Cheryl Morriën, Hans Grosfeld, Roel Klein, Frits Bangert…………

Wat betreft mijn vorige twee publicaties: Ik vind het echt niet leuk om dit te doen. Het is sowieso heel naar voor de dochter van Frits. Ik durf te wedden dat zij niet eens wist dat haar vader ooit gehoord is in de zaak Cheryl Morriën. Alleen daar zou ik al van schrikken. Het zal je maar gebeuren dat je vader op het Internet met een misdrijf in verband wordt gebracht. 

Verder is het natuurlijk zo dat er maar twee mogelijkheden zijn. Of haar vader had wel zo’n type auto, of niet.

Dochter Christine weet dat uiteraard als geen ander, net als haar moeder, broers, ooms, tantes, vriendinnetjes uit die tijd en ga zo maar door.

Als het nu niet zo is, dan zou ik er geen minuut nachtrust over verliezen. Maar als het wel zo is, dan juist wel. Dat gun ik echt niemand, nog los van de vraag of het nu klopt of niet. Ik bedoel, ook als het klopt dat Frits een groene Fiat had, gun ik het haar niet. Zelfs al zou ik de grootste idioot op aarde zijn, dan nog zou ik het niet accepteren dat die idioot dit soort zaken publiceert. Zeker niet als het eenvoudig te weerleggen is.

Want één ding weet ik zeker: Mijn publicatie weegt vele malen zwaarder dan de moeite om even aan te tonen dat er van een heel ander type auto sprake was en daarmee dus de publicatie verwijderd te krijgen, plus rectificatie, die ik dan ook gaarne zal plaatsen, met het schaamrood op mijn kaken. En eventueel geleden reputatieschade betalen. Dat stuk geannexeerde grond vergeet ik dan, want zoals ik al zei, interesseert me dat niet. Hoe langer mijn publicaties worden toegelaten hoe sterker de veronderstelling wordt dat deze niet weerlegd kan worden. Hoe sterker ook de geloofwaardigheid van de stelling dat Frits wel zo’n auto had. Hoe sterker ook de gedachte dat hij meer weet van het delict. Hoe groter ook de kans dat iemand die weet welke auto Frits had, dit leest en het kan ontkennen………. of bevestigen………. Ik verwacht vroeg of laat emailtjes (van de ontkenning dan wel bevestiging).

Bovendien wil ik ook de schijnwerper richten op het feit dat justitie het bestaan van de zinkputten in Frits zijn achtertuin ontkent. Want als ze er wel zijn (en dat is dus een keihard feit), dan is de vraag waarom justitie loog en waarom ze niet alsnog worden onderzocht? Dat is sowieso een zeeeeerrr legitieme vraag.

Dat is dus ook het doel van de publicatie. Duidelijkheid krijgen. Want als Frits wel een groene Fiat 124 stationwagon had dan ligt de zaak Cheryl Morriën wijd open met nieuwe aanknopingspunten.

Grosfeld

Hiernaast een foto van Hans Grosfeld. Deze foto is uit de jaren 80.

Grosfeld’s  uiterlijk voldoet aan de compositietekening van de daders die Cheryl meenamen in de groene stationcar:

We zoeken dus naar twee mannen waarvan het volgende gesteld kan worden:

– De twee mannen kenden elkaar

– De één was wat ouder, had een kalend voorhoofd en een in het oog springende bril met zwart montuur, de ander was jonger met lang haar en een snor.

– Minimaal één van de mannen was een bekende voor Cheryl, met wie ze vrijwillig in de auto is gestapt, naar aanleiding van welke smoes dan ook (zij voelde zich immers op haar gemak , lachte en zwaaide vanuit de auto naar de buurvrouw).

Hans Grosfeld en Roel Klein voldoen aan alle drie voorwaarden. Bewezen is dat zij elkaar goed kenden. Beiden voldoen qua signalement aan de compositietekening. Roel Klein was voor Cheryl een bekende, die bij haar in de straat woonde, in de flat direct grenzend aan de flat waar zij woonde. Bovendien dezelfde flat als waar haar vriendinnetje woonde waar ze mee wilde spelen, maar die middag (helaas) niet thuis was. Overigens woont Roel Klein nog steeds op datzelfde adres. Van Grosfeld heb ik begrepen dat die een paar jaar geleden is overleden. 

Verder is bekend (en bewezen) dat Grosfeld en Klein beiden pedofielen waren met een voorkeur voor jongetjes. Net als Joris Demmink, maar dit terzijde. Dus niet voor meisjes. De vraag rijst dan ook waarom ze een meisje hebben ontvoerd. Waarschijnlijk niet voor “eigen gebruik”. Het waren zelfs zodanige pedofielen dat sommigen van hun (mannelijke) slachtoffers er niet meer aan herinnerd willen worden en “jaren psychotherapie” hebben moeten ondergaan. In het privacy-belang van de slachtoffers maken we geen namen bekend.

Mij dunkt dat alleen al deze nieuwe gegevens ruim voldoende moeten zijn voor de politie om Roel Klein nog eens heel stevig aan de tand te voelen. Ik zou daar graag bij zijn, al was het alleen maar om hem te confronteren met andere feiten, bijvoorbeeld met de zogenaamde LADA, die waarschijnlijk helemaal geen LADA was,  maar een FIAT 124 stationcar. Een stationcar  die  een week lang voor Cheryl’s verdwijning bij hem op de Schiplaan had gestaan en na Cheryl’s verdwijning was verdwenen. In december 1985 zou volgens de archieven van de RDW zo’n auto als vermist zijn opgegeven door Frits Bangert uit Bloemendaal. De auto is door George de Vries voor het laatst gezien in de namiddag van Cheryl’s verdwijning op de parkeerplaats van het duinmeer  ’t Wed in Bloemendaal. Getuige Richard v/d IJssel meent Cheryl daar ook te hebben gezien rond hetzelfde tijdstip. Hij en zijn dochtertje herkenden haar toen de foto enkele dagen later werd getoond op TV. Het meisje was hem opgevallen omdat zij getint was, maar vooral omdat zij alleen was. Waarbij het natuurlijk goed mogelijk is dat hij eventuele volwassenen (bijvoorbeeld Klein en Grosfeld) niet heeft geassociëerd als haar begeleiders.

LADA stationwagon

Het Wed is op kleine afstand van het ouderlijk huis van Frits Bangert, waarvan de achtertuin grenst aan het Kennemerduingebied en vandaar uit vrij toegankelijk is. Opmerkelijk is dat George de Vries stelt dat hij even later tijdens zijn trimronde,  Bangert en v/d Meer, toentertijd beiden actief in de fysiotherapie, uit de bosjes zag komen, precies aan de achterzijde van het bedoelde perceel. Waarbij zij, gekleed in nette krijtstreeppakken, plus een attachékoffer, op deze zonnige zomerdag in een natuurgebied, volgens George zichtbaar schrokken van de confrontatie met hem.

Merkwaardig is dat Bangert, hoewel hij dit allemaal ontkent, aantoonbaar liegt inzake de mogelijkheid van deze “ontmoeting”. Hij stelt dat het niet gebeurd kan zijn omdat hij daar sinds de jaren zestig niet meer woonde. Maar hij vergeet erbij te zeggen dat zijn moeder er nog wel woonde en hij executeur-testamentair voor het huis was. In feite creëert hij dus een vals alibi.

Nog merkwaardiger is dat Bangert op geen enkele manier wil meewerken aan de (relatief eenvoudige) bewijsvoering dat hij nooit zo’n groene Fiat 124 stationwagen heeft gehad.

FIAT stationwagon

Nog merkwaardiger is dat hij, ondanks mijn aankondigingen van publicatie, en ondanks zijn dreigementen van aangifte,  het nu al 5 dagen toelaat (of moet toelaten, omdat hij het niet kan weerleggen?)  dat ik deze zaken publiceer op het internet, waarbij in elk geval de suggestie wordt neergezet dat hij wel eens meer kan weten van de verdwijning van Cheryl Morriën.

De LADA’s uit die tijd waren in feite in licentie gebouwde FIAT 124’s. Met name van de station-uitvoering zijn er maar heel weinig FIAT’s gemaakt, zodanig dat deze onder FIAT liefhebbers zeer hoge prijzen opleveren. Het is daarom niet meer dan logisch dat alle getuigen een FIAT 124 stationwagon voor een LADA hebben aangezien. Er is dan ook geen enkele getuige die zegt zeker te weten dat het een LADA was omdat ze het merk op de auto zagen. Zelfs George de Vries heeft de auto lange tijd voor een LADA gehouden. Derhalve heeft hij geprobeerd te achterhalen of Bangert een groene LADA reed.

George had een kennis/vriend die weer een kennis had bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer), wat wil zeggen dat hij die persoon het één ander kon laten checken bij de RDW buiten de politie om. In feite is dat niet helemaal volgens de regels, dus we zullen geen namen noemen. Je moet tenslotte toch wat als de politie het niet wil doen, de zaak in de doofpot stopt en je voor “fantast” blijft uitmaken. Volgens George kwam zijn vriend met het volgende verhaal terug: “Ik heb slecht nieuws en ik heb goed nieuws. Het slechte nieuws is dat Bangert geen groene LADA stationwagon had. Het goede nieuws is dat hij een groene FIAT 124 stationwagon in december 1985 als vermist/gestolen heeft opgegeven.”

Dan tot slot nog even over de door Frits illegaal geannexeerde grond en de bewijzen voor de zinkputten. Onderstaand ziet u een tekening uit het kadaster, voor iedereen openbaar toegankelijk, dus ook voor justitie. Het stuk grond met nummering 10118 is de oorspronkelijk grond dat rechtmatig eigendom was van Frits zijn ouders. Het stuk met nummering 11412 is het stuk grond dat Frits, in zijn hoedanigheid als executeur-testamentair,  heeft geannexeerd van het openbaar natuurgebied Kennemerduinen (en later met goedvinden van P.W.N., de eigenaar van de Kennemerduinen) heeft doorverkocht aan de nieuwe bewoners. Nogmaals, het intereseert mij geen bal dat Frits het op een akkoordje heeft gegooid met de provincie om er samen wat aan te verdienen. Wat mij wel interesseert, is de vraag waarom Frits zand heeft gebruikt van de geannexeerde grond om een zinkput in zijn tuin mee vol te storten. Dit is namelijk bevestigd door de bewoners die het huis van hem kochten. Zelf zou ik gewoon een bedrijf  met een kiepwagen zand hebben besteld als ik die zinkput per se dicht wilde hebben. Maar Frits heeft zand gebruikt van illegaal geannexeerde grond om dit zelf en buiten het zicht van iedereen te doen. WAAROM?

Dan onderstaand een tekening uit het openbare kadaster.  De zwarte vierkantjes zijn zinkputten. Dit zijn de zinkputten waarvan justitie het volgende stelde:

“Rechercheurs spreken onder anderen met de broer en zus van de man die De Vries aanwijst als een van de daders. Maar er worden geen aanwijzingen gevonden voor een dichtgestorte put of tank in de tuin.”

Niet alleen verzwijgt Justitie dat ze ook met Frits zelf gesproken hebben en dat hij het bestaan van de zinkputten heeft erkend, maar ook liegt Justitie gewoon keihard dat er geen aanwijzingen zijn gevonden voor (dichtgestorte) zinkputten. De nieuwe bewoners die dit aan George hebben bevestigd, kon Justitie zogenaamd ook niet vinden. Wie is nu de “fantast van Haarlem”?  George de Vries uit Haarlem? Of Justitie uit Haarlem?

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Cheryl Morriën, Joris Demmink. Bookmark de permalink .

12 reacties op Cheryl Morriën, Hans Grosfeld, Roel Klein, Frits Bangert…………

 1. Gaya zegt:

  Laten ze toch es beginnen die lui aan te pakken;dit houdt je toch niet voor mogelijk. Ik lees net dat er in Australie een groot onderzoek komt naar kindermisbruik/kerk natuurlijk, en meerdere instanties;Daar gebeurd tenminstte nog wat.

 2. Fleur zegt:

  Ja, de media heeft alleen de mond vol over alle misstanden in het buitenland. Wat er hier allemaal speelt durft niemand zich meer aan te wagen want de MSM is aan alle kanten de mond gesnoerd. De mensen die zich daar in het verleden wel aan durfden te wagen zijn allang op ’n zijspoor gezet of onder mysterieuze omstandigheden verdwenen.
  De kliek moet wel zo vreselijk groot zijn en zo ontzettend veel invloed hebben en vooral…..heeel hoog gaan!

  Respect voor je niet aflatende energie.

  BTW…..vind trouwens dat ze dit jaar wel druk zijn met Turkije.
  Vast ’n *lekker* vakantieland.. 🙂

 3. Dirk zegt:

  De grote vraag blijft natuurlijk…hoe ontlok je dit soort lieden een reactie (tegenzet) ondanks de telefonische toezegging van volledige medewerking?
  Heb je die Bangert of z’n woordvoerdster, die mooie meid, nog gebeld?
  Straks moet je met het schaamrood op je kaken van alles gaan rectificeren en, loyaal als je bent, een schadevergoeding gaan betalen, en dat doe je ook, daar ben ik van overtuigd.
  Maar…ik weet ’t niet…ben ’t voorlopig volledig met je benadering eens en vind ’t een raar verhaal, zeg maar gerust verdacht zelfs.
  ’t riekt een beetje naar stront (beerput).

 4. wdankbaar zegt:

  Dirk, Ik ontlok tot nu toe niets, maar daarin ligt ook een boodschap besloten. Vroeg of laat kom ik erachter of Frits zo’n auto had. Dat Frits en zijn familie het zelf niet willen zeggen, is nu wel duidelijk.

  Maar als hij wel zo’n auto had, zit hij nu peentjes te zweten dat er iemand op staat die dit gaat bevestigen.

  “Mevrouw Bangert verklaart dat – naar haar weten – haar vader nooit het door u aangehaalde autotype in zijn bezit heeft gehad. Dat de heer Bangert dan maar zou moeten bewijzen dat hij een dergelijke auto niet tot zijn beschikking heeft gehad, is een apert onjuiste premisse. ”

  Let op het toegevoegde zinnetje “- naar haar weten – ”

  Julia reageert nergens meer op, ook niet op mijn vraag of zij nog steeds het aanspreekpunt voor de familie is. Ook niet op mijn advies:

  “Om kort te gaan, adviseer ik je het volgende: Vraag aan Christine en zoveel mogelijk mensen die het volgens haar ook kunnen weten om te verklaren dat Frits nooit zo’n auto had. En of ze bereid zijn dit in voorkomend geval voor een rechter onder ede te herhalen.”

  Ik kan mij vanwege Julia’s radiostilte zo maar voorstellen dat ze aan haar vriendin heeft gevraagd: Het klopt toch hopelijk niet, Christine? Dat je vader zo’n auto had?

  Dus als Frits mijn publicaties laster vindt, heeft hij het zichzelf al moeilijk gemaakt om het te bewijzen. Hij heeft tenslotte niets ondernomen om de publicaties tegen te houden met bewijzen voor het tegendeel, ondanks mijn herhaalde uitnodigingen daartoe. Des te vreemder is het dat nu de publicaties er zijn, hij nog steeds niets onderneemt. Wellicht hoopt hij dat het overwaait ……..

  • Dirk zegt:

   “Wellicht hoopt hij dat het overwaait”……..

   Jaja…die kennen we al van tig andere “gevallen”.
   Ik hoop dan maar niet bij mij, die gore stank, dat is nog veel erger dan een vliegtuig dat zo nodig kerosine moet lozen vóór de landing.
   “Sluit ramen en deuren en ga onder de trap zitten, was het devies ooit”.
   🙂
   dan krijg je toch de slappe lach….of niet soms.
   ga lekker in je zinkput zitten, hahaha…..
   Veel beter idee, alles paletti.

   Heb je nou nog pogingen ondernomen tot een telefoongesprek met wie dan ook of niet?
   Arrestatieteam aan de deur geweest misschien, de wijkagent van mijn part, aangifte van iemand gehad?
   Niets van dat al, neem ik maar aan.

   Overwaaien?
   me hoela!

   Als je in zo’n potje gaat zitten roeren komt er uitsluitend gore lucht naar boven.
   Je weet niet waar je aan begint, wellicht een “linkje” met het “grotere geheel”?
   Zou zomaar kunnen.maar eet eerst je bordje (Vaatstra) leeg voordat je aan het toetje (Bangert) begint.
   Of andersom, wat je wil.
   Zoals ik al eerder vermeldde…schaken is een prima spelletje maar simultaan-schaak is van een geheel andere orde, vergis je niet, Wim.
   Onderschat je tegenstanders nooit.

 5. wdankbaar zegt:

  Dirk, Ik krijg er niet de slappe lach van. Ik zie eigenlijk helemaal niets om te lachen. Het gaat hier om een kind van 7 dat is verdwenen. In 1999 was ze iets ouder geweest dan Marianne Vaatstra.

 6. Don Quijotte zegt:

  Vergeet je deze zaak niet door dat Vaatstra gedoe.

 7. Marleen zegt:

  Cheryl is meegenomen in een beige/ lichtgroene Lada met nummerbord HX-93-JT. Dit heb ik al eerder doorgegeven. Zij zat op de achterbank met een klein wit hondje in haar armen, keek achterom en zwaaide. Voorin de auto 2 mannen, 1 met bol hoofd en enigzins kalend op de kruin, de ander kleiner hoofd met half lang, donkerblond/ lichtbruin haar. Ze is meegenomen naar een bosrijk gebied en de rit eindigt bij een donkerbruin, bijna zwart gecarboleumde schuur. Daar stopt voor mij het beeld wat ik doorkreeg ten tijde van haar vermissingsbericht destijds op tv.

 8. NL=grootste doorvoerland van drugs, wapens, kinderporno en verboden dieren. Ondertussen hebben we Sander V. gehad, Hofnar, Anass, Cees H. incl. retourtje van Teeven, Bram M. die zg kapot werd gemaakt en nu zetelt in TweedeKamer. Het kan allemaal in dit stinkende zinkende pedoland. Als justitie niet achter een groene stationcar aangaat en ook geen zinkput onderzoekt, dan lijkt me het antwoord helder en kan in dezelfde la als Ina Post, Lucia De B, 6 van Breda, rookgordijnen om elite af te dekken.

 9. brenda zegt:

  Raar dat die zinkputten nooit zijn onderzocht. Word het niet eens tijd dat deze zaak heropend word?! Als ik het allemaal zo lees dan zijn er genoeg aanwijzigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s