Verdwijning Cheryl Morriën is cover-up van justitie

Soortgelijke zaak als Vaatstra moord. Daders beschermd door pedonetwerk. Onderzoek gesloten met valse conclusie (= Michel Stokx is de dader).

Voordat ik aan de onderbouwing van deze boude beweringen de komende tijd aandacht ga besteden, geef ik u eerst graag de gelegenheid om zich in te lezen.

‘S. waarschijnlijk niet moordenaar van Cheryl Morriën’

Laatste update:  9 augustus 2011 11:22info

HAARLEM – ”Michel S. is waarschijnlijk niet verantwoordelijk voor de verdwijning van de 7-jarige Cheryl Morriën op 5 augustus 1986.

Foto:  NU.nl/Alphons Nieuwenhuis

De kans is groot dat de echte daders nog vrij rondlopen”, concludeert George de Vries in zijn boek Zoektocht naar Cheryl Morriën, dat dinsdag is uitgekomen.

De 25 jaar oude moordzaak werd in 2002 definitief gesloten. Het OM stelde toen vast dat de in 2001 overleden kindermoordenaar Michel S. de dader is geweest.

Door zijn dood is S. nooit berecht en daarmee is de zaak afgedaan, aldus justitie.

Stationwagen

Het stoffelijk overschot van Cheryl Morriën werd nooit gevonden. Haarlemmer De Vries raakte geïnteresseerd in deze zaak en deed jaren onderzoek naar haar verdwijning.

Hij achterhaalde enkele getuigen, die verklaren dat Cheryl op de dag van haar verdwijning is gezien in een groene stationwagen, met voorin twee mannen. Een van de getuigen, een vrouw, kende het meisje goed.

Ze heeft naar eigen zeggen ongeveer twee minuten achter de groene auto aangereden en is er zeker van dat het vermiste meisje daarin zat.

Trimmer

Een trimmer ziet de stationwagen diezelfde dag staan op parkeerterrein Het Wed. Dat het om hetzelfde voertuig gaat, blijkt onder meer uit het nummerbord. De man ziet daar ook twee mannen, die een sterke overeenkomst hebben met de beschrijving van de vrouwelijke getuige. Zijn verklaring is nooit opgenomen.

De Vries wist nog een familie te vinden, die destijds ook achter de groene stationwagen heeft gereden. Deze mensen hebben dat bij de politie gemeld, maar daarmee is in hun ogen niet veel gedaan. Ze zijn er volgens De Vries echter van overtuigd dat hun waarneming aansluit bij die van de vrouwelijke getuige.

”Het is duidelijk dat Cheryl is gezien in het bijzijn van twee mannen. Het zou daarbij niet om Michael S. gaan, volgens zijn verklaring bij de politie”, verduidelijkt De Vries zijn constatering dat de verantwoordelijken voor de verdwijning van Cheryl Morriën mogelijk nog steeds vrij rondlopen. Hij hoopt dat de publicatie van zijn boek de zaak alsnog vlot kan trekken.

De website “Cheryl is Vermist”:

http://cheryl.isvermist.nl/

Voorlopig het volgende: Een kind kan zien dat het onderzoek gesloten is op een moedwillig valse conclusie. Michel Stokx had drie kindermoorden bekend.  Er was geen enkele reden om niet nog een vierde  moord te bekennen. Drie of vier maakte geen bal uit voor hem. Hij zou toch al nooit meer levend uit de gevangenis komen. In plaats daarvan heeft Stokx altijd met kracht en verontwaardiging  ontkend   iets met de verdwijning van Cheryl Morriën te maken te hebben. Zijn advocaat Hans Anker gelooft het niet, de familie van Cheryl gelooft het niet. En toch wordt Michel Stokx door hun strot geduwd, zodat nu het onderzoek gesloten is en er niet meer verder gerechercheerd hoeft te worden. Voor justitie is de familie die graag wil weten wat er met hun Cheryl is gebeurd alleen maar “lastig”.

Bovendien was Stokx op geen enkele manier in verband te brengen met IJmuiden of een groene stationwagon. Deze stationwagon was bemand door twee mannen, niet één.  Het signalement van deze kerels voldeed op geen enkel manier aan Stokx. Wie dan de handlanger van Stokx geweest zou moeten zijn, dat kan justitie ook geen bal schelen. In dit intelligentiebeledigende scenario laat justitie dus sowieso een medeplichtige vrijuit gaan. En durft toch te stellen dat de zaak “opgelost” is! Bent u nog bij de les of zoekt u liever een andere leraar dan justitie?

Exact dezelfde situatie als bij Marianne Vaatstra waar de echte daders het niet mogen zijn. Maar ja, als je een pedofiele kinderverkrachter aan het hoofd van justitie zet, dan roep je als rechtsstaat natuurlijk dit soort wantoestanden over jezelf af. Dus eigenlijk moeten we als Nederlanders zelf de hand in eigen boezem steken.

Verder relevant in deze zaak:

Geschiedenis

De basis voor de Lada werd gelegd in 1966, toen de Italiaanse autoproducent Fiat een contract sloot met de Russische regering om een autofabriek te bouwen. Bovendien gaf Fiat de rechten voor de Fiat 124, in 1967 Auto van het Jaar, vrij voor de nieuwe fabriek (AvtoVAZ). Deze lichtgewicht auto werd aangepast tot het eerste Ladamodel, de Lada 2101, die de soms extreme Russische weersomstandigheden kon verdragen.

 

 

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Verdwijning Cheryl Morriën is cover-up van justitie

 1. FeeX zegt:

  “Dus eigenlijk moeten we als Nederlanders zelf de hand in eigen boezem steken.” Maar helaas ligt dat niet in de lijn der verwachting.
  Voor zover ik weet zijn blunders en incompetentie nooit toegegeven.
  Justitie zwijgt liever dan fouten toe te geven.
  Het idee dat daar fouten worden gemaakt, of men op het verkeerde spoor bevind is natuurlijk geen reclame.

 2. davinci zegt:

  Doet me denken aan De Deventer moordzaak daar focuste de recherche ook op de verkeerde en werd niet of nauwelijks aandacht besteed aan de klusjesman.
  Een klusjesman met op z’n zacht gezegd een duister verleden. Achteraf gezien verkeerd gerechercheerd en de honden hadden hun dag niet, dus moest de boekhouder maar hangen.
  De zaak Cheryl morrien is zo als ik het lees van het zelfde laken een pak als we maar een verdachte hebben en die vervolgens dader maken is ik het volk weer happy en er is een zaak minder.
  Waarom wacht Dhr.De Vries 4 jaar om zijn verhaal aan de politie te vertellen ? met alle lof overigens voor zijn inzet, maar toch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s