Waarom verslaat de NOS niet eerlijk?

“Onze” NOS gedraagt zich niet veel anders dan als een spreekbuis voor Tepco en de Japanse regering. Pappen en nathouden, sussen en downplayen,  suggereren dat de situatie onder controle komt, terwijl die juist volledig zoek is en de gevaren met het uur toenemen.  Niet dat de NOS daar iets aan kan veranderen, maar waarom wordt er niet eerlijk gerapporteerd? Waarom kunnen ze dat bij de zuider- en oosterburen wel, maar hier niet?

http://demorgen.be/dm/nl/9757/Aardbeving-Japan/article/detail/1244420/2011/04/01/Japanse-overheid-laat-ons-stikken-We-zijn-hier-aan-het-verhongeren.dhtml

http://www.express.be/joker/nl/brainflame/fukushima-50-verwachten-snel-te-zullen-sterven/143475.htm

http://www.pbs.org/newshour/rundown/2011/03/nuclear-leak-brings-new-round-of-contamination-concerns.html

Zelden heb ik zo’n voorbeeld van massale apathie en een cover-up gezien . Het enige verschil met andere cover-ups is dat hij niet houdbaar is. De waarheid is alleen maar uit te stellen en reeds zichtbaar voor mensen die tussen de regels doorlezen. Elke geruststelling wordt steeds weer door de feiten achterhaald.  Gisteren meldde Sarkozy nog dat Japan “niet alleen” staat en de hele wereld zich solidair  verklaart. Mooie (hypocriete en holle ) woorden, maar geen daden. Frankrijk was het eerste land dat al haar onderdanen adviseerde naar huis te vliegen en daar gratis vliegtuigen voor zond. Amerika idem dito. Sarkozy kan ook niet beschrijven hoe de ramp gestopt , dan wel opgelost gaat worden. Wat raar dan toch dat hij nog wel mensen weet gerust te stellen.

Volgens de autoriteiten is werkelijk NIETS gevaarlijk voor de volksgezondheid. De verhoogde en toenemende straling buiten de 20 km zone niet, de besmetting van het zeewater niet, van de groenten en het vlees niet, van het drinkwater niet, van het grondwater niet, en zelfs plutonium moet je je niet druk om maken. Het zijn  feiten en waarden die Tsjernobyl al ver te bovengaan en in elk geval het menselijk bevattingsniveau. Het bewijst maar weer eens dat als de leugens van het bevoegde gezag komen, ze erin gaan als zoete koek. Edano meldt vandaagt dat de “komende weken” mensen nog niet naar hun huizen in de evacuatiezone mogen terugkeren. Welnu, de besmetting en straling in de grond is al 6 keer meer dan in de evacuatiezone van Tjsernobyl (30 km) . En daar mag nog steeds niemand wonen. Dus hoe moeten we “de komende weken” van Edano nu duiden?

Diederik Samson meldde gisteren op facebook dat het zeewater nu 60 miljoen (!) keer de normale achtergrond was:

Zeewaterbesmetting rond centrale is nu rond 250.000 Bq/l. Zestig miljoen maal achtergrondniveau. Onbekend hoe ver besmetting zich uitstrekt

Weet iemand hoe lang een mens daar in kan zwemmen? En vissen? Ik weet het ook niet, maar als twee werknemers direct met “brandwonden” worden afgevoerd vanwege contact met het hoog radioactieve water, dan kan ik mij voorstellen dat het wachten is op de eerste berichten van massale vissterfte.

Als dit waar is, wie gelooft dan nog dat dit geen effect gaat hebben? Op Japan, op de rest van de wereld? Ongehoord, hoe men in in denial blijft! Simon Rozendaal: Eet nog even een radioactieve banaan! Dat stelt weer iedereen gerust! Wanneer is Diederik weer bij Pauw en Witteman? 60 million x normaa? Komt dat al uit reactor 3? Of moet dat er nog overheen komen? Plutonium is NIET gevaarlijk voor de gezondheid! En bovendien weten de vissen dat ze het niet moeten eten binnen de 20 km evacuatie zone! Die ansjovisjes met verhoogd gehalte cesium, die op 200 km van de centrale werden gevangen, die hebben zich niet aan de afspraak gehouden.

Het meest gestoorde bericht is dat de centrales niet meer in gebruik zullen worden genomen. Men bedoelt dus: als we de zaak onder controle krijgen, nemen we ze niet meer in gebruik. Hiermede wordt de aandacht afgeleid van het feit dat ze de controle totaal hebben verloren en tegelijkertijd gesuggereerd dat het nog wel gaat lukken. En dat is wat we willen weten: Komt de zaak nog onder controle? Wie interesseert het nu wat of die centrales ooit nog in gebruik worden genomen? Het is de arts die niet durft te zeggen dat de patient terminaal is. Maar tegelijkertijd zegt: Als je beter bent, dan heb ik het juiste medicijn. Maar eerst beter worden! En het bizarre is dat de wereld het voor zoete koek slikt. Wellicht omdat er geen andere keus is en we de realiteit niet willen zien? Dan maar de arts geloven?

Ze weten niet waar het radioactieve zeewater vandaan komt. Nou, dat weet een kind. Uit een gesmolten reactor, die steeds meer staat te lekken. Hieruit blijkt dus al dat ze de controle helemaal kwijt zijn. Het is hetzelfde als rook uit een huis zien komen, en dan zeggen: we weten niet of er brand is. Want waar rook is, hoeft geen vuur te zijn. En het enge is: Ik weet ook niet hoe dit te stoppen is, en ik ken ook niemand anders die het wel weet.

Vandaag ook weer: Terwijl we alleen maar willen weten in hoeverre de boel verder uit de hand loopt, of de medewerkers nog in leven zijn, of er nog wat gedaan kan worden, wat de stralingswaarden zijn vergeleken met gisteren, zien we Sarkozy “solidair” zijn en lezen we:  Japanse regering wil meer invloed over centrale! Nou vraag ik je: Hebben ze dat niet dan?  Wat een klinkklare kolder! Dit is een nationale ramp met dreigende gevolgen voor heel Japan, en de regering heeft er geen invloed op? Kan niet de noodtoestand uitroepen en zelf het heft in handen nemen? Moet zich eerst “inkopen” bij Tepco? Wie gelooft nu zo’n blamage?  Dit is niks anders dan een politiek spelletje om de zwarte piet aan Tepco te geven en de aandacht af te leiden dat de Japanse overheid vanaf dag 1 de verantwoordelijkheid had en had moeten nemen. Die brandweermannen die komen ook uit Tokyo. Die kan Tepco helemaal niet opdragen om te komen blussen en te helpen. Dat doet de overheid! En die overheid is nu alvast excuses aan het voorbereiden dat het allemaal aan Tepco lag.  Zelfs in de omvang van deze ramp, wordt je nog belazerd.
Simon Rozendaal noemt zijn laatste column: Vertrouwen in intellect. In wiens intellect moet ik vertrouwen hebben? In dat van Obama? In dat van Kan? In dat van Sarkozy? In dat van Rozendaal? In dat van de Fukushima 50? Ze hebben allemaal een paar zaken gemeen. Ze hebben een hart, bloed en longen, ze kunnen niet tegen 1000 millisievert per uur, ze zitten allen met de handen in het haar, met uitzondering van de 50 hebben ze alleen maar holle woorden zonder daden, ze hebben geen antwoord, geen plan en kunnen geen van allen een loden deken over 4 reactoren leggen. De elke dag slechter wordende berichten zijn van het bovenstaande het bewijs. Gaat Rozendaal ook een krop sla verorberen die op 1 km van de centrale is verbouwd? Neemt hij een duik in de zee daar? In 250.000 Bq/l. Zestig miljoen maal achtergrondniveau?
Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

10 reacties op Waarom verslaat de NOS niet eerlijk?

 1. Voyager zegt:

  Door de eeuwen heen wilden massa’s mensen niets weten van naderend onheil. De roepende waarschuwers worden nog steeds als gek aangezien, ondanks de vele aanwijzingen. Of het nu ervaringen zijn op justitieel, op politiek of natuur/klimaat gebied, zoals deze kernenergie ramp. Zoals altijd dempt men de put als het kalf verdronken is. Daarna komen de opportunisten vertellen dat ze het allemaal wel wisten en wat men beter had kunnen doen.
  Zo zal het met de Nippon ramp ook weer gaan, of dat gaat lukken waag ik te betwijfelen. De volgende link geeft echter ook niet veel vertrouwen voor de toekomst.

 2. Voyager zegt:

  @ Fleur
  Het is uitermate verwarrend de mening van, de diverse deskundigen, op waarde te schatten. Het is appels en peren vergelijken maar toch, de behandeling van asbest is b.v ook aan zeer strenge veiligheidseisen gebonden. De gevolgen van besmetting ermee openbaren zich eerst na lange tijd. Van alles wat er bekend is geworden over kernenergie, mag men er van uitgaan, dat pas na vele jaren de schade geleidelijk aan zichtbaar wordt. Denk hierbij b.v aan maar Sellafield/Windscale. De volgende deskundige geeft een mening die toch ook weer het overdenken waard is. Het is te hopen dat de gevolgen beperkt blijven?
  Link: http://www.fairewinds.com/

 3. Fleur zegt:

  @Voyager,

  Het is voor mij als leek eveneens verwarrend om de situatie goed te kunnen beoordelen.
  Wat mij nu wel opvalt is dat er wordt doorgewerkt om de destructie van de centrales onder controle te kunnen krijgen.
  Ik las n.m dat het gebied té gevaarlijk was geworden om nog werkzaamheden te kunnen verrichten.
  Dit blijkt dus niet juist te zijn.
  Technici worden niet massaal opgenomen in het ziekenhuis dus hoop ik dat deze deskundige gelijk heeft.
  De gevolgen op lange termijn voor deze mannen blijft voor mij natuurlijk wèl onduidelijk.
  Enfin, men is nog steeds hard aan het werk bij de centrales.

  http://ca.news.yahoo.com/more-radioactive-water-spills-sea-off-japan-disaster-20110402-191405-964.html

 4. wdankbaar zegt:

  Greenpeace metingen:

 5. Pat zegt:

  12 miljoen liter zeer radioactief water de zee in (en dit een aantal malen), wat zijn de consequenties hiervan op mens en milieu? En het lek is geen klein lekje helaas… Opvallend maar niet verbazingwekkend is dat dit niet gemeld wordt in de Nederlandse pers!
  Zie link:
  http://www.demorgen.be/dm/nl/9757/Aardbeving-Japan/article/detail/1245503/2011/04/04/Japanners-gaan-morgen-12-miljoen-liter-hoogradioactief-water-in-zee-dumpen.dhtml

 6. Fleur zegt:

  Naast de kernramp wat een bedreiging is voor mens en milieu dreigt er m.i ook een economische ramp voor zowel Japan en wellicht ook de rest van de wereld.
  Is Japan niet een belangrijke levenerancier van electronica en componenten voor de industrie?
  Komen bedrijven elders in de wereld nu in de problemen omdat bepaalde onderdelen uit Japan niet geleverd kunnen worden?
  En o.a de waarde v.h onroerend goed in Tokyo en overige steden is natuurlijk ook fors gekelderd.
  En dan hebben wij nog het gedonder in Libië. De VN valt dat land natuurlijk niet aan wegens het schenden van mensenrechten.
  Worden de spanningen van China en Rusland tegen de VS enorm vergroot door de Libië kwestie?
  Wat zijn de verstrekkende gevolgen van dit conflict wat wij burgers nog totaal niet kunnen overzien.
  Er is momenteel naast de verschrikkelijke ramp in Japan ook veel politieke onrust achter de schermen van het wereldtoneel.
  Binnen Europa is ook ook een zooitje doordat landen faiilliet gaan. Is Spanje de volgende die aan de noodrem trekt…

  Hier wat informatie over Gadaffi en de werelwijde machtsstrijd omtrent zijn olie-en- gas export.

  http://player.omroep.nl/?aflID=12360014

  http://www.forbes.com/2009/01/22/libya-gaddafi-oil-biz-energy-cx_ch_0122libya.html

  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/wow-that-was-fast-libyan-rebels-have-already-established-a-new-central-bank-of-libya

 7. wdankbaar zegt:

  Pat,

  Ik kan niet anders concluderen dat de ene wanhoopsdaad met de volgende wordt opgevolgd, zonder dat er iets verbetert. Integendeel. Je zou zeggen, als je het nieuws leest, dat de ramp eigenlijk al is afgewend, dat ze het in de grip hebben, maar ik zie alleen maar slechter nieuws ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s