“Meting extreem hoge straling was niet fout”

 

Persbericht:

Diederik Samson: “Meting extreem hoge straling was niet fout”

Vandaag meldt tweede kamer lid en afgestuurd kernfysicus Diederik Samson op zijn facebook pagina dat het radioactieve water uit reactor 2 in Fukushima  1000 millisievert straling per uur afgeeft. Volgens hem staat staat dit gelijk aan 10 miljoen keer de normale achtergrond straling:   

 “1 Sv/h (= 10 miljoen keer achtergrond en in enkele uren dodelijk). Dat bemoeilijkt het herstel ernstig.”

 “Het hoogbesmette water uit reactor 2 bevindt zich nu ook buiten gebouw, in een ‘sloot’. Hoge straling, 1 Sv/h, maakt opruimen erg lastig.”

Bron: http://www.facebook.com/people/Diederik-Samsom/100000489095126

 

Hiermee zegt Samson in feite dat de meting die dit weekend gemeld werd door de Japanse autoriteiten , niet fout was en ten onrechte is gebagatelliseerd.

Hoe reactor 2 nu nog gered kan worden van een volledige meltdown, nu de straling zo hoog is dat deze binnen enkele uren dodelijk is, weet Samson ook niet.

(Desnoods checken met Diederik zelf)

Advertenties

Over Wim Dankbaar

researcher/publicist/ondernemer
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op “Meting extreem hoge straling was niet fout”

 1. wdankbaar zegt:

  http://nos.nl/artikel/228900-radioactief-water-lekt-weg-uit-reactor-2.html

  Op zich best weer een zorgwekkend bericht, maar nog steeds “make believe” van de NOS.

  Ze plaatsen er een foto bij van “de controle ruimte van reactor 2”. Daarmee de suggestie wekkend dat deze nog steeds bemand is! Het is walgelijk!

  Wim

 2. wdankbaar zegt:

  http://nos.nl/audio/228952-ronald-schram-nrg-in-petten-meten-is-weten.html

  Ronald Schram zegt gewoon dat de waarden die Greenpeace heeft gemeten, overeenkomen met de waarden van de Japanse overheid. Wat een leugen!

  Greenpeace vindt dat mensen tot 80 km weg moeten wezen. De Amerikanen ook!

  Deze man brengt dus letterlijk levens in gevaar! En dan durft hij ook nog te zeggen dat evacuatie andere problemen met zich mee brengt. De vraag die gesteld moet worden aan deze domme, gemene Ronald Schram is: Zou u zelf met een gerust hart op 40 km van die centrale blijven wonen?

 3. King V zegt:

  http://www.demorgen.be/dm/nl/9757/Aardbeving-Japan/article/detail/1242559/2011/03/28/Plutonium-aangetroffen-in-bodem-Fukushima.dhtml

  Een week (!) geleden al plutionium aangetroffen…… niet schadelijk voor de gezondheid…..hahahahaha laat me niet lachen.

  Verder in Tokyo wordt iedereen verteld dat ze niet meer van het kraanwater mogen drinken (niet in het nieuws nog). Betekent dat douchen en wassen ook geen optie meer is lijkt me. Bron:

 4. wdankbaar zegt:

  Amano zegt dat de Japanse autoriteiten nog altijd niet zeker weten of de reactorkernen en de gebruikte nucleaire brandstof voldoende bedekt zijn met water om af te koelen. Hij vindt dat er nog meer inspanningen nodig zijn om een einde te stellen aan het ongeval. Twee weken na de verwoestende aardbeving en tsunami zegt Amano dat het nucleair alarm nog weken, en zelfs maanden kan duren, vanwege de enorme schade aan de centrale. Zijn bezorgdheid werd zondag onderstreept, nadat er in reactor 2 sterk verhoogde radioactiviteit werd gemeten. De directeur-generaal van het IAEA is niet zeker dat de pogingen om de brandstofstaven met zeewater af te koelen, succesvol zijn geweest. Het was de bedoeling om zo te vermijden dat de brandstofstaven vuur vatten, en radioactief materiaal vrijkomt. Als de specialisten de koelbassins vullen, zonder het koelsysteem te herstellen, “zal de temperatuur oplopen”, met mogelijk nieuwe radioactieve lekken. Amano is vooral bezorgd over het koelbassin van reactor 4, dat zeer radioactief is. (MUA)

  Wim: Reactor 2 is zeer radioactief, dus waarschijnlijk een foutje. Maar ik vrees dat ze binnenkort alle vier “zeer radioactief” zijn.

  Waar ik me ook aan erger zijn die berichten dat Amerikaanse troepen de Japanners komen helpen met blussen, en dat de VN erbij moet komen. Maar niemand steekt een poot uit. Ik heb althans nog geen beelden gezien van Amerikaanse troepen die staan te blussen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s