“Demmink’s misdrijven gaan verder dan pedofilie”

Joris Demmink

Wim Dankbaar stelt op zijn weblog 5000 euro beschikbaar voor de eerste persoon die er in slaagt een op het oog eenvoudige klus te klaren: Antwoorden krijgen op zes vragen die hij aan het OM Leeuwarden heeft gesteld in verband met de moord op Marianne Vaatstra. Hij wil hiermee aandacht genereren voor nieuwe bewijzen die het OM volgens hem al jaren onder de pet houdt. Dankbaar spreekt van een schandalige doofpot waarin de in opspraak zijn secretaris-generaal van justitie Joris Demmink een prominente rol zou spelen. Omdat er meer en meer  politieke druk en aandacht vanuit Amerika en Europa komt voor  de controverse rond onze secretaris-generaal en de dubieuze opstelling van het ministerie,  heeft hij een persbericht in het engels opgesteld.

Hieronder volgt een vertaling naar het Nederlands van wat hij schrijft:

Marianne Vaatstra

De vragen hebben betrekking op de onopgeloste moord van Marianne Vaatstra uit 1999.  Haar lichaam werd gevonden in een weiland niet ver van haar woonplaats. Ze bleek vastgebonden te zijn geweest, verkracht (anaal en vaginaal), gewurgd en haar keel was doorgesneden met een mes. Het enige dat de daders achterlieten was een spermaspoor op haar half ontklede lijf. De zaak is één van de meest besproken moordzaken van Nederland, die momenteel weer groots in het nieuws is sinds Justitie een grootschalig DNA onderzoek is gestart, waarbij 8000 mannen worden opgeroepen om hun DNA te geven.

Een farce?

Volgens Dankbaar is dit dure onderzoek op kosten van de gemeenschap  één grote farce om het publiek te hypnotiseren met ogenschijnlijk goede intenties om de zaak op te lossen, maar in werkelijkheid de ware toedracht onder het tapijt te houden. Dankbaar stelt zonder reserves dat Marianne is ontvoerd, verkracht en vermoord door Koerdische asielzoekers uit het nabijgelegen asielzoekerscentrum, waarna haar lichaam is gedumpt in een weiland. Zijn zes vragen lezend wordt de rest van zijn schokkende Ludlum-achtige scenario snel duidelijk: Drie van de aantoonbaar met elkaar bevriende asielzoekers zijn  binnen enkele dagen door topmensen van justitie heimelijk buiten het bereik van het onderzoek gebracht, terwijl het OM het verontwaardigde publiek bleef verzekeren dat er geen enkele reden was om asielzoekers te verdenken.

Dankbaar walgt, samen met Marianne’s moeder, van het recent veranderde scenario dat het OM nu als meest waarschijnlijk presenteert: De 16 jarige Marianne zou een stiekem afspraakje hebben gehad, midden in de nacht in de verlate weilanden,  met een geheime minnaar, daarbij haar vaste vriend bedriegend die ze een paar minuten tevoren gedag had gezegd, om een vrijwillige vrijpartij te hebben die om één of andere onverklaarbare reden eindigde in haar brute dubbele verkrachting en moord. Het zou gaan om een bekende van Marianne, die de recherche tot op de dag van vandaag nog niet heeft gevonden, ondanks uitgebreide interviews met Marianne’s vrienden, ouders en familie. “Dit scenario beledigt ieder’s intelligentie, Marianne zelf en haar ouders”, zegt een furieuze Dankbaar. “Bovendien laten ze weg dat Marianne ongesteld was. Het scenario is tekenend voor het feit dat ze liegen om verborgen te houden wat ze sinds dag één weten!”

Dankbaar’s ware toedracht

In Dankbaar’s scenario, ondersteund met ruim bewijs, is één van de daders, de Irakese Koerd Ali Hassan, vermoedelijk de eigenaar van het spermaspoor, reeds in het weekend van de moord heimelijk uitgezet en het land uitgevlogen naar Noorwegen. De andere twee zijn heimelijk “geparkeerd” in justitiële inrichtingen totdat de storm was overgewaaid, ofwel totdat justitie asielzoekers voor het publiek had uitgesloten als daders. Onderdeel van dit bedrog was het arresteren van een naamgenoot van Ali Hassan in Istanbul, zijn DNA afnemen en het publiek vertellen dat er geen match was met het spermaspoor. Het is echter sindsdien duidelijk geworden dat dit niet de gezochte Ali Hassan was, de man die sinds de moord spoorloos was verdwenen uit het AZC. Toen de man op televisie werd getoond nadat SBS6 hem in Turkije opzocht en een interview afnam, herkende geen enkel personeelslid van het AZC hem als  de “ontsnapte” Ali Hassan. Het was duidelijk een heel andere man, die ze nooit gezien hadden. Hun verklaringen aan de recherche worden nog steeds verdonkeremaand, aldus Dankbaar.  De andere twee asielzoekers kregen later een verblijfsvergunning en zijn “regulier in Nederland gehuisvest”, zoals onlangs werd bevestigd door minister Hirsch Ballin in antwoord op kamervragen.

Dankbaar stelt verder dat de enige topambtenaar die de macht, de middelen en het motief had om deze cover-up te regisseren, niemand minder is dan de huidige secretaris-generaal van justitie, Joris Demmink, die al meer dan 10 jaar in opspraak is door onder meer beschuldigingen van sexueel misbruik van minderjarigen. Tijdens de moord op Marianne, zoals het publieke CV van Demmink ook laat zien, was hij directeur-generaal van Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken, als zodanig de hoogste baas over de asielzoekerscentra en immigratiediensten en dus als enige in staat om uitzettingen en detenties van immigranten te gelasten, indien hij het nodig vond onder geheimhouding.

Dankbaar kan slechts speculeren over Demmink’s exacte motief voor het door hem gestelde ambstmisdrijf, indien waar gebeurd inderdaad van buitengewone en onvoorstelbare proporties. Hij veronderstelt dat de moordenaars, of aan hen gelieerde personen, inside informatie hadden over Demmink’s illegale misdragingen, die zijn carriere direct zou beëindigen als die openbaar werd, waardoor zij in staat waren Demmink te chanteren om een snelle, slagvaardige cover-up van de ware toedracht te regelen. Dankbaar licht toe: “Het was bijvoorbeeld algemeen bekend onder het AZC personeel dat één van hen, Feik Mustafa, die Marianne twee weken voor haar dood met een keeldoorsnijdend gebaar had bedreigd, op jonge leeftijd ernstig sexueel was misbruikt in zijn thuisland. Met wat we nu weten, is het geen onverantwoorde gedachte dat hij één van Demmink’s toyboys kan zijn geweest. Het motief is ook niet zo belangrijk in dit stadium, waar het om gaat is dat Demmink’s obstructie van de rechtsgang een feit is dat bewezen kan worden.”

Dankbaar onttrekt verdere ondersteuning uit de omstandigheid dat alle feiten die hij boven water haalt, sommige waarvan het OM  onlangs gedwongen werd te bevestigen, altijd geheim gehouden zijn en nog steeds in de doofpot zitten. “Bovendien kan ik vrijelijk en onweersproken Demmink beschuldigen van dit walgelijke misdrijf, zonder tegenactie of zelfs maar een reactie van zijn kant”. Inderdaad, dit is precies wat Dankbaar doet in een open brief, die nu al meer dan twee jaar op het Internet staat. Elke lezer kan zijn steun betuigen voor de brief in een poll, met een 95% positief resultaat tot nu toe.

Het gevaar van de Demmink samenzwering

“Het gevaar voor onze samenleving met Demmink als baas van justitie, reikt vel verder dan zijn verslaving aan het verkrachten van minderjarige jongens”, zegt Dankbaar. “Hij misbruikt zijn macht om herhaaldelijk de rechtsgang te blokkeren, tot en met het beschermen van weerzinwekkende verkrachters en moordenaars en het tot levenslang veroordelen van onschuldige mensen met vervalst bewijs, zuiver en alleen om zijn eigen misdrijven uit het daglicht te houden. Wat we daar nu van weten, is ongetwijfeld het topje van de ijsberg. De samenzwering om Demmink te beschermen is zo sterk omdat het niet alleen om hem gaat. Het is het hele netwerk dat Demmink om zich heen heeft verzameld. De reputaties van minstens vier  ministers, waarvan sommigen de Koningin adviseren, staat op het spel. Zij hebben altijd de aantijgingen tegen Demmink ontkend en nooit serieus onderzoek willen doen naar de stortvloed van bewijzen. De geloofwaardigheid van ons hele rechtssysteem staat in feite op het spel.”

Dankbaar vindt het een trieste stand van zaken dat zijn relevante vragen, ook namens de moeder van Marianne gesteld, botweg niet worden beantwoord door het OM. Onlangs hadden twee kranten de euvele moed om te publiceren over zijn bevindingen.  Het OM was er als de kippen bij om de kranten op de vingers te tikken.  Uit de mond van woordvoerder Kirsten Smit kwam een bondige boodschap zonder toelichting: “Het is klinkklare onzin!”

Dankbaar’s onparlementaire commentaar: “Ze schijten zeven kleuren dat andere media er ook mee komen. Dit is de enige reactie die ze kunnen geven. Met name Demmink en zijn kliek piesen in de broek. Met de toenemende belangstelling vanuit het buitenland zijn ze als de dood dat ze het niet eeuwig in de doofpot kunnen houden. Ze zijn met name bang dat ze eens uitleg moeten geven over de bewijzen die ik boven water heb gehaald. Omdat ze het niet kunnen zonder door de mand te vallen! Is het niet triest dat ik een beloning moet bieden om de pers hun werk te laten doen? Ik heb tot nu toe nog geen journalist of TV programma kunnen vinden die ook maar de vragen durft te stellen. Het is een fraaie advertentie voor onze zogenaamde vrije, onafhankelijk media, de zogeheten waakhonden van de kwaliteit van de samenleving. Ze zijn of bang voor het OM of hun schoothondjes. Ze proberen niet eens uit te leggen waarom ze het niet doen, er is slechts stilte. En ondertussen maar jammeren dat er geen middel onbenut moet blijven om deze moordzaak op te lossen. Ik vraag me af of er nog collega’s zijn die zich kunnen bevrijden van deze hypocrisie.”

JFK onderzoek

Dankbaar, oorspronkelijk mede-oprichter en directeur van computerfirma Freecom.com, zegt dat complotten van alle tijden zijn. “Een complot is een illegale daad door meerdere personen beraamd en uitgevoerd en moet om die reden geheim blijven. Media hebben er een vies woord van gemaakt, maar het komt veel vaker voor dan je denkt, juist bij mensen waarvan je het niet verwacht. Neem bijvoorbeeld het doping schandaal rond Lance Armstrong en besef hoelang het geheim bleef ondanks het enorme aantal mensen dat ervan wist.” Het maakt Dankbaar niet uit als hij als complot-theorist wordt afgeschilderd. “Dat hoort er nu eenmaal bij. Als je de hitte niet kan verdragen moet je uit de keuken blijven! Ik heb geen theorieën, ik heb slechts feiten.”

Dankbaar’s voornaamste passie is zijn onderzoek naar de moord op John F. Kennedy, waarvan nu het merendeel van Amerika meent dat het een complot was van de mafia, Cubaanse bannelingen en de CIA, in de doofpot gestopt door de Warren Commissie, FBI directeur Hoover en diens vriend president Johnson. Hij heeft zijn onderzoek gepubliceerd op een  website, in een boek en in diverse documentaires. Het meest opzienbarende wapenfeit is Dankbaar’s interview met de gedetineerde mafia/CIA man James E. Files, waarin deze  tot in minitieus detail bekent dat hij de schutter op de “grassy knoll” was die de fatale kogel in Kennedy’s rechterslaap vuurde.

Dankbaar stelt dat dit verhaal op soortgelijke wijze verborgen en onderdrukt wordt door de Amerikaanse autoriteiten en de mainstream media: “Om deze muur van leugens en desinformatie te slechten, is een immense en wellicht onmogelijke taak.”

Hij heeft onlangs echter een leidende filmdistribiteur gevonden die met geestdrift en enthousiasme het verhaal naar het grote publiek wil brengen:

Dear Wim,

We here at BRI want to thank you for your factual, diligent and meaningful work to bring “I SHOT JFK: The Shocking Truth” finally to the public’s attention worldwide.

Next year, on November 22, 2013, will mark the 50th anniversary of JAMES EARL FILES firing a single-shot from the famed Dallas Deaely Plaza Grassy Knoll in to the right-temple of President JOHN FITZGERALD KENNEDY.  Most of your documented factual evidence has been suppressed by various government agencies and offices, until now!

This week BRI shall submit your program to potential licensees worldwide (or, screeners are available upon request from our honored licensees).  Now the broadcasters of all platforms worldwide will have the decision to allow their viewers/subscribers an  opportunity to hear and view the truth.

Be well, stay tuned,  stay safe and thanks again…

Warm Regards,

Marc

Marc Bruder

President

BRI

2020 Broadway

Santa Monica, CA. 90404

USA

T(310) 829-2222 Ext. 100

F(310) 829-0202

M(310) 749-2580

www.4BRI.net

“Where Content Is King”

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

12 reacties op “Demmink’s misdrijven gaan verder dan pedofilie”

 1. GeeskeG zegt:

  Goed zo!!!

 2. Dirk zegt:

  —– Original Message —–
  From: drs. J. Poot
  To: drs. J. Poot
  Sent: Monday, October 15, 2012 2:08 PM
  Subject: SPOED: ADVERTENTIE ONDERZOEK DEMMINK

  Gaarne vraag ik uw steun voor een zeer belangrijke zaak van grote urgentie. De advertentie hieronder “Schors Demmink en start onderzoek onmiddellijk” wordt deze week in een landelijke krant geplaatst. Mijn verzoek aan u is of uw naam daaronder mag worden geplaatst naast die van talloze andere Nederlanders. Klik dan op “Ik steun Demmink-advertentie”. Uw naam zal daarna onder de advertentie worden opgenomen. Ik hoop dat ik op uw steun mag rekenen.

  Drs. J. Poot, oprichter Chipshol en Eurowoningen

  De tekst van de advertentie is als volgt:

  Schors Demmink en start onderzoek onmiddellijk

  Het Algemeen Dagblad plaatste op 6 en 8 oktober twee artikelen over de topambtenaar van Veiligheid en Justitie, Joris Demmink. De krant citeerde drie ooggetuigen en twee ondersteunende getuigen die stellig verklaarden dat ze Demmink in de jaren tachtig gezien hebben met een pooier van minderjarige jongens. Ze beschrijven ook hoe er minderjarige jongens werden afgeleverd op zijn huisadres. Demmink was begin jaren tachtig als directeur-generaal verantwoordelijk voor het hele politieapparaat in Nederland.

  Twee van de ooggetuigen verklaren in de krant dat ze deze schokkende beweringen onder ede willen herhalen.

  Je zou verwachten dat bij het ministerie van Veiligheid en Justitie, dat zorg draagt voor recht en orde in ons land, na een dergelijke publicatie alle alarmbellen afgaan. Maar wat gebeurde er? Nog op dezelfde dag dat de tweede publicatie verscheen, schreef minister Opstelten aan de Tweede Kamer dat hij geen onderzoek wilde instellen naar de beschuldigingen in het AD. Een paar telefoontjes naar zijn opsporingsdiensten (die stuk voor stuk onder de verantwoordelijkheid van Demmink zelf vallen) hadden hem overtuigd om niets te doen. En zo lijkt Demmink wéér zonder enig onderzoek onder nieuwe ernstige verdachtmakingen uit te komen. En dat terwijl het Amerikaanse Congres zich zeer verontrust toonde en in oktober jl. wél een onderzoek is gestart.

  Via deze advertentie vragen we de minister en de Tweede Kamer onmiddellijk, alsnog een serieus, onafhankelijk en grondig onderzoek te starten naar het zoveelste incident rond Demmink. In de tussentijd moet Demmink geschorst worden. Herstel de rechtstaat.

  Klik op “Ik steun Demmink-advertentie” en vul daar uw naam in. Mocht u anderen weten die deze actie willen ondersteunen, dan stellen wij het op prijs als u deze mail naar hen doorzendt. Bij voorbaat dank voor uw hulp.

 3. Dirk zegt:

  Een mail aan aan:

  actie@demminkdoofpot.nl

  Gewoon doen dus, hoe meer (gelijkgestemde) zielen hoe meer vreugd.

 4. Lenie van der Heiden zegt:

  waar vind ik dit “Ik steun Demmink-advertentie” waar ik op kan klikken? Ik snap het niet. Graag uitleg want ik wil meedoen.

 5. Ria zegt:

  Wie gaf het bevel aan de Deventer politie om het onderzoek abrupt te stoppen naar verdachte van een moord Michael de Jong in oktober 1999, terwijl er een overdaad aan bewijs was? Wie was het hoofd van de politie destijds? Demmink. Oud nieuws wellicht, maar vergeten wordt het niet tot het wordt Recht gezet.

  • wdankbaar zegt:

   Ria, is een extra belang voor Peter R om Demmink te steunen. Louwes heeft het gedaan en Michael is onschuldig. Zodra je aan Demmink’s pik gezogen hebt, ben je altijd onschuldig in dit land. En je vriendjes die het weten ook.

   • Ria zegt:

    Inderdaad Wim. Peter zal nooit en te nimmer zijn fout openlijk toegeven. Nog liever steunt hij een mega-crimineel om zijn ‘imago’ zgn hoog te houden en laat onschuldige mensen in de kou staan.

 6. A.Kap zegt:

  Schorsen die crimineel en de onderste steen boven halen wat een ongelooflijk tuig!!

 7. Anna zegt:

  PETITIE * Onschendbaarheid is niet van deze tijd * PETITIE

  In de grondwet, zoals door Thorbecke geformuleerd in 1848, wordt de Koning onschendbaar geacht voor politiek handelen: ministers zijn verantwoordelijk. Tegenwoordig lijkt onschendbaarheid ruimer geinterpreteerd.
  1. Geldt niet alleen voor de Koning, maar ook voor diens hele familie, de ministers en zelfs topambtenaren?
  2. Gaat niet alleen over politiek handelen, maar alle handelen lijkt ondertussen buiten discussie te staan.

  Wij verzoeken
  1. Opheffen van de onschendbaarheid, met uitzondering van politiek handelen en maatschappelijk debat.
  2. Onderzoeken van bestaande vermeende sluimerende vraagstukken (zoals Joris Demmink, Marianne Vaatstra, Pim Fortuyn, Manuel Schadwald, Zandvoort zaak, Maarten van Traa, Baybasin, en de beperking van persvrijheid).

  Deze ruime “onschendbaarheid” is niet van deze tijd en dient geen enkel doel. Het is niet goed voor Nederland.

 8. GeeskeG zegt:

  Klopt;Niemand is onschendbaar.wat een idiote stelling is dat ooit geweest.Hier komen ze 2012 maar mooi mee weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s