Waarom liegt Justitie ook in zaak Cheryl Morriën?

Cheryl met zusje Rachel (achter)

Wederom een treffend voorbeeld van hoe justitie de media gebruikt om leugens te verspreiden en het publiek onwetend te houden. Leest u het onderstaande artikel.

Dossier Cheryl Morriën ging toch weer open

Laatste update 9 augustus 2011

IJMUIDEN – Justitie heeft in 2005 en 2006 toch weer onderzoek gedaan naar het verdwenen IJmuidense 7-jarige meisje Cheryl Morriën.

Dat is opmerkelijk, omdat minister Donner (toen van justitie) het onderzoek in 2003 definitief sloot. Een jaar daarvoor had een cold case-team van de politie nog één keer geprobeerd te achterhalen wat 5 augustus 1986 op de Schiplaan was gebeurd.

De recherche onderzocht in 2005 en 2006 de mogelijkheid dat het lichaam verstopt was in een put of septictank in de tuin van een een villa aan de Hoge Duin en Daalseweg in Bloemendaal.

Haarlemmer George de Vries sluit niet uit dat Cheryl daar ligt. Hij deed meer dan twintig jaar op eigen houtje onderzoek naar de verdwijning van het meisje. Dinsdag verscheen zijn boek ’Zoektocht naar Cheryl Morriën’, 25 jaar na de mysterieuze verdwijning.

De Vries zegt de daders te hebben achterhaald. Eén daarvan was de jongste zoon van de familie die in de Bloemendaalse villa woonde. Hij leeft nog, is rond de 70 jaar en woont ergens in Noord-Holland.

De andere dader leeft ook nog, is 54 jaar en woont in Haarlem. De Vries gelooft niet dat de overleden Michel. S. de dader is. S, werd veroordeeld voor de moord op een 11-jarig meisje. Het cold case-team concludeerde dat S. de dader moet zijn.

Op aandringen van De Vries wordt het dossier in 2005 heropend. Rechercheurs spreken onder anderen met de broer en zus van de man die De Vries aanwijst als een van de daders. Maar er worden geen aanwijzingen gevonden voor een dichtgestorte put of tank in de tuin.

Veel meer over het boek over Cheryl Morrien staat in de IJmuider Courant van woensdag 10 augustus 2011.

********************************************

Het is glashard bewijsbaar dat er wel degelijk dichtgestorte zinkputten in die tuin waren en nog steeds zijn. Met getuigen, kadaster-uitdraaien, bouwtekeningen , de hele santemekraam.  Mijn vraag is waarom Justitie aan de media heeft gevoerd dat daar geen aanwijzingen voor gevonden zijn. Als ik het kan verifiëren en bewijzen, dan kan de politie dat toch ook? Wat er ook niet in staat, is dat niet alleen met de broer en zus van de man is gesproken, maar ook met de man zelf.

Waarom zou de politie uberhaupt met de broer en de zus praten en niet met de man zelf? En waarom wordt dat laatste feit niet gemeld? De man zelf heeft namelijk aan de politie erkend (en ook aan mij) dat er wel degelijk zinkputten op het perceel aanwezig zijn. Hoe is het dan mogelijk dat de politie (via de media) laat weten dat er geen aanwijzingen voor gevonden zijn? Nota bene zinkputten waarover de speculatie gaat dat Cheryl’s  stoffelijk overschot erin zou kunnen liggen. Op basis daarvan werd het dossier “heropend”. In plaats van de zinkputten te onderzoeken of uit te graven, ontkent men het bestaan ervan?

Het is natuurlijk helemaal niet gezegd dat Cheryl daar begraven ligt, maar als aanwijzingen daarvoor zodanig serieus genomen worden dat de politie er “onderzoek” naar deed, dan zijn er op zijn minst 3 vragen te stellen:

– Waarom heeft de politie de betreffende zinkputten nooit onderzocht?

– Waarom heeft de toenmalige bewoner van het perceel daar zelf niet op aangedrongen? Stel de politie komt bij mij met een verhaal dat ik mogelijk een lijk in een zinkput van mijn tuin begraven heb? Ik zou zeggen: Nou, dan gaan jullie toch lekker die zinkputten uitgraven. Dan zul je meteen zien dat het een onzin-verhaal is!

– Waarom ontkent de politie het bestaan van de putten?

Wordt vervolgd.

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Cheryl Morriën. Bookmark de permalink .

Een reactie op Waarom liegt Justitie ook in zaak Cheryl Morriën?

  1. anna zegt:

    als je het mij vraagt zit hier een vieze lucht aan laten we niet vergeten dat sommige hoge lui zelf in pedofielen zaken betrokken zijn , waarom gaat de eigenaar zelf niet die putten uitgraven ,had ik wel gedaan in mijn herrinering zijn er destijds ook nog getuigen geweest van twee man die in de duinen werden gesignaleerd ,ik denk dat wij als gewoon klootjesvolk het recht maar in eigen handen moeten nemen alles duid op doofpot in deze zaak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s