Fukushima versus Chernobyl

Fukushima is 7 potential Chernobyls at the same time according to nuclear scientist Arnie Gundersen:

http://www.fairewinds.com/updates

While Fukushima has disappeared from the headlines, suggesting falsely that the situation is under control, the real data point out that the situation is not managable  at all. And in fact detoriating. At some point the bad news cannot be hidden or ignored anymore.

Radioactive water carried from No.2 reactor

The operator of the troubled Fukushima Daiichi nuclear power plant has said it is giving top priority to transferring highly contaminated water from the No.2 reactor.

Radioactive water in reactor buildings and other areas of the plant is hampering work to bring the accident under control.

The Tokyo Electric Power Company, or TEPCO, says the radiation level in a tunnel at the No.2 reactor is especially high, and is transferring the water to a temporary storage site.

Bur the firm has also found high levels of radioactive substances at the site of the No. 4 reactor.

Last Thursday it detected 8,100 becquerels of cesium 137 and 7,800 becquerels of cesium 134 per cubic centimeter in the water in the turbine building’s basement. The radioactive levels were about 250 times higher than a month before.

TEPCO says the contaminated water levels are rising.

At the No.3 reactor, the contaminated water level in a tunnel is also rising. The firm says the water was 98 centimeters from the top of the tunnel as of Tuesday morning.

TEPCO sets one meter as the limit at which it should begin removing contaminated water, but it has not yet found a location to transfer the contaminated water to.

Tuesday, April 26, 2011 19:27 +0900 (JST)

Source: http://www3.nhk.or.jp/daily/english/26_30.html

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

31 reacties op Fukushima versus Chernobyl

 1. ra ra zegt:

  plutonium and many more radioactive isotopes all over the usa
  in het engels:

  http://blog.alexanderhiggins.com/2011/04/21/radioactive-fukushima-plutonium-strontium-bombarding-west-coast-march-18th-19279/

  in het duits:

  Von wegen Fortschritt! Wir leben in Wirklichkeit in einem satanischen System!
  Thomas Mehner

  Es soll noch Menschen geben, die glauben, dass zumindest die Bürger der modernen westlichen Welt in einem System leben, das das Beste unter der Sonne sei. Indes zeigen die Entwicklungen der vergangenen Monate überdeutlich und vor allem endgültig, dass genau das Gegenteil der Fall ist: Das herrschende System baut in seinen Grundlagen auf Irreführung, Manipulation, Ausbeutung, Überwachung, Krieg und Naturzerstörung auf – alles eindeutige Zeichen dafür, dass es einen satanischen Charakter hat. Man muss kein gläubiger Mensch sein, um zu erkennen, dass die sogenannten »Eliten« schöpfungsfeindliche Individuen sind, die zwar in Sonntagsreden so tun, als seien sie Lichtgestalten, anhand ihrer Handlungen aber genau als das Gegenteil dessen zu erkennen sind.

  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/enthuellungen/thomas-mehner/von-wegen-fortschritt-wir-leben-in-wirklichkeit-in-einem-satanischen-system-.html

  Een van de grootste vijanden van het leven: de duivelse Anne Lauvergeon
  Hier beweert ze op 14 maart doodleuk dat ze uitgaat van een positief scenario.
  Deze vrouw is een duivel, een kind van satan, deze robot en hoer van de kernenergie is heel erg machtig, zij verkoopt kerncentrales voor areva ze probeert er zeven aan india te slijten en she is sorry to say that no accidents occured.

 2. Louw van den Bos zegt:

  Ook volgens Sebastian Pflugbeil (Gesellschaft für Strahlenschutz) is Fukushima veel gevaarlijker dan Tsjernobyl.
  In Tsjernobyl is de bevolkingsdichtheid laag in tegen stelling tot Japan.

  Sinds 1993 is Plugbeil voorzitter van de Vereniging kinderen van Tsjernobyl.
  Hij is een van de weinigen die het interieur van de sarcofaag – de concrete beschermende schil rond de ontplofte reactor – hebben gecontroleerd.
  Voor verdere informatie kijk naar:

 3. ra ra zegt:

  Correcctie

  in deze video gemaakt op 14 maart beweert Anne Lauvergeon dat alles goed zal gaan in fukushima: le scenario optimist
  (er wordt frans gesproken)

  en hier kun je lezen hoe machtig zij is deze terminator

  http://us.arevablog.com/2011/03/07/newsweek-calls-anne-lauvergeon-a-nuclear-powerhouse/

 4. René Brioul zegt:

  Beste Wim,

  Is het nog niet in je opgekomen dat wat zich in Japan afspeelt doelbewust wordt opgeklopt met de bedoeling een groot gedeelte van de mensheid in angst te doen leven?

  Een eerdere link die ik plaatste naar een video van Benjamin Fulford (die zelf in Tokyo woont) en die stelt dat er weinig aan de hand is en het hele verhaal flink wordt opgeklopt teneinde angst te zaaien, werd door jou verwijderd.

  Misschien is het goed om ook eens naar die kant te kijken.

 5. Wim Dankbaar zegt:

  Die Fulford heeft wat mij betreft een klap van de molen gehad.

  Er wordt juist niet opgeklopt, maar gedownplayed. Ongelooflijk dat een woordvoerder vandaag weer zegt dat het veel minder is dan Tsjernobyl “omdat er nog geen stralingsdoden zijn gevallen”. Erg dom optimisme.

  Laten we de balans eens opmaken over 3 maanden, of een jaar.

  In Fukushima voltrekt de ramp zich in slow motion. Het lijkt “geen nieuws, goed nieuws”, maar ik zie dat heel anders. Niets wijst erop dat ze de zaak in de grip hebben. Vandaag ook weer: radioactief water in tunnels stijgt en de spent fuel pool van reactor 4 is lek.

  Dan kun je er water opspuiten wat je wilt, maar je creëert steeds meer radioactief water. Niet spuiten is ook geen oplossing want dan gaan die fuel rods nog sneller smelten en reageren.

 6. René Brioul zegt:

  Maak je niet zo druk Wim!
  Nog dit jaar komt nulpunt energie voor iedereen beschikbaar en zijn centrales – van wat voor type dan ook – totaal overbodig.

  En dan zal ook blijken dat de schade van deze japanse “ramp” vele malen minder is dan dat er nu wordt gedacht.

  Wist je overigens dat als je een jaar lang elke dag radioactieve spinazie zou eten je minder straling opdoet dan de helft van de straling die je oploopt bij een CT-scan?

 7. wdankbaar zegt:

  Je kan zo bij de NISA gaan werken als voorlichter.
  Vooral je laatste zin slaat nergens op. Om zo’n stelling te poneren dien je eerst te weten HOE radiactief die spinazie is en HOEVEEL je per dag van die spinazie eet. Ook is duidelijk dat je niet beseft dat het in je lichaam brengen van radioactieve stoffen anders werkt dan een CT scan van buitenaf.

  Dream on.

 8. Pat zegt:

  Bovendien René, wordt juist de ramp in Japan helemaal niet opgeklopt, het tegenovergestelde is juist het geval. Vorige week en gisteren waren er documentaires te zien over Tsjernobyl op Canvas (Belgische televisie). De Russen hebben (achter de schermen) keihard gewerkt om de straling te beperken. Ook toen werd de bevolking in het ongewisse gelaten en deed men alsof er niets aan de hand was. Europa is aan een ramp ontsnapt want er was een grote kans op explosiegevaar waarmee de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki ‘kleintjes’ waren. Vermoedelijk was Europa dan grotendeels onbewoonbaar geworden. Tot op de dag van vandaag zijn er weinig gevens bekend wat de schadelijke gevolgen zijn van deze ramp, maar de Russen die mee hebben geholpen de straling te beperken rondom de centrale hebben ernstige gezondheidsproblemen. Ook zijn er vele misvormingen van pasgeboren baby’s. En dan dus over Fukishima maar niet te spreken waar meerdere centrales staan en de ramp vele malen erger is dan Tsjernobyl. Ik verwacht dat de helft van Japan gewoon onbewoonbaar is en wordt, inclusief de nabijgelegen zee. Maar ja je kunt de (wereld)bevolking lange tijd voor de gek houden want straling zie je immers niet….(het is gewoon goede methode voor een die-off van een aanzienlijk deel van de wereld bevolking)

 9. wdankbaar zegt:

  Ik vind dus ook dat de wereld voor de gek wordt gehouden, vooral met het weglaten van informatie. De gevolgen van de straling zijn natuurlijk niet meteen merkbaar. Daarom is het ook zo zot om te zeggen dat er geen doden door straling zijn gevallen. Ik verwachte een enorme toename aan kankers de komende maanden en jaren. Miljoenen mensen staan bloot aan meer dan de veilig geachte hoeveelheid. Japan is vele malen dichter bevolkt dan het landelijke gebied rond Tsjernobyl. Dat maakt dat soort zalvende woorden dat het minder is dan Tsjernobyl ook zo vals. Punt 1 is het nog niet afgelopen, punt 2 betreft het veel meer mensen.

  Bovendien gaat de straling gewoon door as we speak, terwijl men doet alsof het ergste geweest is. Zelfs als alle lekken NU gedicht zouden zijn, dan nog is de grond, zee en grontwater vervuild. Niemand kan inschatten wat de effecten op (middel)lange termijn zijn. Iedereen die dat wel pretendeert is een bedrieger of onnozel.

  Wat je niet leest, maar wat je gewoon op je vingers kunt natellen is dat het “koelen” een paardenmiddel is dat je wel MOET doen om meltdowns te voorkomen, maar tegelijkertijd ook de lekkages verergert. Niemand lijkt zich af te vragen waar al dat water vandaan komt. Dat water dat in de zee geloosd moet worden, dat water dat die ondergrondse tunnels vult. Maar dat is natuurlijk bluswater. Dat bluswater wordt radioactief omdat het over fuel rods en in reactors gespoten wordt. En blijkbaar komt het er weer uit, maar nu radioactief. Dat betekent dus dat die pools en reactors lekken. En die lekken dichten is erg lastig, want dat moet door mensen gebeuren, maar de straling is te hoog om dat verantwoord te doen.

  We weten dat het in elk geval 3 maanden gaat duren voordat de lekken gedicht zijn, als dat al mogelijk is. Dat betekent dus dat de werknemers nog minstens 3 maanden aan meer straling bloot zullen staan dan ze nu al hebben gekregen. En ook daarna is die straling niet opeens nul. Die werknemers zijn nu al aan het eind van hun latijn. Je kunt op je vingers natellen dat het niet nog 3 maanden goed zal gaan. Het is een kwestie van tijd dat we horen dat die werknemers te ziek, zwak en misselijk zijn om nog wat uit te richten? Welke vrijwilligers gaan hen vervangen?

  Als je vooruit denkt , slaat het echt nergens op dat men zo positief en bagatelliserend doet. Het is net als met die financiele crisis. Die zag ook niemand aankomen, terwijl er genoeg tekenen aan de wand hingen.

 10. Ruud Harmsen zegt:

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/8382/en-dan-schakelen-we-nu-met-tokio.html

  Wat een intens belachelijk gesprek weer. Micha Kat breekt zijn toch al tot nul gedaalde geloofwaardigheid nog verder af.

 11. Ruud Harmsen zegt:

  Wim Dankbaar:
  ===
  De gevolgen van de straling zijn natuurlijk niet meteen merkbaar. Daarom is het ook zo zot om te zeggen dat er geen doden door straling zijn gevallen. Ik verwachte een enorme toename aan kankers de komende maanden en jaren.
  /===

  Weer een opmerking waaruit blijkt dat je redeneert vanuit een gebrek aan kennis. Raad: lees eens iets in Wikipedia over Tsjernobyl. Niemand ontkent dat dat een hele erge ramp was, maar zelfs daarbij is voor het grootste deel het verband met concrete kankergevallen heel moeilijk aan te tonen.

  Dat komt omdat kanker heel erg ingewikkeld is, er zijn zeer veel soorten, zeer veel oorzaken, er is ook natuurlijke straling, en is ook kanker die niet door straling komt. Lange-termijneffecten zijn altijd moeilijk aan te tonen.

  Omdat jij zo graag een overzichtelijke wereld wilt met allemaal één-op-één oorzakelijke verbanden, daarom wordt de wereld nog niet opeens ook echt zo eenvoudig. Het is niet anders.

 12. Ruud Harmsen zegt:

  Wim Dankbaar:
  ===
  Ik verwacht een enorme toename aan kankers de komende maanden en jaren.
  […]
  Niemand kan inschatten wat de effecten op (middel)lange termijn zijn.
  /===

  Behalve Wim Dankbaar dus, dat blijkt. Zie boven.

  (Ik heb ‘verwachte’ gecorrigeerd naar ‘verwacht’, onder de aanname dat dat een tikfoutje was.)

 13. Ruud Harmsen zegt:

  > Het is net als met die financiele crisis. Die zag ook niemand
  > aankomen, terwijl er genoeg tekenen aan de wand hingen.

  En terecht, want ook die financiële crisis stelde eigenlijk niks voor en was grotendeels hype.

 14. wdankbaar zegt:

  Ruud,

  Je bent echt een ongelooflijke zeikerd en een muggenzifter. Ik weet zeker dat ik voor de grote zwijgende meerderheid spreek. Waarom moet je zo nodig zeiken? Waarom rot je niet op?

  De financiele crisis stelde niks voor?

 15. ra ra zegt:

  Wim, je schreef:
  Ik verwachte een enorme toename aan kankers de komende maanden en jaren.

  Alle mensen die hun kop niet in het zand steken verwachten een enorme toename aan kankers de komende maanden en jaren, en daar hoort ruud niet bij helaas.

  Er zijn 1.000000 miljoen slachtoffers van Tsjernobyl. De meesten zijn dood en het aantal zal nog blijven toenemen. De kernenergie maffia probeert de informatie die is verzameld over Tsjernobyl te boycotten en te bagatelliseren.

  Lees en huiver

  Iedereen op noordelijk halfrond kan kanker krijgen’
  FOTO ANP

  Een nieuw rapport over de kernramp in Tsjernobyl stelt dat meer dan een miljoen mensen zijn overleden aan de gevolgen van de ramp die zich daar in 1986 voltrok. Nog slechter nieuws is dat de ramp in Japan vele malen erger is dan Tsjernobyl. Nooit eerder raakten zes reactoren zo ernstig beschadigd als nu in Fukushima. De ramp in Japan treft de hele wereld, stelt de Australische fysicus en dokter Helen Caldicott.

  http://boinnk.nl/blog/?p=16434

  • Ruud Harmsen zegt:

   > Er zijn 1.000000 miljoen slachtoffers van Tsjernobyl.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disaster#Effects

   Het beeld is gemengd. Er zijn veel ernstige effecten, maar op andere punten valt het weer mee.

   Maar ja, die nuance en dat feitenmateriaal wil men hier niet horen. Men wil alleen griezelverhalen in hapklare brokken.

   Het is verschrikkelijk ja of nee, dat wil het Telegraaf-achtige grote publieke horen en niks anders.

   Veel horrorplezier ermee, dan maar. Maar ik doe niet mee.

  • Ruud Harmsen zegt:

   > Een nieuw rapport over de kernramp in Tsjernobyl stelt dat
   > meer dan een miljoen mensen zijn overleden aan de gevolgen
   > van de ramp die zich daar in 1986 voltrok.

   Wikipedia is wel feitelijk en neutraal:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disaster
   ===
   Estimates of the number of deaths potentially resulting from the accident vary enormously: Thirty one deaths are directly attributed to the accident, all among the reactor staff and emergency workers.[10] A UNSCEAR report places the total confirmed deaths from radiation at 64 as of 2008. The World Health Organization (WHO) suggest it could reach 4,000;[11] a Greenpeace report puts this figure at 200,000 or more;[12] a Russian publication, Chernobyl, concludes that 985,000 excess deaths occurred between 1986 and 2004 as a result of radioactive contamination.[13]
   /===
   (zie aldaar voor links met referenties.)

   De geleerden zijn het niet eens dus. Kennelijk is het dan moeilijk om precies vast te stellen hoe erg het was. Omdat het ingewikkeld is en omdat het moeilijk is objectief te blijven.

   Wel geloof ik veel liever Wikipedia dan al dat gestook en die stemmingmakerij hier.

 16. wdankbaar zegt:

  http://demorgen.be/dm/nl/5397/Milieu/article/detail/1256209/2011/04/27/Expert-kernenergie-Fukushima-is-vele-keren-erger-dan-Tsjernobyl.dhtml

  “Stop zeshonderd jaar met eten”
  “Je kan die radioactieve elementen niet proeven, niet ruiken, je kan ze niet zien. Als je ze in je lichaam krijgt, duurt het vijf tot zestig jaar voor je kanker krijgt. Als je een knobbeltje in je borst voelt, zegt dat niet ‘ik ben hier gekomen via strontium uit een vis die je twintig jaar geleden at’. Alle radioactiviteit is schadelijk, elke dosis die je binnenkrijgt verhoogt je risico op kanker. Dus, als het gaat regenen, stop dan met voedsel kweken. Eet geen voedsel meer, en ik bedoel: stop er zeshonderd jaar mee”.

  • Ruud Harmsen zegt:

   http://demorgen.be/dm/nl/5397/Milieu/article/detail/1256209/2011/04/27/Expert-kernenergie-Fukushima-is-vele-keren-erger-dan-Tsjernobyl.dhtml

   ===
   In die koelcellen zit tien tot twintig keer meer radioactiviteit dan in de reactorkern. In elke koelcel zit meer straling dan in duizend Hiroshimabommen.
   /===

   Ik twijfel er niet aan dat die cijfers juist zijn. MAAR: een kernbom is ontworpen om kritisch te kunnen worden, om te ontploffen (geen ontploffing van waterstof, geen brand van grafiet, maar een nucleaire explosie). Een kerncentrale is zo ontworpen dat de kernbrandstof NIET kritisch wordt. Voor de opgebruikte staven geldt dat al helemaal.

   Als je dat er niet bij vertelt, zoals hier gebeurt (fout van de krant? fout van Helen Caldicott?) dan ben je bezig met valse voorlichting, met hype, met nodeloze bankmakerij. Dingen die inderdaad wel erg en gevaarlijk zijn heel anders voorstellen, als veel erger dan het is, als satanisch, of zoals zij zegt: “We hebben hier te maken met diabolische energie”.

  • Ruud Harmsen zegt:

   Wim Dankbaar citeert, via de Belgische krant De Morgen, Helen Caldicott:
   ===
   “Je kan die radioactieve elementen niet proeven, niet ruiken, je kan ze niet zien. Als je ze in je lichaam krijgt, duurt het vijf tot zestig jaar voor je kanker krijgt. Als je een knobbeltje in je borst voelt, zegt dat niet ‘ik ben hier gekomen via strontium uit een vis die je twintig jaar geleden at’. Alle radioactiviteit is schadelijk, elke dosis die je binnenkrijgt verhoogt je risico op kanker.
   /===

   Tot zover mee eens. Maar nu komt het:
   ===
   Dus, als het gaat regenen, stop dan met voedsel kweken. Eet geen voedsel meer, en ik bedoel: stop er zeshonderd jaar mee”.
   /===

   Huh? Is dat redelijk? Ik vind van niet. Wat hier ontbreekt is de AFWEGING van risico’s.

   Omdat er een kleine (maar te grote) kans is dat je kanker krijgt, door straling of door een andere oorzaak, dat is heel moeilijk vast te stellen, moeten we volgens haar kiezen voor een zekere hongerdood door niet meer te eten.

   Wat is dat nou voor redenering???

   Als ik vanmiddag naar de supermarkt loop, is er een kleine kans dat ik aangereden word of in elkaar geslagen, met mogelijk ernstig letsel of de dood tot gevolg.
   DUS ga ik nooit meer naar de supermarkt, ik eet niet meer, en over 4 weken sterf ik aan verzwakking door voedselgebrek. Maar ik heb dan in elk geval geen ongeluk gekregen en ik ben niet in elkaar geslagen.

   Is dat redelijk???

 17. ra ra zegt:

  Koppen uit het zand, heren en dames die zeggen dat we niets te vrezen hebben.

  Je kunt gewoon bang zijn zoals het hoort en dan meedenken met wat we kunnen doen om de planeet te redden, inclusief de homo sapiens pathologicus

  Helen coldicott
  Mag ik hier nog een video met haar plaatsen?

 18. Ruud Harmsen zegt:

  Wim Dankbaar:
  ===
  Ik weet zeker dat ik voor de grote zwijgende meerderheid spreek.
  /===

  Ja, een zwijgende meerderheid die geen ingewikkelde feiten wil horen, geen nuances, geen kansberekeningen, geen onzekerheid. Maar wel hapklare brokken en griezelverhalen en horrorscenario’s.

  ===
  Waarom moet je zo nodig zeiken? Waarom rot je niet op?
  /===

  Ik vind het mijn plicht om tegengas te geven aan hype, doemdenken en eenzijdige voorlichting.

  ===
  De financiele crisis stelde niks voor?
  /===
  Ik heb er zelf nauwelijks iets van gemerkt. Ik was ervoor net zo rijk of arm als erna. Wel eens wat geld verloren met aandelen, maar ja, aan aandelen zit risico, dat wist ik van te voren, dus dan ga ik achteraf niet mekkeren. Ik heb gespeeld en verloren, en soms weer wat gewonnen.

  Ik zie de mensen op in de stad nog steeds weldoorvoed en goed gekleed door de winkelcentra slenteren, ook op tijden dat je zou denken dat mensen zouden moeten werken. Nederland is nog steeds een rijk land.

  Ik ben bijna overspannen geraakt door te veel werkaanbod. Nu maar eens wat rust genomen.

  Is dat crisis?

 19. Ruud Harmsen zegt:

  Toevallig net een testje gedaan op de site van de Postbank (pardon: ING). Resultaat: 13 van de 13 vragen goed! Commentaar van de site:
  ===
  Gefeliciteerd! U heeft 13 van de 13 vragen juist beantwoord en u bent een financieel genie! Geld en financiën hebben geen geheimen voor u. Met uw kennisniveau gaat u heel slim om met uw financiën en bent u een gewaardeerd adviseur voor uw familie en vrienden. Ga zo door!
  /===

  Nou hoor je ’t eens van een ander!

 20. Wim Dankbaar zegt:

  Het feit dat jij de crisis niet hebt gemerkt, en daarom stelt dat hij niemand heeft geraakt, bewijst slechts dat je in een eigen beperkt wereldje leeft.

 21. Voyager zegt:

  Om enigszins een inzicht te krijgen in de uitwerking van radioactieve straling op de mens, is het verstandig de gepubliceerde gegevens te raadplegen. Als men bij de Curie’s en Becquerel, maar 66 en 55 jaar geworden, begint en verder gaat, via de kernproeven en ongelukken in en met kerncentrales, wordt al snel duidelijk dat deze energie vorm wel heel veel slachtoffers maakt. De meeste merken de gevolgen pas na vele jaren. Ziekten als b.v leukemie komen opvallend vaak voor onder mensen die in de omgeving van die hotspots wonen. Van personeel en acteurs van filmploegen die in Nevada werkten hebben er vele vroegtijdig het tijdelijke voor het eeuwige geruild vaak na een ellendig ziekbed. Na Three Mile Island en Chernobyl zal het met Fukushima niet anders gaan.

  En nee er lijkt geen crisis gaande te zijn. Maar kijk niet raar als een dezer dagen de jongleurs besluiten dat het tijd is de balletjes te laten vallen. Het laatste bedrijf is door de club van eigenaren op kerstavond in 1913 ingezet om het plebs weer op zijn plaats als lijfeigene te zetten. U zult dan uw IOU’s niet kunnen inlossen en uw gespaarde goud en zilver zullen net als in 1933 worden geconfiskeerd. De club heeft haar plannen vele malen open en bloot geventileerd, maar u heeft niet geluisterd, want u bent geen lid van de club. De kans dat de aorta van dit dominoday spel kan worden gestopt is zeer klein. Recent heeft Gadaffi in navolging van Saddam Housein dit geprobeerd, door een eigen Afro speelclub te beginnen buiten de club om, met het bekende desastreuze gevolg.

 22. ra ra zegt:

  Hoe komt Japan nog aan mensen die kunnen werken in fukushima op een legale manier?
  Door de limieten van wat toelaatbaar is met straling op te schroeven tot nog dodelijkere hoogtes. Tepco is een criminele organisatie met veel bloed aan de handen. Die buigende en knippende tepco japanners zijn aan het moorden (dit is opzettelijk want het risico van een meltdown was bekend ) en maken mij ziek.
  Het zijn nazis die kernenergie mensen.

  http://english.kyodonews.jp/news/2011/04/88170.html

  In nederland is al enkele keren een 3x hoger dan normale achtergrondstraling radioactiviteit gemeten. Dat zal steeds vaker gebeuren en steeds meer zal zich opstapelen.

  In Japan werden waardes gemeten 60 km van fukushima daichi met 800 keer hoger dan normaal, het verschilt per plek er worden ook lagere waardes gemeten maar altijd veel te hoog

  in het japans maar de geigerteller is duidelijk te zien:

 23. Dirk zegt:

  Wat is er aan de hand, Wim?
  Ben je murw geslagen?
  Heb je er geen zin meer in/an?
  Kom op joh, doorvechten ajb.

  http://www.nu.nl/buitenland/2506810/zeebodem-bij-japanse-kerncentrale-besmet.html

 24. wdankbaar zegt:

  Ik was op vakantie. In Lissabon

  Wim

 25. janne101 zegt:

  http://www.areva.com/EN/mediacenter-57/page.html

  hier de grote firma die samen met SIEMENS nu GEEN enkele centrale meer kan verkopen.

  duitysland stopt
  suisse stopt en er zal japan nog volgen, want dat land is al kapot,

  en aan het einde van dit jaar 2011 niet meer normaal bewwonbaar.

  op de grond in tokyo is overal 3 tot 5 mikroSievret te meten en dat is 30 x hoger dan in nederland,

  en de sludge van d ewaterbehandelingsinstallaties van het riool is zo radioctief, dat er eigenlijk geen meeverbranden in de oens kan plaatsvinden en er ook niet in de cementfabrieken , er cement van gemaakt kan worden.

  japan is total loss,
  en de bevolking daar zal nog heel wat ellende de komende 5 jaar en darna meemaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s