niet gedaan heb? Zoals ik je gevraagd heb!

  Je ziet toch zelf ook wel bij nader inzien dat je argument onzin is? Allereerst hoeft het opheffen van beperkingen helemaal niet te betekenen dat je blootgesteld wordt aan medegevangenen, en ten tweede is dat het minst waar Jasper zich zorgen over maakt. Hij wil zijn familie spreken en zien. En van de daken schreeuwen dat hij onschuldig is en er door een monsterachtig OM en dito advocaat ingeluisd wordt!

  Wim

 37. jackholland zegt:

  Doel van beperking wikipedia) is voorkomen dat de verdachte het onderzoek kan frustreren.
  Kan tevens opgelegd worden om te voorkomen dat de verdachte contact opneemt met medeverdachten
  Of om te voorkomen dat verdachte getuigen onder bedreiging gaat dwingen
  valse verklaringen af te leggen.

  Waarom mag de familie dan bv geen brief sturen dat ze bv in zijn onschuld geloven, dat jasper het recht heeft op bv een andere advocaat
  hoe moet hij dit anders te weten komen?
  Laat de brief vooraf lezen door om en laat de advocaat een kopie van de brief ondertekend door jasper terug bezorgen aan de familie als bewijs dat jasper de brief gelezen en ontvangen heeft.

  wordt hierdoor een onderzoek gefrustreerd ? nee
  kan hij op deze manier eventule medeverdachten inlichtingen geven ? nee
  Kunnen er op deze manier bedreigingen naar getuigen geregeld worden ? nee Dit zou vlug toch wel minimaal kunnen eisen bij het OM ?Je hebt toch ook de plicht om jouw client zo goed mogelijk bij te staan ?
  Er kan dus o.a het volgende aan de hand zijn :
  1.Jasper heeft reeds volmondig bekend (waarom dan nog beperkingen????)
  2Er zijn mededaders die jasper niet wil noemen maar dan nog zou vlug die het belang van jasper moet verdedigen iets voor hem moeten regelen zoals ik eerder heb genoemd .Al is het alleen maar om zijn moreel goed te houden.Let op ook al heeft jasper bekend dan nog moet zijn advocaat aan zijn kant staan Hij moet Jasper verdedigen en bijstaan.

  3 ) Jasper is onschuldig heeft dus niet bekend OM probeert hem op deze manier kapot psychisch kapot te maken door volledige beperking op te leggen ,zodat Jasper straks breekt en een bekentenis af legt (let op iedereen gaat dus op deze manier breken als je maar lang genoeg wacht)

  4) Misschien is al lang bekend dat hij onschuldig is bij OM .Misschien wordt er wel een financiele deal met jasper gemaakt om hoge heren uit de wind te houden wie zal het zeggen? Als bv waar is dat demmink en consorten (pedotoestanden enz )werkelijk met deze zaak te maken hebben dan zal het OM er alles aan doen om deze toestanden onder de pet te houden en daar hebben ze tijd voor nodig .

  Wat ook de waarheid is? de hele zaak tot nu toe STINKT !!!!!!!!!!

  Om probeert jasper psychisch kapot te maken

  • Gauloises zegt:

   Waarom mag de familie dan bv geen brief sturen dat ze bv in zijn onschuld geloven, dat jasper het recht heeft op bv een andere advocaat
   hoe moet hij dit anders te weten komen?
   Laat de brief vooraf lezen door om en laat de advocaat een kopie van de brief ondertekend door jasper terug bezorgen aan de familie als bewijs dat jasper de brief gelezen en ontvangen heeft.
   ____________________________________________________________________

   Dit is ook wel mogelijk er kan geschreven worden, de rechter commissaris of de officier van justitie leest die brief alleen eerst en kan er delen uit censureren.

   Dit is omdat ‘verdachten’ vaker communiceren in geheimtaal en zodoende mogelijk bewijsmateriaal laten verdwijnen, getuigen laten bedreigen etc. etc. via derde personen.

   Kortom schrijven is mogelijk, alleen niet alles is toelaatbaar

 38. Harmony zegt:

  Zou het kunnen zijn dat alle Echte getuigen in deze zaak door Mind Control gemanipuleerd zijn? Je kunt je toch niet voorstellen dat je anders een onschuldig mens laat opdraaien voor deze moord?

 39. Fleur zegt:

  @ Ruud,

  Het is m.i ook mogelijk om binnen de gevangenis nauwelijks tot geen contact te hebben met je medegevangene maar daarnaast wèl je dierbaren te zien.
  Pedofielen worden toch doorgaans ook gescheiden van hun medegevangene?!
  Er zijn dus mogelijkheden om de rust in de bajes zoveel mogelijk te bewerkstelligen. M.n het personeel zal hier stevig naar streven gezien de inkrimping van het aantal mensen op de werkvloer.
  Kortom ik vind dit een kulargument van jou.

  Het is ronduit walgelijk dat Jasper t.z.t een forse rekening ontvangt van Vlug die er blijkbaar álles aan doet om zijn onschuld om te kunnen buigen in een valse schuldbekentenis.
  Jantje wil het OM en Peter R de Goorlap ook nu weer van harte bedienen zoals hij voorheen uitbundig met de ” klusjesman ” heeft gedaan.
  Vlug is de méést gevaarlijke man voor Jasper, erger kan ik het niet bedenken!
  Maar wat er nu tevens gebeurt is dat Jan Vlug zichzelf – ik hoop – definitief uit de markt plaatst door zijn opvállend inferieure ” verdediginging ” van Jasper.
  Je moet wel stekeblind zijn om nu niet door te hebben dat Vlug een stevige bondgenoot van het OM is!
  Ik verwacht dan ook dat Jantjes klantenbestand zeer fors gereduceerd zal worden.
  Dat NIEMAND die in de problemen is gekomen Jan Vlug in de arm zal nemen!
  Ook zijn vakgenoten vinden zijn opstelling zéér bedenkelijk!
  Kortom Jan Vlug heeft binnen no-time geen klanten meer en kan uitzien naar de voedselbank.

  “Ik sta nu met 10-0 achter, ” waren de woorden van Jan Vlug.
  ‘Klopt ” t.a.v zijn loopbaan.
  Zijn, vanaf de start, overduidelijk getoonde bondgenootschap met het OM veroorzaakte bij
  Jantje metéén deze forse achterstand t.o.v zijn vakgenoten én vele burgers!
  Valt nóóit meer te herstellen voor Janneman.
  Afserveren dus die man!

  • rudhar zegt:

   Het is ronduit walgelijk dat Jasper t.z.t een forse rekening ontvangt van Vlug die er blijkbaar álles aan doet om zijn onschuld om te kunnen buigen in een valse schuldbekentenis.

   1) Toevoeging
   2) Je speculeert zonder enige grond.

 40. veteran zegt:

  iemand het adres van vlug?

 41. Akky van der Veer zegt:

  Beste Wim en anderen,
  Ik ga NU een brief schrijven aan de vrouw en kinderen van Jasper. Met het verhaal over de foute advocaat. Als iedereen dat nou eens doet? Of hebben jullie dat al gedaan?

 42. wdankbaar zegt:

  Ik weet ‘t niet….ken ‘m niet…misschien is hij WEL een ECHTE Fries en gaat hij tot het gaatje in tegenstelling tot die andere zogenaamde Friezen, stelletje stakkers, die hem liever vandaag dan morgen opknopen en zien bungelen!!!

  +++++++++++++++

  Dat zei mijn moeder ook vanochtend: Hopelijk is het een echte Fries en sterk genoeg om deze beproeving te doorstaan.

  • Dirk zegt:

   Hij heeft bekend, begrijp ik uit onderstaande reacties???
   Lees ’t niet en geloof ’t nietm, dan maar de kop in het zand.
   Allemaal voorgekookte handel maar wel eerder dan ik vermoedde.
   Helaas einde voorstelling, het doek is gevallen.
   “us Jasper” is de klos.
   GODVERDOMME!!!!

 43. P.S.M. Welbergen zegt:

  De Leugenlaan kent maar een richting: vooruit!

 44. Ria zegt:

  Een Vandaag: Jasper heeft een volledige bekentenis afgelegd

 45. fryskdumke zegt:

  @Akky van der Veer,,

  Juist, dit zouden alle mensen moeten doen die deze zaak goed hebben bestudeerd…
  En die ook in Jasper zijn onschuld geloven.
  Zulke brieven zijn nooit overbodig en nooit te veel!

  WEG MET JAN FLUT!

  Mensen blijf schrijven naar deze familie!

  Ik vrees anders het ergste voor Jasper..en zijn familie.

 46. Albert zegt:

  Lees net het afschuwelijke bericht op de mafiakrant van Nederland dat Jasper bekend heeft, een moord die hij nooit gedaan kan hebben. Het is dus toch gelukt om hem te breken.
  Nu zal Peter Kippevel wel weer triomfantelijk in alle media verschijnen om te melden dat deze zaak is opgelost. Te walgelijk voor woorden, in wat voor land leven we eigenlijk.

 47. fryskdumke zegt:

  het komt net voor rtl 4…..ooo wat erg want ik geloof niet dat hij het gedaan heeft!
  Nou , de hoge heren hebben het weer mooi voor elkaar! die viezerikken! walgelijk!
  Sorry maar ben verschrikkelijk boos…..die .arme mensen…..
  Weer een onschuldig slachtoffer de bak in…….

  Wim .wat kunnen wij nog meer doen voor Jasper en zijn familie behalve ze steunen?

 48. H. zegt:

  http://www.om.nl/organisatie/item_144364/item_147882/nieuwsberichten/@159911/verdachte-moord/
  Misschien is dit omdat hij nu van advocaat kan wisselen, en zijn vrouw en kinderen kan zien?

 49. donquijotte zegt:

  Ik geloof er helemaal niets van. Zelfde scenario als bij Andrea Luten.

 50. Anna zegt:

  Dus nu zal Jasper S. wel gemarteld zijn om te bekennen ofzo? Alles dat jullie het maar niet bij het verkeerde eind hebben he?

 51. Bjorn zegt:

  VOLLEDIGE bekentenis!! tsja wat nu complot?

 52. Bjorn zegt:

  inderdaad Anna TE ERG gewoon maar ga maar niet het dialoog aan binnen no time zijn we verwijderd hoor maar dat geeft niet #FRIESLANDJUICHT

 53. JeanneDark zegt:

  jasper is gezwicht,vreselijk maar laten we a.u..b niet opgeven Jasper is onschuldigDie zwijnen hebben hem te hard onder druk gezet.God weet waar mee.Laten we niet op geven. dit zegt nog niets misschien trekt hij zijn verklaring weer in.

 54. cobra zegt:

  dacht het niet bjorn friesland huilt onschuldig maar toch hangen

 55. Akky van der Veer zegt:

  Nou, hij heeft – als een oprochte Fries – lang volgehouden, maar nu hebben ze hem zo ver… wat meteen al de bedoeling was. GELOOF HET NIET! HET KLOPT VOOR GEEN METER! Onder extreme omstandigheden geef je ALLES toe. JASPER IS ONSCHULDIG. Daar is zijn familie ook van overtuigd. Die arme man… slachtoffer van justitie en OM. We leven in een door en door verrotte maatschappij. Maar uiteindelijk zal het LICHT schijnen en de WAARHEID zegenvieren. Houd moed, het duurt niet lang meer!

 56. Douwe Ritsema zegt:

  Ik heb het al vaker gezegd.
  Wim Dankbaar is knettergek.
  Hij wilde me toen niet geloven en noemde me zelfs een trol.

  Laten we in ieder geval blij zijn, dat deze rotzaak nu eindelijk eens is opgelost, ook al zijn er uiteindelijk toch alleen maar verliezers.

 57. wdankbaar zegt:

  Cobra, waarom geloof je deze bekentenis niet?

 58. Albert zegt:

  Voor iedereen die denkt dat die bekentenis wat waard is, moet nog maar eens de dossiers lezen van o.a. de Puttense moordzaak en de zaak Ina Post. Ook zij hebben bekentenissen afgelegd terwijl ze onschuldig waren. Ik wil wedden dat 99 % van de mensen een bekentenis zou afleggen onder zulke onmenselijke omstandigheden. Je wordt psychisch volledig gesloopt, dit houdt bijna niemand vol. En dan ook nog met het vooruitzicht dat je 90 dagen in beperking moet doormaken zonder enig contact met je familie.
  Deze bekentenis heeft voor mij dan ook geen enkele waarde.

  • Baas zegt:

   Je vergeet 1 ding, er was geen DNA gevonden van de verdachte dader(s), maar ja volgens de comploteters is dit feit ook gefabriceerd en je moet niet doen alsof je 2 weken lang gemarteld wordt en alleen water en droog brood krijgt, je krijgt zelfs een leesmap.

 59. Jan Verdungen zegt:

  Er is geen enkele zinnige reden om aan te nemen dat de bekentenis van Jasper niet authentiek is. Het verklaart ook de passieve opstelling van Jan Vlug en het past op alle feiten.
  Jongens, laat deze rare complottheorie vallen; je maakt je er slechts belachelijk mee.

 60. John zegt:

  Dan kan iedereen nu met een gerust hart uitleggen waarom destijds voor bepaalde antwoorden zijn gekozen, waarom welke tactiek is gevolgd enz. enz. De vreemde kronkels blijven, maar kunnen nu frank en vrij verklaard worden. Niemand hoeft meer ergens bang voor te zijn.

 61. Dieuwke zegt:

  Schrik me kapot van deze bekentenis. Geloof er helemaal niets van! Wat verschrikkelijk erg! Hier mogen ze niet mee wegkomen. Wat een onrecht..

 62. bor zegt:

  Citaat uit de Telegraaf: “Hij verklaarde dat hij Marianne niet kende maar haar toevallig die nacht tegen is gekomen.”

  Wat is toevallig? Op zo’n landweg is het toch aardedonker ’s nachts? Ik vind het vreemd.

 63. Xara zegt:

  Er wordt hier toch nog wel goed gediscussieerd door mensen die gelukkig niet maar één mening toegedaan zijn, namelijk dat Jasper 100% onschuldig is.

  Ik zal maar even meteen zeggen: ik geloof ook niet hij 100% schuldig is, hij is nog verdachte, dus nog geen dader.

  Gelukkig laat Wim Dankbaar wel mensen toe die misschien toch een andere kijk op de zaak hebben, of het in ieder geval anders kunnen belichten of overdenken. Waarbij ik ook niet zeg dat ik gelijk heb, we weten het simpelweg nog niet.

  Goed, ik vond die 90 dagen beperking ook heel lang, had dat eigenlijk niet verwacht.

  Maar: net wat sommige mensen hierboven zeggen, misschien had J.S. daar wel een goede reden voor, evenals zijn advocaat.

  Het is trouwens volstrekt normaal dat iemand die wordt verdacht van zo’n zwaar misdrijf, waar heel nederland zich mee bemoeit, langer in beperkingen zit, Maar ook ik vind het erg lang en bijna mens-onterend. Laatste is voornamelijk omdat hij een gezin heeft. Was het een onbekende verdachte geweest die een gruwelijke moord en verkrachting had begaan, maar zonder gezin, uit Oost-Europa of het Rif gebergte, waren de meningen heel anders geweest.. Kan ik niet 100% staven, maar wees eerlijk, kijk naar jezelf, het was anders geweest. Het had niemand hier een ruk geinteresseerd.

  Maar mensen, het begint er toch op te lijken dat J.S. toch wel een beetje van de hoed en rand weet toch? Ik ben zelf Friezin, en ik kan jullie verzekeren als mijn vader was opgepakt en ik wist zeker dat hij niets gedaan had, reken maar dat ik elke dag op de bres had gestaan! Zo zijn Friezen, kan ik je echt met 100% verzekeren. Wij doen niet aan de Haagse muf zoals ‘beter voor het onderzoek om het te verlengen’. Misschien voor even maar zeker NIET voor 90 dagen. Dus ik draai de zaken een beetje om voor jullie. Dat zou een Fries nooit doen, tenzij er wel wat stront aan de knikker is. Maakt hem nog geen dader, maar hij heeft zeker wat uit te leggen.

  Wim: jij had toch dat telefoongesprek met een inwoner uit Oudwoude? En dat die vrouw zei: “hij had vreemde knopen aan z’n jak”.. Weet je inmiddels wel de betekenis van die uitdrukking?

  Maar goed, het blijft een trieste zaak, zeker voor 2 families. En ik zal niet ontkennen dat ik ook wel even twijfels had toen ik de tweet van P.R. de Vries zag. Als nuchtere Friezin denk ik altijd, eerst zien, dan geloven en er zijn veel blunders gemaakt. Wij geloven dat niet klakkeloos. En die veroordeling van het joy-riden is ook wat dubieus. Kwam ze wel goed uit.. Maar toch, als je reeel nadenkt zou het kunnen zijn dat hij dit soort rare sprongen vaker heeft gemaakt, is niet onmogelijk. En misschien was hij het ook van plan met die joy-ride. Je weet het niet he?

  Laten we maar gewoon afwachten en laten we elkaar vooral respecteren. Wij zijn geen rechercheurs, al zouden sommige dat beroep best willen uitvoeren :).

 64. Jan Verdungen zegt:

  Ik las zojuist dat Micha Kat meent dat Justitie Jasper met gruwelijke martelmethodes dan wel met de belofte van een villa in Paraquay en een andere identiteit tot een bekentenis heeft gedwongen. De zieke klucht zal voorlopig niet ophouden en de emotie van schaamte kennen de aluhoedjes niet,

 65. Thako van den Heuvel zegt:

  Wat als er nu een willekeurige Achmed of Mohammed vast had gezeten en een bekentenis had afgelegd? Ik bedoel: voor een complot hadden ze niet perse een Friese boer hoeven te naaien. Zou die bekentenis dan ook door ‘marteling’ tot stand zijn gekomen?

  Binnen die denkwijze zouden we heel wat processen over moeten doen. De TBS zit vol veroordeelde daders die met een beetje bloed of sperma en een bekentenis vast zitten. Sterker nog: een aantal ontkent nog steeds.

 66. Albert zegt:

  Alles is nu heel verklaarbaar.
  Marianne die nooit alleen in het donker alleen naar huis zou fietsen, gaat nu vrijwillig alleen in het donker naar huis fietsen, komt toevallig midden in de nacht een boer tegen die over een paar uur zijn koeien moet melken. Die boer heeft uiteraard een mes bij zich, heel logisch allemaal. Vervolgens gaat Marianne uiteraard vrijwillig met hem terwijl ze hem helemaal niet kon. Ze laat zich vrijwillig door hem zowel anaal als vaginaal verkrachten zonder zich te verzetten, ook heel logisch allemaal.
  En tenslotte snijdt hij haar de keel door, zonder een spoortje bloed achter te laten.
  Ook heel logisch dat je dan vrijwillig meewerkt aan een DNA onderzoek, terwijl je weet dat je iemand vermoord hebt, maar ondertussen wel een vergunning gaat aanvragen voor uitbreiding van je bedrijf, klinkt ook heel logisch.
  Uiteraard ga je als je opgepakt wordt niet direct bekennen. Nee je laat je natuurlijk eerst een paar weken psychisch martelen om dan toch maar te bekennen.
  Wat een overduidelijk zaak is dit eigenlijk, maar niet heus.
  Alleen voor mensen die in sprookjes geloven, is de zaak opgelost.
  Nederland kan weer rustig gaan slapen, wat een heerlijk land is Nederland toch.

 67. JeanneDark zegt:

  de echte trollen maken zich nu openbaar,veel hersens hebben ze nieten vreselijk naief en douwe jij bent je friese naam niet waard.ga je schamen,
  ,

 68. Xara zegt:

  Voor mij is het klaar, ik voelde het wel aan. Heb alleen heel veel compassie met zijn familie nu, zijn dochter, zoon en vrouw. Wat moet het vreselijk voor hun zijn 😦 :(. Ik denk dat de puzzelstukjes wel in elkaar gevallen zijn, maar toch.. Moet een hel van een tijd zijn nu voor hen…

 69. Jan Verdungen zegt:

  Peter R. de Vries ‏@PeterRdeV

  De complotdenkers a la #WimDankbaar zullen wel weer blijven roepen dat Jasper S. onschuldig is en gemarteld is door de politie… Sneu.

  • Xara zegt:

   ja Jan, heeft geen nut om tegen ze in te gaan, dit had ik ook al voorspeld, dan doet hij het onder druk.. De bewijzen meer tegen hem dan voor hem.. Dat zijn de feiten..

 70. Xara zegt:

  @albert: er bestaan echt gekke mensen he??? of denk je dat het alleen maar allochtonen zijn? kijk maar naar de white trash in Amerika.. Sorry, maar ook in Nederland en ja ook in Friesland hebben we mensen die niet helemaal oke zijn in de bovenkamer. Raar te geloven he??

 71. Ria zegt:

  Jullie moeten even rustig afwachten. Ga af op de ware feiten, zoek de waarheid en het recht. Het is nu te vroeg om die te vinden en conclusies te trekken. Laat je niet door opruiers die nu opeens verschijnen- zonder enige interesse voor recht- ophitsen.

  • Baas zegt:

   Feit: DNA match
   Feit: bekentenis Jasper S.
   Afwachten? lol dat deden jullie comploteters ook niet

  • Xara zegt:

   Nee lieve Ria, hij heeft gewoon bekend. en dat hij niet in ging opheffing van beperkingen zegt ook wel iets. Denk je niet dat de familie op de bres zouden springen als ze zouden denken dat hij onder druk werd gezet?? Het zijn Friezen en bovendien zijn zijn dochter en zoon zeer intelligente mensen. Kom op, geef nu toe dat jullie er naast zaten. En toon ajb wat compassie voor de arme familie. Je zou maar je hele jeugd naast een koelbloedige moordenaar hebben geleefd. Hoe denk je dat zijn kinderen zich nu voelen?? Denk daar eens aan, in plaats van je gelijk te proberen te halen omdat je er toevallig naast zat.

 72. rosa spier zegt:

  Steringa heeft bekend, nu jij weer

 73. veteran zegt:

  ONDER BEDREIGING van mes NAAR het WEILAND TOE GELEID en heeft haar DAAR verkracht EN VERMOORD……WAAR IS DAT BLOED DAN??????

  wat een vies vuil spelletje word hier gespeelt door OM en vlug…enz….

 74. H. zegt:

  Wat ik heel vreemd vind is dat Jasper gisteren aanwezig was bij de rechtbank in Leeuwarden. Waarom was hij daar? je weet eigenlijk al bij voorbaat dat je 90 dagen krijgt als je nog geen bekentenis hebt gedaan.

  • Xara zegt:

   hij was daar om te zeggen dat hij vandaag een verklaring ging afleggen. dus die beperkingen maakten hem al niets meer uit

  • Chrysalis zegt:

   Om even uit de sleur van politiecel en verhoren te zijn? In de hoop om een glimps op te vangen van je vrouw en kinderen? Om niet helemaal knettergek te worden?

 75. Rene zegt:

  En toen was er een bekentenis.
  en nu?
  Ben benieuwd wat jullie reactie nu is.

 76. rachid zegt:

  Ik voel mee met de plotters. Hun wereld stort nu in. Waarom sommige nu toch.nog hardnekkig vol gaan houden dat de bekentenis bedrog is, zouden ze eens een wetenschappelijk onderzoek naar moeten doen. Ik vermoed dat deze mensen zo’n grote aversie hebben tegen alles dat met het om te maken heeft, dat ze blokkeren. @Wim schreef het al ergens dat het hem niet ging om de marrianne, maar om het OM. Dit heeft wrs verblindend gewerkt. Overigens respect voor iedereen die kritisch onderzoek heeft gedaan. Blijf dat volhouden.

  • Peter V. zegt:

   Dat we ons niet laten imponeren door een bekentenis, heeft een duidelijke reden. Er zijn in het recente verleden nogal wat zaken geweest waarbij een verdachte die aanvankelijk een bekentenis had afgelegd, later toch onschuldig bleek te zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek is ook gebleken dat verreweg de meeste mensen, als ze onder zware druk worden gezet en een worst voorgehouden wordt als ze een bekentenis afleggen, iets zullen bekennen dat ze niet gedaan hebben. Slechts een enkeling zal volhouden.

  • Plato zegt:

   Ik voel al een hele tijd mee met een trol.

   • rachid zegt:

    Een trol probeert mensen tegen elkaar uit te spelen. Dat doe.ik niet. Hetcomplot klopt niet. Dat is nu een feit geworden. Dan kan je wel gaan doen of er niks aan de hand is, of gaan roepen dat iedereen een trol is. Ik zou zeggen laat het eerst bezinken

 77. Peter V. zegt:

  Het heeft er alle schijn van dat Jasper is bezweken voor de druk die het Openbaar Ministerie op hem heeft uitgeoefend door hem in beperkingen te houden en bezweken is voor beloftes dat de beperkingen zouden worden opgeheven als hij zou bekennen. Ik ben ervan overtuigd dat Jan Vlug hem ook nog heeft aangeraden dat hij beter kan bekennen, zoals hij het ook beter vond voor Jasper om in beperkingen te zitten.

  Deze feiten betekenen dat er nog steeds geen enkel bewijs is voor het daderschap van Jasper. Ina Post heeft immers onder dezelfde omstandigheden ook een bekentenis afgelegd. Zolang het geen bekentenis met daderkennis is, is deze bekentenis van nul en generlei waarde.

  • rachid zegt:

   Het gaat om de combinatie van dna + bekekentenis. De kans wordt dan erg groot dat hij de dader is. Daar is eigenlijk geen speld meer tussen te krijgen. Het enige dat er.nog bij kan is daderkennis.

 78. theyknew zegt:

  Hieronder het ANP bericht.

  LEEUWARDEN (ANP) – Jasper S. heeft de moord op en verkrachting van Marianne Vaatstra bekend. Het Openbaar Ministerie liet dat donderdag weten. De 45-jarige man uit Oudwoude verklaarde donderdag tijdens een verhoor bij de politie dat hij Marianne in de nacht van 1 mei 1999 in een weiland aan de Keningswei in Veenklooster heeft verkracht en van het leven heeft beroofd.

  Hij verklaarde dat hij Marianne niet kende maar haar toevallig die nacht tegen is gekomen. Hij heeft Marianne onder bedreiging van een mes meegenomen het weiland in.

  De familie van Marianne Vaatstra is inmiddels op de hoogte gebracht van wat de verdachte tijdens het verhoor heeft verklaard.

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Deze bekentenis is van NUL of generlei waarde en kan na het einde van de beperking, waarvan ik heb begrepen dat deze inmiddels is ingetrokken, even zo goed door Jasper weer worden ingetrokken!

  Het blijkt dus dat Jasper in de nacht van 30 april op 1 mei 1999 doelbewust op een verkrachting en moord uit was om 01:30 uur in de nacht? Daarbij op goed geluk hopende een eenzaam meisje tegen het lijf te lopen. Jasper heeft geluk, toevallig komt hij het sletje Marianne Vaatstra tegen, die in de regio bekend stond als een meisje van losse zeden. Dat moet haast wel, want welk normaal 16-jarig meisje fietst om 01:30 ‘s-nachts tussen de weilanden? Ja, ja!
  Daarbij wordt de verklaring die Geke H. heeft gegeven dat, Marianne met Stephanie van Reemst om 00:30 voor haar huis stond, even later een gil hoorde, een autoportier hoorde dichtslaan en een auto hoorde wegscheuren en Marianne is foetsie, naar het land der fabelen gestuurd. Het is duidelijk, Geke H. heeft het gedroomd, is zo gek als een deur of het waren de eerste symptomen van haar toekomstige herseninfarct.
  Hierbij kan nog worden opgemerkt dat de advocaat van Jasper geen enkele moeite doet om achter de ernst van de 1700 fouten die het NFI in de periode 1997-2010 heeft begaan, zoals dat in de dagbladen van september 2011 heeft gestaan. Dat zijn 120 fouten per jaar, oftewel 10 per maand.

  De temperatuur in de nacht van 30 april op 1 mei 1999 was 0.1 graad celsius. Dit is op te vragen bij het KNMI, voor diegene die daar behoefte aan hebben.

  • rachid zegt:

   Gewoon blijven ontkennen. Is het nou zo moeilijk om toe te geven dat je fout zat? Heb je dan echt nooit rekening gehouden met het feit dat dit azc scenario wellicht niet klopte?

 79. theyknew zegt:

  Hoezo, ben jij familie van Ali Hassan of Feik Mustafa?

  • rachid zegt:

   Geke is niet gek. Zij kan een heel andere gil hebben gehoord, zoals jonge mensen wel vaker doen als ze gedronken hebben. Als je aan die ene gilverklaring een zwaar scenario gaat ophangen, dan neem je een.risico dat het later niet klopt.

   • theyknew zegt:

    Dan heb je de rest niet gelezen; “…een autoportier hoorde dichtslaan en een auto hoorde wegscheuren en Marianne is foetsie…”. En als jij zegt dat Geke niet gek is dan zijn er dus meerdere in de zaak betrokken. Capice?

    • rachid zegt:

     Als een getuige verklaard een gil en een wegscheurende auto te horen, dan kan dat verdacht zijn, maar het kan ook niets betekenen. En dat risico neem je dus als je er in gaat geloven. Andere getuigen zeggen dat MV op de fiets naar huis is gegaan. Als jij die getuigen niet gelooft en wel gelooft in het autoverhaal, dan neem je een risico dat het later uitkomt toch anders te zijn gegaan. Maar het.lijkt erop dat je die wiskundige kansberekening niet wil accepteren.

 80. Bjorn zegt:

  Mensen het is zo jammer dat jullie geen fries spreken Omrop fryslan (live) meld al dat Jasper al gesproken had met zijn Familie VOOR de beperking in ging. dus de avond van zijn arrestatie

  Daar in heeft hij tegenover zijn familie al een soort van “bekentenis ” afgelegd, Zijn vrouw en kinderen wisten er dus al min of meer van, op de avond van de arrestatie, hij wist heel goed waar de politie voor kwam! heeft dat ook zelf uitgelegd aan vrouw en kinderen

  Hij heeft ook hoogst waarschijnlijk vrij vlot ook bij de Jan Vlug bekend maar omdat er een beperking was heeft deze dat nog niet naar buiten gebracht en wilde hij zijn client goed bij staan -wat jullie zien als slecht zie ik en met mij zovelen heel anders-

  Vandaag heeft Jasper bekend tegenover de Recherche en het OM kan het dan naar voren brengen

  dit gebeurt niet onder dwang mensen en ook niet met belofte van een fles drank of een huisje in Paraguay

  en omdat Friese boeren zich nu eenmaal niet laten aftrekken op dode meisjes is er nog altijd het DNA!! Sorry mensen die geloven in een complot dat dit teleurstellend is voor jullie maar het is nu eenmaal een volmondige bekentenis in combi met sperma en dader kennis
  ook al weten we nu nog niet alles Jasper kon het zich allemaal heel goed herinneren en heeft al veel uit de doeken gedaan.

  ik heb diep medelijden met de familie van Jasper het zal je man en vader en kind maar zijn!
  mijn opluchting gaat naar de Familie Vaatstra

  Vlug zit straks in nieuwsuur ( hij wil alleen spreken met serieuze media)

  verder ga ik bij jullie maar nergens meer op in want dan word ik toch geband
  en dat is mijn eer te na

  • Jan Verdungen zegt:

   Dank voor de feiten, Bjorn, daar is op deze site niet zoveel behoefte aan maar het is toch goed dat je alles even keurig op een rij zet.

   Ik denk dat de feiten inderdaad zo liggen en ik heb te doen met al die mensen hier die zichzelf volledig hebben vastgedraaid in ongeloofwaardige complottheorieën.

   Geen satanische netwerk, Joris Demmink is hoogstwaarschijnlijk onschuldig en Peter R. de Vries heeft en had het bij het juiste eind. Ik snap dat men zich vreselijk lullig voelt maar er vast wel weer een nieuw complot te verzinnen.

  • Albert zegt:

   Je hebt volgens mij geen flauw benul wat het inhoudt om wekenlang te leven in een cel waar dag en nacht het licht brandt, je voortdurend wordt verhoord om maar een moord te bekennen. En de recherche is speciaal hierin opgeleid waarbij ze alle psychologische trucjes toepassen om iemand maar te laten bekennen.
   Ik vind het al heel knap dat hij het zo lang heeft volgehouden. Ik denk dat ik het nog geen 2 dagen zou volhouden onder zulke omstandigheden..

  • Lidy zegt:

   Beste Bjorn, een soort van bekentenis? en hoogswaarschijnlijk ook bij jan vlug vrij vlot bekend? Nou er moet wat mij betreft wel iets meer informatie orden gegeven. We zullen nieuwsuur maar even afwachten. Kijken wat de advocaat on kan vertellen over de hele gang van zaken.

 81. Ria zegt:

  Wat een duistere griezel, die man die de nepnaam ‘Rachid’ gebruikt. Wat een trol, wat een bedrieger, een manipulator, een betweter, een verdeler en een slijmbal. Hij denkt de waarheid al te weten, zonder enige interesse voor de waarheid, oplichter!

  • rachid zegt:

   Als je het.niet eens bent met iemands mening dan is het een griezel en een trol. Volgens mij staat jouw mening al vast. Jasper heeft het niet gedaan. En met vaste meningen kom je vroeg of laat in de problemen.

   • Ria zegt:

    Oh ja? Jij denkt alles te weten hé? Dat doen betweters namelijk altijd. Wat is jouw echte naam?

   • Ria zegt:

    Je spreekt nu lelijk je eigen woorden tegen, want niet ik maar JIJ! hebt je mening al vast staan. Jij schijnt al te weten dat hier de waarheid en recht al vast staat. Lees je eigen woorden er maar op na! En dat hier vandaag de waarheid wordt gesproken en recht wordt gedaan kan ik niet beoordelen, daar zijn nl. feiten voor nodig. Schijnbaar niet voor jou maar dat was me al duidelijk.

   • Ruud Harmsen zegt:

    Dat is inderdaad hoe Ria denkt. Lees maar op mijn site, mijn commentaar op haar stukjes over andere gebeurtenissen. Google op: riab rudhar.com, tweede hit.

 82. Paul zegt:

  wat een ziek land, iedereen die de feiten bekijkt, iets wat Peter R in het begin goed heeft gedaan maar daar niet inhoudelijk op wil ingaan, voelt of zal toch wel begrijpen dat dit verhaal niet klopt ?? hij snijdt haar keel door, verkracht haar en snijdt haar keel door, breekt haar beide ellebogen en verdwijnt zonder maar 1 druppel bloed achter te laten en zonder 1 vertrapte grasspriet… kom op mensen.. wake up !

 83. Plato zegt:

  Voorlopig maar even afwachten ben overigens wel benieuwd wat het fenomeen ”in beperking” nu precies inhoud wat het klinkt als een stasi martel-methode.

 84. Tom zegt:

  Je zou het eens kunnen googlen?!?!?!?!

 85. Xara zegt:

  Bjorn: ik hoorde dat inderdaad ook al. Hij had al bekend tijdens arrestatie.

 86. My_2_cents zegt:

  Het zou alle complotdenkers sieren om nu eindelijk eens op te houden met de belachelijke theorieën. Jasper heeft bekend en zijn DNA is op de plaats delict gevonden.

  Jullie zullen nu wel weer gaan zeggen (zoals ook hierboven te lezen valt) dat de bekentenis tot stand is gekomen via de ‘zaanse methode’. Ja, er zijn in het verleden heus fouten gemaakt door justitie, ook op het vlak van verhoormethoden. Maar DNA en een bekentenis….Kom op.

  @ WD, zei jij een tijdje geleden niet dat Jasper nooit zou bekennen?

  Begrijp mij niet verkeerd. Kritisch dergelijke zaken bekijken juich ik meer dan toe, maar genoeg is genoeg en je moet ook je ‘nederlaag’ kunnen en durven toegeven. Eigenlijk hetzelfde wat justitie heeft gedaan door in te stemmen met het grootschalige DNA onderzoek.

 87. Fleur zegt:

  Justitie heeft direkt vanaf het begin de regie stévig in handen genomen. Ook nu met Jasper S.
  Isoleer die man, put hem uit met dag en nacht verhoren, houdt permanent de lampen aan in zijn cel zodat Jasper nauwelijks kan slapen, dús uiteindelijk doordraait en daardoor een valse bekentenis aflegt.
  OM- bondgenoot Jan Vlug werkte hier ook ijverig aan mee door de isolatie van Jasper in stand te houden en Jasper wellicht gluiperig voor te houden dat heel Nederland roept ” Jaspertje moet hangen ” want oh oh er is zovéél media-aandacht over hem, aldus Vlug.
  Appeltje eitje de uitputting en hersenspoeling van Jasper is nu geslaagd!

  WANT JA IEDER MEISJE, DUS OOK MARIANNE KIEST NATUURLIJK VOOR DE ENORME ONVEILIGHEID V.D VERLATEN DUISTERNIS OP EEN GEJATTE FIETS I.P.V VOOR DE VEILIGHEID VAN JE BROER JOHAN DIE MET ÉÉN TELEFOONTJE HAAR DIREKT HAD OPGEHAALD!

  Justitie en Peter de Goorlap zetten hiermee bikkelhard Marianne neer als een wereldvreemd gansje van 16jr die totaal maar, dan ook totáál geen benul had van de risico`s en gevaren v.h leven.
  Hartverscheurend voor de ouders van Marianne om naast de pijn óók publiekelijk de vernedering van je dochter te moeten ondergaan!
  Het spel werd/wordt duivels gespeeld door het OM Peter de Goorlap en bondgenoot Jan Vlug….!

 88. wdankbaar zegt:

  Mensen het is zo jammer dat jullie geen fries spreken Omrop fryslan (live) meld al dat Jasper al gesproken had met zijn Familie VOOR de beperking in ging. dus de avond van zijn arrestatie
  Daar in heeft hij tegenover zijn familie al een soort van “bekentenis ” afgelegd, Zijn vrouw en kinderen wisten er dus al min of meer van, op de avond van de arrestatie, hij wist heel goed waar de politie voor kwam! heeft dat ook zelf uitgelegd aan vrouw en kinderen

  +++++++++

  Zijn hier andere bronnen voor? Geschreven?

  • theyknew zegt:

   Ik ben nog niets tegengekomen dus houdt het voorlopig maar op ‘hearsay’.

  • Ed de B zegt:

   Hier zijn nog geen bronnen op internet van. Alleen van horen zeggen. Wel heb ik, als bewoner van de streek, deze versie van verschillende kanten al gehoord. Elke keer met als kern dat hij zij vrouw en kinderen heeft verteld dat hij wist waar de politie voor kwam. Ook al voor vanavond het nieuws over de bekentenis kwam.
   Heeft het waarde? We wachten het af. Is nu nog niet te zeggen.

  • Diever zegt:

   Ik denk dat het om dit fragment gaat bij wat ‘Bjorn’ zegt: http://www.omropfryslan.nl/nijs/jasper-s-bekent-moard

   Zover ik het begrijp, wordt gezegd, dat Jasper S. rond/na zijn aanhouding even contact met zijn gezin heeft gehad en heeft uitgelegd waarom hij aangehouden was. Dat is toch wel iets anders.

  • cobra zegt:

   ik spreek fries maar het is echt lulkoek hier is met geen woord over gerept op
   omrop fryslan

   oant moarn

  • Ex-Kollumer die gelooft dat Jasper onschuldig is zegt:

   http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/39492/Jasper_S_bekende_direct_bij_advocaat.html

   Dit is wat er wordt geschreven op het plaatselijk digitale sufferdje

  • openbaarmysterie zegt:

   Wim, de link naar het fragment is al geplaatst door Diever. Ik heb het beluisterd en even snel een minuut van het geluidsfragment vertaald:

   Jan Durk de Haan (omrop Fryslân) heeft gisteren een kort telefonisch gesprek gehad met jan Vlug:

   (…)

   0.40 min. t/m 1.34 min. :
   Jan Durk: “En wat hij ook gezegd heeft is dat de verdachte, Jasper S., zelf in de gelegenheid gesteld is, eigenlijk, om met zijn familie hierover te praten, over wat hij 13 jaar geleden heeft gedaan.”
   Vraag: “Dat is al gebeurd? Er is al contact geweest tussen de verdachte Jasper S. en zijn, nou ja, dat zal in eerste instantie wel zijn vrouw en kinderen geweest zijn?”
   Jan Durk: “zo begrijp ik het wel van de advocaat. Ik heb ook heel kort even contact met de man gehad, maar hij wordt nu ook bestookt door andere media met telefoontjes enzo. Maar zoals ik het begrijp is hij eigenlijk tijdens zijn aanhouding of vóór zijn aanhouding in een soort van gelegenheid geweest waarbij hij toch even kort kon praten met vrouw en kinderen om hun te vertellen wat er gebeurd is, wat de aanleiding was voor zijn aanhouding. Dus dat hij heel kort even met zijn familie heeft overlegd, zo van: “jongens, ik word opgepakt, dit is wat er 13 jaar geleden gebeurd is”. Zodat ze niet in totale onwetendheid achter zouden blijven, destijds, 3 weken geleden.”

   (…)

   http://www.omropfryslan.nl/nijs/jasper-s-bekent-moard (5e geluidsfragment).

   Ik kan deze info verder nergens vinden.

 89. nieuwsbreker zegt:

  Luister goed Wim en luister zeer goed naar wat ik je te zeggen heb. Justitie en Peter vieren feest. Nu komt het er op aan, nu is het onze beurt. Jij of Micha Kat gaan Jasper interviewen en ik zou zeggen laat hem maar bewijzen dat hij de dader is. Ik zal je zeggen dat kan hij niet want de asielzoekers hebben de moord uitgevoerd. We eisen een interview Wim, de waarheid moet boven tafel.

 90. Fleur zegt:

  @ Jan Verdungen,

  Jij hebt duidelijk geen kinderen als bikkelhard stuk ijs!

 91. Fleur zegt:

  @ Wim,

  Hier geloof ik niets van wat Omrop fryslan beweert.
  Bij het journaal werd duidelijk aangegeven dat de familie met ONGELOOF reageerde op Jaspers bekentenis.

  • Bjorn zegt:

   En jij gelooft alle media?, media verdraaid en liegt alles door elkaar Omrop Fryslan is daar even te ” nuchter voor ” Jasper was NIET verbaasd! en dat weten heel veel mensen in deze regio! Laat ik het zo zeggen Soms komt info uit een hoek waar het niet vandaan ” hoort te komen”

 92. Bad Pool Header zegt:

  Jan Verdungen en Rachid zijn trollen. Vooral Jan is eng. Geen aandacht aan geven. Mensen die geen kennis van zaken willen nemen maar alles voorgekauwd willen hebben. Sheeple. Slapers met grote geeuwende monden waar geluid uit komt. Volgzame slaafjes. Als de dood zo bang dat hun o zo fragiele wereldbeeld instort. Stel je eens voor dat de wereld anders in elkaar zit dan Jantje zou denken. Dat kan toch helemaal niet? Alleen al het idee zeg. Snel een kopje warme melk.

  • Jan Verdungen zegt:

   Ik ben inderdaad geen aanhanger van bizarre complottheorieën met satanische pedofiele netwerken en duivelse afspraken tussen Justitie en Peter R de Vries. Op hol geslagen fantasieën waarin onschuldige mensen worden belasterd door verwarde geesten zijn het. Jammer voor de spannende verhalen maar de waarheidminnend meestal banaal, een simpele boer verkracht een kind. Zo is het leven en de rest is fantasie.

  • rachid zegt:

   Vooroordeel. Ik heb.nl de stukken allemaal gelezen. Inderdaad hing ik.niet de zelfde theorie aan als jij. En is de bekentenis van jasper niet passend in jouw gedachte over hoe het gegaan is. Maar ben.ik daarom.een trol? Wil je dan alleen maar reacties lezen van mensen die hetzelfde denken als jij? Ieder die een andere mening heeft dan jij, heeft de stukken niet gelezen. Met dit soort beschuldigingen creeer je je eigen waarheid.

 93. Ria zegt:

  Wim, wie is geloofwaardiger?

  6 december 2012 om 08:00 | #71

  leuk om te horen dat de familie van jasper s ook in zijn onschuld gelooft
  kreeg een priveberichtje van de dochter
  schandalig wat de justitie/om en peter r de vries doen

 94. wdankbaar zegt:

  Ed, ik heb dit ook eerder gehoord, dat hij op de dag van arrestatie al een soort verklaring had afgelegd. Een vriend van Johan vertelde dit mij. Als het inderdaad waar is dat hij verteld zou hebben dat hij wist waarom de politie kwam, dan is dat heel veelzeggend voor zijn schuld. Maar ik zou dan ook verwachten dit in de media te lezen ……….

  • Ed de B zegt:

   Helemaal mee eens. Ik ken Johan niet. Kom uit Kollum en niet van De Westereen. Bij ons gaat dit gerucht al langer, maar ik kan er idd niets aan bronnen van vinden.

  • Bjorn zegt:

   Wim dat is de kop ingedrukt omdat Jasper op dat moment geen raadsheer had, logischerwijs zegt de politie wat de man zijn rechten zijn ,

   Dat hij beter eerst maar kan overleggen met een raadsheer voor hij meer gaat zeggen!!
   En ik geloof Omrop fryslan heel wat meer dan andere media want Jasper was NIET verbaasd , Hij wist waar ze voor kwamen maar zijn familie niet, hij heeft ze zelf uitgelegd waar de politie voor kwam en heeft ze vandaag ook zelf te woord gestaan dat hij de dader is

 95. rachid zegt:

  Ik begrijp heus wel hoe jouw/jullie theorie ontstaan is. Er waren ook.genoeg kritische vragen te stellen. De fout die je volgens mij.alleen gemaakt hebt, is dat je jouw ene theorie voor waarheid bent gaan aannemen en de rest als onzin bent gaan bestempelen. Dat heet tunnel visie. En dan moet je niet verbaasd zijn dat dit kan gebeuren:.dna+bekentenis tegenover jouw verhaal dat achteraf toch.blijkt te rammelen.

  • theyknew zegt:

   Ik baseer mij alleen maar op feiten.

   -Feit is, dat Ali Hassan en Feik Mustafa vanuit het AZC naar elders zijn overgebracht.

   -Feit is, dat het OM de verkeerde Ali Hassan in Turkije hebben gearresteerd.

   -Feit is, dat er van de echte Ali Hassan geen DNA is afgenomen of DNA is opgevraagd bij de Noorse autoriteiten en dat het OM daar over gelogen heeft.

   Dat zijn feiten en niet zulke lullige ook.

   • theyknew zegt:

    -Feit is, dat er in de periode 1997-2010, 1700 fouten zijn gemaakt bij het NFI, geconstateerd door het NFI zelf.

    En zoals je wellicht kunt zien met je wiskundige brein, valt daar het jaar 1999 ook tussen. Zelfs het jaar 2009, toen Jasper werd aangehouden voor joyriding onder kennelijke staat en zij zo aan zijn DNA zijn gekomen, valt binnen die periode. Capice?

   • theyknew zegt:

    -Feit is ook, dat jij, met je wiskundige brein, jezelf niet afvraagt waar het OM nog méér over gelogen heeft!

    Hoop dat je snel in een supermarkt gaat werken als vakkenvuller, wiskunde is duidelijk niet jouw ‘ding’ en kan je ook niet zoveel schade aanrichten!

 96. cobra zegt:

  de moeder van marianne houdt vol dat marianne thuis niet in het donker de trap op liep naar boven
  laat staan op de fiets van kollum naar zwaagwesteinde zou fietsen

  • Xara zegt:

   @Cobra: wilde ik ook nooit als meisje van 16, totdat ik gekwetst werd door mijn vrienden, die dronken waren.. en ik voor het eerst in een nieuwe kroeg kwam waar ik nooit was geweest. Toen ben ik ook eens een keer alleen naar huis gegaan.. wat mijn ouders nooit hadden verwacht. Een meisje van 16 kan per maand een ander inzicht krijgen. Jij bent toch ook meisje geweest?

 97. wdankbaar zegt:

  Ik neem aan dat Jasper op de fiets was, veel details worden niet bekend gemaakt, alleen dat hij Marianne onder bedreiging van een mes het weiland in gedwongen heeft. Hoelang heeft het alles bij elkaar geduurd, naar de plek lopen, uitkleden, het boeien, de dubbele verkrachting, wurgen en moorden? Toch al gauw een kwartiertje lijkt me.

  En in die tijd nam Jasper het risico om twee onbeheerde fietsen langs de kant van de weg te laten liggen.

  • Xara zegt:

   Wim, het is in Friesland gebeurd, niet aan een drukke straat in een westerse stad,, dat kan daar makkelijk hoor.. heel makkelijk, geloof me.

 98. John zegt:

  Jan Verdungen :
  Jawel, twee dochters van 10. Ik zal ze echt niet zo laat door de weilanden laten fietsen. Ik die zin dragen de ouderschap Marianne medeverantwoordelijkheid.

 99. John zegt:

  Wat een ontzettende klote reactie Jan Verdungen! Zij lieten hun kind ook niet zo laat door de weilanden fietsen!!!!!! Weet je nog wal van de taxi’s waarmee ze naar huis kwam na het stappen? En waarmee ze ook nu naar huis had zullen komen? En weet je nog van haar broer, die haar in de auto naar Kollum bracht en haar ook evt. weer op wilde halen?
  Wat een akelige rotschop geef je hen.

 100. Janine zegt:

  Als hij het al eerder gezegd had tegen zijn familie waarom gaat hij dan 2 weken in afzondering zitten en wacht met bekennen tot hij veroordeeld wordt voor 90 dagen afzondering? Lijkt me stug. Dan zou hij toch meteen bekend hebben. Ik geloof er niks van.

  • Baas zegt:

   Ja dus dan heeft hij het niet gezegd tegen zijn familie, dna match + bekentenis is daarom ook niet waar? vooral de friese roddelblaadjes geloven…

 101. harmen zegt:

  Hij heeft op 19november al aan de advocaat toegegeven dat hij het heeft gedaan!
  Net gekeken naar nieuwsuur, ongelooflijk..wat een verhaal… Zaak is dus OPGELOST!!

 102. Jurrien zegt:

  Ik heb nog nooit een advocaat meegemaakt die zo open en bloot zijn cliënt ophangt.

 103. JeanneDark zegt:

  Wim,jasper is onschuldig ga a.u .b niet twijfelen.

  • Xara zegt:

   jasper heeft het toegegeven, en als je alle feiten nu bekijkt is dat ook niet raar. Jij komt ook uit Fryslan, je weet dat het zo kan zijn gebeurd, alleen je wilt er een spannend verhaal aan knopen, nou sorry, ik vind het verhaal zo al spannend genoeg hoor… Ga nou eens mee met de feiten! En jij als Friezin zou zeker moeten weten dat zijn getuigenis wel heel erg Fries is.. En ja, in ieder goed mens schuilt misschien wat kwaads.. Dat is het leven, hoe zwaar en moeilijk het soms ook is. Het is zo.. 😦 en dat is al heel triest voor zijn familie, ik heb zelfs met Jasper te doen.. want hij weet het niet waarom hij het heeft gedaan.. Maar zoals gezegd, hij had rare knopen aan de jas.. en dat hebben misschien wel heel veel mensen.

   In deze zaak zijn alleen verliezers.. ik huil daarom, jij wilt je gelijk halen.. waarom?

 104. fries famke zegt:

  dit is gewoon een scenario wat iedereen van tevoren had kunnen zeggen
  maar geen worsteling hoe kan dat nou?
  en van voor/achter gebruik je maar 1 hand de ander het mes 1 hand je kleren naar beneden hoe lukt je dat?
  of toch even met 2 handen lijkt me dat marianne dan niet vrijwillig blijft liggen en toch worstelingen moeten zijn
  gisteravond heeft dochterlief me nog een bericht gestuurd dat ze in zijn onschuld geloofden en op een goede afloop hoopten
  kan je deze verklaring ook nog bewijzen als onschuldig
  kan iemand me dat vertellen en hoe gaat het nou verder!

  • Baas zegt:

   Alsof pappa tegen haar gaat vertellen hoe hij een minderjarig meisje verkracht heeft…

  • Xara zegt:

   wie zegt dat er geen worstelingen zijn geweest, jullie als complotters moeten toch zeker geloven dat bepaalde gras-sporen niet zijn onderzocht?? Ik vond het ook gek dat er maar 3 sporen over het weiland waren, kan niet als er al een lijkenwagen, ambulance, polities.. etc kwamen. oh wacht, dat is ook wat de complotters zeiden.. dus ja.. klopt, jammer dat iemand nu een volledige bekentenis afgeeeft he?? En ja, ik ben ook Fries.. jij waarschijnlijk niet..

 105. wdankbaar zegt:

  Net Nieuwsuur gekeken. Ik kan mij niet voorstellen dat Jan Vlug zit te liegen dat Jasper al op dag 1 na 15 minuten tegenover hem heeft bekend. Als Jasper dit daadwerkelijk gedaan heeft dan ben ik aardig wat mensen een excuus verschuldigd.

  • My_2_cents zegt:

   Ik denk dat dat laatste wat je schrijft zo langzamerhand wel op zijn plaats is. Ik vind het overigens heel netjes dat je dat zo eerlijk toegeeft.

  • theyknew zegt:

   Waarom schrijf je dan een mail voor een andere advocaat?

  • Jan Verdungen zegt:

   Een sportieve reactie. Je stijgt in mijn achting.

  • donquijotte zegt:

   Wacht nog maar even met de excuses. Ik heb Nieuwsuur ook gezien en Vlug kwam bij mij niet overtuigend over. Ik zie hem wel in staat daar over te liegen. 12 sporen, 8 overtuigend en een second opinion waarbij niet duidelijk was of het ging om bestandsvergelijking of dat men ook de beschikking had over origineel materiaal . Jasper die van het gebeuren niets meer weet en niet verder komt dan dat hij het land met Marianne is ingelopen met bedreiging van een mes. Ik twijfel nog steeds maar zie het wel somber in voor die Jasper.

  • Ed de B zegt:

   Of je excuus moet maken laat ik geheel aan jezelf over. Ik denk inderdaad wel dat er een geloofwaardig verhaal was door Vlug. En zijn strategie is ook erg slim. Jasper werd sympathiek en eerlijk gemaakt door het opdtreden van Vlug.

  • cobra zegt:

   nou wim aan enkele mensen misschien maar waar is het OM nu zij zijn het die heel veel leugens de wereld in hebben gebracht alleen daar hoor je nu niemand meer over

 106. Jurrien zegt:

  Wat mij ook opviel in het gesprek met de advocaat was dat de interviewer niet vroeg of Jasper het goed vond dat zijn advocaat uitgebreid op de TV aan het verklaren was. Heel merkwaardig.

 107. Jurrien zegt:

  wdankbaar :
  Net Nieuwsuur gekeken. Ik kan mij niet voorstellen dat Jan Vlug zit te liegen dat Jasper al op dag 1 na 15 minuten tegenover hem heeft bekend. Als Jasper dit daadwerkelijk gedaan heeft dan ben ik aardig wat mensen een excuus verschuldigd.

  Daar zou ik nog maar even mee wachten. Via de email zal je uitleggen waarom.

 108. Bjorn zegt:

  Zoals ik dus al zei, Heeft hij dus daadwerkelijk vrijwel meteen bekend!
  na 10 minuten al.
  Vlug heeft daarna alle stukken binnen willen hebben om te kijken hoe hij met Jasper de ” schade kan beperken” Was er geen beperking geweest had Jasper meteen bekend tegenover politie.
  Logischerwijs heeft Vlug hem daar in afgeremd!, Immers deze moet het belang dienen voor client?,Eerst alle bewijsvoering/stukken bekijken, Logischerwijs neemt dat wat tijd in beslag
  -Ik weet nog wel veel meer te voorspellen maar dat schiet niet op-

  COBRA jij kent waarschijnlijk niet het fenomeen internetRadio of je spreekt voederbieten Fries want duidelijk heb jij niet geluisterd of het niet goed verstaan en Oant Moarn kan elke sukkel zeggen

  Maar we zullen zien he? hoe het verder zal gaan met Jasper
  sorry mensen er was GEEN druk ,GEEN martelingen ,GEEN duimschroeven ,GEEN belofte voor een fles drank of huis in Paraguay ,Alleen een man die hier 13 jaar mee heeft geleefd en niet begrijpt hoe dit heeft kunnen gebeuren maar opgelucht was dat hij het ” kwijt kon”

  Lidy :
  Beste Bjorn, een soort van bekentenis? en hoogswaarschijnlijk ook bij jan vlug vrij vlot bekend? Nou er moet wat mij betreft wel iets meer informatie orden gegeven. We zullen nieuwsuur maar even afwachten. Kijken wat de advocaat on kan vertellen over de hele gang van zaken.

  • cobra zegt:

   ach bjorn trouwens een mooie friese naam
   denk dat mijn fries een stuk beter is dan dat van jou
   en dit is zeker niet zo gezegd
   maar ja als jij het zo wil opvatten oke voor mij geen probleem
   dan weet ik zeker wie er hier een sukkel is

 109. rosa spier zegt:

  Het siert je dat je al min of meer door het stof kruipt. En niet – zoals ik dacht – eeuwig zou doorgaan met het complotdenken. 12 DNA matches, daar valt niet meer aan te ontkomen, plus een bekentenis. De zaak is opgelost.

 110. Pirre zegt:

  Jurrien is dit echt ophangen? Hij geeft deze man in zijn interview wel een menselijk beeld. Uitspraken als ‘Ik kan totaal niet begrijpen waarom hij het heeft gedaan’ en ‘een aardige familieman’. Hij heeft toch al bekend, de advocaat geeft hem met de uitzending nog een menselijk beeld mee, wat misschien later nog in zijn voordeel kan zijn.
  Ik geloofde op den duur ook in de asielzoeker verhalen, kom ook uit de regio en het OM heeft het altijd (veel te) vaag gehouden. Maar het wordt nu wel tijd om gewoon toe te geven dat hij het heeft gedaan en niet de asielzoekers.
  Misschien zijn er wel met opzet verkeerde asielzoekers opgepakt en heeft het Om het allemaal verkeerd gedaan, maar om nu te zeggen dat hij het niet gedaan heeft is belachelijk.

 111. Bjorn zegt:

  Wim je wilt niet weten hoeveel respect je dan krijgt!
  Maar Micha Kat? die mag van mij ….kan ik niet uitspreken
  Kijk Wim jij verschilt wel degelijk met de zwaar zieke gestoorde Kat, Gelukkig maar
  Ik ben blij dat je een gezond stel hersenen hebt,
  ik hoop wel dat je beseft dat het nu ” This is it ” is.
  En dat jij je niet laat leiden door mensen die geen gezond verstand hebben.
  Dat je hier voor jezelf over nadenkt en tot de juiste conclusie komt

  wdankbaar :
  Net Nieuwsuur gekeken. Ik kan mij niet voorstellen dat Jan Vlug zit te liegen dat Jasper al op dag 1 na 15 minuten tegenover hem heeft bekend. Als Jasper dit daadwerkelijk gedaan heeft dan ben ik aardig wat mensen een excuus verschuldigd.

  • Xara zegt:

   Respect als je dat zou doen Wim. En natuurlijk, het hele onderzoek klopte van geen kanten, daar had je echt gelijk in en hebben rechercheurs ook dingen van gezegd, al werd de druk voor hen wel te groot om dingen uit te zoeken die er niet toe deden. Maar dit is wel een te groot bewijs.. en eigenlijk is het zo triest. Ondanks dat Jasper een moordenaar is, zelfs zijn advocaat snapt niet waarom.. Sommige mensen hebben ding in hun bovenkamer los zitten en dat verklaart dan misschien wel weer zijn joy riding.. Zo triest, voor de familie van Vaatstra, van Steringa maar ook eigenlijk voor Jasper.. Het is gewoon voor iedereen een verlies 😦 😦

  • wdankbaar zegt:

   Bjorn, ben jij die vriend van Johan die mij gebeld heeft?

 112. Xara zegt:

  @fries famke: aan de ene kant is het mooi dat je dat niet weet, maar helaas dat kan wel… sorry

 113. C.Omplot zegt:

  Advocaat Vlug is ook betrokken bij het complot, uit zeer geheime bronnen die ik naar wdankbaar zal mailen weet ik dit namelijk.

 114. Kees zegt:

  beperkingen zijn er officieel om te voorkomen dat een verdachte zijn zaak manipuleert door getuigen te bedreigen of doordat hij op de hoogte raakt wat voor bewijzen er tegen hem zijn.

  dat is natuurlijk kul omdat de telefoon afgeluietsred wordt en brieven gelezen. Wat de stand van zaken is van het onderzoek kan hij van zijn advocaat horen.

  beperkingen zijn er dan ook enkel maar om iemand murw te maken.

  Maar goed, zelfs al zou het zijn om te voorkomen dat hij zijn zaak manipuleert… nu hij bekend heeft telt dat niet meer en zouden de beperkingen er best af mogen.

  Ik heb zelf ooit in beperkingen gezeten en na 3 maanden mochten die er af. Omdat ik echter kort daarop weigerde verder verklaringen af te leggen werd ik plots weer in beperkingen gezet. Wat voor doel dient dat dan nog?? Ja, pesten!!

 115. Dirk zegt:

  DIT KAN NIET, dit is volstrekte nonsens, NON SENS.
  Wie gelooft dat nou nog, stelletje ingesukkelde minkukels?
  Offensief van het OM geslaagd, over tot de orde van de dag.
  WD en MK afgeserveerd, klaar uit.
  Niet lullen maar poetsen.

  “En in die tijd nam Jasper het risico om twee onbeheerde fietsen langs de kant van de weg te laten liggen.”

  Quote van Wim, alleen de vele vraagtekens (?) ontbraken nog!
  ??????????????????????????????????????????????????

  Wat moet ik hier nou mee?
  Part of the deal?
  Wat voor deal en met wie en waarom?
  Kan iemand mij dat uitleggen?
  Wat een smerige verrotte teringzooi!

  Morgen sneeuw in Nederland, hoera hoera hoera.
  Complete chaos op de weg en het spoor.
  Ik verheug me er wezenloos op!

  Lang leve de chaos!!!

 116. Bad Pool Header zegt:

  Begin je draaien, Wim? Ga je mijn achterdocht gelijk geven?

 117. Eelco zegt:

  I.

  theyknew :
  -Feit is ook, dat jij, met je wiskundige brein, jezelf niet afvraagt waar het OM nog méér over gelogen heeft!
  Hoop dat je snel in een supermarkt gaat werken als vakkenvuller, wiskunde is duidelijk niet jouw ‘ding’ en kan je ook niet zoveel schade aanrichten!

  Bewijs het dan eens.

 118. john zegt:

  Uit eerdere processen verbaal blijkt dat Vaatstra niet in het weiland is vermoord, omdat er daarvoor te weinig bloed op de vindplaats aanwezig was. Ik ben wel benieuwd of daar nog iemand vragen over gaat stellen, want dat klopt niet echt met zijn bekentenis.

  • Bjorn zegt:

   POST MORTEM vriend dan is er amper bloed! denk even na over de feiten
   Marianne is eerst gewurgd dan klopt het hart niet meer en zal er geen pulserende bloed uitstoot zijn als je iemand de keel doorsnijd

   • theyknew zegt:

    Je praat hier over het doorsnijden van de halsslagader en daar komt POST MORTEM weinig bloed uit?
    P.R. de Vries heeft gelijk, Friezen zijn boeren, domme boeren zelfs.

   • john zegt:

    Meneer ik ben niet uw vriend en ik hou me bij de feiten, en ik bejegen u ook niet op een denigrerende manier, dus dan zou ik toch wel graag willen dat u dat ook niet bij mij doet.

    Zoals ik verderop in dit draadje ook al schreef: “Dat zou pas kunnen als de lijkstijfheid, Rigor mortis, is ingetreden over het hele lichaam, dat is na een uur of 6. Tot die tijd blijft de druk in het lichaam gewoon aanwezig en zal er veel bloed uit het lichaam lopen bij het doorsnijden van de halsslagader. Die druk valt heus niet weg als het hart stopt met pompen.”

 119. swapichou zegt:

  wdankbaar :
  Net Nieuwsuur gekeken. Ik kan mij niet voorstellen dat Jan Vlug zit te liegen dat Jasper al op dag 1 na 15 minuten tegenover hem heeft bekend. Als Jasper dit daadwerkelijk gedaan heeft dan ben ik aardig wat mensen een excuus verschuldigd.

  Heel dapper van je Wim, je stijgt enorm in mijn achting. Ik zit al een tijdje mee te gluren maar helaas het heeft er alle schijn van dat Jasper inderdaad schuldig is, bekent heeft en Vlug enkel nog de bewijslast kon onderzoeken om Jasper tijdens de rechtzaak met een zo laag mogelijke straf vanaf laten komen.

  Ik denk overigens dat ik ongeveer snap wat er gebeurt kan zijn.

 120. Rachid zegt:

  wdankbaar :
  Net Nieuwsuur gekeken. Ik kan mij niet voorstellen dat Jan Vlug zit te liegen dat Jasper al op dag 1 na 15 minuten tegenover hem heeft bekend. Als Jasper dit daadwerkelijk gedaan heeft dan ben ik aardig wat mensen een excuus verschuldigd.

  Dit had ik als omogelijk beschouwd. Wim mocht je dat doen, en je krijgt last van mensen die wel volharden in de theorie, dan beloof ik je al mijn steun toe.

 121. donquijotte zegt:

  Alles loopt parallel met de zaak Andrea Luten. Ik blijf er maar op hameren. Bij Andrea Luten was eventueel ontlastend bewijs zoals vingernagels, broek plotseling verdwenen. Veroordeling op 1 schaamhaar en een twijfelachtige bekentenis. Ik geloof er geen snars van.

 122. Bjorn zegt:

  Haar ellebogen zijn gebroken en misschien haar knieën ook. SPROOKJES Meisje SPROOKJES , Ga naar Klokkenbelleronline , Daar zijn meerdere Rand debielen

  Wim Dankbaar houd het wel bij de feiten vanaf nu, Hij gaat het beter relativeren en in tegenstelling tot blinde paarden of schapen die 1 gestoorde sekte leider volgen gebruikt Wim wel zijn gezonde verstand want hij heeft dat namelijk!

  Sorry Wim dat ik je bord vervuil het is jou bord
  en als vind dat ik fout zit dan verwijder je het maar

 123. theyknew zegt:

  Bjorn :
  wat ben jij een misselijk mannetje! zo’n steek onder water weg geven aan een persoon die meer IQ heeft dan jij je gezin hond en kat OOIT vergaren kunnen!

  O, wil jij het hebben over IQ, nou daar was P.R. de Vries héél duidelijk over, toch?

 124. Xara zegt:

  Akky: Jasper heeft bekend, al heel snel na zijn arrestatie.. Word wakker. Schrijf een mooie thriller roman maar ga niet Marianne hiervoor gebruiken. Dank je!

  • Akky van der Veer zegt:

   Mag ik dat betwijfelen? Ik vertrouw Jan Vlug niet. En ik heb zoveel mededogen met de Vaatstra-familie en vooral met Maaike, de moeder van Marianne, dat ik zoiets nooit zou misbruiken in een thriller-roman. Past helemaal niet bij mij.

   • Xara zegt:

    je gebruikt de steringa familie wel daarvoor? Geef het nu toe.. het is klaar.. het is opgelost.. Hoe triest ook, geef wat compassie aan de families..
    \

 125. swapichou zegt:

  Bjorn :
  wat ben jij een misselijk mannetje! zo’n steek onder water weg geven aan een persoon die meer IQ heeft dan jij je gezin hond en kat OOIT vergaren kunnen!

  Amen! Ik zat vol respect naar de comment van Wim te kijken, moet enorm zwaar zijn met iets waar je zoveel passie voor hebt. En dan zo’n dolk in je rug omdat je jouw gedachtes deelt. Ongehoord.

  Maar ja voor sommigen is de wens de vader van de gedachte en bij sommigen is deze zo sterk dat ze blind raken voor alles wat niet (meer) voldoet aan deze wens.

 126. Dirk zegt:

  En zo is ‘t, Akky van der Veer, je hebt groot gelijk.
  Het ernstige probleem is alleen dat niemand jouw warrige verhaal kan volgen.

  Een hond is een gewoontedier met zeer beperkte geestelijke vermogens en ik was gek op mijn hond maar dat er zoveel honden in ons landje leven is voor mij een nieuwigheidje sinds kort.
  Ik wil NOOIT meer een hond.

  Wij zijn wakker!

  Nou…ik ga straks lekker meuren en morgen zien we wel weer verder.zoals al die “honden”.
  Lekker makkelijk, stelletje stumperds.
  ARME JASPER!

 127. Karel zegt:

  Ongelofelijk dat jullie allemaal zó naïef zijn. Allemaal een gekleurde bril op of goede vriend/kennis van Jasper. Iemand die op zo’n manier een meisje verkracht en vermoord, dient de straf te krijgen die hij verdient. De maximale wat mij betreft. Bovendien is er een 100% DNA match en heeft hij zelf een bekentenis afgelegd.

  Neemt niet weg dat zijn advocaat misschien wel corrupt is, alleen bedenk het volgende eens even: wanneer je 13 jaar lang zo’n groot geheim verzwegen hebt, en eindelijk de kans hebt om dit indirect op te biechten, wil je het liefst ook zo snel mogelijk van alle ellende af. Wat betekent dat hij een bekentenis aflegt om zo van alles zo snel mogelijk af te zijn.

  Zet jullie gekleurde bril nu eens af, en probeer de feiten nou voor één keer onder ogen te zien. Jullie doen net alsof Jasper het slachtoffer is, maar Marianne dan?

 128. john zegt:

  BTW: Als ik op de website van het advokantenkantoor van Jan Vlug lees hoe hij de getuigenis van zijn eigen client om zeep helpt en daarmee het OM helpt om iemand maar veroordeeld te krijgen, dan heb ik toch wel ernstige bedenkingen bij de onafhankelijkheid van mr. Vlug.

  http://www.vrijpleiters.nl/11.html

  Die man geeft zijn client daar gewoon een doodsteek in de rug.

 129. john zegt:

  Oeps, dat ging over Mr. Huisman van hetzelfde advokaten kantoor.

 130. Dirk zegt:

  DATA, mijne Dames en Heren, FEITEN of hoe je dat dan maar ook wil noemen.
  DAAR GAAT ’t OM.
  MK vliegt dan misschien af en toe uit de bocht maar WD heeft het zooitje in de bovenkamer toch echt wel op een rijtje staan, mark my words.
  U heeft die hersens niet voor niets gekregen.
  Gebruik ze dan ook!!!
  1 en 1 is toch 2.
  Bekentenis en 100% match…..
  Hahahahaha…
  Kul allemaal.

 131. Ria zegt:

  On topic, Wat veranderd de bekentenis van Jasper aan de staat van dienst van advocaat Vlug? Hij heeft een moordenaar in bescherming genomen en een onschuldige Nederlander willens en wetens aan een veroordeling geholpen, inclusief Peter de Vries (info- Deventer moordzaak). Er lopen nog steeds een aantal moordenaars rond dankzij dit soort mensen. Dat Jasper binnen 10 minuten een bekentenis aflegde aan Vlug is niet gelegen aan zijn rechtvaardige kwaliteiten.

 132. JeanneDark zegt:

  De duivel is zo sluw en legt vele dwaalsporen neer.tuin er niet in .jasper is onschuldig.een man die twee keer kan klaar komen in een zeer kort tijdsbestek moet ik nog tegen komen.

 133. Rachid zegt:

  Jeanne en Ria, jullie zouden het samen goed kunnen vinden. Maar slaap er eens rustig over. En stel jezelf binnenkort, bv met kerstmis, de vraag: “is het mogelijk dat ik misschien me heb vergist ?. Heb ik in mijn redenatie iets over het hoofd gezien ?”. Als het antwoord JA is dan ben je misschien een mens. Is het antwoord NEE, dan ben je alleen uit op eigen gelijk en neem je op de koop toe dat je er mensen mee beschadigt, en ben je voor mij geen mens, maar een robot.

 134. Dirk zegt:

  Volstrekte flauwekul allemaal en alleen maar om “Het Volk” in de luren te leggen.
  Mbv. de op apengapende liggende media zoals TV (Nieuwsuur) en kranten.
  In ’40-’45 hadden die moffen dat wel goed beter voor mekaar.
  Goebbels, Jozef was de naam toch?
  “Heil Demmink”.

  http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/oorlog/324-propaganda-van-hitler-in-de-tweede-wereldoorlog.html

  Ach…ik lul maar wat in de ruimte, heb niks anders te doen, verveel me een beetje.
  Maar o…o..o…wat ben ik somber!

  JASPER MOET VRIJ.

  ps.
  ik zal U niet meer lastigvallen, ik ga slapen.
  slaap lekker mit einand.
  heil, stelletje lamzakken.

 135. Jan Verdungen zegt:

  Micha Kat houdt zich muisstil. Een bedenkelijke figuur.

  • Bjorn zegt:

   die zit nu te broeden op een nieuw complot! oftewel scherven rapen. en zorgen dat hij geen gezichtsverlies krijgt ,Want deze man heeft zo’n onvermogen hij scheld en tiert maar wat over kippenvel, etc etc triest heel triest En hij begint uiteraard wel weer over flessen alcohol, huisjes in Paraguay of een flinke som geld voor een nieuwe boerderij in Canada!

   Kat vergeet alleen dat als ze Jasper ” ook wegsluizen” dat hij weer een ander uit moet zoeken om te kakken te zetten , Zielige man die nu zo op zijn virtuele smoel gaat

   • john zegt:

    Nou dat vraag ik me af, er zitten wel tegenstrijdigheden in deze verklaring, en die jan vlug die zijn client in de media veroordeeld kun je nu ook niet echt superieur noemen als het gaat om een eerlijk proces.

   • Harmony zegt:

    Bjorn, als je maar een tiende van de dapperheid en doorzettingsvermogen zou hebben van Micha….. Weet je hoelang hij al in de weer is om alles wat het licht niet kan verdragen boven water te krijgen? Je zit in een complete ontkenning van de waarheid over de Staat der Nederlanden.
    Ik raad je aan om je eens verder te verdiepen.

 136. cobra zegt:

  er is zeker geen enkele reden dat een friese boer dit niet gedaan zou kunnen hebben
  maar geloof jij dat marianne daar alleen onderweg was op de fiets om 15 gulden te besparen
  terwijl ze echt ontzettend bang was in het donker heb dit vaak van maaike gehoord dit moet jij toch ook mee hebben gekregen

  dan de leugens van het OM over de kleine en de grote ali in turkije
  en de aanranding van feik in dezelfde nacht van stephanie van rheemst
  wat uit de media moest blijven
  en zo zijn er nog een tal van feiten te noemen

  zo zijn er heel veel feiten waar nog steeds geen antwoord op is
  denk dat ook bauke daar nog steeds wel mee zit

  en dit pleit jasper zeker niet vrij maar zorgt wel voor veel theorieen
  waar later door de media complotdenkers van werd gemaakt

  denk toch dat het OM nog heel veel heeft uit te leggen

  • Xara zegt:

   cobra :
   dan de leugens van het OM over de kleine en de grote ali in turkije

   Net nog een stuk terug gekeken van een uitzending op Omrop Fryslan, van jaren geleden. Daarin vertelt de OvJ ook dat onder druk van buitenaf een opsporing is gedaan naar die Ali. Het was voor de rechercheurs allang bekend dat hij niet interessant was voor het onderzoek. Maar de buitenwereld eiste het door media-aandacht.

   • cobra zegt:

    ik kende ali van het azc maar dat was 100% zeker niet de ali van sbs6 in turkije
    dus ik snap dat die ali niet intressant was
    maar wel de kleine ali
    zoals deze wordt beschreven door politie agent wiltje bakker
    zoals een getuige heeft verklaard en heeft gezien op de weg bij het tunneltje op de avond van de moord

    het org. briefje van wiltje bakker circuleert op het internet

 137. Albert zegt:

  Mensen die zich verdiept hebben in deze moordzaak weten, dat Jasper het onmogelijk gedaan kan hebben. Dit blijkt alleen al uit zijn bekentenis.
  Citaat in het AD over de bekentenis:
  De 45-jarige man uit Oudwoude verklaarde vandaag tijdens een verhoor bij de politie dat hij Marianne in de nacht van 1 mei 1999 in een weiland aan de Keningswei in Veenklooster heeft verkracht en van het leven heeft beroofd.
  De feiten zijn duidelijk dat ze helemaal niet in het bewuste weiland is verkracht en vermoord.
  Uit het dossier blijkt duidelijk dat het PD heel ergens anders was en ze alleen maar in dat weiland is gedumpt nadat ze al dood was. Dus die hele bekentenis is bewezen onjuist.

  Het is te hopen dat Jasper zo snel mogelijk een advocaat krijgt die echt voor hem opkomt anders ziet het er niet goed uit voor hem, want met zo’n corrupte advocaat als Jan Vlug heb je geen rechter meer nodig.

  • john zegt:

   Nou dan ben ik blij dat ik het toch ook goed gelzen heb, ik begon al aan mezelf te twijfellen, maar u heeft het dus ook gelezen.

  • My_2_cents zegt:

   Albert :
   Mensen die zich verdiept hebben in deze moordzaak weten, dat Jasper het onmogelijk gedaan kan hebben. Dit blijkt alleen al uit zijn bekentenis.
   Citaat in het AD over de bekentenis:
   De 45-jarige man uit Oudwoude verklaarde vandaag tijdens een verhoor bij de politie dat hij Marianne in de nacht van 1 mei 1999 in een weiland aan de Keningswei in Veenklooster heeft verkracht en van het leven heeft beroofd.
   De feiten zijn duidelijk dat ze helemaal niet in het bewuste weiland is verkracht en vermoord.
   Uit het dossier blijkt duidelijk dat het PD heel ergens anders was en ze alleen maar in dat weiland is gedumpt nadat ze al dood was. Dus die hele bekentenis is bewezen onjuist.
   Het is te hopen dat Jasper zo snel mogelijk een advocaat krijgt die echt voor hem opkomt anders ziet het er niet goed uit voor hem, want met zo’n corrupte advocaat als Jan Vlug heb je geen rechter meer nodig.

   Je schrijft:

   Uit het dossier blijkt duidelijk dat het PD heel ergens anders was en ze alleen maar in dat weiland is gedumpt nadat ze al dood was. Dus die hele bekentenis is bewezen onjuist.

   Waar blijkt dat uit? Heb je daar bewijs voor? Nee! Zucht,,,,, Het geringe bloed op de plaats delict komt vanwege het stoppen van het hart voordat de hals werd doorgesneden. Ken je feiten! De zaak is nu zo klaar als een klontje.

   • theyknew zegt:

    Halsslagader POST MORTEM doorgesneden en dan weinig bloed op plaats delict? Je bent hopelijk wel goed bij je hoofd, hoop ik!

   • john zegt:

    Dat zou pas kunnen als de lijkstijfheid, Rigor mortis, is ingetreden over het hele lichaam, dat is na een uur of 6. Tot die tijd blijft de druk in het lichaam gewoon aanwezig en zal er veel bloed uit het lichaam lopen bij het doorsnijden van de halsslagader. Die druk valt heus niet weg als het hart stopt met pompen.

  • Xara zegt:

   sorry, hij heeft het toch echt gedaan… Hoe trirest ook, hij heeft het gedaan.

 138. theyknew zegt:

  Nee, nee zo werkt dat niet! Als jij zegt dat zij om een andere reden zijn weggesluisd, dan ben jij degene die dat aan moet tonen. Wim Dankbaar hult zich in dit geval in stilzwijgen en dat noem ik een beetje laf.

 139. Dirk zegt:

  Nog even gauw een slaapmutsje…

 140. Xara zegt:

  jasper is gewoon de dader.. sorry aan de complotters.. het is zo.. en ik ben een Fries en wist het al lang..

 141. swapichou zegt:

  theyknew :
  Nee, nee zo werkt dat niet! Als jij zegt dat zij om een andere reden zijn weggesluisd, dan ben jij degene die dat aan moet tonen. Wim Dankbaar hult zich in dit geval in stilzwijgen en dat noem ik een beetje laf.

  Volgens mij snap jij niet helemaal hoe het werkt. Er is een DNA match, er is een bekentenis, er is ongetwijfeld nog meer bewijs maar dat wordt voorlopig achtergelaten wegens daderkennis dit o.a. om te voorkomen dat geesteszieke mensen misdaden bekennen die ze niet gepleegd hebben, en ja dit gebeurt zeker bij spraakmakende zaken. Het zal je verbazen maar er best veel geesteszieke mensen in Nederland die (nog) niet in een gesticht zitten. Maar goed. Dit houdt in dat de dader vaststaat, mits jij, zelfs met de kennis dat Jasper het bekent heeft je nog steeds vast wil bijten op het complot. Dan kun je slechts 2 dingen doen of 1.) dezelfde vragen, die inmiddels dus ontkracht zijn, blijven vragen tot je dood 2.) met nieuwe harde bewijzen komen dat Jasper zichzelf er in luidt om een reden. Ruimte zat voor speculatie tot in de eeuwigheid je kan de rest van je leven nieuwe dingen verzinnen, bedenken maar feit blijft. Dit is geen Puttense moordzaak of Deventer moordzaak. Hier is sprake van veel juridisch gedoe dertien jaar lang om uiteindelijk dan middels een directe bekentenis, met motief, met DNA en verder niet nodig maar wellicht ander bewijs een zaak die 100% sluit. Dat jij dat niet wil is jouw probleem, misschien heb je nog wat tijd nodig. Ik wens je sowieso veel succes! Mvg,

  • john zegt:

   Jasper is onschuldig tot het tegendeel bewezen is in rechten. Waarom er hier dan toch steeds mensen zijn die hem als schuldig beschouwen heeft dan meer te maken met het wantrouwen in de rechtspraak dan in de eigen kundigheid om feiten te beordelen en te wegen.

 142. swapichou zegt:

  john :
  Jasper is onschuldig tot het tegendeel bewezen is in rechten. Waarom er hier dan toch steeds mensen zijn die hem als schuldig beschouwen heeft dan meer te maken met het wantrouwen in de rechtspraak dan in de eigen kundigheid om feiten te beordelen en te wegen.

  Je hebt gelijk tot de rechtzaak dient is Jasper volgens de wet onschuldig.

  In werkelijkheid wanneer er sprake is van een 100% sluitende zaak, die zo enorm sluit dat de advocaat zich werpt op de strafmaat (en nu heel slim hier de stappen voor uit zet) de schuldvraag slechts een formaliteit. De rechtbank zal vragen onschuldig of schuldig, de advocaat zal zeggen schuldig, de zitting wordt geschorst en dan gaat het over naar de strafmaat waarin Vlug enorm zijn best moet doen om Jasper er met een zo licht mogelijke straf vanaf te laten komen.

  Zoals ik zei, er is ruimte zat om te complotten, maar dat is in deze zaak helaas futiel. Ik hou van een goede complottheorie wanneer er voldoende twijfel is. Die is er nu niet meer.

  • john zegt:

   Dat is uw beordeling dat die er niet is, persoonlijk heb ik wel vraagtekens zoals ik hier boven al heb weer gegeven. Het zogenaamde in politie jargon “De dood in schrijven” is nog steeds populair en daar wordt niet tegen opgetreden, terwijl het wel een misdaad is waar 4 jaar maximaal op staat. Mr. Vlug vind ik nu niet de meest betrouwbare advokaat als ik zijn reacties in de media zo lees.

 143. Xara zegt:

  sorry, voor jullie hij heeft het echt gedaan.. Ik had het ook anders gewild.. maar het is de waarheid. Dat is hoe het is. Hij heeft het gedaan..

 144. Xara zegt:

  ik vind het echt zwaar kut voor zijn familie, maar hij heeft het toch echt gedaan. We moeten daar mee leven.. ik vind het ook zielig voor hem, zijn familie en natuurlijk Marianne.

 145. Rachid zegt:

  De keuze van Jasper om open kaart te spelen valt ondanks de slechtheid van zijn daad te bewonderen. Deze man heeft vrouw en kinderen en hoopt misschien ooit na zijn straf zijn kleinkinderen nog te zien opgroeien.

  Waar ik nog steeds mee in mijn maag zit, is de vijandigheid tussen de zogenaamde twee partijen. Is het nou echt zo moeilijk om het inhoudelijk te houden ?

  Ik ben er van overtuigd dat Wim voor 1000% procent geloofde in zijn zaak en dat er sprake was van een serieuze gerechterlijke dwaling. Als hij hier op terug durft te komen, is hij voor mij een held.

  • Xara zegt:

   Ben ik met je eens en ik vind ook het bewonderswaardig dat Wim zijn ongelijk toegeeft. Hij hoeft zich ook niet te schamen, want: het had inderdaad een dwaling kunnen zijn. Het onderzoek kent zoveel blunders en iedereen had zijn twijfels. Echter na dit laatste onderzoek is het wel heel erg duidelijk en ik weet zeker dat Wim, als intelligent persoon, ook dit scenario door zijn hoofd heeft laten gaan. Laten we blij zijn dat het eindeilijk voorbij is, maar vooral ook veel meevoelen met de beide families. Wat het moet voor beide verschrikkelijk zijn, Vaatstra die nu eindelijk, het kan afsluiten, maar Steringa die de hel nu mee maken. Ik steek een kaarsje voor ze aan in deze moeilijke tijden. Laten we het afsluiten met liefde…

 146. swapichou zegt:

  john :
  Dat is uw beordeling dat die er niet is, persoonlijk heb ik wel vraagtekens zoals ik hier boven al heb weer gegeven. Het zogenaamde in politie jargon “De dood in schrijven” is nog steeds populair en daar wordt niet tegen opgetreden, terwijl het wel een misdaad is waar 4 jaar maximaal op staat. Mr. Vlug vind ik nu niet de meest betrouwbare advokaat als ik zijn reacties in de media zo lees.

  Je wil dus niet begrijpen dat Jan Vlug nu het beeld wil scheppen van een zeer sympatieke man die een vreselijke misdaad heeft gepleegd en hoe dit invloed zal hebben op de strafmaat. Om eerlijk te zijn denk ik dat je op dit moment meer bezig bent met de sensatie van een onschuldige man die er door justitie ingeluisd wordt i.p.v. waarheidsvinding. De feiten zijn helaas voor de familie van Jasper dat hij schuldig is. Geen complot, geen flinterdun bewijs. De zaal sluit 100%. Dit is dan voorlopig ook even het laatste wat ik erover zeg het dringt tot veel complotters kennelijk niet door dat sommige theorien niet kloppen en sommigen zoals Wim zeggen dan eigenlijk heel bewonderenswaardig ik zat dus zeer waarschijnlijk fout met mijn theorie. Sommigen willen liever heel harteloos en kinderachtig door miepen over dat ze toch gelijk hebben. Dat is je goed recht, ik vind het kleinzielig. Mvg,

  • john zegt:

   De zaak zou 100% sluiten indien bij een kruislingse controlle van alle feiten de zaak consistent zou zijn, en helaas is die dat niet. Indien een zaak niet consistent is, dan moet de verdachte onschuldig worden beschouwt.

 147. john zegt:

  Simpel voorbeeld: DNA + verklaring van verdachte A, maar uit het rijsdocumenten register blijkt dat de verdachte in Andora was, waar hij ook op de foto staat met andere mensen. Is de verdachte dan schuldig of is zijn alibi overtrevend?

 148. Xara zegt:

  rijsdocumenten? of reisdocumenten? Foto kun je hier plaatsen? Zal zijn familie dat ook hebben overgedragen? Zou ik namelijk wel doen als familie. Sorry.. Jasper is gewoon schuldig. Het is triest maar het is zo..

 149. My_2_cents zegt:

  John, ga naar bed. Het is een spannende dag voor je geweest. Je hebt helaas je gelijk niet kunnen krijgen en je medestanders glippen je nu door de vingers.

  Om nog even de hoeveelheid bloed op het plaats delict terug te komen. Special voor
  John & theyknew die blijkbaar niet zo goed medisch onderlegd / de engelse taal machtig zijn.

  Definitie POST MORTOM: NA de dood. Dus als een halsslagader POST MORTOM is doorgesneden is de wond na het stoppen van het hart toegebracht. Zodra je hart stopt met pompen zal je direct veel minder bloed bij een wond. Dit is tegenstelling tot een toegebrachte wond PRE MORTOM. Deze zal juist bij een halsslagader zeer veel bloedverlies opleveren.

  Definitie Rigor mortis: 3/4 uur na overlijden komt er een chemische stof in de spieren vrij die de ledenmaten stijf maakt. Rigor mortis heeft dus niets met ” druk in het lichaam” (LOL) te maken zoals John schetst.

  • cobra zegt:

   tja zal zo zijn maar helemaal geen bloed op pd
   dat bestaat niet
   dus hier klopt iets niet toch……………

   • marco zegt:

    Please…….Dat is al 1000X uitgelegd. Ze is overleden en daarna is de keel doorgesneden. Omdat het hart niet meer pompt, is de druk van de vaten af, vandaar. Waarom Jasper de keel doorgesneden heeft is gissen. Misschien, omdat hij zeker wilde zijn dat ze dood was, na wat hij gedaan had, om zo zeker te zijn dat ze hem niet aan kon wijzen.

    • cobra zegt:

     tja dus 1000 x verkeerd uitgelegd
     als ze eerst is overleden en daar na haar keel is doorgesneden dan zal als dit binnen een uur of 3 is na overlijden nog zeker genoeg druk
     op de vaten staan dat het bloed er zeker nog uit spuit

     ga er niet van uit dat boer jasper daar op heeft zitten wachten

 150. nieuwsbreker zegt:

  Ik heb Demmink gesloopt en ook Peter r de Vries met 100% bewijs, daar zijn duizenden zo niet 10 duizenden getuigen van. En ik sloop justitie ook in deze zaak en gaat er voor zorgen dat de waarheid boven tafel komt. Ik geef nooit op en zeker niet na 2 rechercheurs die hebben getuigd dat de asielzoekers het waren maar opdracht kregen zich daar niet aan te wagen.

 151. Jan van den Heuvel zegt:

  Tja, als je client binnen een minuut of tien toegeeft volkomen schuldig te zijn aan het gebeurde dan zijn de verdere handelingen van zijn advocaat redelijk logisch.

 152. My_2_cents zegt:

  Net pas Nieuwsuur kunnen kijken. Iedereen die zegt dat Dhr Vlug een slechte advocaat is…Onzin. Komt zeer betrouwbaar en zinnig over. Dit is nou eenmaal een zaak als geen ander. Verwacht ook dat Jasper vrijwillig aan alle onderzoeken meedoet en na het vonnis ook niet in hoger beroep gaat.

 153. alidas zegt:

  Xara,als je het dan allang wist ben je er zeker bij geweest en zit je ook in het complot .Ik zou maar uitkijken met wat je zegt anders pakken ze je ook nog op en houden je vast tot je bekent hebt.Weet jij nog waar je was 13 jaar terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s